4 5 yaşlarındayken kaç kiloydu hatirliyormusunuz?Kızım 12 yaşında ve 12 senedir neler cektim bir Allah bilir.Şuan 29 kilo ve ben delirme noktasında yım.Asla iştahını acamadik.Sadece su içerek yaşayabilir o derece.Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.
Benim de 3 yaşındaki kızım şu anlattıklarınızın noktasına virgülüne kadar aynı. Bazen gece uyuturken gün boyunca yediklerini aklımdan geçiriyorum gerçekten inanılmaz bi vicdan azabı huzursuzluk kaplıyor içimi. Hayır geçici bir süre de değil hep böyle çocuk. Her çeşit yemek yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince sevdiği şekillerde hazırlıyorum yok bana mısın demiyor. Çok sevdiği şeylerden bile 2 kaşık alıp ben doydum deyip kalkıyor masadan. Tamam çocuk açlıktan.ölecek değil ama Vucudunun gelişimi için gerekli vitaminler mineraller girmiyor vücuda bu da beni inanılmaz huzursuz ediyor. Çok şükür boyunda kilosunda sıkıntı yok boyu 101 cm kilosu 15.5. Bu kadar yememeye karşı nasıl uzayıp kilo almaya devam ediyor hayret ediyorum. Konunuzu takipteyim..Iyi akşamlar hanımlar
Bu konuda tecrübeli annelere seslenmek istiyorum.
Oğlum 3 yaşında ve yaklaşık bir senedir iştahsızlık ve seçicilik baş gösteriyor.
Bir ara pilavı sever, ondan bıkar sadece makarna yemek isterdi.
Buraya kadar tamam.
Ama artık hiç yemiyor nerdeyse.
Tavuk ve köfteyi mesela çok severdi, şimdi ise bazen haftalarca ağzına almaz...
Beraber alisveris yapariz, mutfakta yemek hazirlarken yanımda bulunur sohbet ederiz, beslenme açısından iyi örnek olmaya ve allah ne verdiyse çeşit sunmaya çalisirim.
Ama çocuk meyveli yoğurdu bile yemez oldu.
Cuma günü eçzaneden iştah açıcı şurup aldım, bakalım neler olacak.
Ben birazda yeme bozuklugundan, daha dogrusu piskolojik oldugundan supheleniyorum.
Bu tarz şeyler yaşadiniz mı ve nasıl aştınız?
(Doktora anlattım, çocuklar bile bile aç kalmazlar, istahsız oldukları dönemler olabilir dedi, ama burdaki doktorlar hep böyle diyor. Mentaliteleri geregi rahatlaf, cocuklari fazla istahli olmaz)
Çok doğru söylüyorsunuz lakin işler öyle gitmiyor. Oğlum her yemeği yemiyor. Ağzına aldığı an o saate kadar yediği herşeyi istifra ediyor mesala. Belli bir zaman sonra aman ne yese kardır moduna geçiyor insan. Ne kadar içten içe vicdan azabı çekse de.Herkes kilo açısından bakmış ama çocukluk döneminde alınan gıdalar her şeyin temeli. Nasıl ki anne sütü önemliyse daha sonraki gelişim döneminde alınan besinler de bağışıklık sisteminin gelişiminde, ileride oluşabilecek olan alerjilerin gelişiminde, diş yapısında dahi çok büyük rol oynuyor. Çocuklarımız o yaşlarda yemiyordu, bir öğün makarna yetiyordu, yok şimdi kilosu normal diye kendinizi avutmayın.
Nasıl bir yol izleneceği hakkında bir bilgim yok sadece çok önemsiz bir konuymuş gibi yaklaşılmasını doğru bulmadım demek için yazdım.