- Konu Sahibi fistikkrokan
Önce tuvalet konusunu söyleyeyim. Çünkü önemli. Anatomik olarak Tuvalet eğitimine hazır olup olmadığı şöyle anlaşılır: Eğer tek başına 3 merdiven çıkabiliyorsa kasları kakayı tutacak kadar gelişmiştir ve tuvalet eğitimi alabilir.( merdiven çıkabildiğini varsayarak) geç kalmışsınız sanki ..bence biran önce verin eğitimi . Neden hazır olmadığını düşünüyorsunuz ki ?? Konuşmasa bile kaka çiş diyerek ya da hareketleriyle anlatır size ..Hanımlar merhaba, ekimde 3 yaşını dolduracak bir oğlum var. Hala bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime kullanıyor. Cümlesi hala yok. Telefon televizyon maruziyeti vardı onu hallettik artık telefon vermiyorum ancak hala pek akranları kadar konuşmadığı için kreşe verdik. Sorun aslında bu da değil. Hala tuvalet eğitimi vermedim. Çünkü hala hazır olduğunu düşünmüyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor, neyi, nasıl yapmam ya da yapmamam lazım çok şey okudum ama kafam allak bullak oldu. Çocuk psikiyatrisinden de randevu aldım ancak o gün gelip doktorla görüşene kadar sizden fikir almak istedim.
2. Olarak benim yeğenim anaokuluna gidiyordu hala konuşmuyordu, hareketlerle anlatıyordu herşeyini. Kulağında sorun yokmuş, doktorlar normal demişti ve ilkokulda açıldı dili.. şimdi ortaokulda ve akranlarından hiçbir farkı yok. Doktora ve pedegoka götürün normal derlerse endişe etmeyin. Erkek çocuklardan geç konuşan çok duydum .