Sevgili konu sahibi, direkt ay ne kötüsün, senin gibi birisi olmaz olsun tarzı yorumları gözardı etmeni tavsiye ederim naçizane. Hiçkimse canı kanı bebeğini itip kakmak istemez ve bunu yapıp da pişman olmayan birisi çok az olur. Şöyle söyleyeyim, olan olmuş. Burada biz hiç çocuğumuza kızmadık sinirlenmedik diye iddia eden varsa vallahi de billahi de maşallah derim.
Yalnızlık, anlaşılmamak, bir başınalık senin tükenmene neden olmuş gibi geldi bana. Geçenlerde çok bunaldığım bir vakitte ilk defa oğlanı uyutup kendim markete gittim. Marketteki abla benimle dertleşti. Gerçekten yaşadığım en güzel anlardan biriydi, resmen derdimi anlamıştı.
Uykusuzsun, eşine bırak dışarı çık dedi bana. Oğlum ayaktayken eşime çocuğu bırakıp şu ana kadar dışarı hiç gitmedim. Aklım bile almadı böyle bir şey olabileceğini. “Bakamaz ki” dedim, bakar onun da çocuğu dedi. Uyutamaz dedim, uyutur bir şekilde dedi. Kızım süt sağmayı da mı bilmiyorsun diyor. Bir saat, yarım saat. Öyle haklı ki. Ona söz verdim cumartesi günü ve pazar gününü sürekli kendimi yiye yiye geçirmedim. Uzun zamandır ailecek geçirdiğimiz en güzel gündü.
Senin şu an eşin yokmuş yanında. Gene de sen enerjini çocuklarınla yoldaş olmaya aktar. Annem de abim ablam küçükken aynı senin yaşadığın gibi babamdan ayrı kalmak zorunda olmuş. Birbirlerine kenetlenmişler. Siz bir bütünsünüz. Ailesiniz ve aile bireyleri birbirini korur kollar. Sever, okşar. Oyunlar oynar. Gerçekten diyorum belki yaşlarımız benzerdir, belki benden küçüksündür gibi geliyor ama insanın hayatta en değerlisine nazı geçer. Bunu sen yavrularına onlar da sana yapar. Ama bırak küçük çocuğun sana nazlansın, sen onlara güzel örnek olmaya bak. Konu komşu ile görüş, dışarıya çıkın soğuk da olsa. Mesela çocuklarınla beraberken telefon elinde durma. Çünkü sen de bilirsin eğer eşin sen onunla konuşmayı beklerken elinde bir telefon ona baksa, sana da yarım yamalak cevap verse ne kadar sinirlendiğini. Düşün minicik çocuğunun her şeyi sensin. Öyle bir şey ki gerçekten her şeysin. O yüzden senden görmediği anlık ilgi alaka bile onun dünyasını çok derinden etkiliyor. Güven kaynağısın çünkü.
Bundan sonrası için kendini bir sayfa aç. Mesela ben bir deftere o gün neler yapmayı amaçladığımı yazmaya başladım. Örneğin bugün çocuğumla çok güzel kahkaha attığımız bir an olsun, ya da bugün tuvalet banyoyu temizleyeyim demek kadar basit şeyler. Ama o gün bitene kadar bunları yapmaya çalıştım. Güzellikler böyle böyle birikiyor. Bir dönüp bakacaksın ki hayatın daha da güzel olacak.
Hadi Allah kolaylık versin. Ferahla ki herkes ferahlasın.