• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşını geçen çocuğum hala devam sütü kullanıyoruz.

siz de cikciklayan teyzeler gibisiniz :) nasıl cocugunuz hicbirsey yemez, benim ki herseyi yiyor valla siz becerememissiniz herşeyden tattirsaydiniz bu sorunu yaşamazdiniz desem hoşunuza gider mi ?
Yo ben zaten benimki mama icmiyor ama mukemmel degil hicbise yemiyo bilerek yazdim tattirdim vakti zamaninda sonradan birakti yemek yemeyi 😃 yani amacim cik ciklamak degildi o yuzden benimkinin hicbisey yemedigini ekledim:) sadece 3 yas cok fazla kama icin bana göre:)

Sizin kararlı olmanız çok önemli burada.Her çocuk bir değil elbette ama her şeyin bir yaşı var fazlası da zarar olabiliyor.Emzik diş yapısını bozuyor mesela bununla sonraki zamanlar keşke önceden biraktirsaydim desenizde iş işten geçmiş oluyor . benim kızım da sadece uyurken emzik istiyordu bir yaşından sonra sadece bir hafta ben kararlı oldum ve bıraktı şükür ha uyurken ağladı ama oyaladim sonra unuttu .bir gün ağladı diye dayanamayıp verseydim boşa gidecekti yani kısacasi unutuyorlar .Mama konusunda da akışkanlik haline geldiği için bırakmak istemiyor sanırım mamayı değiştirin tadı farklı gelince belki kendisi içmek isteyecek yani bırakmasi için hiç deneme yaptınız mı? Yatmadan önce en az 2 saat önce beslenmeyi bırakması lazim ki sabaha kadar kuru olacak bezi hem tutmayı da öğrenmiş oluyor.Umarim kolaylıkla tuvalet eğitimini de tamamlarsiniz
Denedim surekli degistirdim cok secici bir cocuk degil o yuzden hemen hemen tum mamalari sevdi malesef. 2 saat once kesiyoruz cogunlukla zaten ama bazen uyurken istiyor bazen de unutuyor duzensiz aslinda. Gun icinde daha fazla icmek istiyor ornegin. Belki de yorulmusumdur ondan kararli olamiyorum butun gunum ev cocuk baska bir sey yok biraz da huzur ariyorum zaren yaramaz bi cocuk bu kelimeyi kullanmayi sevmiyorum ama baska turlu de anlatamam yoruyor beni bi de boyle seylere girismek mi beni yoruyor anlamiyorum suc bende biraz da. Gucumu kararliligimi bi toplayip tekrar ele almaliyim hepsini ama sira sira gutmem lazim hepsini bir anda yapamam sanirim ilk emzigi birajtirmam lazim

Benim oğlum 2 yaşında böyleydi, derdi mamadan ziyade biberon keyfi yapmaktı. Artık laftan anlar daha çok, ben 2 yaşında bile sen büyüdün bebek değilsin diye konuşarak bıraktırdım.

Benimki de keyiften yapiyod bence eminim o buyuk keyif veriyor ona yoksa cok asiri icmiyor zaten. Suan oyke konusmaya basladim. Ben kucugum diyor bana 😆

Yillar once anneannemden duymuştum 14 yaşindayken geceleri gizli gizli emzik emiyormuş komşunun oğlu, annesi dertleniyormuş. 🙄

Saçma sapan takinti geliştiren cocuklar oluyor ama bunu bilmek çoğu zaman mumkun olmuyor. 😬 O aklima geldi siz soyleyince.
13 yasinda Allah korusun 😨 benimki gun icinde kullanmaz gece uyurken ya da uyku vakitlerinde diyim cogunlukla uyudugunda da atiyor agzindan oyle asiri kullanmiyor ama tamamen de birakamadi. Bi de takintili biraz da bi muslin battaniyesi var mesela dogdugundan bu yana birakmaz uyku arkadasi gibi onsuz uyumaz

Malesef yoğurt peynir ayran kefir hiçbirini yiyemiyor şu an :KK43: Yoksa sadece süt olsa gerçekten takmazdım her türlü telafi ederdim. Gerçi gelişimi baya önde şu an ama memeyi daha yeni bıraktık işte bundan sonraki süreç daha önemli bizim için.. Mamalar zaten pahalı ve yaşı da büyük hızlıca da biter :KK43: Allah kolaylık versin, ne diyim canı sağolsun.. Acaba az şekerli sütü mama diye verseniz ilk zamanlar sonra şekeri azaltarak kesersiniz? Hiç denediniz mi onu?
Denedim balli kakaolu biskuvili hic sevmiyor gercekten. Gelisimi ondeymis sizinkinin o zaman hic kafaya takmayin masallah.

Biz de aynı şekilde hem anne sütü hem mama şeklinde gittik. 1 yaşına kadar zaten inek sütü vermedim.1 yaşından sonra devam sütü gerekli görülmediği için bırakmaya çalıştım zaten en başta o biberonla bir şey içmeyi bırakmak istemiyorlar. Başta inek sütünü kesinlikle kabul etmedi. Ben de hep mama vereceğim heralde diye düşündüm. Sonra biraz şeker kattım 1-2 denemeden sonra hemen alıştı sonra şekeri azalttım yavaş yavaş. Şu anda mamaya ağzı deyse tükürüyor. İnek sütünü sevmeyenlerin keçi sütünü sevebileceğini duymuştum. Ya biraz şeker katıp deneyin birkaç kez daha ya da keçi sütü deneyin derim.

Keci sutunu hic denemedim onu deneyebilirim bi de belki bi sans

Bizim kızda sütü bırakmadı geceleri istiyor bende bıraktıramadım bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Doktor içmesin dedi ama uykusundan uyanıp istiyor
Mamanin derdi ayri sutun emzigin valla mamadan kurtulup sute baslasam sutu birakmak zorunda kalicaz heralde. Mamayi direk kesip hic sute baslamamak daha iyi sanirim

Bende ilk bebeğimle sizinle aynı durumu yaşadım bezide 3bucuk yasinda bıraktık biberonla besleniyordu maalesef bende çevremden duyuyordum hep okula giderkendemi bezliceksin vs.
Kizim cok zeki bi çocuktu ama alışkanlıklarından vazgeçmesi cok zordu simdi 2.sinifa gidiyor zehir gibi yalnız arka dişlerinde çürüğü cok oldu biberon gec biraktigimizdan dolayı olabilir diye düşünüyorum
Oglumda hemen 1 yas sonrasi bardağa basladim kolay kabullendi bezi de hemen birakti her cocuk farkli sizin anneliginizle alakalı değil oyle dusunmeyin lutfen

Cok farkli gercekten bi de geciktim ben biraz onceden baslamam gerekiyordu coguna emzigi mamayi coktan halletmem gerekiyordu biberonu ya da simdi bi anda hepsi batmaya basladi biraksin istiyorum ama cocuk icin de kolay degil iste :/

Yok cani. Her seyi yiyor ekstradan devam sutunu de ustiyor sabah aksam gibi yemekte sorun yok
Oğlum böyle olmasın 😭😭 ikizlerim var 19 aylık olacaklar yarın. Yatmadan ve gece olmak üzere iki defa mama yiyorlardı kızım uyurken yediğini kendi bıraktı sadece bit defa alıyor ama oğlum deli gibi içiyor. Kesinlikle açlık değil akşam yemeği üstüne meyve sonra 200 CC asla açlıktan olamaz çok seviyor bence. Bende kızım mamayı bırakınca oğlumun ölçüsünü azalttım. 180 CC ye 3 kaşık atıyorum gecede yıne 180 e 5. Sabah kahvaltısıni etkiliyor. Umarım o kadar uzun süre içmez çünkü 2 yaşından sonra bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Benzer durumlardayız, bende mamayı bıraktırmak için süte geçtim geceleri sabaha kadar 1 lt den fazla süt içiyor, asla bıraktıramadım, 1 haftadır su karıştırmaya başladım yarı oranda, sizde 1e 1 ölçü yerine 2 ye 1 ölçü şeklinde daha sulu bi mamayla belki vazgeçirmeyi deneyebilirsiniz, mama dışında beslenmesi sağlıklıysa tabi, yoksa bir çocuk uzmanından destek almakta fayda var 😌
Bende bundan korkuyorum onun için de daha ayı küçük olduğu için 2 yaşına kadar devam sütünü inek sütüne tercih ederek mamaya devam diyorum. Yoksa sütü sevse senin bebeğinden farkı olmayacak potansiyele sahip.

Yani kizmayin ama 3 yasindaki cocuk neden devam sutu icerki bence sizde istikrar sorunu var emzigi mamayi birakamamissiniz tuvalet egitimi zor bizde ikincide basardik ama gece mesela neden besleniyorki? Emmeyi birakinca mama ve gece beslenmesini biraktirdim doktorlarda gece beslenmesini onermiyor. He benim cocugum hicbisey yemiyor mesela bende o konudan muzdaripim ama bitane daha 7 aylik oglum var ara sira mama icmesi su an bile rahatsiz ediyor beni bir iki aya yemek yemesi duzene girince hemen biraktiricam

Benim cocugum cok emmedi mecbur mamaya basladik mama biraz da tercih ben zaten en basindan 3 yasina kadar veririm diyordum gelisimi acisindan zarari yok faydasi var zaten ekonomik olara fiyati yuksek o kadar. 7 aylik bir cocuk anne sutu aliyorsa mama gereksiz zaten ama emmiyorsa mama almasi lazim. Mama keyfi bir sey degil yani sadece keyfi olarak baslamadik. Gece beslenmiyor zaten aksam yatmadan iciyordu o da 3 4 gunde bir sabah daha cok bi de oglen iciyor mamayi beni rahatsiz ede daha cok biberon. Benim cocugum her seyi yer yemek de ayirnaz yogurdu yumurtasi peyniri eti. Sever yer ama mamayi da ister 3 yasindan sonra biraksa iyi olur da iste birakmak da zorlaniyoruz biraz aztarak gidicem ya da sulandirip artik

Oğlum böyle olmasın 😭😭 ikizlerim var 19 aylık olacaklar yarın. Yatmadan ve gece olmak üzere iki defa mama yiyorlardı kızım uyurken yediğini kendi bıraktı sadece bit defa alıyor ama oğlum deli gibi içiyor. Kesinlikle açlık değil akşam yemeği üstüne meyve sonra 200 CC asla açlıktan olamaz çok seviyor bence. Bende kızım mamayı bırakınca oğlumun ölçüsünü azalttım. 180 CC ye 3 kaşık atıyorum gecede yıne 180 e 5. Sabah kahvaltısıni etkiliyor. Umarım o kadar uzun süre içmez çünkü 2 yaşından sonra bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Acliktan oldugunu zannetmiyorum ben de keyfi seviyorlar susuyor mu diye dusunuyorum bazen su icmiyor onla mi kapatiyor acaba diye :/ faydasi yoksa 3 yasa kadar niye mama yapiyorlar anlamiyorum destan gibi faydalarini yaziyorlar. Ben de bilemiyorum artik ama en buyuk faydasi daga az hasta oluyor hatta hic olmuyor nadir olur cabuk atlatir

Kefirden nefret etti ayrani iciyor ana devzm sutunu de istiyor mutlaka iatci da bir cocuk bir seyi yapmim kiyametler kopuyor agliyir ya da hep basimi etini yiyor

Yok soyle anlatim sabah uyanir ilk devam sutunu icer oyle kahvalti masasina oturur peynirini yumurtasi balini yer cok da guzel kahvalti eder ogle yemegini yer aksam da cok yemek de secmez bi inek sutune alistiramadim aksam da bi 200 ml kadar icer yatar cerezlik keyiflik gibi
Çilekli ,muzlu, çikolatalı süt içmez mi?çocuklar sade suttense daha çok seviyor bunlari

Çilekli ,muzlu, çikolatalı süt içmez mi?çocuklar sade suttense daha çok seviyor bunlari
Yok icmiyor malesef :( cok denedim kendim evde yaptim hazjrlarini aldim olmadi maden suyu portakal suyu hastasi sade maden suyunu o kadar seviyor ki sasirirsiniz bu nasil cocuk anlamadim

Acliktan oldugunu zannetmiyorum ben de keyfi seviyorlar susuyor mu diye dusunuyorum bazen su icmiyor onla mi kapatiyor acaba diye :/ faydasi yoksa 3 yasa kadar niye mama yapiyorlar anlamiyorum destan gibi faydalarini yaziyorlar. Ben de bilemiyorum artik ama en buyuk faydasi daga az hasta oluyor hatta hic olmuyor nadir olur cabuk atlatir
Benimkiler de bir gece bir gündüzle gribi atlattık. Yaş büyüyor ordaki oranların fazlasını ek gıda ile zaten alıyorlar. Ek gıda yokken büyük nimet besliyor kilo alımı için yine öyle de büyüdükce işler değişiyor. Bende şu niyetinde artık görüyorum bakalım ne zaman bırakiriz. Kahvaltı yi etkilemese içsin de etkiliyor

Kızım 3 yaşında emzirmeyi 1ay önce bıraktık kıyamadım artık göğsüm çekiliyordu,devam sütünün bir zararı varmi?yemekte yiyor çocuk mutlu sağlıklı siz neden çevreyi takıyorsunuz?bırakılması gereken bişeyse emzirme gibi çünkü anne sütü iki yaşından sonra bırakılmasını öneriyor dr,sizde yavaş yavaş azaltarak birden değil bıraktırsıniz,lütfen sizde bu yüzden kendinizi yetersiz hissetmeyin ve izinde vermeyin çocuğunuza yetiyorsaniz mutlu bir cocuksa zamanla herseyi düzelir,kadın benim yanımda çocuğunu Dövüyor gelmiş kiloyu konuşuyor sinirim bozuluyor anneliği sorgulayananlari sizinlemi yaşıyorlar?bilip bilmeden yorum yapanlar cahil insanlar

Etraf konuşacak bir konu bulup sinir bozmakta zorlanmaz. ama biberon ve emzik bırakmak için daha gecikmeyin derim. devam sütü hiç kullanmadık sağlığa etkisi açısından fikrim yok ama diğerlerini bırakmadıkça daha zorlaşacak. tabii ki ileri yaşta emzikle gezen çocuk yok çünkü dışlanacağını fark ettiği anda bırakıyor çocuklar ancak hem bu süreç yıpratıyor hem de emzik bir rahatlama mekanizması aslında, onun yerine başka bir şey koyuyor. fakat yaşla birlikte duygularını önce aile desteği sonra yavaş yavaş kendisi düzenleyip rahatlaması beklenir. tavsiyem önceliği emzik-biberon bırakmaya vermeniz. uykuya geçişi kolaylaştırmak için başka bir destek sunabilirsiniz.

Süt içmek zorunda değil, hatta yapılan araştırmalar sütün sandığımız kadar sağlıklı olmadığını gösteriyor. Yoğurt gibi fermente ürünler yeterli. Yani süt içmiyor diye devam sütü vermenize gerek yok.
İstediğinde açıklayın, artık büyüdüğünü, biberonun dişlerine zarar verebileceğini anlatın. Verdikçe içecek maalesef.

Bi yandan da sut icmedigi icin kafamda soru isareti devam sutunu biraktirsam mi birajtirmasam mi diye cunku normal sutu agzina surmuyor kakaolu meyveli balli her turlu denedim icmedi simdi devam sutunu de komple kesersem gelisimi kotu etkilenirmi ?
Süt önemli değil. Yoğurdunu peyniri yesin. Ülkece bu süt takıntımız çok feci.. Sütün çok tüketildiği ülkelerde kemik erimesi daha fazla görülüyor. Gelişimini etkilemez, bağırsak sağlığı için daha iyi olur hatta.

Back