3 yıl önce roanccutane kullandım şu an doktorum zoretanin verdi?

ogrencytt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2021
2
2
23
Merhaba, Bana cevap verirsiniz umarım. Çünkü kafam çok karışık. 3 yıl önce roanccutane kullandım şimdi de doktorum beni zoretanin verdi. Sivilcem yok, sırtımda güneş lekesi ve yüzümde çukurlardan muzdariptim. Tekrardan bu ilacı kullanmam bana çok zarar verecek psikolojik anlamda. Ayrıca tansiyon ilacı verdi. Kan tahlillerimden kıllanma ihtimalimin olduğunu söyledi. Bu kadar ilacı bedenim tekrardan nasıl kaldıracak. Bu uygulamanın doğru olup olmadığı konusunda farklı doktorlara gitmek istedim fakat şu an pandemiden kaynaklı randevu almıyorlar. Bana görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim🙏( şehirde en iyi cilt doktoru diyebilirim. Randevuları 1 ay önceden veriliyor . Şehir dışından akın ediyorlar. Bu tedavi tarzını ülkede 5 doktor yapıyor dedi. Sadece adamla görüşmek +tahlillere bir burs parası verdim ama hala korkuyorum )

Merhaba, Bana cevap verirsiniz umarım. Çünkü kafam çok karışık. 3 yıl önce roanccutane kullandım şimdi de doktorum beni zoretanin verdi. Sivilcem yok, sırtımda güneş lekesi ve yüzümde çukurlardan muzdariptim. Tekrardan bu ilacı kullanmam bana çok zarar verecek psikolojik anlamda. Ayrıca tansiyon ilacı verdi. Kan tahlillerimden kıllanma ihtimalimin olduğunu söyledi. Bu kadar ilacı bedenim tekrardan nasıl kaldıracak. Bu uygulamanın doğru olup olmadığı konusunda farklı doktorlara gitmek istedim fakat şu an pandemiden kaynaklı randevu almıyorlar. Bana görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim🙏( şehirde en iyi cilt doktoru diyebilirim. Randevuları 1 ay önceden veriliyor . Şehir dışından akın ediyorlar. Bu tedavi tarzını ülkede 5 doktor yapıyor dedi. Sadece adamla görüşmek +tahlillere bir burs parası verdim ama hala korkuyorum )
Merhaba bende 2-3 yıl arayla iki defa tedavi almıştım bir problem yaşamadım ama üstünden 4-5 yılda geçti hatta

Bir sorun olmamasına sevindim :) peki evli misiniz bu kısırlaştırıyor efsanesin de korkuyorum
2 yıllık evliyim yani doktorlar öyle bişeyin olmadıgını söylüyor . Hatta yakın arkadasımda başladı tedaviye oda sordu öyle bişey yok dedi 😂

Merhaba, zoretanin kullaniyor musunuz? Nasıl gidiyor? Ben iki ay sonra göz altımda morluklar farkedince bıraktım. Bir de roaccutane tedavisini tamamlayıp bitirenler bir sene sonra yüzüm yanaklarim çöktü yaslandirdi yazanlar olmuş. Siz de böyle bir durum oldu mu?

12-13 yıl önce roaccutane kullandım. O dönem başka bir sorundan dolayı dahiliyeye gitmem gerekti. Tahlil sonucuma bakan doktor anında anladı o ilaçtan kullandığımı ve dermatoloğa ağzına geleni saymıştı. Karaciğerimin zarar gördüğünü söylemişti. Ayrıca cildimin nem dengesi kayboldu. Eskiden sivilceliydi şimdi de çok kuru. Erken yaşlanacağımı hissediyorum. Yani demem o ki; ben çok pişmanım. Kimseye de tavsiye etmiyorum.

X