• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşını geçen çocuğum hala devam sütü kullanıyoruz.

Benim oğlum 2 yaşında böyleydi, derdi mamadan ziyade biberon keyfi yapmaktı. Artık laftan anlar daha çok, ben 2 yaşında bile sen büyüdün bebek değilsin diye konuşarak bıraktırdım.

Yani kizmayin ama 3 yasindaki cocuk neden devam sutu icerki bence sizde istikrar sorunu var emzigi mamayi birakamamissiniz tuvalet egitimi zor bizde ikincide basardik ama gece mesela neden besleniyorki? Emmeyi birakinca mama ve gece beslenmesini biraktirdim doktorlarda gece beslenmesini onermiyor. He benim cocugum hicbisey yemiyor mesela bende o konudan muzdaripim ama bitane daha 7 aylik oglum var ara sira mama icmesi su an bile rahatsiz ediyor beni bir iki aya yemek yemesi duzene girince hemen biraktiricam

Yogurdu da yemiyordu da ona israrla alistirdim sevmese de yiyor az da olsa yemegin yaninda. Peynir falan da yine yiyor sart degil tabi suan biraksa illa sut icmesi gerekmiyir bazen devam sutunu de aksamlari icmeyi unutuyor o hatirlatmadan ben hic vermiyorum. Bazen 2 3 gece unutuyor ama bazen de gun icinde her yemegin ustune istiyor. Bi zarari yok aslinda tek sikinti biberonla icmesi biraz da pahali olmasi ama dediginiz gib sacma sapan seyler yiyip icecegine onu icsin benim icin de sorun degil. Sonu gdlmez diye korkuyoru biraz 4 5 fln giderse o zaman garip olur gercekten

Oğlum 5 yaşında anaokulundayken biberonla süt, su içenler vardı sınıfta :)) toplantıda rahatsizligini dile getirmişti öğretmen oradan biliyorum. Anaokulu yaşında olup annesi herşeyi blendirdan geçirdiği için pütürlü gıda yiyemeyen çocuklar bile vardı. Yavaş yavaş biraktirirsiniz sıkmayın canınızı dikkatini dağıtarak vs. Yavaş yavaş unutturursunuz. Hiç ilkokulda olup biberon kullanan yok bezlenen yok öyle düşünün :)

Yani kizmayin ama 3 yasindaki cocuk neden devam sutu icerki bence sizde istikrar sorunu var emzigi mamayi birakamamissiniz tuvalet egitimi zor bizde ikincide basardik ama gece mesela neden besleniyorki? Emmeyi birakinca mama ve gece beslenmesini biraktirdim doktorlarda gece beslenmesini onermiyor. He benim cocugum hicbisey yemiyor mesela bende o konudan muzdaripim ama bitane daha 7 aylik oglum var ara sira mama icmesi su an bile rahatsiz ediyor beni bir iki aya yemek yemesi duzene girince hemen biraktiricam

siz de cikciklayan teyzeler gibisiniz :) nasıl cocugunuz hicbirsey yemez, benim ki herseyi yiyor valla siz becerememissiniz herşeyden tattirsaydiniz bu sorunu yaşamazdiniz desem hoşunuza gider mi ?

İnek sütünün zerre kadar faydası yok, bırakın içiyorsa devam sütü içsin. Niye bu kadar stres oluyorsunuz ki yemeklerini de yiyormuş sonuçta.

Bence kimseyi umursamayın cocuga zararı yoksa kimi ne ilgilendirir ki?
Kime ne bezden emzikten
Sağlıklı olduğu sürece hangi yetişkin emzik bez biberon kullanıyor hazır olduğu zaman bırakır
+100000000

İnek sütünün zerre kadar faydası yok, bırakın içiyorsa devam sütü içsin. Niye bu kadar stres oluyorsunuz ki yemeklerini de yiyormuş sonuçta.
benim çocukta içti devam sütü 3 yaşına kadar geceleri.hiç te bir zararı olmadı.hatta içine balık yağı ya da başka vitamin de ekleyip verdim.çocukların beyin gelişimi 3 yaşına dek tamamlanıyor derdi doktoru.yani bu dönem inek sütü yerine maddi imkan varsa devam sütü kat kat faydalı ama diğer gıdalardan da normal yeme şartıyla.balık yağıysa mutlaka verilmeli .okul başarısı yüksek olur demişti doktorumuz.öyle de oldu

Merhaba aralikta 3 yasina girmis bir cocugum var dogdugundan bu yana emmede sikinti yasadim 6 ay hem anne sutu hem mama(devam sutu) devam ettik 6 aydan sonra artik tamamen mamaya gectik o gunden bugune mama muptelasiyiz 3 yasini gecti biz hala devam sutu aliyoruz birakamiyor istiyor ben de kiyamiyorum zaten sutu de icmeyen bir cocuk kesesim de yok acikcasi. Ama etraftan insanlarin tepkisi cok sinir bozucu hala mi kullaniyorsunuz birakmadiniz mi? Birakin etrafimi marketteki kasiyer bile soruyor. Esim de baski yapmiyor ama birakmasi gerektigini dusunuyor.sadece bunlar da degil emzik hala birakmadi gun icinde degil ama gece uyurken istiyor. Tuvalet egitiminde de ilerleyemedik cok tepki gosterdi biraktim sanki kendimi beceriksiz bir anne gibi hissetmeye basladim. Ne yapmaliyim ya da benimle ayni durumu yasayan yasamislardan da fikir almak isterim tesekkurler simdiden.
Arkadasımın kızı var 4 yasında hala devam sütü içiyor .Tatlı süt diyor .Ne olmuş ki içsin.Uyurkende biberonla ıçiyor

Her ne kadar ilk bebeklik caginda zararsiz gorsem de, neticede devam sutunun kimyasal bir karisim olmasi sebebiyle bu kadar uzun sure verilmesini dogru bulmuyorum. İlk oglumda 1,5 yasindayken doktor ne yapiyorsunuz simdiye kadar coktan birakmaniz lazimdi diye kizmisti hatta. Sute gecmistik sonrasinda, kansizlik ya da demir eksikligi vs olmadi hic

Siz yine sute gecmissiniz biz ona hic gecemedik evet onu da denerim aslinda bazen mama azaldiginda yapmistim onu da icmisti 😒
Benim kizda birakmiyordu, dr gece ver icer sutu uyku arasinda demisti.
Sonra bir kac gece verip sabaha da kendim icip tadina bakmak istermisin dedim gece iciyor olmaktan sanirim tadi birden hosuna gitmeye basladi.
Birde pipetli süt icirmeyi denediniz mi ?

Bizim yemede sorun yok cok sukur ek gida da sikinti yasamadik pek. Benim de korkum sut icmedigi icin devam sutunu birakirsam gdlisimi beskenmesi kotu etikilenir gibi sanirim ben de korku yapti pandemi donemlerinden jaynakli bagisikkigi da dusmesin diye hep verdim simdi biraz fazla gelmeye basladi en azindan ine sutune gecseydik rahatlardim o da yok
Bence pek bi fark olmaz . Sonuçta memeden de kesiyoruz belli bi dönemde . Benimde kızım süt içmez sevmez dert etmiyorum. Emzirmeyi de bıraktık. Bende endişelenmiştim dediğiniz gibi ama inek sütü içmese de olur bence kansızlık yapıyor daha çok . Kalsiyumu başka besinlerden de alabilir diye düşünüyorum .

Benim kızımla aynı yaşıtlar bizimki emzik bağımlısıydı resmen 2 yaşına girdikten sonra bıraktırdım, çok zor oldu unutturmak ama mecburen çünkü çok emiyordu ve doktor zararlı olduğunu söyledi, zor zoruna bıraktırdım. Yazın tuvalete alıştırdım oda zor zoruna tabiki alışasıya kadar her gün makine çalıştırıyordum çok şükür onuda alıştı. Sizde kararlı olun, evet kimse karışamaz size, çocuğunuza ama çocuğunuzun sağlığı için bunu yapmalısınız. Devam sütü hakkında birşey bilmiyorum ben hiç kullanmadım kızımda bir doktora danışabilirsiniz.

ben 4,5 yaşıma kadar emzikle gezmişim hem de gece gündüz. Dişlerim aşırı düzgün :KK66: Oğlum da hiç almadı emzik, 10,5 aylıkken de biberonu bıraktı ne yaptıysam devam sütünü veremedim :KK43: Uykuda vermeye çalıştım o zaman bile öğürüyordu :KK43: 15 aylıkken de zaten sadece geceleri emdiği memeyi kesmek durumunda kaldım. Bir de inek sütü alerjimiz var hiç süt ürünü tüketmiyor. Acaba gelişiminde bir sorun olur mu diye endişelenmiyor değilim.. Biri bırakmaz biri almaz nedir bizim bu bebelerden çektiğimiz yaa :KK70:
Emzik bazı insanlarda ortadontal bozukluk yaratıyor bazısında yaratmıyor.

Kefirden nefret etti ayrani iciyor ana devzm sutunu de istiyor mutlaka iatci da bir cocuk bir seyi yapmim kiyametler kopuyor agliyir ya da hep basimi etini yiyor :)
Başınızın etini yemeye başladığında durumu anlatıcaksınız mesela devam sütü için şöyle yapabilirsiniz
Mama kabının içinde azaldığında gösterip bak bitti artık bundan içmek yok çünkü sen büyüdün istersen süt ayran (sevdiği ne varsa) içebilirsin. Diyeceksiniz tabi ki çocuk Aaa tamam annecim diyip kabullenmeyecek ama siz kararlı durup yok bitti artık satılmıyor diyeceksiniz. En fazla 1-2 hafta tutrurur sonra unutur.
Aynı şey emzik iöşnde geçerli sen artık büyüdün artık emzik yok dersniz.
Bez için bir şey diyemem o çocuğa baglı hazır degildir.
Ama emzik dişlerine zarar verir.
Tüm olay kararlı durmaktan geçiyor.

Benzer durumlardayız, bende mamayı bıraktırmak için süte geçtim geceleri sabaha kadar 1 lt den fazla süt içiyor, asla bıraktıramadım, 1 haftadır su karıştırmaya başladım yarı oranda, sizde 1e 1 ölçü yerine 2 ye 1 ölçü şeklinde daha sulu bi mamayla belki vazgeçirmeyi deneyebilirsiniz, mama dışında beslenmesi sağlıklıysa tabi, yoksa bir çocuk uzmanından destek almakta fayda var 😌
Aynı benim kızım oda üç yaşına girecek bir ay sonra oda bütün gün süt içebilir başka bı yemek pek bilmez ama bu ara süt icimini azalttı tuvalet eğitimi verdim gece bezleme olayını çıkartıcı artık gece süt içmiyor ama gündüz sürekli içmek istiyor ben her yolu denedim ama birakmiyor

Aynı benim kızım oda üç yaşına girecek bir ay sonra oda bütün gün süt içebilir başka bı yemek pek bilmez ama bu ara süt icimini azalttı tuvalet eğitimi verdim gece bezleme olayını çıkartıcı artık gece süt içmiyor ama gündüz sürekli içmek istiyor ben her yolu denedim ama birakmiyor

Gerçekten anlamadığım için soruyorum kızınız nasıl sütü bırakmıyor? Gidip kendine dolaptan süt koyup ısıtıp mı içiyor? Siz vermiyor musunuz eline hazırlayıp? E siz vermezseniz o da içmez, çözüm çok basit aslında. Siz de biliyorsunuz hiç sağlıklı bir durum olmadığını sadece süt içerek beslenmesinin.

Gerçekten anlamadığım için soruyorum kızınız nasıl sütü bırakmıyor? Gidip kendine dolaptan süt koyup ısıtıp mı içiyor? Siz vermiyor musunuz eline hazırlayıp? E siz vermezseniz o da içmez, çözüm çok basit aslında. Siz de biliyorsunuz hiç sağlıklı bir durum olmadığını sadece süt içerek beslenmesinin.
Yemiyo tabiki kendi allip koymuyo biberona ama başka bişey çok zor yiyor bu durumda bende biliyorum istiyorum yemeklerden yesin ama yemiyo ısrar edincide kusana kadar agliyo

Yemiyo tabiki kendi allip koymuyo biberona ama başka bişey çok zor yiyor bu durumda bende biliyorum istiyorum yemeklerden yesin ama yemiyo ısrar edincide kusana kadar agliyo

Yemesin, elbette acıkınca mecbur kalınca yer. Siz hiç kendi hür iradesiyle yemek yemediği için sağlığı bozulan, hastanelik olan çocuk gördünüz mü, ben görmedim de. Çocuğunuz biliyor ağladığında istediğini vereceğinizi.

Merhaba benim oğlum 14 aylık hep mama içti ilk 4 5 ay anne sütü ve mamaydı ama mama ağırlıklı oldu. Şimdi de içiyor mama tabi daha küçük sizinkine göre ama doktoruyla konuştuğumda bana 3 yaşa kadar inek sütü yerine devam sütü versen daha iyi demişti. Eğer normal yemesini etkilemiyorsa bende sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum 3 yaşına kadar anne sütü alan çocuklarda var neticede. Üzülmeyin lütfen kendinizi yetersiz hissetmeyin, annelik zaten başlı başına her daim kendini yetersiz hissetmek bana göre bir de insanların dediklerine canınızı sıkmayın kendi sıkılacaktır mamada eminim ki

Merhaba aralikta 3 yasina girmis bir cocugum var dogdugundan bu yana emmede sikinti yasadim 6 ay hem anne sutu hem mama(devam sutu) devam ettik 6 aydan sonra artik tamamen mamaya gectik o gunden bugune mama muptelasiyiz 3 yasini gecti biz hala devam sutu aliyoruz birakamiyor istiyor ben de kiyamiyorum zaten sutu de icmeyen bir cocuk kesesim de yok acikcasi. Ama etraftan insanlarin tepkisi cok sinir bozucu hala mi kullaniyorsunuz birakmadiniz mi? Birakin etrafimi marketteki kasiyer bile soruyor. Esim de baski yapmiyor ama birakmasi gerektigini dusunuyor.sadece bunlar da degil emzik hala birakmadi gun icinde degil ama gece uyurken istiyor. Tuvalet egitiminde de ilerleyemedik cok tepki gosterdi biraktim sanki kendimi beceriksiz bir anne gibi hissetmeye basladim. Ne yapmaliyim ya da benimle ayni durumu yasayan yasamislardan da fikir almak isterim tesekkurler simdiden.
Sizin kararlı olmanız çok önemli burada.Her çocuk bir değil elbette ama her şeyin bir yaşı var fazlası da zarar olabiliyor.Emzik diş yapısını bozuyor mesela bununla sonraki zamanlar keşke önceden biraktirsaydim desenizde iş işten geçmiş oluyor . benim kızım da sadece uyurken emzik istiyordu bir yaşından sonra sadece bir hafta ben kararlı oldum ve bıraktı şükür ha uyurken ağladı ama oyaladim sonra unuttu .bir gün ağladı diye dayanamayıp verseydim boşa gidecekti yani kısacasi unutuyorlar .Mama konusunda da akışkanlik haline geldiği için bırakmak istemiyor sanırım mamayı değiştirin tadı farklı gelince belki kendisi içmek isteyecek yani bırakmasi için hiç deneme yaptınız mı? Yatmadan önce en az 2 saat önce beslenmeyi bırakması lazim ki sabaha kadar kuru olacak bezi hem tutmayı da öğrenmiş oluyor.Umarim kolaylıkla tuvalet eğitimini de tamamlarsiniz

Back