Sık sık konuşun yalancı emzik kullandı mı o da biraz geciktiriyor6 aydir tv telefon yok hayatimizda. Aksamlari olsa olsa en fazla 1 saattir babamizdan dolayi. Ekranin zararini hem biliyorum hemde uyardilar kesmem konusunda
Çocuğunuzun babasını da konunun ciddiyeti hakkında uyarmaktan başlamalısınız bence. Sadece tek başınıza alabileceğiniz bir yol değil bu. Umarım çözülür6 aydir tv telefon yok hayatimizda. Aksamlari olsa olsa en fazla 1 saattir babamizdan dolayi. Ekranin zararini hem biliyorum hemde uyardilar kesmem konusunda
Merhaba, benim kızım 16 aylık. Ayına gore kelime sayısının ve komut algılaması normal. Ancak emzik kullaniyor benim kızım. Sizin yazınızı görünce çok şaşırdım. Tam olarak emzik neden gecikmeye sebep oluyor?Sık sık konuşun yalancı emzik kullandı mı o da biraz geciktiriyor
Çocuğunuzu sıcak, soğuk, yaz, kış demeden dışarıya çıkarın. Parka, bahçeye çıkarın. Akranlarini görsün , kendinden büyük çocukları görsün. İnanın çok faydası oluyor.Oğlum 3 yaşinda ve hala tek bi kelimesi dahi yok. Cok uzuluyorum. Doktora goturdum. Dil terapistiyle on gorusmede yaptim. Desteklenmesi gerektigini soylediler hep. Otizm belirtisi yok cok sukur. Dil terapisiyle ne kadar surer onuda bilmiyorum. Maddi acidanda cok zorlayacak. Ozel egitim raporu almami soyluyorlar. Oda beni urkutuyor ilerisi icin. Kimiside diyor erkek cocuklari gec konusur. Zamani vardir diye. Gec kalsam gelisim olarakda geri ileride sorun yasamasindan korkuyorum. Cok fazla arastirmada yaptim. Okumadigim sey kalmadi. Anlayacaginiz kafam o kadar karisti ki ne yapacagimi sasirdim. Cocugum icin en dogrusunu bulmak ilk onceligim. Bu durumu yasamis olanlar bana bi yardim edebilir mi
Emzik hep ağzında ya bazı çocuklar konuşmak istemiyor çevremde de farkettim birkaç kişide ona sebep bana öyle geldi belki doğru değildir bilemiyorum gözlemim böyleydiMerhaba, benim kızım 16 aylık. Ayına gore kelime sayısının ve komut algılaması normal. Ancak emzik kullaniyor benim kızım. Sizin yazınızı görünce çok şaşırdım. Tam olarak emzik neden gecikmeye sebep oluyor?
Evet, düşününce doğru diyorsunuz. Kızımla bir şeyler konuşmaya çalışırken ağzında emzik varken hiçbir şey yapmıyor. Emziği çıkarınca mırıldanmaya başlıyorEmzik hep ağzında ya bazı çocuklar konuşmak istemiyor çevremde de farkettim birkaç kişide ona sebep bana öyle geldi belki doğru değildir bilemiyorum gözlemim böyleydi
Benim kızım da emziği bırakınca ilerletti eşimin abisinin kızı da öyle 3 yaşa kadar emzikleydi çocuk emziği bırakınca konuşmaya başladı belli bir yaştan sonra bırakmak gerek gözlemim bu bilemiyorumEvet, düşününce doğru diyorsunuz. Kızımla bir şeyler konuşmaya çalışırken ağzında emzik varken hiçbir şey yapmıyor. Emziği çıkarınca mırıldanmaya başlıyor
Dediğim gibi ben de psikoloğum ve çocuklarla çalışıyorum;bu konuda psikologların yapacağı bir şey yok yönlendirmek dışında. Dil konuşma terapisini dil konuşma terapistleri yapabilir, aman diyeyim kandırılmayın. Psikolog da sertifika aldım vs diyerek konuşmasına destek olayım diyorsa uzak durun lütfen. Maalesef her meslekte etik dışı davranan insan çok. Çocuk psikiyatristi muayene edip gelişim testi uygulasın, sonrasında dil konuşma terapisine yönlendirir zaten sizi mutlaka. Psikolojik olarak desteklemek için tabi ki psikoloğa gidebilirsiniz.Sali gunu tekrar psikolog randevumuz var aslinda herseyin farkindayim ve tek basima yapmaya calisiyorum cogu seyi millet ne diyo umrumda degil aslinda ama o kadar cok sey deniyo ki kafam allak pullak oldu deve dili yedir diyen oldu gerisini varin siz anlayin beni ama ben yolumdan donmicem elimden geleni yapicam ozel egitim hakkinda ne dusunuyosunuz
Babasi tv açıyorsa o odada bulunmayin ayrica neden anlayışsiz ki. Benim 10 yasinda ve 1.5 yasini geçmiş oğlum var doğduğundan beri açmıyoruz , 10 yaşındaki cocuk bile anlayışla karşılıyor kocaman adam neden anlamıyor. Çocuk uyuyunca açsın. Benimki de buna rağmen ikili kelime kullanmıyor çok inşallah sıkıntınızi çözersinizBabamiz malesef anlayisli degil bu konuda yardimci olmuyorbenim calismamla oluyo hersey cok yoruyo beni bu durum ama elimden geleni yapmaya calisiyorum. Cok fazla konusuyorum onunla istedigi ne varsa soyletmeye calisyorum onun ne oldugunu hep soyluyorum. Ayrica emzik hic kullanmadik.
Ekonomik gücünüz varsa almayabilirsiniz ama yoksa alın mutlaka, çocuğun etiketlenme gibi bir durumu yok olsa bile gelişiminden daha önemli değil.Gelisim testini yaptilar cocuk psikiyatride sali gunu yonlendirme yapacaklar ram raporu hakkinda ne dusunuyosunuz