3 yaşındaki oğlum konuşmuyor

Merhaba arkadasımın oglu da 3 yasında ve aynı sekilde konuşmuyordu.Yarım gün oyun grubu +dil terapistiyle 3.ayındalar ve gelisimi oldukca iyi.

Yani bu kadar doktor, psikolog falan gezdiginize göre eminim baktirmissinizdir ama cocugunuzun hic kelimesi olmadigini soylediginiz icin soruyorum, isitme testi yapildi mi? Dil bagi var mi diye bakildi mi?

Biz de 30 aylıkken yarım gün kreşe gitmesine rağmen kelime sayısı 5 6 yı geçmeyince soluğu dil terapisinde aldık. Floortime terapisi aldı, 3 ay sonunda 2 kelimeli cümleler başlamıştı. İlk 2 ay Haftada 2 seanstı maddi olarak baya etkiledi ama rapor almadık biz. Dil terapisine başlayın mümkünse, piyasada da çok güzel konuşma oyunları, kartları var onlarla da evde destekleyin, çoraplardan kuklalar yapın. Seanslardan sonra bizim terapistimiz bol bol oyun oynatıyordu evde. Elime aldığım, yaptığım her şeyi gözlerine kenetlenip anlatıyordum, başka bir şeyle ilgilenmesin odağı sizde olsun mümkün olduğunca. Ya da siz onun odaklandığı şeyle oynarken sürekli konuşun yeni kelimelerle. Dil dağarcığını genişletmeniz lazım ki konuşsun. Hareketlerinden ne istediğini anlamayın. Zorlayıcı bir süreç ama sonucu çok güzel. Bizim terapimiz haziranda bitti, dün baktım 5 kelimeli cümle kurdu. Erkek çocuğunun 3 yaşına kadar konuşmaması normal diyen doktorlar da kapatılsın bu arada. Biz geç konuştuğu için oluşan vurma ısırma davranışlarını söndürmek için hala terapi alıyoruz.

Ahh ahhh o konuda ayrica o kadar yaraliyim ki gunduz zaten hic acmiyorum aksamda ne kadar anlatsamda inada bindiren bi esim var baska odaya gitmeyi de denedim oyun oynamayi falan oglum durmak istemiyo cok cabuk baska biseye odaklaniyo odada durmak istemiyo ne yapacagimi sasirmis haldeyim

Hepsine bakildi sorunumuz yok
Kitap okuyun bol bol, benim kizimi kitap okumak acmisti, bir de obje / hayvan / renk / harf / rakam kartlari var biliyorsunuz, onlarla cok oyun oynuyorduk biz.

Kizim 15 aylikken aniden susmuştu, ne anne ne baba hicbir kelimeyi kullanmiyordu artik, biz kitap okuyarak, kartlarla bilmeceler yaratip oyunlar oynayarak cozmustuk. Simdi 3 yasinda, bilimsel sohbet edecek kadar uzun cumleler kurabiliyor, eminim siz de basarabilirsiniz vazgeçmeyin, stresinizi de evladiniza belli etmeyin

Kitap okumaya calisiyorum hatta etkinlikli kitaplar aldim kitabi oyunada donusturuoruz ama bi sure sonra oglum kitabi almaya atmaya yirtmaya kalkiyo tabi buda yaptigimiz herseyi bosa goturuyor

Kitap okumaya calisiyorum hatta etkinlikli kitaplar aldim kitabi oyunada donusturuoruz ama bi sure sonra oglum kitabi almaya atmaya yirtmaya kalkiyo tabi buda yaptigimiz herseyi bosa goturuyor
Çocuğunuzun yanında telefon,tablet kullanmayın. Tv izletmeyin ve siz de izlemeyin. Akşamları uyuduğu vakitte izlersiniz. Ekransız müzikler açın. Günde 5 dk bile olsa etkinlik yapın bu gün geçtikçe artacaktır. Evde işinizi yaparken aklınızdan ne geçiyorsa sesli konuşun.

Hanımefendi ben anlamıyorum 3 yasa kadar telefon vermeyin diye bas bas bağırıyor doktorlar 1,2,3 yas çocuğunda telefon ne geziyor neden bu kadar cahilce hareket ediyorsunuz anlamıyorum.ya iki kahve içip oturacağım diye eline veriyorsunuz telefonu sonra böyle kalici hasarlar oluyor çevremde de yapan oluyor kızıyorum asla asla asla hosgormeyecegim bu cocugun eline telefon veren ebeveynleri.simdi kesmenin telefonu birseye yaramaz hasarı almış zaten inşallah düzelir yavrucaga uzuldum

Eskiden dadı tutarlardi başlarından atarlardı anne babalar.simdiki dadilar telefon olmuş.yazik çocuklara yazık.

2 buçuk yaşında kızım var telefonu asla eline vermedim vermem . gittiğimiz yerlerde çatlasam da patlasam da bunalsam da vermedim vermeM eşimle dönüşümlü bakıyoruz dönüşümlü yemek yiyoruz,denize havuza girerken falan heryerde.

Hiç yalnızım eşim bakmıyor falan deme o zaman canını dişine takip sen anne baba olacaksın.Guvenmedigin adamdan çocuk yapmayacaktın madem yaptın ona en güzel şekilde ilgi alakayı göstermek zorundasın.Teleefonlara dadilik yaptıran herkese söylüyorum bunu.

Benim kizim O telefou alo aleti olarak biliyor sadece anne ve babalar alo demek için kullanır diye biliyor.
Bu saatten sonra vermemeniz birsey ifade etmiyor oni baştan düşüneceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…