3 yaşındaki oğlum aç geziyor

Canım benim küçüklüğüm hep böyle geçmiş annem hala anlatır senin yemek işinden ölmüştüm diye bi gün yediğimi ertesi gün yemezmişim bigün sevdim dediğimi sonra sevmiyorum dermişim ve lise ikiye gelene kadar böyleydi zayıftım ama çok hareketliydim yalnız kronik bademcik sorunum vardı o yüzden çok hasta olurdum ama yemeyle ilgisi yok onun. Sen yine de iyi düyünmüşsün bir pedegoğa götür istersen. Bende 16 aylık kızıma ımmun 44 kullanıyorum. Doktoru verdi. Hem yeme sıkıntısı vardı hem çok hazta oluyordu. O baya toparladı çok şükr.

Kızlar hangi şurubu kullanıyorsunuz brnım çocuğum da aynı bazen butun gün lokma yemiyor. Eğer fayda ettiyse bende kullanayim.

Iyi akşamlar hanımlar
Bu konuda tecrübeli annelere seslenmek istiyorum.
Oğlum 3 yaşında ve yaklaşık bir senedir iştahsızlık ve seçicilik baş gösteriyor.
Bir ara pilavı sever, ondan bıkar sadece makarna yemek isterdi.
Buraya kadar tamam.
Ama artık hiç yemiyor nerdeyse.
Tavuk ve köfteyi mesela çok severdi, şimdi ise bazen haftalarca ağzına almaz...

Beraber alisveris yapariz, mutfakta yemek hazirlarken yanımda bulunur sohbet ederiz, beslenme açısından iyi örnek olmaya ve allah ne verdiyse çeşit sunmaya çalisirim.
Ama çocuk meyveli yoğurdu bile yemez oldu.
Cuma günü eçzaneden iştah açıcı şurup aldım, bakalım neler olacak.
Ben birazda yeme bozuklugundan, daha dogrusu piskolojik oldugundan supheleniyorum.
Bu tarz şeyler yaşadiniz mı ve nasıl aştınız?
(Doktora anlattım, çocuklar bile bile aç kalmazlar, istahsız oldukları dönemler olabilir dedi, ama burdaki doktorlar hep böyle diyor. Mentaliteleri geregi rahatlaf, cocuklari fazla istahli olmaz)
Çocukta bir insan canı istemiyor olabilir. Yemiyorsa ısrar etmeyin, eninde sonunda acıkacak. Not: 2,5 yaşında bir oğlum var benim de

Çocuklar kreş yada anaokulu gibi yaşıtlarıyla oldukları yerde yemek yiyorlar..hiçbirşey yemeyen kızım anasınıfında arkadaşlarıyla herşeyi yemeye başladı.. ailede çocuğunuz yaşıtları varsa kuzenleri felan dikkat edin onlarla çocuklar nasıl yemek yiyorlar..

Benim kızım da öyle sadece sür içiyor makarna sebze önceden yediği hiçbir şeyi yemiyor kansızlıktan olabilir diyorlar baktırdınız mı ?

Türkiyede Abdi ibrahim ilac firmasinin cocuklar icin omega kids surubu var. Arkadasimin 5 yasindaki kizina almistim eczacinin tavsiyesiyle. Bi dönem cok hasta oluyordu bagisikligi kuvvetlensin demistim. İstahini acmis kilo aldirmisti surup.
Tadina bakmak nasip olmadi ama kutuda tadi guzel oldugu icin odul aldi bu surup diye bi ibare vardi umarim isinize yarar bilgi...

Benim ki de hep iştahsız bir ara ailem tatildeyken dedesi falan bol bol çikolata türü şeyler aldı hiç bir şey yemeyen çocuk onlara alıştı biz aç kalsa da vermiyorduk bilmiyordu tatlarını , şimdi de sadece onları yemek istiyor saatlerce ağlıyor ben de gücümü toplayıp yeniden uzaklaştırmaya çalışıcam bu tarz şeylerden inşallah şurup işinize yarar çerez tarzı şeyler verin en azından kalorisi fazla olur , çok karışık yazdım kusura bakmayın :)
benimkide çok iştahsız iştah şurubu veriyorum biraz yiyor inşaallah iyi olur

Öncelikle sakın yemiyor diye sinirlenip tepki vermeyin.
Yemek yada yememek arasında seçimi kendisinin yapacağını bilsin.
Onun yanında yemeklerinizi çok iştahlı yiyin ki o da iştaha gelsin.
Kalabalık ortamlarda yemek yemesini sağlayın. Herkesin yediğini görmesi işe yarayacaktır.
Bir de mümkünse fırında güzel kokan yiyecekler sunun.
Hani yemek pişerken kokusu evi doldurur iştahımız kabarır.
kek , kurabiye tarzı şeyleri abur cubur yerine verebilirsiniz.
ayrıca atom gibi çok vitaminli içeceklerle de takviye edebilirsiniz.
tabi ki 3 ana öğün saatlerinin dışında karnını doyurmasına izin vermeyin.
iştahlı yaşıtları ile bir araya getirebilirsiniz.

Herşeyi deneyin ve istikrarlı olun. Yemediğinde dahi iştah açan yemekler sunmaktan vazgeçmeyin.
Ne de olsa yemez deyip yapmamazlık etmeyin.

Yine de olmazsa hiç üzülmeyin . Benim kızım da o yaşlarda öyleydi şimdi 13 yaşında kilo vermesi için diyet yaptırıyoruz.

X