3 yaşındaki oğlumun durumu

Önce tuvalet konusunu söyleyeyim. Çünkü önemli. Anatomik olarak Tuvalet eğitimine hazır olup olmadığı şöyle anlaşılır: Eğer tek başına 3 merdiven çıkabiliyorsa kasları kakayı tutacak kadar gelişmiştir ve tuvalet eğitimi alabilir.( merdiven çıkabildiğini varsayarak) geç kalmışsınız sanki ..bence biran önce verin eğitimi . Neden hazır olmadığını düşünüyorsunuz ki ?? Konuşmasa bile kaka çiş diyerek ya da hareketleriyle anlatır size ..
2. Olarak benim yeğenim anaokuluna gidiyordu hala konuşmuyordu, hareketlerle anlatıyordu herşeyini. Kulağında sorun yokmuş, doktorlar normal demişti ve ilkokulda açıldı dili.. şimdi ortaokulda ve akranlarından hiçbir farkı yok. Doktora ve pedegoka götürün normal derlerse endişe etmeyin. Erkek çocuklardan geç konuşan çok duydum .

Kendi konuşamıyor ama sizin her dediğinizi anlıyorsa konuşma sorunu rahatlıkla halledilir.Sizin de her dediğinizi anlamıyorsa o zaman başka bir sıkıntı vardır.İlk bakılması gereken alıcı dil.

Konuşma için kesinlikle nöröloğa gidin derim, önce sebep var mı normal mi onu anlayın. Tuvalet alışkanlığı için telaşlanmanıza gerek yok. Önce desteksiz mersiven çıkma ve zıplama hareketi yapabiliyor mu, çişi bezine birden mi yapıyor yavaş yavaş mı(yani bezi bağladınız 2 saat kuru kalıyor sonra birden doluyor mu) bunlara bakın.tabi bir de ifade etme kısmı var ama hareketleri ile bir şeyleri anlatabiliyorsa sanırım olur. Eve bi lazımlık alın,tuvalet eğitimi ile ilgili kitaplar alın.önce kitapları okuyun, sonra oyun sırasında aa bebeğin çişi gelmiş deyip onu lazımlığa götürün gelin. Tuvalete gitme farkındalığı kazandıktan sonra hiç bezini çıkarmadan sen de tuvalete yapmak ister misin diye sorun, isterse ona göre desteklersiniz. Tuvalete yapmak istiyorum derse bez yerine külot giyebilirsin deyip birlikte almaya gidebilirsiniz.

Benim kizimda 2 yaşındayken hiç kelimesi yoktu. Psikologa başlamıştık. Onun yonlendirmeleriyle 1 ayda kelimeler, 3 ay da tekrarlamalar başlamıştı.
26 aylikken yani henüz konusmjyorken wc egitimini tamamladi. İlk 23 aylikken kısa süreli denemistim ama hic anlamiyordu kacirdigini falan, rahatsiz olmuyodu. 25 aylikken gece çişini tutmaya kuru kalkmaya başladı. tuvalet iletişimi hep kurdum 15 aydan sonra sürekli anlatirdim bezden sonra tuvalete yapacağız diye.
Eger wc egitimi için isaretler aliyorsaniz başlayın. Fakat varsa once gece beslenmesini kesin ya da emzik kullaniyorsa onu biraktirin

Konuşma biraz genetik de olabiliyor.Genetik olabilir,emzik kullanıyorsa o olumsuz etkiler,ekran konusu da etken tabi. 26 aylıkken 3-4 kelimelik cümleler kurmaya başladi.Arkadasimin çocuğu 3 yaşına kadar tek kelime etmemiş ama bir başlamış tam başlamış.Bilincaltina kayıt ediyordur.
Tuvalet eğitimi 3 yaştan sonraya kalınca beze iyice alışıyorlarmis.Hazir olmadı mı hiç ? Sinyalleri takip etmissinizdir.
Bu arada oğlum tuvalet eğitimi ile konuşma aynı ay içinde oldu, birbirlerini olumlu yönde etkiledi ikisi

derdini hiç konuşmadan nasıl anlatabiliyor peki. Bense az da olsa konuşmasını bekliyorum o yüzden pek hazır gelmiyor bana

Bir yakınımında konuşmadı kreşe verdikten sonra şakır şakır konuşamaya başladı. Sosyalleşince daha hızlı konuşamaya başlıyorlar
ben de sırf o yüzden kreşe verdim. yaklaşık bir buçuk aydır gidiyor ilerleme çook olmasa da ilk günlere nazaran var

peki çocugunuzun konuşma, derdini anlatabilme yetisi yeterli miydi? benim oğlum hala konuşmuyor tek tük kelimeler dışında. bu da beni arada bırakıyor. Sanki konuşsa derdini anlatsa hazır olduğunu öyle anlarım gibi

belli başlı dediği kelimeler var. bebekçe dili dediğimiz dili daha çok konuşuyor yani annesi olmasına ragmen pek anlayamıyorum. tuvalet eğitiminin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. peki bu dönemi atlatmak için yapmam ve yapmamam gereken bir şey var mı aklınıza gelen? Teşekkürler

elimden geldiğince konuşmaya çalışıyorum ama yapı meselesi sanırım. ben de tuvalet eğitimi için konuşmanın az da olsa olmasını bekliyorum, haklısınız

bunu ben de çoğu yerde okudum ancak oğluna tuvalet eğitimi veren bir arkadaşım gece bezlerinin ıslak olduğunu ona ragmen eğitime başladığını söylemişti. Sonuç birkaç kez altına kaçırmak dışında tuvaletini yapmayı başarmış. Ben de bu kriterden bu yüzden emin olamadım. Bakalım doktora da sorucam tam olarak hazır olduğunu gösteren belirtiler neler acaba

Her Çocuğun gelişimi farklıdır asla akranları ile kıyaslamayın.
Mesela benim kızımda çok erken konuştu çok çok erken.
Ama geç yürüdü nerde ise iki yaşında yürüdü.
Kaliteli vakit geçirin sürekli konuşun zaten kreşe de gidecekmiş inanın orada açılır zaten.
Tuvalet eğitimini en iyi siz anlarsınız onun hazır olduğu vakti. Bir kitap önerebilirim size teo'nun kaka kitabı biz onu kızımla okumuştuk ve kendisi de artık tuvalet kullanmak istediğini söylemişti öyle başlamıştı kızım.

cevabınız için çok teşekkürler. ben doğunun küçük bir ilinde yaşıyorum imkanlar haliyle burda çok kısıtlı. devlet hastanesinde çocuk psikiyatrisine randevu aldım onun dışında terapist bulabileceğimi pek zannetmiyorum. tel telefon aktif olarak hayatında, yemek yerken daha cok vardı. Birden kestik ama çok büyük bir etkisini göremedim. bir de merak ettiğim ben üzerine çalışan bir annenin düşebildiği kadar düşüyorum malesef daha çok akşam ve haftasonları onunla oyun vs oyuyorum hem iş hem yorgunluktan vs. Yani demek istediğim acaba benim çalışmam ve üzerine çok fazla düşmemem de konuşmamasını etkiliyor mu? Cevreme bakıyorum çocuklarıyla çook ilgili değiller ama çocuk patır patır konuşuyor. Siz nasıldınız

kitap tavsiyeniz için çok teşekkürler. oğlum yaklaşık 1,5 aydır kreşe gidiyor ilk zamanlara göre daha iyi tabiiki ama çok da büyük bir ilerleme şimdilik göremedim. elimden geldiğince konuşmaya, oyun oynamaya devam ediyorum ancak çalışıyordum da memurum. yani üzerine çok fazla düşemiyorum. merak ettiğim her şey annenin yaklaşımına mı bağlı? yoksa genler mi büyük rol oynuyor?

hala kendisini pek de ifade edemiyor çünkü. ondan birkay ay küçük olup erkek-kız fark ettmeksizin derdini anlatabilen, konuşabilen cocuklar var. hatta birisinin 7 çocugu var en kücüğü o, pek de zamansızlıktan cocugunun üzerine düşemiyor, en azından kitap, oyun açısından. ancak cocugu oğluma göre hem tuvalet eğitimini başarıyla tamamladı hem de konuşuyor bir şekilde.kendimi sucluyorum buna ragmen. acaba diyorum ben mi yanlıs bir şey yapıyorum. gece bezleri hala ıslak, altında kaka olsa dahi rahatsız olmuyor. cişini kakasını cok nadir bir şekilde yaptıktan sonra söylüyor. yani o bezle saatlerce oyun oynayabilir ben fark etmezsem. ve de birkaç kelimesi dışında hala konuşmuyor. bu yüzden hazır olmadığını düşündüm.

en çok zorlandığım şey kitaplar zaten. cunku asla ilgisini çekmiyor. hareketli kitaplar, kartlar, resimli hikaye kitapları vs alıyorum ancak hic ilgilenmiyor. o yüzden tuvalet eğitimi de gözümde büyüdü

3 yaş ileri bir yaş hanimfndi.
Lütfen uzman olmdgnz konularda fikir verip yanlış yönlendirmyn.
24 ayda 2 kelimelik cümle kurmalı kız erkek diye bir şey yok konuşmada.

çevremdeki herkes normal diye diye normalleştirmeye çalıştım ben de. ama değil biliyorum. bakalım haftaya cocuk psikiyatrisinde randevumuz var. benim merak ettiğim annenin üzerindeki ilgili konusmasını ne kadar etkiliyor? devlet memuruyum yoğun olmasa da aktif bir çalışma hayatım var. üzerine evde olan bir kadın kadar belki çok düşemiyorum ancak 7 cocuklu arkadasım üzerine nerdeyse çocuklardan dolayı pek düşemese de cocugu konusmayı öğrendi, tuvaletini yapabiliyor. bu da bana beni sorgulatıyor acaba benim mi yaptığım, yapmadığım bir şey var diye düşünüyorum

erkek cocugu diye normal dediler. arkadaşımın 7 çocuğu var oğlumla yaşıt olan da erkek. ama akıcı bir şekilde konusabiliyor. onu gördükten sonra kızı erkeği olmadığını fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…