Arkadaşlar 30+3 haftalık hamileyim. 2 hafta önce sıvı gelmesi şüphesiyle gittim. Ultrasonda bebeğin sıvısı yeterli gözüktü. Dün de akıntım olunca hemen hastaneye gittim ve amniyon sıvısı testi yapıldı pozitif çıktı. Doktorum direkt sulandırıcı iğnemi kesip sezeryan hazırladı serum ve ciğer geliştirici iğne vurdu. Gittiğim özel hastanede detaylı ultrasonu çeken doktor azalmış ama endişe edecek durum yok dedi lendi doktorum da tam tersini hemen sezeryanla alabilirim dedi. 1 gece kaldım kan tahlillerim nst rahim açıklığı felan hep normaldi ama sadece sıvısı biraz açıldı diye sezeryan olmak istemedim. Devlette başka bir özel doktora gittim o da evet sıvısı azalmış ama acil risk durumunda değil dedi. Kanaman olursa bebeğin hareketi azalırsa sancın olursa tansiyonun düşerse hemen alırız ama şu an gidebildiği yere kadar gidelim dedi. 3 günde bir kontrol edilmek şartıyla evde istirihatla verdi. Bol bol dinlenme ve bebeğin harletleirni kontrol ederek devam edelim dedi. Sizde de böyle bir durum oldu mu? Bir de havuç amniyon sıvısının artırıyor mu bilgisi olan var mı?