3 yaşındaki oğlum konuşmuyor

clktscyd

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2024
11
-2
38
Oğlum 3 yaşinda ve hala tek bi kelimesi dahi yok. Cok uzuluyorum. Doktora goturdum. Dil terapistiyle on gorusmede yaptim. Desteklenmesi gerektigini soylediler hep. Otizm belirtisi yok cok sukur. Dil terapisiyle ne kadar surer onuda bilmiyorum. Maddi acidanda cok zorlayacak. Ozel egitim raporu almami soyluyorlar. Oda beni urkutuyor ilerisi icin. Kimiside diyor erkek cocuklari gec konusur. Zamani vardir diye. Gec kalsam gelisim olarakda geri ileride sorun yasamasindan korkuyorum. Cok fazla arastirmada yaptim. Okumadigim sey kalmadi. Anlayacaginiz kafam o kadar karisti ki ne yapacagimi sasirdim. Cocugum icin en dogrusunu bulmak ilk onceligim. Bu durumu yasamis olanlar bana bi yardim edebilir mi

6 aydir tv telefon yok hayatimizda. Aksamlari olsa olsa en fazla 1 saattir babamizdan dolayi. Ekranin zararini hem biliyorum hemde uyardilar kesmem konusunda

6 aydir tv telefon yok hayatimizda. Aksamlari olsa olsa en fazla 1 saattir babamizdan dolayi. Ekranin zararini hem biliyorum hemde uyardilar kesmem konusunda
Çocuğunuzun babasını da konunun ciddiyeti hakkında uyarmaktan başlamalısınız bence. Sadece tek başınıza alabileceğiniz bir yol değil bu. Umarım çözülür

Babamiz malesef anlayisli degil bu konuda yardimci olmuyor benim calismamla oluyo hersey cok yoruyo beni bu durum ama elimden geleni yapmaya calisiyorum. Cok fazla konusuyorum onunla istedigi ne varsa soyletmeye calisyorum onun ne oldugunu hep soyluyorum. Ayrica emzik hic kullanmadik.

0-3 yaş beyin gelişimi için en önemli yıllarda ekran malesef zararlı . Biraz geç olmuş fakat telafi için çok çaba vermelisiniz. Eşinize bu işin ciddiyetini anlatın. şimdi yapmanız gereken Oyun gruplarına götürün anneli saatlik oluyor etkinlikler yapılıyor yaşıtlarıyla bulusturun. Bunu söyle söyle diye baskı yapmayın. Siz her yaptığınızı dış ses gibi dile getirin. Şimdi soğan dogruyorum ayakkabimi giyiyorum dışarı parka gidiyrouz sallincakda sallaniyorsun. Gibi gibi ... Ses kartları öneririm taklitle sesler cakirmaya başlıyor, Kitap okuyun bol bol . Dikkat etkinlik kitapları oluyor etkinlikli 2 yaşla başlayın bitince 3 yasa geçin. Hamur oynayın . Sıkma koparma yuvarlama yoğurma harektleri yaptırın.yaparken hep konuşun. Parka çıkın guzel oldugu havalarda . Yemek yaparken yanınızda olsun verin eline oyuncak meyveler yapışkanlı oluyor sebzeler tencere oyuncak bıçakla kesip tencereye atsın oda .Yani sürekli günlük hayatınızın içinde olmalı kayıp zamanlarınızı telafi edin.

Çocuğunuzu sıcak, soğuk, yaz, kış demeden dışarıya çıkarın. Parka, bahçeye çıkarın. Akranlarini görsün , kendinden büyük çocukları görsün. İnanın çok faydası oluyor.

Emzik hep ağzında ya bazı çocuklar konuşmak istemiyor çevremde de farkettim birkaç kişide ona sebep bana öyle geldi belki doğru değildir bilemiyorum gözlemim böyleydi

Emzik hep ağzında ya bazı çocuklar konuşmak istemiyor çevremde de farkettim birkaç kişide ona sebep bana öyle geldi belki doğru değildir bilemiyorum gözlemim böyleydi
Evet, düşününce doğru diyorsunuz. Kızımla bir şeyler konuşmaya çalışırken ağzında emzik varken hiçbir şey yapmıyor. Emziği çıkarınca mırıldanmaya başlıyor

Evet, düşününce doğru diyorsunuz. Kızımla bir şeyler konuşmaya çalışırken ağzında emzik varken hiçbir şey yapmıyor. Emziği çıkarınca mırıldanmaya başlıyor
Benim kızım da emziği bırakınca ilerletti eşimin abisinin kızı da öyle 3 yaşa kadar emzikleydi çocuk emziği bırakınca konuşmaya başladı belli bir yaştan sonra bırakmak gerek gözlemim bu bilemiyorum

Erkek çocuğu geç konuşur diye bir şey yok maalesef, psikiyatri muayenesinden sonra dil konuşma terapisine gitmeniz gerekiyor. Başka bir yolu yok. Zamanı gelince konuşur vs bunları dinlemeyin yıl olmuş 2024 hala cahil cahil konuşuyor millet. Vakit kaybetmenizi tavsiye etmem, kendini ifade edememesi kalıcı olarak öfke ve iletişim sorunlarına sebep olabilir. Klinik psikoloğum bu arada, uzman yorumu olarak söylüyorum. En kısa sürede çözüm bulabilirsiniz umarım.

Sali gunu tekrar psikolog randevumuz var aslinda herseyin farkindayim ve tek basima yapmaya calisiyorum cogu seyi millet ne diyo umrumda degil aslinda ama o kadar cok sey deniyo ki kafam allak pullak oldu deve dili yedir diyen oldu gerisini varin siz anlayin beni ama ben yolumdan donmicem elimden geleni yapicam ozel egitim hakkinda ne dusunuyosunuz

Cok fazla arastirdim cok fazla bilgi edindim bu yonde hepsini yapmaya calisiyorum aslinda benim kafami karistiran daha cok ozel egitim kismi

Dediğim gibi ben de psikoloğum ve çocuklarla çalışıyorum;bu konuda psikologların yapacağı bir şey yok yönlendirmek dışında. Dil konuşma terapisini dil konuşma terapistleri yapabilir, aman diyeyim kandırılmayın. Psikolog da sertifika aldım vs diyerek konuşmasına destek olayım diyorsa uzak durun lütfen. Maalesef her meslekte etik dışı davranan insan çok. Çocuk psikiyatristi muayene edip gelişim testi uygulasın, sonrasında dil konuşma terapisine yönlendirir zaten sizi mutlaka. Psikolojik olarak desteklemek için tabi ki psikoloğa gidebilirsiniz.

Gelisim testini yaptilar cocuk psikiyatride sali gunu yonlendirme yapacaklar ram raporu hakkinda ne dusunuyosunuz

Babasi tv açıyorsa o odada bulunmayin ayrica neden anlayışsiz ki. Benim 10 yasinda ve 1.5 yasini geçmiş oğlum var doğduğundan beri açmıyoruz , 10 yaşındaki cocuk bile anlayışla karşılıyor kocaman adam neden anlamıyor. Çocuk uyuyunca açsın. Benimki de buna rağmen ikili kelime kullanmıyor çok inşallah sıkıntınızi çözersiniz

Yazılan yorumların çoğundaki erkek geç konuşur, emziktendir vs minvalindeki bilgiler tamamen yanlış. Tecrübe duymak istediğinizi biliyorum ama bu koşullar altında gönlünüz de rahatlasın derken çok yanlış yönlendirileceksiniz. Ben konunun meslek uzmanıyım. 3 yaşındaki bir çocuğun 2 kelimelik cümleleri oluşturabilmeye başlaması gerekir genel kitabi bilgi olarak. Meslektaşlarım ve uzman drlar dil ve konuşma terapisinden destek almanız gerektiğini söylüyorsa bunu ciddiye alın. Ve bunu yapabilmek için ne gerekiyosa yapın. Rapor dahil. Geleceği ile ilgili tırnak içinde engeli kayıt altına girecek diye çocuğunuzu gerçekten bi engelli adayı yapmanız inanın çok daha kötü sonuçlanacaktır. Bu durum evde çözebileceğiniz bi durum değil. Dil ve konuşma terapisi alarak evde sonsuz destek vermeniz gereken bi durum. Dil ve konuşma terapisi aldığınız dönemde aile olarak bu konuya çok iyi odaklanmanız gerekecek. Bu nedenle çelik gibi sinirlere ve çocuğunuzu alacağı kırk beş dakikalık seanslardan sonra haftanın geri kalanında sizin eğitmeniz gerekecek. Bu bütüncül bi yol. Lütfen sadece uzmanları dinleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…