• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 3 yaşındaki kızım bir günde tuvaleti öğrendi... taktiğim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

zmec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
46
4
48
Kütahya
merhaba bayanlar ben ilk defa eğitmeyi 2.5 yaşında denedim sonuç o kadar ağlıyordu ki korkuyordu ne tuvalete tutabildim ne klozete oturta bildim her yere yaptı çişini gittim hemen bi lazımlık aldım ona da oturmuyordu o gün içinde bıraktım ...ama ne oldu bu eğitimde çişinin nereye yapılacagını öğrendi ...ikinci eğitim kızım 3 yaşında vebir ay önceydi lazımlığı ortalığa cıkartarak başladım bebeğini oturtup içine su döküyor ve onu çiş yaptı deyip tuvalete döküyorduk sonra kendisi oturmaya başladı ama yapmıyor ortalığa yapıyordu kızmadım ...birlikte çişim geldi deyip tuvalete koşuyorduk bende tuvalate gideceğim zaman o şekilde yapıp koştum :) garip geliyor ama örnek almalı ...birliklte çok kere gittik oyun gibi hoşuna gidiyordu su oynayıp cıkıyorduk ama yapmıyordu yine de sakindi aynı sekilde birçok kere geldi deyip lazımlıga tuvalete cok koştu oyundu tabi ve yapmadı yine pes ettim ve bıraktık aslında yanlış ama görüyorum ki hep aklında kalmış bazen demekki zorlamamak gerekiyormuş .... bir ay sonra dün farkettim ki uyandığında bezi kuru kalkıyor ve sonra yapıyordu dedim ki tutmayı öğrenmiş demekki bilinçli salıyor çişini ve onada bezini çıkarttım ve artık bez kullanmıyoruz çişini tuvalete yapacaksın dedim biraz mızıkladı lazımlığı ortaya cıkarttım oturdu çiş yapıcam dedi ve yaptı şok oldum bu kadar kolay olacağını beklemiyordum çok inatçıdır normalde koştuk sevincimi aferinlerle öpücüklerle baya belli ettim çok şaşırdı iyi birşey yaptığını düşündü ..hadi birlikte dökelim dedik oyuna çevirdim koştuk birlikte döktük ve tasa su doldurdum hadi çişini suyla gönder dedim sevine sevine döktü ellerimizi yıkadık birlikte.. 5 dk kadar sonra lazımlık kutusunu elinde yapmış olarak bana getirdi hadi dökelim dedi bu şekilde ben döküyorum o suyla gönderiyor el yıkıyoruz oyunuyla sayısız yaptık bi kere hatayla yetişemedi kaçırdı ve gece de bağlamadım kesinlikle altını bağlamayın başlarsanız....gece de yatak odasına koydum lazımlığı sabah kalktı altı kuru ve yine lazımlığa yaptık çok şükür bu bitti sıra kakamızda.. oyuna çevirerek ve bir gün bile olsa eğitim tuvaletle tanışmak oluyor onlar için bu yüzden baskı yapmayın ara ara öğretin sabah altının kuru oluşu eğitime hazır olmasıdır illaki kazalar olur unutmayın bayanlar ... :9:

Masallah ne güzel.benim oğlumda 3 yasında 4 gün oldu ama hala tuvaletten korkuyo ve çişini tutuyo son ana kadar.. bakalım kac gün sürecek..

çok şükür benimki artık bez bağlatmıyor zaten ama dışarı cıkarken zor olacağı için bir saatliğine bağlayayım dedim istemedi iş uzun sürünce kaç saat çişini tuttu geldi evde yaptı lazımlığa dışarıda tuvalte yaptırmak istedim yapmıyor ağlıyor sadece lazımlığa yapıyor bi sorun daha yani tavsiyesi olan var mı :34:

ben de çok çok çok mutluyum kızım öğrendi sayılır tuvalet işini 10 gün önce başaldık ilk günler sürekli kaçırıyordu 3. gün tutmayı öğrendi 1.5 saate bir tuvalete götürdüm dışarı çıktık 2.5 saat tuttu öğlende uykudan kuru kalkıyordu....
tam bir hafta geçti ben herhalde söylemeyecek kendi diyordum çiş dedi ama yaparken azcık kaçırdı
9. gün kendisi .çiş geliyo dedi ve 3 kere söyledi o gün
kakayı henüz söylemiyor ıkınmasından anlıyorum ya da çişe gittiğimizde yapıyor ne zaman söyler kakayı acaba
bu arada gece de o uyuyunca bez bağlıyorum ama gecede tutuyor sabah kuru kalkıyor dün gece 100 cc süt vermemem rağmen sabah kuru kalktı
kızım öğrendi sayılır ama bazen gitmek istemiyor lazımlıkla başladık genelde ona yapıyoruz ama bazen nazlanıyor özellikle sabahları
çok şükür buna da artık kazamız hiç olmuyor bir cesaret başladık umduğumdan kolay oldu iyi takip edince halı koltuk falan da batmıyor sabır ve sevgiyle çözdük bu işi...

bu arada kızım tam 25 aylık ve bir ay sonra inşallah oğlumu kucağıma alacağım...umarım kardeşi doğunce bez istemez:)

benim oğlumda 35 aylıkken öğrenebildi çok şükür, biz köye gitmiştik tatile orda doğal ortama saldık:KK45: eltilerim onların çocukları el birlik 7 günde çözdük sorunumuzu evimize gelincede gece bezini attık şükür Rabbime artık bez parasından kurtulduk ama benimki klozete ve lazımlığa oturmuyor çömelerek yapıyor:110: AVM lerde sorun oluyor tabi:KK48:

Çok şeker. Eski günlerim aklıma geldi. Bende oğluma alıştırdığımda müzikli bir lazımlık almıştım. Çiş yapınca müzik falan çalıyor.Ona oturttuk. Banyoya değilde korkmaması için banyonun önüne hole koymuştum .O yapacağı zaman abisi de yapıyordu falan. (erkek olduğu için benim yerime ondan daha çok etkilenir diye düşünmüştüm.) yaptığında sevinip alkışlıyorduk .Bir haftaya tüm düzeni oturmuştuk bizde. Çocuk zaten eğitime hazır olduğunda kendini belli ediyor.Ve ben ilk başladığım günden itibaren gece dahi bezlememiştim.

Back
X