- 29 Nisan 2020
- 298
- 159
- 53
- 38
- Konu Sahibi Citlembik2
-
Ben şimdi ağlayacağım aynen böyle
Çocuğa karşı sevgi göstermediğimi söylemedim ani sinir ataklarım olduğu zamanlar . Çocuğun duygularının farkındayım canım bu dediklerinin hepsine karşılık veriyorum emin olun. bi kaç defa sinirlendik diye afaroz ettinizÇocuk size şunlari söylüyor
-Anne ben kıskanç hırçın değilim
-Anne ben ilgine sevgine muhtaç kaldım
-Anne bana bak benimle ilgilen eline saçlarımı al okşa beni gidikla beni sar sarmala
-Anne benimle resim yap parmaklarimi boya bana gülumse
-Anne karnımı doyurdugun gibi ruhumuda doyur
-Anne ben sana hasret kaldım Anne!
Haklısın canım hakkını helal et seninde belki ilgi ve sevgiye ihtiyacın var .Çocuğa karşı sevgi göstermediğimi söylemedim ani sinir ataklarım olduğu zamanlar . Çocuğun duygularının farkındayım canım bu dediklerinin hepsine karşılık veriyorum emin olun. bi kaç defa sinirlendik diye afaroz ettiniz
Ne ekerseniz onu biçersiniz. Başka diyecek bişeyim yokKızım 3 yaşında duygularının farkına yeni yeni varıyor gibi , ama duygularını nasıl kontrol edeceğini bilmiyor sanırım . Bana çok sarıyor kardeşi 15 aylık üstüne çullanıyor kıskançlık olabilir. Kızım çekil diyorum yok tüm gücüyle atlıyor üstüne savurup atıyorum.sonra elimde telefon varken benim diye bağırıyor çekil diyorum defalarca hırçın şekilde saldırıyor bu tarz konularda sinirlenip itiyorum düşüyor küserek kaçıyor ağlıyor ,yani kaynanayla kayınpederle yaşıyorum denetim ekibi gibi tepemdeler o da beni geriyor .kızım bende soğur mu diye üzülüyorum bi yandan . Kaynanamda bunu ima eden laflar sokuyor arada . Eşim yurt dışında olduğu için onların eline kaldım gibi bu beni çok stres yapıyor .çocukları düzene sokmaya çalışırKen iyice batırıyorum. Bi girdabın içinde gibiyim .kaynanam iki yüzlüdür kocasına beni fiştekler gelir bana içten dostane davranır anlatamam. her fırsatta arkamdan konuşuyor yan odadayken beni çekiştiriyor duyuyorum ama bişey diyemiyorum .içinden çıkılmaz bi haldeyim tek bildiğim çocuklarım benim en değerli varlıklarım ama onları üzüyorum kendimden nefret etmeye başladım .bu işin içinden nasıl çıkabilirim
Konu başlığınız bile benim psikolojim bozuk sinir atakları geçiriyorum ailevi problemler vs değil direk çocuğuma acımasızım böyle bir saçmalık bahane olamaz çocukların karakterini anne baba şekillendirir bi çocuk kıskançsa anne babasına etrafına bakmak lazım bir çocuk hırçın agresif tavırlar sergiliyorsa etrafına bakmak lazım çevresinde ne oluyor kim nasıl davranıyor diye bu karakteristik özellikler bu çocuğa vahiy yoluyla inmedi 3 yaşındaki çocuk ne görüp ne yaşıyorsa kendine örnek o karakteri alır yapmayın gözünü seveyim sinir atakları vs bunlar sebep olamaz hepimizin ani çıkışları olabiliyor bunaldığımız sıkıldığımız bas bas bağırmak istediğimiz anlar ama kimse bunun için çocuk yapmıyor yada bunun acısını yaptığı çocuktan çıkartmıyor çıkartamaz da yardım alın en kısa sürede yada kendinizi itip kakın birazda belki kendinize gelirsinizKızım 3 yaşında duygularının farkına yeni yeni varıyor gibi , ama duygularını nasıl kontrol edeceğini bilmiyor sanırım . Bana çok sarıyor kardeşi 15 aylık üstüne çullanıyor kıskançlık olabilir. Kızım çekil diyorum yok tüm gücüyle atlıyor üstüne savurup atıyorum.sonra elimde telefon varken benim diye bağırıyor çekil diyorum defalarca hırçın şekilde saldırıyor bu tarz konularda sinirlenip itiyorum düşüyor küserek kaçıyor ağlıyor ,yani kaynanayla kayınpederle yaşıyorum denetim ekibi gibi tepemdeler o da beni geriyor .kızım bende soğur mu diye üzülüyorum bi yandan . Kaynanamda bunu ima eden laflar sokuyor arada . Eşim yurt dışında olduğu için onların eline kaldım gibi bu beni çok stres yapıyor .çocukları düzene sokmaya çalışırKen iyice batırıyorum. Bi girdabın içinde gibiyim .kaynanam iki yüzlüdür kocasına beni fiştekler gelir bana içten dostane davranır anlatamam. her fırsatta arkamdan konuşuyor yan odadayken beni çekiştiriyor duyuyorum ama bişey diyemiyorum .içinden çıkılmaz bi haldeyim tek bildiğim çocuklarım benim en değerli varlıklarım ama onları üzüyorum kendimden nefret etmeye başladım .bu işin içinden nasıl çıkabilirim
Yapmayın günahKızım 3 yaşında duygularının farkına yeni yeni varıyor gibi , ama duygularını nasıl kontrol edeceğini bilmiyor sanırım . Bana çok sarıyor kardeşi 15 aylık üstüne çullanıyor kıskançlık olabilir. Kızım çekil diyorum yok tüm gücüyle atlıyor üstüne savurup atıyorum.sonra elimde telefon varken benim diye bağırıyor çekil diyorum defalarca hırçın şekilde saldırıyor bu tarz konularda sinirlenip itiyorum düşüyor küserek kaçıyor ağlıyor ,yani kaynanayla kayınpederle yaşıyorum denetim ekibi gibi tepemdeler o da beni geriyor .kızım bende soğur mu diye üzülüyorum bi yandan . Kaynanamda bunu ima eden laflar sokuyor arada . Eşim yurt dışında olduğu için onların eline kaldım gibi bu beni çok stres yapıyor .çocukları düzene sokmaya çalışırKen iyice batırıyorum. Bi girdabın içinde gibiyim .kaynanam iki yüzlüdür kocasına beni fiştekler gelir bana içten dostane davranır anlatamam. her fırsatta arkamdan konuşuyor yan odadayken beni çekiştiriyor duyuyorum ama bişey diyemiyorum .içinden çıkılmaz bi haldeyim tek bildiğim çocuklarım benim en değerli varlıklarım ama onları üzüyorum kendimden nefret etmeye başladım .bu işin içinden nasıl çıkabilirim
3 yaşındaki kizinizi acilen kreşe yazdırın bence. Siz çok sıkılmışsınız, sanırım cocuk da öyle.Kızım 3 yaşında duygularının farkına yeni yeni varıyor gibi , ama duygularını nasıl kontrol edeceğini bilmiyor sanırım . Bana çok sarıyor kardeşi 15 aylık üstüne çullanıyor kıskançlık olabilir. Kızım çekil diyorum yok tüm gücüyle atlıyor üstüne savurup atıyorum.sonra elimde telefon varken benim diye bağırıyor çekil diyorum defalarca hırçın şekilde saldırıyor bu tarz konularda sinirlenip itiyorum düşüyor küserek kaçıyor ağlıyor ,yani kaynanayla kayınpederle yaşıyorum denetim ekibi gibi tepemdeler o da beni geriyor .kızım bende soğur mu diye üzülüyorum bi yandan . Kaynanamda bunu ima eden laflar sokuyor arada . Eşim yurt dışında olduğu için onların eline kaldım gibi bu beni çok stres yapıyor .çocukları düzene sokmaya çalışırKen iyice batırıyorum. Bi girdabın içinde gibiyim .kaynanam iki yüzlüdür kocasına beni fiştekler gelir bana içten dostane davranır anlatamam. her fırsatta arkamdan konuşuyor yan odadayken beni çekiştiriyor duyuyorum ama bişey diyemiyorum .içinden çıkılmaz bi haldeyim tek bildiğim çocuklarım benim en değerli varlıklarım ama onları üzüyorum kendimden nefret etmeye başladım .bu işin içinden nasıl çıkabilirim
Ben o annesinin iteklediği evin büyük kız çocuklarından biriyim. 40 yaşıma geldim. Hala bu anne sevgisizliğini sindiremiyorum. B.k varmis daha ben 1 yaşındayken ikinciyi yapmışlar. Sonra sinir krizleri, ihmal edilen belki dayak yiyen ben.Kendimde değilim belki antidepresan falan kullanmam gereklidir .içinde bulunduğum durum beni boğuyor normalde hiç böyle biri değilimdir . Sonra sarılıp özür diliyorum kızımdan ama iş işten geçiyor tabi emzirirken antidepresan kullanılır mı
Davranışlarınız çocuğunuzun yaptıkları ile orantılı değil. Bağırarak ve çocuğu ittirip düşmesine sebep olarak çocuğa şiddet gösteriyorsunuz. Hiçbir çocuk bunu hak etmiyor. Sahip olduğunuz hayatın sorumlusu çocuklarınız değil. Eğer akıl hastası derecesinde bir ruhsal probleminiz yoksa bu şekilde davranmanız için de sebep değil. Yaşı itibariyle sizin dediğinizi tam olarak anlayacak ve yerine getirebilecek duygusal farkındalığa sahip değiller. Çözüm için yardım istemişsiniz. Öncelikli olarak ne olursa olsun sakın çocuğunuza bağırmayın veya ittirmeyin. Cocugunuzun yaşına uygun davranışlarını anlamanızı sağlayacak ve bilinçli ebeveynlikle ilgili kitaplar okuyun. Evet Beyinli Çocuk, Bütün Beyinli Çocuk, Bilinçli Bebek, Bağırmayan Anne Baba Olmak, Çocuklar İçin Beş Sevgi Dili ve benzeri kitaplar size ilk aşamada yardımcı olacaktır. Terapiye başlayın. Eşiniz ile konuşun yaşadıklarınızı paylaşın ve ayrı eve çıkın. Eğer yapamazsınız ya eşinizin anne ve babasına cevap verecekseniz ya da söylediklerini duymayacaksiniz.Kızım 3 yaşında duygularının farkına yeni yeni varıyor gibi , ama duygularını nasıl kontrol edeceğini bilmiyor sanırım . Bana çok sarıyor kardeşi 15 aylık üstüne çullanıyor kıskançlık olabilir. Kızım çekil diyorum yok tüm gücüyle atlıyor üstüne savurup atıyorum.sonra elimde telefon varken benim diye bağırıyor çekil diyorum defalarca hırçın şekilde saldırıyor bu tarz konularda sinirlenip itiyorum düşüyor küserek kaçıyor ağlıyor ,yani kaynanayla kayınpederle yaşıyorum denetim ekibi gibi tepemdeler o da beni geriyor .kızım bende soğur mu diye üzülüyorum bi yandan . Kaynanamda bunu ima eden laflar sokuyor arada . Eşim yurt dışında olduğu için onların eline kaldım gibi bu beni çok stres yapıyor .çocukları düzene sokmaya çalışırKen iyice batırıyorum. Bi girdabın içinde gibiyim .kaynanam iki yüzlüdür kocasına beni fiştekler gelir bana içten dostane davranır anlatamam. her fırsatta arkamdan konuşuyor yan odadayken beni çekiştiriyor duyuyorum ama bişey diyemiyorum .içinden çıkılmaz bi haldeyim tek bildiğim çocuklarım benim en değerli varlıklarım ama onları üzüyorum kendimden nefret etmeye başladım .bu işin içinden nasıl çıkabilirim
Çocuk size şunlari söylüyor
-Anne ben kıskanç hırçın değilim
-Anne ben ilgine sevgine muhtaç kaldım
-Anne bana bak benimle ilgilen eline saçlarımı al okşa beni gidikla beni sar sarmala
-Anne benimle resim yap parmaklarimi boya bana gülumse
-Anne karnımı doyurdugun gibi ruhumuda doyur
-Anne ben sana hasret kaldım Anne!
Haklısın canım hakkını helal et seninde belki ilgi ve sevgiye ihtiyacın var .
Bu günlerde gececek elbet
Sabırlı ol.
Ama şunu bil ki çocuğunla güzel bir alışverişin olursa aranda ne o seni üzer..ne sen onu
Bu birlikteliği yakala.
Diğer yavrun daha küçükmüş hadi anlamaz
Önemli olan 3 yaşındaki en hassas dönemde
Onunla birbirinizi iyileştirin onun sevgisi sana muhabbeti inan sanada iyi gelicek
Sizin gibi üyelerin sayısını artırsın Allah bu site için lakin konu sahibi üye kaçmış oysaki ne güzel yazmışsınız tüm yazanlar olarak genel anlamda kadına yol yordam gösterilseydi ne de farklı sonuçlar elde edilebilirdi değil mi?Arkadaşlar kadının üstüne çok gittik zaten nasıl üzgün oda ..nebileyim oda farkında olarak yazmış bizde. Yardım talep etmiş
Bu kadar üstüne gidilmeseydi
Evet arkadaşım bende farkettimde üyeliğini iptal ettiğini o yüzden yazmak istedim.Sizin gibi üyelerin sayısını artırsın Allah bu site için lakin konu sahibi üye kaçmış oysaki ne güzel yazmışsınız tüm yazanlar olarak genel anlamda kadına yol yordam gösterilseydi ne de farklı sonuçlar elde edilebilirdi değil mi?
Mutsuz ortamda niye çocuk doğuruyorsunuz üstelik koca da ortada yokken..içim parçalandı o kızın haline, belli ki sizin sevginize çok muhtaç.Yazık ikincinin de kaderi onun gibi olacak üçüncü geldiğinde.Lütfen önce gidip kendiniz tedavi olunKızım 3 yaşında duygularının farkına yeni yeni varıyor gibi , ama duygularını nasıl kontrol edeceğini bilmiyor sanırım . Bana çok sarıyor kardeşi 15 aylık üstüne çullanıyor kıskançlık olabilir. Kızım çekil diyorum yok tüm gücüyle atlıyor üstüne savurup atıyorum.sonra elimde telefon varken benim diye bağırıyor çekil diyorum defalarca hırçın şekilde saldırıyor bu tarz konularda sinirlenip itiyorum düşüyor küserek kaçıyor ağlıyor ,yani kaynanayla kayınpederle yaşıyorum denetim ekibi gibi tepemdeler o da beni geriyor .kızım bende soğur mu diye üzülüyorum bi yandan . Kaynanamda bunu ima eden laflar sokuyor arada . Eşim yurt dışında olduğu için onların eline kaldım gibi bu beni çok stres yapıyor .çocukları düzene sokmaya çalışırKen iyice batırıyorum. Bi girdabın içinde gibiyim .kaynanam iki yüzlüdür kocasına beni fiştekler gelir bana içten dostane davranır anlatamam. her fırsatta arkamdan konuşuyor yan odadayken beni çekiştiriyor duyuyorum ama bişey diyemiyorum .içinden çıkılmaz bi haldeyim tek bildiğim çocuklarım benim en değerli varlıklarım ama onları üzüyorum kendimden nefret etmeye başladım .bu işin içinden nasıl çıkabilirim
Siz anne olduzmuBazı insanların gerçek hayat Pollyanna'sı olduğunu düşünüyorum.
Sinirlenince kocasını itip kakabiliyor mu? Çalışıyorsa patronunu düşürebiliyor mu iterek? Ah canım vah canım demenin kimseye faydası yok, pozitif olacağız diye yaptığını normalleştirmeyin lütfen. Yorgun, bitik, bezmiş olabilir; yardımcı olanı yoksa hakkıdır bunları hissetmekte ama bunun muhatabı el kadar bebe değil. Beni şu hayatta koşulsuz seven tek kişi annem babam algısının oturması gereken yaşta annesi tarafından itilip kakılan bi çocuktan bahsediyoruz. Anne gözünden bakarken çocuk gözünden bakmayı unutuyorsunuz bi yerde galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?