3 yaşındaki oğlumun durumu

Siz bunların cevabni mutlaka icinzde verip bulmssnzdur o yüzdn kendi fikrimi soylmk istemyrm.
Sadcee bundan sonra ne yapablrze odaklanlm.
Anne üzerinde ilgi demissnz bu çocuğun babası da en az sizin kadar önemli ilgilenmesi gerekir. Kendinizi suçlu hisstmyn ama bir an önce çocuk psikiyatrisine gidin, dil konuşma terapistine yonlendrr sizi

Benim oğlum da eylülde 4 yaşına girecek. Geç konuştu, babası 3 yaşında konuşmuş önce 3 yaşı bekledik, konuşuyordu ama hiç anlaşılır değildi. Kreşe başlattık, konuşması açıldı, şimdi epey uzun cümleler kuruyor fakat hala bazı kelimeler hiç anlaşılır değil. Çocuk sesleri çıkaramıyor, anlaşılır değil. 4 yaşı bekleyelim ona göre dil terapistine yönlendirelim dedi doktoru. WC eğitimine de 3,5 yaş civarı alıştı. Geceleri ıslak uyanıyordu ama kreş öğretmeni artık zamanı geldi başlayalım dedi başladık, tek haftasonunda öğrendi, o hafta kreşte öğle uykusunda kaçırdı sonra tamamen öğrendi. Ben ilk başlarda o uyuyunca gece bezliyordum , kilot bez takıyordum çok anlamasın bez olduğunu diye, 2-3 haftada da gece bezi olayı bitti.
Stres yapmayın sizin ilgilenememeniz vs nedeniyle öyle değil. Benim kızım 2 yaş oldu nerdeyse abisiyle aynı akıcılıkta konuşuyor, çişini söylemeye başladı onu alıştırıcam. İkisini de ben büyütüyorum ikisinin de gelişim hızı çok farklı. Her çocuk farklı, doktorunuza danışın, kreş öğretmeniyle görüşün, panik halinde ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım diye ne yapacağını şaşırıyor insan ama sakin kalın. Sevgiyle, mutlulukla büyüsün

Bizde sıfır ekran ve sürekli konuştum her şeyi anlattım. O yüzden konuşması iyi. Tekerlemeler söyleyerek dikkatini çekebilirsiniz. Söylemeye çalışmak hoşlarına gidiyor

içime su serptiniz, yürekten çok teşekkürler. elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum ancak devlet memuruyum calısıyorum da. cevremde yaşıt çocuklu arkadaşlarım var. benden farklı davranmamalarını görmeme ragmen cocukları konuşmayı söktü vs. onlar adına cok seviniyorum ama bu da kendimi sorgulatıyordu bana. hepimizin cocugu sevgiyle, mutlulukla büyüsün inşallah, tekrar cok teşekkürler

Ama çok daha yeni başlamış oğlunuz biraz zaman verin.
Bide çocuklar stresi düşük enerjiyi hemen hissediyorlar siz rahat olun ki oda hissetsin rahat olsun.
Sizin ilgilenmemenizle alakalı değil bence kendinize yüklenmeyin.
Bende memurum mesai çıkışı birlikte geçirdiğimiz o bir saat yarım saat bile kaliteli zaman çocukta ve annede çok büyük etki yapıyor. En sevdiği şeyleri yapın mesala.

ışık oldunuz bana, cok teşekkürler

elimden geldiğince konuşmaya çalışıyorum ama yapı meselesi sanırım. ben de tuvalet eğitimi için konuşmanın az da olsa olmasını bekliyorum, haklısınız
Kızıma tuvalet eğitimi verirken konuşmuyordu. Ama öğrendi. Tuvalet eğitiminin konuşmayla bir ilgisi yok. Anne diye seslenip altını gösteriyodu bende tuvalete götürüyodum. Tabi aynı zamanda çiş gelmiş diye diye öğrendi.

oğlum kakasından çişinden rahatsız olmuyor malesef. yani aslında bu yüzden hazı değil diye düşünüyorum

Kusura bakmayın ne demek istediğinizi tam olarak anlamadım . Oğlum 29 aylıkken 1 günde bıraktı hemde gece gündüz . Tuvaleti geldiği zaman işaretle gösteriyordu anlıyorduk . Tam 1 ay sonra 1 temmuzda ikili cümle kurmaya başladı cişim geldi , kakam yok anne gel gibi . Ağustos başında da mesela anne bitti su aç demeye başladı ama başka şeylerde böyle cümle kurmuyor sadece tuvaletle ilgili mevzularda böyle . Çocuk eğer bedenen ve ruhen tuvalet eğitimi için hazırsa illa dil gelişimi beklemek yanlış . Çünkü bana çocuk psikiyatriti tuvalet eğitimde eğer çocuk hazırsa ama başlanmıyorsa bununda çocuğa zararları olduğunu söyledi . Önümüz zaten kış çocuk ne zaman öğrenecek ? Denemekten zarar gelmez ben denedim ve mis gibi de oldu

derdini hiç konuşmadan nasıl anlatabiliyor peki. Bense az da olsa konuşmasını bekliyorum o yüzden pek hazır gelmiyor bana
İşaret ediyordu yada klozete gidiyordu . İlk başta zaten söylemiyordu kas gelişimi olduğu için kaçırmıyordu ben 2 hafta 2 şer saat ara ile götürdüm yemeklerden kalkınca uykuya giderken uykudan kalkınca vs vs . Tamamen kas gelişimi ve psikolojik olarak hazır olması ile alakalı bir mevzu bu . Tabiki önce psikolojik olarak hazırladım 1.5 yaşından beri her fırsatta mahremiyet tuvalet gibi olaylarla ilgili konuşuyoruz ve kitap okuyoruz gayet iyi gitti tabiki emek verdik .

Ben de çalışıyorum o konuda kendinizi suçlamayın biraz genetik de olabiliyor konuşma durumu. Bende işten geldiğimde ya da izinli günümde elimden geldiğince ilgileniyorum. Bize kteşin çok faydası oldu orada öğretmenlerinin ilgisi ve yaşıtlarıyla beraber vakit geçirmesi geliştirdi dil gelişimini. Telefon tv olmaması iyi etkisini hemen görmezsiniz zaten ama ilerleyen zamanlarda fark oluyor mutlaka. Bir de ben sürekli soru sorup konuşturmaya çalışıyordum. Dil terapistlerinin kullandığı bir set var bize önermişti evde o etkinlikleri yapıyorduk zaten çoğu terapist de o seti kullanıyormuş. Şuan dışarıdayım eve gidince onun adını da atayım size onunla ilerlersiniz

F fistikkrokan bahsettiğim set bu canım buldum internetten şimdi. Bununda faydasını çok gördük biz

Eklentiler

• Screenshot_20220816_130344_com.huawei.browser.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20220816_130414_com.huawei.browser.jpg
    56,6 KB · Görüntüleme: 50
Kendi rahatça merdiven inip çıkıyor mu ?
2-4 saat gibi bezi kuru kalıyor mu ?
Öğlen uykusu yapıyor mu ( uyandığı zaman bezi kuru kalkıyor mu ? )
Oğlum tuvalet eğitimine başlamadan birkaç ay önce öğlen uykusundan kuru kalkmaya başlamıştı . Fakat geceleri bezi taşırıyordu heryer ciş oluyordu . Tuvalet eğitimine başlamadan birkaç gün önce kuru kalkmaya başlamıştı. Bende sizin gibi hazır değil diye düşündüm sadece deneme yapayım dedim ve alıştı

Ben ikiz kıız ve oğlan için 2 yaş 3 aylıkken başladım kızım 3 günde öğrendi bir daha asla kaçırmadı ama oğlumla çok uğraştım hala da uğraşıyorum gece su içip yatarsa uykusu ağır kaçırıyor 9 yaşında,bence erkek için 3,5 4 yaş daha ideal ama şimdiden ufaktan başla ,belki seninki çabuk alışır.En azından gece altına hasta bezi ser bezleme,1 defada wc ye kaldır belki alışır olmazsa da sakın zorlama

İki çocuğum var. 6 yaşında bir oğlum, 4 yaşında bir kızım.

Oğlum anlamlı 2-3 kelimelik bir cümle kurduğu zaman 3 yaş civarlarındaydı. Kızım ne zaman konuştu inanın bilmiyorum sanki doğduğundan beri konuşuyor :))) ama hep konuşuyor. Evdeki lakabı dırdır böceği :)

Çocuktan çocuğa bu işler çok fazla değişiyor. Ben standart kalıp olaylarına hiç inanmıyorum. Eğer siz bir terslik olduğundan şüphelendiyseniz, zaten randevunuzu almışsınız, doğrusunu yapmışsınız.

Benim içim oğlumda da rahattı, kızımda da. Doktorumuz bebekçe konuşuyorsa sorun yok, dilimize geçiş yapar ama hiç konuşmuyorsa o zaman sorun var demişti bize.

Tuvalet eğitimi için ben oğlumun konuşmasını beklemedim. Sabah kuru kalkıyordu vs, hazır olduğunu düşündüm. Konuşmamasına rağmen 2 yaş civarında bezi çıkardım. Çiş konusu hemen hemen 1 ayda halloldu. Daha doğrusu klozete/lazımlığa oturmaya 1 ayda ikna oldu ve çiş olayımız bitti. Ama kaka konusu baya zor oldu. Çok uzun, ayrıca bir topik açmam gerekir yani. Ama 3 yaşında kaka da halloldu. Bence siz de ufaktan lazımlık, klozet alıştırabilirsiniz. Hani bir anda değişiklik değil de, yumuşak bir geçişe başlayabilirsiniz.

Kızım18 aylıkken bezi istemediğini, tuvalete yapmak istediğini söyledi. Ama kış ayları diye cesaret edemedim. 2 yaşındayken pandemiyi de fırsat bilip açtım bezini. Neredeyse 0 kaza ile 2-3 günde tamamladık olayı. Bir tek kakasından korktu, 2 gün tuttu. Sonra oyundu, kitaptı derken kakasını yaptı. Biraz inceledi, bay bay dedik, o sorun da bitti.

Siz de oğlunuzda deneme yanılmayla doğru yolu bulacaksınız. her çocuğun ihtiyaçları farklı sonuçta. Önemli olan sabır, anlayış ve şefkat.

banada panik yapma dediler kizim 3 yasinda konusmazdi tel bakardi tv bakardi . ama cevremde saatlerce telefonu elinden dusurmeyen cocuklar bile sakir sakir konusuyordu. bence uzerine dus bunun su an 5 yasinda konusuyor ancak r leri soyleyemiyor haala bazi kelimeleri tam telaffuz edemiyor erken falan degil 3 yasin duzgun konusmasi gerek. oglum 2. 5 yasinda masAllag o kadar guzel konusuyorki hatta 28 aylik tam 2.5 yas bile degil ayni yetiskin gibi yani cumleler falan.

Ben de önerimi yaptım siz de yaptınız. Artık konu sahibi kararlar bakar. Allah yavrularımıza sağlık sıhhat versin.konu sahibinin yavrusunun da dilini çözsün amin

Merhaba.tüm yazılanları okudum benim oğlumda 33 aylik anne baba anane dede elma armut mavi araba vs gibi seylerin dışında kelimesi yok.cuma psikiyatr gördü gayette güzel her denileni yapti ismi söylenince dönüp baktı falan ama dr test verdi 2 hafta sonra tekrar görüşmek istedi.benim oğlum ellerini çırpıyor heyecanlaninca bunu söyleyince ve konusmasi olmayinca hemen hafif düzey otizmden şüphelendi olabilirde olmayabilirde takip edicez dedi ama göz temasi işaret etme ismine dönüp bakma oyuncaklariyla oynama (araba sürme legolari söküp takma vs) hepsi var.arastirdigim kadariyla ekran maruziyeti olabilirliği geldi aklima( çünkü benim 17 aylik bir bebeğim daha var ve yalniz bakiyorum ikisinede birini uyutunca diğerine kisa süreliğine tlf vermistim durması için ama youtube falan yok bul yerlestir cizim boyama vs seyler ama direk onuda biraktim ekran zaten yok tvde radyo acik olur sadece ) konuşamadığı icinde wc eğitimi veremedim (anne ki anne ka diyor ama ben diyince tekrarliyor sadece) buralarda döneleyip duruyorum kendimede kizginim aslinda ama malesef cok zorlanmistim bazen tlf verdim vermez olaydim.lütfen bilgisi olan arkadaslar ne yapmaliyim nasil bir yol izlemeliyim şu saatten sonra.allak bullak oldum...

biliyor musunuz şu sıralar hep aynısını düşünüyorum. çocuğumun eline hiç ekran vermedim ve oğlum konuşmada bir hatta bir buçuk yaş kadar geri.o kadar uzmana götürdüm otizm yok dediler.neymiş daha fazla ilgilen,kitap oku.bu çocuk yerine oturmuyor ki kitap dinlesin.daha 7 8 aylıkken okuyordum kitabı alıp kendi oynamak istiyordu. o daha çok zıplama ,koşma seven bir çocuk ve motor beerileri yaşıtlarına göre ileride.yaz kış pandemi demeden 8 aylıktan beri günde bir iki parka gittik çünkü.kızımla mesela çok kitap okurduk çünkü ilgisi de vardı. evinde çocuk kitabı bile olmayan çok kişi tanıyorum.sürekli de tv karşısındalar ve bıcır bıcır konuşuyor çocukları.ben bunun la çok ilgisi olduğunu asla düşünmüyorum artık.hem de eğitim bilimleri okumuş bir öğretmen olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…