- 5 Mart 2019
- 149
- 127
- 103
- Konu Sahibi fistikkrokan
-
Hanımlar merhaba, ekimde 3 yaşını dolduracak bir oğlum var. Hala bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime kullanıyor. Cümlesi hala yok. Telefon televizyon maruziyeti vardı onu hallettik artık telefon vermiyorum ancak hala pek akranları kadar konuşmadığı için kreşe verdik. Sorun aslında bu da değil. Hala tuvalet eğitimi vermedim. Çünkü hala hazır olduğunu düşünmüyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor, neyi, nasıl yapmam ya da yapmamam lazım çok şey okudum ama kafam allak bullak oldu. Çocuk psikiyatrisinden de randevu aldım ancak o gün gelip doktorla görüşene kadar sizden fikir almak istedim.
Tuvalet eğitimiyle ilgili yorum yapamam her çocuğa özel bir durum ama konuşmayla ilgili şunu söyleyebilirim. Benşm oğlumda o yaşlarda çok az kelime söylüyordu ve söylediklerini sadece ben anlıyordum. Önce kreşe verdik tam 3 yaşında sonra da dil terapistine götürdük biz eşimin ailesiyle beraber yaşıyorduk o dönem büyüklerin konuşmalarından çok etkilenmiş bir de telefon vermesem bile tv sürekli açıktı dede sürekli tv izlediği için engel olamadım. Dil terapisti iyi geldi baya bize. Terapist kreşteki öğretmeni ile de iletişim halindeydi kreşte yapması gereken etkinlikleri söylüyordu evde bizimle de ayrı çalışıyordu şuan 4 yaşında çok şükür daha açıldı. Hala alışkanlıktan yanlış kullandığı kelimeler oluyor bazı dedikleri tam anlaşılmıyor ama o da hızlı konuşmaktan kaynaklı genetik bir durummuş. Yani kreş ve terapistle baya yol katettik biz. Tabi evi de ayırınca çocuğum düzene girdi kendine geldiHanımlar merhaba, ekimde 3 yaşını dolduracak bir oğlum var. Hala bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime kullanıyor. Cümlesi hala yok. Telefon televizyon maruziyeti vardı onu hallettik artık telefon vermiyorum ancak hala pek akranları kadar konuşmadığı için kreşe verdik. Sorun aslında bu da değil. Hala tuvalet eğitimi vermedim. Çünkü hala hazır olduğunu düşünmüyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor, neyi, nasıl yapmam ya da yapmamam lazım çok şey okudum ama kafam allak bullak oldu. Çocuk psikiyatrisinden de randevu aldım ancak o gün gelip doktorla görüşene kadar sizden fikir almak istedim.
Çocuklarımız tam akran. Bir anda tuvalet eğitimine başlanmaz. Ben bir yaşından itibaren psikolojik olarak hazırlığa başlamıştım tuvaletten klozetten korkmasın diye. Yeğenim biraz sorunlu alıştı o yizd5bana ders oldu. Ben fazla erken başlamış olabilirim ama siz de şimdiden başlayın. İşin psikolojik kısmını halledin sonra fiziksel kısmına geçin. Ben bezlerimiz bitince tuvalete yapicaz dedim.ilk 5 gün zordu sonra alıştıHanımlar merhaba, ekimde 3 yaşını dolduracak bir oğlum var. Hala bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime kullanıyor. Cümlesi hala yok. Telefon televizyon maruziyeti vardı onu hallettik artık telefon vermiyorum ancak hala pek akranları kadar konuşmadığı için kreşe verdik. Sorun aslında bu da değil. Hala tuvalet eğitimi vermedim. Çünkü hala hazır olduğunu düşünmüyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor, neyi, nasıl yapmam ya da yapmamam lazım çok şey okudum ama kafam allak bullak oldu. Çocuk psikiyatrisinden de randevu aldım ancak o gün gelip doktorla görüşene kadar sizden fikir almak istedim.
Tuvalet eğitimi ile dil bağlantısı yok bence . Oğlum 29. Aylıkken bezi bıraktı ( daha önce de bırakırmış aslınsa ama ben biraz bekledim ) cümlesi yoktu ve ciş kaka bile demiyordu netice de 1 günde bıraktıTek yapmanız gereken onunla kaliteli vakit geçirmek. Birlikte oyun hamuru oynamak evcilik oynamak yasina göre 10 15 parcalı falan puzzle yapmak. Her ne yaparsaniz yapin daima konuşun ama onu konuşturmak için zorlamayın. O zaten zamanla kavrayacak. Basit kelime oyunları oynamak gerekir ama bunun icin de size profesyonel destek gerekli. Resimli kartlara bakarak resimde ne olduğu hakkında konuşulabilir. Bak anlat dokun anlat kartları çoookk çooook faydalıdir. Birlikte ritmik sayın. Tuvalet içim ise biraz dilinin çözülmesini bekleyin derim. Kendini ifade edemedikçe kaçırır, kaçırdıkça üzülür.
Konuşma da kreşin katkısı çok fazla olacak sizde inanamayacaksınız biraz sabredin tuvalette her çocuk hazırdır önemli olan siz hazır mısınızHanımlar merhaba, ekimde 3 yaşını dolduracak bir oğlum var. Hala bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime kullanıyor. Cümlesi hala yok. Telefon televizyon maruziyeti vardı onu hallettik artık telefon vermiyorum ancak hala pek akranları kadar konuşmadığı için kreşe verdik. Sorun aslında bu da değil. Hala tuvalet eğitimi vermedim. Çünkü hala hazır olduğunu düşünmüyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor, neyi, nasıl yapmam ya da yapmamam lazım çok şey okudum ama kafam allak bullak oldu. Çocuk psikiyatrisinden de randevu aldım ancak o gün gelip doktorla görüşene kadar sizden fikir almak istedim.
Benim de oğlum sizinkiyle aynı aydayken tek tek çok kelimesi vardı, ama 2 kelimeli sınırlı cümle kuruyordu.kreşe verdik 3 ayda kelimeler ve cümleler artti. Hatta nisanin basinda Çocuk psikiyatristine gittiğimizde doktor 2 aya acilacaktir panik ve stres yapmayın, ama izleyin kreşe başladı 6 ay geçmesine rağmen ilerleme yok ,ya da ilerleme başlar ama durur ya da yavaslarsa bir daha öyle görüşelim dedi.Hanımlar merhaba, ekimde 3 yaşını dolduracak bir oğlum var. Hala bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar kelime kullanıyor. Cümlesi hala yok. Telefon televizyon maruziyeti vardı onu hallettik artık telefon vermiyorum ancak hala pek akranları kadar konuşmadığı için kreşe verdik. Sorun aslında bu da değil. Hala tuvalet eğitimi vermedim. Çünkü hala hazır olduğunu düşünmüyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor, neyi, nasıl yapmam ya da yapmamam lazım çok şey okudum ama kafam allak bullak oldu. Çocuk psikiyatrisinden de randevu aldım ancak o gün gelip doktorla görüşene kadar sizden fikir almak istedim.
Çocuklar icin gelişim eşikleri vardir. Aynı anda birkaç eşikten atlamaya kalkışırsa çocuk zorlanır. Kaldı ki hanımefendi 5 kelime bilmeyen bir yavrudan bahsediyor. Oglunuz 29 aylıkken bezi bırakmış olabilir ama 29 aylık bir çocuk normalde derdini anlatırTuvalet eğitimi ile dil bağlantısı yok bence . Oğlum 29. Aylıkken bezi bıraktı ( daha önce de bırakırmış aslınsa ama ben biraz bekledim ) cümlesi yoktu ve ciş kaka bile demiyordu netice de 1 günde bıraktı
KesinlikleTuvalet eğitimi ile dil bağlantısı yok bence . Oğlum 29. Aylıkken bezi bıraktı ( daha önce de bırakırmış aslınsa ama ben biraz bekledim ) cümlesi yoktu ve ciş kaka bile demiyordu netice de 1 günde bıraktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?