• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30+5 hafta gebelik,

sara9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba herkese
Yaklaşık 1 aydır hastanedeyim , rahim ağzı kısalığı nedeniyle erken doğum olabilir dediler ve buradan bir yere ayrılamıyorum. İki hafta önce bebeğin gelişimine baktılar kilosu düşük dediler (1130 gr) bugün yine kontrole gittim bebeğin kilosuna bakıldı bugün de 1428 gr (30+5) çıktı. Ağlamaktan içim şişti. Biraz zayıf haftasına göre dedi. Ben burda hiçbir iş yapmıyorum düzenli yiyorum hep bebeğe yarayan şeyleri tüketiyorum zaten iyi bir pisikolojide Şuan söz konusu değil. Kendimi çok mutsuz hissediyorum. Çok yalnız çaresiz hissediyorum 😭 Bebeğimin kilosu sizce nasıl? Aynı haftada ve aynı kiloda olduğumuz anne adayları lütfen destek olun kafayı yemek üzereyim 😔

Merhaba, Allah en hayırlısını nasip etsin sizin ve bebeğiniz için lütfen bu süreçte dayanma gücü versin. Sizi çok iyi anlıyorum bence 32+5 te aynı sebepten doğum yapmıştım çok şükür şimdi hersey yolunda üzerinden 19 ay geçti size umut olması için yazıyorum. Hastanede yattığınız sürede bebek için size ciğer geliştirici iğne ve ilaçlar veriliyor mu? Evde istirahat ediyorsunuz değil mi? Rahim ağzı boyunuz kaç suan?

Yalnız değilsiniz bunu yaşayan birçok kadın var. Suan pozitif düşünmeye çalışıp bebek üzerinde stres yaratmamaya çalışmak zorundasınız. Bu günler geçecek güzel günler gelecek.

Merhaba, Allah en hayırlısını nasip etsin sizin ve bebeğiniz için lütfen bu süreçte dayanma gücü versin. Sizi çok iyi anlıyorum bence 32+5 te aynı sebepten doğum yapmıştım çok şükür şimdi hersey yolunda üzerinden 19 ay geçti size umut olması için yazıyorum. Hastanede yattığınız sürede bebek için size ciğer geliştirici iğne ve ilaçlar veriliyor mu? Evde istirahat ediyorsunuz değil mi? Rahim ağzı boyunuz kaç suan?

Yalnız değilsiniz bunu yaşayan birçok kadın var. Suan pozitif düşünmeye çalışıp bebek üzerinde stres yaratmamaya çalışmak zorundasınız. Bu günler geçecek güzel günler gelecek.
Ben 1 aydır hastanedeyim, ilk günler ciğer geliştirici iğne yapıldı. Sürekli kontrollerim oluyor rahim ağzı 5 mm kalmış ama her hangi bir ağrı veya kanama yaşamadım hiç. Sadece bebeğin kilosuna takıldım bana az geldi haftasına göre 😔 sizin süreç nasıl geçti doğumdan sonra?

Ben 1 aydır hastanedeyim, ilk günler ciğer geliştirici iğne yapıldı. Sürekli kontrollerim oluyor rahim ağzı 5 mm kalmış ama her hangi bir ağrı veya kanama yaşamadım hiç. Sadece bebeğin kilosuna takıldım bana az geldi haftasına göre 😔 sizin süreç nasıl geçti doğumdan sonra?
Merhaba, 20. Haftamda aynı sebeple rahim ağzım dikildi, 1 ağustostan beridir de evde yatarak geçiriyorum süreci, 2 haftada 1 doktor kontrolündeyim. 33. Haftam bitiyor şükür bugün. 30+5te gitmişim doktora ve bebeğin kilosu 1324 gr imiş. Doktorum minyon bi bebek olacak diyor, zaten aile olarak da minyonuz, bu sebeple bebeğinizin kilosu sorun yaratacak bir değer değil gibi geldi kendi doktorumun tepkisiyle kıyaslayınca. Bir de sapma payını da göz ardı etmeyin. Kritik haftaları da atlatıyorsunuz, bebeğiniz doğduğunda yaşayabilecek haftalarda 🙏 bolca dinlenin yatın ve en önemlisi olumlu düşünün 🙏 inanın bu süreçte en önemli şey bebeğinize güç vermek, emin olun her şeyi hissediyorlar. Hayata tutunurlarsa sağlıkla doğmalarını hiçbir rahatsızlık engelleyemez, en başından beri öyle inanıyorum. Zorlu yolu aştınız ve bebeğinizle belki biraz erken buluşacaksınız ama ikiniz de birbirinize bir çok anne bebekten daha güçlü sarılacaksınız ve bundan sonrası güzel olacak eminim. 🙏 güzel haberlerinizi bekliyorum 🙏

Bu süreçte olumlu düşünüp beslenmenize dikkat edin zaten takip üzerindesiniz en hayırlısıyla saglıkla dünyaya gelecek. Ben 2200 gram doğum yaptım 32+3 için gayet iyiydi ama 10 gün kadar bi kuvoz sürecimiz oldu sonra saglıkla evimize getirdik çok şükür sorun problem çok yaşamadık beyinde ilk zamanlar küçük bir kanama alanı görüldü ama takiple kapandığı görüldü başka küçük sorunlarda oldu ama emin olun atlattık şükür , inşallah sizindr öyle olacak. Ben son zamanlarda avokado kaşar kaju çok tükettim bunların kilo aldırdıgına inanıyorum aile genetiği olarakta yapılı kiloluyuz onunda bir etken olduğunu düşünüyorum.

Back
X