- 22 Aralık 2020
- 3.628
- 11.466
Merhaba arkadasımın oglu da 3 yasında ve aynı sekilde konuşmuyordu.Yarım gün oyun grubu +dil terapistiyle 3.ayındalar ve gelisimi oldukca iyi.Oğlum 3 yaşinda ve hala tek bi kelimesi dahi yok. Cok uzuluyorum. Doktora goturdum. Dil terapistiyle on gorusmede yaptim. Desteklenmesi gerektigini soylediler hep. Otizm belirtisi yok cok sukur. Dil terapisiyle ne kadar surer onuda bilmiyorum. Maddi acidanda cok zorlayacak. Ozel egitim raporu almami soyluyorlar. Oda beni urkutuyor ilerisi icin. Kimiside diyor erkek cocuklari gec konusur. Zamani vardir diye. Gec kalsam gelisim olarakda geri ileride sorun yasamasindan korkuyorum. Cok fazla arastirmada yaptim. Okumadigim sey kalmadi. Anlayacaginiz kafam o kadar karisti ki ne yapacagimi sasirdim. Cocugum icin en dogrusunu bulmak ilk onceligim. Bu durumu yasamis olanlar bana bi yardim edebilir mi
Hepsine bakildi sorunumuz yokYani bu kadar doktor, psikolog falan gezdiginize göre eminim baktirmissinizdir ama cocugunuzun hic kelimesi olmadigini soylediginiz icin soruyorum, isitme testi yapildi mi? Dil bagi var mi diye bakildi mi?
Ahh ahhh o konuda ayrica o kadar yaraliyim ki gunduz zaten hic acmiyorum aksamda ne kadar anlatsamda inada bindiren bi esim var baska odaya gitmeyi de denedim oyun oynamayi falan oglum durmak istemiyo cok cabuk baska biseye odaklaniyo odada durmak istemiyo ne yapacagimi sasirmis haldeyimBabasi tv açıyorsa o odada bulunmayin ayrica neden anlayışsiz ki. Benim 10 yasinda ve 1.5 yasini geçmiş oğlum var doğduğundan beri açmıyoruz , 10 yaşındaki cocuk bile anlayışla karşılıyor kocaman adam neden anlamıyor. Çocuk uyuyunca açsın. Benimki de buna rağmen ikili kelime kullanmıyor çok inşallah sıkıntınızi çözersiniz
Kitap okuyun bol bol, benim kizimi kitap okumak acmisti, bir de obje / hayvan / renk / harf / rakam kartlari var biliyorsunuz, onlarla cok oyun oynuyorduk biz.Hepsine bakildi sorunumuz yok
Kitap okuyun bol bol, benim kizimi kitap okumak acmisti, bir de obje / hayvan / renk / harf / rakam kartlari var biliyorsunuz, onlarla cok oyun oynuyorduk biz.
Kizim 15 aylikken aniden susmuştu, ne anne ne baba hicbir kelimeyi kullanmiyordu artik, biz kitap okuyarak, kartlarla bilmeceler yaratip oyunlar oynayarak cozmustuk. Simdi 3 yasinda, bilimsel sohbet edecek kadar uzun cumleler kurabiliyor, eminim siz de basarabilirsinizvazgeçmeyin, stresinizi de evladiniza belli etmeyin
Çocuğunuzun yanında telefon,tablet kullanmayın. Tv izletmeyin ve siz de izlemeyin. Akşamları uyuduğu vakitte izlersiniz. Ekransız müzikler açın. Günde 5 dk bile olsa etkinlik yapın bu gün geçtikçe artacaktır. Evde işinizi yaparken aklınızdan ne geçiyorsa sesli konuşun.Kitap okumaya calisiyorum hatta etkinlikli kitaplar aldim kitabi oyunada donusturuoruz ama bi sure sonra oglum kitabi almaya atmaya yirtmaya kalkiyo tabi buda yaptigimiz herseyi bosa goturuyor
Yok doğru düşünüyorsunuz.Arkadasimin çocuğunu götürmüşler psikiyatriye.Yalanci emzik gecikme yapmış demişEmzik hep ağzında ya bazı çocuklar konuşmak istemiyor çevremde de farkettim birkaç kişide ona sebep bana öyle geldi belki doğru değildir bilemiyorum gözlemim böyleydi