• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yıllık evliyim ama çıldırmak üzereyim!!!

makaraaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
7
0
36
İzmir
Merhaba sevgili arkadaşlarım, derdimi anlatmaya nereden başlasam bilemiyorum. Sorunum tabiki de eşim:( 5 senelik beraberliğin arkasından yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Evlenmeden önce de bir sürü problemimiz oluyordu fakat kısa sürede barışıp hallediyorduk. Evlendik ettik başta herşey güzeldi, derken ızdırap dolu günlerim başladı. Alkol mu dersin saygısızlık terbiyesizlik dağınıklık had safhada. Eşimin kendi işi var bayağı yoğun çalışıyor, ben ise çalışmıyorum çünkü evlenmeden önce o istememişti. Eşim hayatı kendi istediği gibi yaşıyor, çevresindekiler hele de ben inanın umrunda değilim. Kilo aldığı için yüzük falan takmıyor. İnanılmaz sinirli bir insan haline geldi, en ufak bişey de aptal salak gerizekalı ve sayamadığım bir sürü küfür ediyor,ortalığı yıkıyor. Biraz sonra normalde dönüyor hiç bişey olmamış gibi yanıma yaklaşıyor. İnsan bir süre sonra gerçekten kendini salak gibi hissediyor. Aiesi onu böyle alıştırmış, annesine babasına ablasına karşı da hep böyle, inanın onu aramaya korkarlar, onlar aramazsa eşim onları hayatta aramaz. Eşim onlara bağırıp çağırıp küfrederken onlar da, tamam canım oğlum aslan oğlum deyip gülüyorlar oh yarabbi şükür. Diyelim ki eşim iş yerinde ve müşterisi veya işi var, ben veya ailesinden biri arasın telefonu hayatta açmıyor acil bi durum olsa iş yerinden arasak deli gibi bağırıyor ve suratımıza kapatıyor. Dükkanına bile gitmeye korkuyoruz daha kapıdan girince sinirlenmeye başlıyor hemen kapı dışarı ediyor. Bazen gece arkadaşlarıyla gezmeye gidiyor gecenin bir vakti arasam hemen meşgule atıyor onun muhabbetini bölüyomuşum diye. Belki başıma bir geldi acil bir durum var inanın umrunda değil. Nolcak öyle bir durumda önce aileni ararsın zaten diyor. Bazen iş dolayısıyla şehir dışında oluyor ve beni merak edip nasılsın bile demiyor geceleri.

Çalışmadığım için evin bütün işi bende, sabahtan akşama kadar onun pisliklerini temizliyorum, ne kadar evi bal dök yala yapsam inadından yemeği salonda koltukta yiyor ve her yeri yemek yapıyor ve ben sonra çıldırıyorum. İşin ne temizliceksin tabi diyor. Evin bütün masrafını ben babamdan aldığım parayla karşılıyorum, o ancak işini çekip çeviriyor, ha biraz parası varsa hemen alkole saldırıyor. Ayda toplasan 200 lira vermez bana. Ama gören de durumumuz süper sanıyor. Haftanın en az üç günü içiyor. İçme bu kadar desem, hemen küfrediyor bağırıyor apartmanı yıkıyor başıma. Sonra hiç bişey olmamış gibi canım cicim yapıyor.

Haftanın yedi günü evde oturmaya bayılır kalk hadi bi yerlere gidelim desem çıldırıyo ben bütün gün çalışıyorum senin gibi aylak aylak gezmiyorum paramız ancak yetiyo dio ama arkasında bir arkadaşı arasa hemen fırlayıp gidiyor. Yazın da yazlığa gitsek hayatta dıları çıkmıyor. Başka çiftlerle bir yerlere gitsek herkes karısına sarılır eder bu yanımda oturduğu halde tek kelime etmez, arada bi naber der. Sanki görücü usülü evlenmişiz gibi. İnsanın arada sırada canı gezmek istiyo ama bizi biri aramazsa her gün evde pinekliyoruz.

Bütün akrabalarımla kavgalı ne zaman eve bir yakınım gelcek olsa on gün önceden onu telkin etmeye başlıyorum ve inanılmaz geriliyorum. Gelen misafire öyle bir surat asıyoki insanlar hemen kalkıp gidiyorlar, ama o birilerini çağırsa ben eşşek gibi hizmet ediyorum. Eğer ben surat yaparsam geri kalan bütün haftayı burnumdan getiriyor. Akşamları yürüyüşe çıkmak istesem yollamıyor bütün gün geziyosun evde otur diyor bakkala bile gidemiyorum. Bu bahsettiğim insan liseyi ve üniversiteyi en iyi özel okullarda okumuş biri, ailesi tanınmış insanlar, ikimizin ailesinin de durumu çok iyi kendi evimiz ayrı arabalarımız var. Ama buna rağmen hiç huzurum yok, her gün ağlıyorum hele çevremde veya internette birbirini çok seven çiftler görsem deliriyorum biz niye böyle değiliz die. Zamanında ona çok destek oldum hem maddi hem de manevi anlamda. Ama karşılığını göremedikçe artık manevi olarak destek olmak içimden gelmiyor. Çünkü o da bana olmuyor, canım bişeye sıkılsa kızgın olsam umrunda bile değil. Gerçekten çok zor durumdayım herşeyi anlatabilcek olsam sayfalar sürerdi inanın, ne yapmam gerekiyor? sayesinde sinir hastası oldum kafayı kaçırmak üzereyim herkese bağırıyor çağırıyorum. Ha ayrılmak aklımdan geçmiyor mu geçiyor. Ama ailelerimizi düşünüyorum. Bizimkilerin yaşı epey var onları bu yaştan sonra üzmek istemiyorum onlar için canımı veririm bi duysalar mahvolurlar çünkü zamanında eşimi istememişlerdi. (geleceği gördüler herhalde)
Arada konuşmayı deniyorum, offf bşladın gene manyak manyak konuşmaya, sus canım sıkkın, sen görceksin sen görceksin die başlıyor hop yeni bir kavga çıkıyor. Of gerçekten delirmek üzereyim nolur bana çareler bulun:(

3 yıl bu duruma gerçekten iyi dayanmışsınız
eşinizin bu davranışarını düzeltmek için bişeyler yaptınız mı bilmiyorum (ki yapmışınızdır diye düşünüyorum)
eğer yaptıysanız ve hala eşiniz bu şekildeyse
ve eşinize karşı içinizde aşk,sevgi kalmadıysa
kendinizi daha fazla yıpratmadan boşanın bence
çünkü anlattığınız şeylerden anladığım kadarıyla
eşinizin size ne sevgisi ne saygısı kalmış
he yok ben eşimi seviyorum ayrı kalamam diyorsanız
katlancaksınız malesef
derler ya hani ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin

Son düzenleme:
allah allah ya bunlar kendılerını ne sanıyorlar acaba!

allahım herseyın hayırlısını versın sen hep susmussun bence boyle yurumeyecegını anlatsan faydası olurmukı

tipik kendini salmış erkek profili kocandaki..
ama yapcak bişey yok. herkesin evi günlük güneşlik değil ki, aşk birgün bitiyor, evlilikler sıkıcılaşıyor
çok canına tak ederse ayrılırsın ama eğer çocukların varsa onlar için bu evliliği sürdürmelisin çünkü eşin ne seni aldatmış ne de şiddet uygulamış..

tipik kendini salmış erkek profili kocandaki..
ama yapcak bişey yok. herkesin evi günlük güneşlik değil ki, aşk birgün bitiyor, evlilikler sıkıcılaşıyor
çok canına tak ederse ayrılırsın ama eğer çocukların varsa onlar için bu evliliği sürdürmelisin çünkü eşin ne seni aldatmış ne de şiddet uygulamış..

ayrılmak için şiddet veya aldatma mı olması lazım
konu sahibinin anlattıkları
eşinin davranışları yaptıkları ilgisizliği bunlar hafife alıncak şeyler mi
ayrıca anladığım kadarıyla ne saygı ne sevgi var konu sahibine karşı
bu ayrılık için yeterli olamaz mı

Son düzenleme:
bütün evlilkler aynı mı acaba benimkisede aynen bu şekilde tabi bende şiddet te var ama bir yıldır yok allahtan... valla ben boşandım ancak birlikte yaşıyorum ve şuan bana karşı eşim acayip değişti çok saygılı, şiddet yok bazen düşünüyorum herşey nikahtamıydı diye????

Sadece anlamak icin soruyorum, 5 senelik birliktelikte bunlarin hicbiri yoktu ama evlenince baska bi insana mi donustu esiiz?

insani bir syler tutuyordur mutlaka.ama bu duygu yeni bir hayata adim atma cesaretsizligidir.kendinizi daha iyi bir hayata layik gördügünüz anda hayatiniz degisecek.yeterki siz karar verin..kararida aslinda biliyorsunuz.

canım sen 5 yıl boyunca hiç anlamadın mı böyle bir insan olduğunu ,az bir süre değil az çok kendini belli etmesi gerekirdi,evinin ihtiyaçlarını babandan aldığın parayla karşılıyormuşsun ,eşin evin ihtiyaçlarını karşılamıyor belli ama babanlarda karşılamak zorunda değil ki,neden bunu eşine belirtmiyorsun hani sana ben akşama kadar çalışıyorum diyor ya sende desene bana mı çalışıyorsun diye,fazla zenginlik iyi değil kanımca çün ki para insanı çok değiştiriyor tabi eğer karakteri oturmamışşa ,ama zengin olupta efendi karakterli insanlarda yokmu vardır elbet ama ben henüz görmedim.eşinin bu kadar alkol alması ve sana aşağılayıcı bir şekilde hitap etmesi çok çirkin bir davranış,ve saygıdan uzak.evlilik kurumunda saygıdan ne denli uzaklaşılırsa çiftler arasında sevgide bitiyor,evliliğin temeli saygı ile başlar devamında ise sevgi ve sadakat gelir.çocuğun yoksa bu evliliği düşün dicem ,ayrıl demem diyemem,ama bu böyle devam eder canım can çıkar huy çıkmaz eğer bu şekilde yaşamayı göze alabiliyorsan bu insan kanımca değişmez ama azıcık hakettiğin saygıyı bekliyorsan bu duruma bir şekilde müdahale etmen lazım ,sende insansın duyguların var ,bu aşağılamalar hiç hoş değil .Anladığı dilden konuşmaya çalış onunla .

canım sen 5 yıl boyunca hiç anlamadın mı böyle bir insan olduğunu ,az bir süre değil az çok kendini belli etmesi gerekirdi,evinin ihtiyaçlarını babandan aldığın parayla karşılıyormuşsun ,eşin evin ihtiyaçlarını karşılamıyor belli ama babanlarda karşılamak zorunda değil ki,neden bunu eşine belirtmiyorsun hani sana ben akşama kadar çalışıyorum diyor ya sende desene bana mı çalışıyorsun diye,fazla zenginlik iyi değil kanımca çün ki para insanı çok değiştiriyor tabi eğer karakteri oturmamışşa ,ama zengin olupta efendi karakterli insanlarda yokmu vardır elbet ama ben henüz görmedim.eşinin bu kadar alkol alması ve sana aşağılayıcı bir şekilde hitap etmesi çok çirkin bir davranış,ve saygıdan uzak.evlilik kurumunda saygıdan ne denli uzaklaşılırsa çiftler arasında sevgide bitiyor,evliliğin temeli saygı ile başlar devamında ise sevgi ve sadakat gelir.çocuğun yoksa bu evliliği düşün dicem ,ayrıl demem diyemem,ama bu böyle devam eder canım can çıkar huy çıkmaz eğer bu şekilde yaşamayı göze alabiliyorsan bu insan kanımca değişmez ama azıcık hakettiğin saygıyı bekliyorsan bu duruma bir şekilde müdahale etmen lazım ,sende insansın duyguların var ,bu aşağılamalar hiç hoş değil .Anladığı dilden konuşmaya çalış onunla .

ya bunun gibiler acaba hangi dilden anlarki güzelim....çok üzüldüm durumuna çok....bnce büyüklere aksettirilmeli konu ve etraflıca konuşulmalı yoksa boşanmakta bi çözüm..

çok üzgünüm bitmiş bu evlilik arkadaşım, Allah sabır versin can mı dayanır bütün bu anlattıklarına :5:

slm cnm 13 yıllık evliyim nacizane sana fikrimi söylemek istiyorum yazdıklarından anladığım kadarı ile eşin seni kendinden yüksekte görüyor erkekler eşlerini ulaşılmaz gördüklerinde hakeret ve küfüre baş vuruyor onlar için en hızlı savunma mekanizmasıdır sana tavsiyem bi süre eşinden taleplerde bulunma dışarı çıkalım deme bişeyler isteme o eve geldiğinde direk yemeğini salona götür sakın şikayet etme para isteme onu sorgulama ve asla dışarıya çıktığında arama nerdesin deme onu merak etmediğini yansıt asla halinden şikayet etme ve evdeyken kendine çok ama çok özen göster takiii bu farklılıkları anlayana dek asla iş yerine gitme gün içinde bile onu arama bu anlatıklarımdan hayatının diğer şeylerini geliştir ve asla unutma evli bi erkek karısı tarafından umursanmadığın anladığı an dünyası yıkılır ve aptallaşır emin ol bu sana artı olarak geri dönecektir ve asla unutma kaçan kovalanır bak şu anda eşin kaçıyor sen kovalıyorsun haydi şimdi sıra sende böyle bi deneme yap ama lütfen karalı ol ......

evlilik niye yapılır?bir anlamda iş bölümüdür aslında,hayatın yükünü hafifletmesi gerekir,dayanışma zorluklarla beraber mücadele etmektir.ama sizin eşiniz başlı başına sorun ve çok büyük bir yük.sizin alanlarınızı ne kadar sınırlamış,bir nefes alacak yer bırakmamış.ailesini de psikobatklıklarıyla korkutmuş ki suyuna gidiyorlar.hayatınız cehenneme dönmüş ya.bir empati kurayım dedim afakanlar bastı.bu ailem ne der komşu laf sokar olayını aşmış artık bir ömür böyle geçer mi?

ılk aklıma gelen..
soylemek ıstedıklerınızı yazıya dokup okutmanız oldu..
bırşey beklemeyın eşinizden..
sız zarar goruyor..
sız uzuluyorsunuz..
kendınızle ılgılenın..
yazıyorum ama ..
o kadarda kolay olmadıgını cok ıyı bılıyorum..
benım yazacaklarım ıc acıcı olmuyor maleseff.
ya boşanmalı ya da ıdare etmelı.. dıye duşundum..
ne kadar dogruyum bılemedım dogrusu..
yanıtsızda kalmak ıstemedım..
aıle yakınlarından cekınebılecegı kımse yok mu..

Yaşın daha gençken boşan. Seni seven, anlaştığın, sana saygısı olan birini bul. Olmadı yalnız yaşa ailenle yaşa ama mutlu yaşa. Gözün hep mutlu çiftlere bakarak, hayatın başkalarına imrenerek mi geçecek?

Belli ki adam seni sevmiyor. Neden onun kahrını çekiyorsun? Ailen arkanda olmasa, aciz, ezik olsan neyse de kapı gibi ailen var arkanda. Onlar şu halini bilse daha çok üzülür. Boş ver 3 günlük dünyada değmez çile çekmeye. Boşan gitsin. Erkeklere köle olmak için mi evleniyoruz biz.

zor bir durum Allah yardım etsin burada anlatmakla olmaz destek almanız lazım gerek evlilik danışmanıdan gerekse aklıselim birilerinden.bu tarz bir insana dayanmak çok zor eger çocuğun yoksa bir süre annen gilde kalmalısın aklını başına alsın.

açıkcası bu gidişin bi sonraki basamağı şiddet her ne durum olursa olsun ne kadar ucu karanlık zor çetrefilli görünürse görünün önce dr a götürmeyi düzelebilme umudunun olup olmadığına bakın ki anlattıklarınızdan pek sağlıklı biri gibi görünmüyo(böyle bi adamla 5 yıl evli kaldım son 2 yılı şiddet gördüğüm için şu an boşanma aşamasınayım) sonrasında bu süreçte yanında olmak istemiyorsanız tedavi bile olsa düzelmeyecekse hiç bişey asla ve asla katlanmayın çalışın kazanın aileninzden destek alın!!!! lütfen ama lütfen onurunuzu gurunuzu ezdirmeyin eşinize korkmayın açın kapıyı çıkın ha korkuyoswanız benim gibi işe gidince kaçın!!!! tek bir ömür var lütfen ama lütfen böyle beş paralık insanlar için zehir etmeyin!!!!:2::43:

Eşinin suyu kaynamış canım.
Bundan sonrası sadece senin tahammül sınırınla alakalı.
Zararın neresinden dönsen kardır diyorum.

Merhaba sevgili arkadaşlarım, derdimi anlatmaya nereden başlasam bilemiyorum. Sorunum tabiki de eşim:( 5 senelik beraberliğin arkasından yaklaşık 3 yıldır evliyiz. Evlenmeden önce de bir sürü problemimiz oluyordu fakat kısa sürede barışıp hallediyorduk. Evlendik ettik başta herşey güzeldi, derken ızdırap dolu günlerim başladı. Alkol mu dersin saygısızlık terbiyesizlik dağınıklık had safhada. Eşimin kendi işi var bayağı yoğun çalışıyor, ben ise çalışmıyorum çünkü evlenmeden önce o istememişti. Eşim hayatı kendi istediği gibi yaşıyor, çevresindekiler hele de ben inanın umrunda değilim. Kilo aldığı için yüzük falan takmıyor. İnanılmaz sinirli bir insan haline geldi, en ufak bişey de aptal salak gerizekalı ve sayamadığım bir sürü küfür ediyor,ortalığı yıkıyor. Biraz sonra normalde dönüyor hiç bişey olmamış gibi yanıma yaklaşıyor. İnsan bir süre sonra gerçekten kendini salak gibi hissediyor. Aiesi onu böyle alıştırmış, annesine babasına ablasına karşı da hep böyle, inanın onu aramaya korkarlar, onlar aramazsa eşim onları hayatta aramaz. Eşim onlara bağırıp çağırıp küfrederken onlar da, tamam canım oğlum aslan oğlum deyip gülüyorlar oh yarabbi şükür. Diyelim ki eşim iş yerinde ve müşterisi veya işi var, ben veya ailesinden biri arasın telefonu hayatta açmıyor acil bi durum olsa iş yerinden arasak deli gibi bağırıyor ve suratımıza kapatıyor. Dükkanına bile gitmeye korkuyoruz daha kapıdan girince sinirlenmeye başlıyor hemen kapı dışarı ediyor. Bazen gece arkadaşlarıyla gezmeye gidiyor gecenin bir vakti arasam hemen meşgule atıyor onun muhabbetini bölüyomuşum diye. Belki başıma bir geldi acil bir durum var inanın umrunda değil. Nolcak öyle bir durumda önce aileni ararsın zaten diyor. Bazen iş dolayısıyla şehir dışında oluyor ve beni merak edip nasılsın bile demiyor geceleri.

Çalışmadığım için evin bütün işi bende, sabahtan akşama kadar onun pisliklerini temizliyorum, ne kadar evi bal dök yala yapsam inadından yemeği salonda koltukta yiyor ve her yeri yemek yapıyor ve ben sonra çıldırıyorum. İşin ne temizliceksin tabi diyor. Evin bütün masrafını ben babamdan aldığım parayla karşılıyorum, o ancak işini çekip çeviriyor, ha biraz parası varsa hemen alkole saldırıyor. Ayda toplasan 200 lira vermez bana. Ama gören de durumumuz süper sanıyor. Haftanın en az üç günü içiyor. İçme bu kadar desem, hemen küfrediyor bağırıyor apartmanı yıkıyor başıma. Sonra hiç bişey olmamış gibi canım cicim yapıyor.

Haftanın yedi günü evde oturmaya bayılır kalk hadi bi yerlere gidelim desem çıldırıyo ben bütün gün çalışıyorum senin gibi aylak aylak gezmiyorum paramız ancak yetiyo dio ama arkasında bir arkadaşı arasa hemen fırlayıp gidiyor. Yazın da yazlığa gitsek hayatta dıları çıkmıyor. Başka çiftlerle bir yerlere gitsek herkes karısına sarılır eder bu yanımda oturduğu halde tek kelime etmez, arada bi naber der. Sanki görücü usülü evlenmişiz gibi. İnsanın arada sırada canı gezmek istiyo ama bizi biri aramazsa her gün evde pinekliyoruz.

Bütün akrabalarımla kavgalı ne zaman eve bir yakınım gelcek olsa on gün önceden onu telkin etmeye başlıyorum ve inanılmaz geriliyorum. Gelen misafire öyle bir surat asıyoki insanlar hemen kalkıp gidiyorlar, ama o birilerini çağırsa ben eşşek gibi hizmet ediyorum. Eğer ben surat yaparsam geri kalan bütün haftayı burnumdan getiriyor. Akşamları yürüyüşe çıkmak istesem yollamıyor bütün gün geziyosun evde otur diyor bakkala bile gidemiyorum. Bu bahsettiğim insan liseyi ve üniversiteyi en iyi özel okullarda okumuş biri, ailesi tanınmış insanlar, ikimizin ailesinin de durumu çok iyi kendi evimiz ayrı arabalarımız var. Ama buna rağmen hiç huzurum yok, her gün ağlıyorum hele çevremde veya internette birbirini çok seven çiftler görsem deliriyorum biz niye böyle değiliz die. Zamanında ona çok destek oldum hem maddi hem de manevi anlamda. Ama karşılığını göremedikçe artık manevi olarak destek olmak içimden gelmiyor. Çünkü o da bana olmuyor, canım bişeye sıkılsa kızgın olsam umrunda bile değil. Gerçekten çok zor durumdayım herşeyi anlatabilcek olsam sayfalar sürerdi inanın, ne yapmam gerekiyor? sayesinde sinir hastası oldum kafayı kaçırmak üzereyim herkese bağırıyor çağırıyorum. Ha ayrılmak aklımdan geçmiyor mu geçiyor. Ama ailelerimizi düşünüyorum. Bizimkilerin yaşı epey var onları bu yaştan sonra üzmek istemiyorum onlar için canımı veririm bi duysalar mahvolurlar çünkü zamanında eşimi istememişlerdi. (geleceği gördüler herhalde)
Arada konuşmayı deniyorum, offf bşladın gene manyak manyak konuşmaya, sus canım sıkkın, sen görceksin sen görceksin die başlıyor hop yeni bir kavga çıkıyor. Of gerçekten delirmek üzereyim nolur bana çareler bulun:(

Benim annemle babam 22 yıllık evliliklerini bitiriyorlar şuan. Annemde belki erken boşansa daha iyi olurdu bilemiyorum. Kadın ilgi ister, sevgi ister, saygı ister, paylaşmak ister bütün güzellikleri kocasıyla. Eğer eşinizle duygusal hiçbir bağınız, saygınız yoksa ve eşinize güveniniz kalmadıysa hiç durmayın ayrılın. Eğer olmayacaksa olmuyor inanın. Annemin bir lafı vardır, gençken birçok şeyi sineye çekmek kolay, görmezden gelmek kolay ama yaş ilerledikçe alınganlaşır, çocuklaşır insan ve daha fazla ilgiye anlayışa ihtiyaç duyar. Bu nedenle katlanabileceğin değil sevebileceğin olduğu gibi kabul edebileceğin birini bul, çünkü sabır da bir yer kadardır der.. Şimdi katlanıyorsunuz ama 10 sene sonra keşke boşansaydım diyecekseniz yıllarınıza yazık etmeyin. Eğer düzeltebilirim kocamı seviyorum diyorsanız da belki bir aile terapistinden yardım alabilirsiniz. Çocuğunuz var mı bilemiyorum ama eğer varsa ve sırf onun için sürdürüyorsanız bu evliliği ben kendi adıma, her gün tartışmaların kavgaların olduğu bir evde annemle ve babamla bir arada olmak yerine boşanmış ama mutlu bir ailenin çocuğu olmayı isterdim.

Back