• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki güzel, titiz yeğenim..

kızım 14 aylık,bilmiyorum bizi de mi sizinki gibi günler bekliyor.
aşırı bir titizliğim yok,çok küçük daha.kendi kendine yemeği öğrenebilsin diye yemekleri lokmalar halinde önüne koyup yemesini bekliyorum.yani öyle 'elleme,pis,yağlı' gibi tepkilerm hiç olmuyor.mıncıklaya mıncıklaya oynuyor onlarla.ama ben yedirirken eline damlarsa,ondan kurtulmak için deli gibi çabalıyor.garip kısmı o pis elini üzerime silmeye çalışıyor.örtü seriyorum,ona sil diye gösteriyorum ama o inatla benim üstüme siliyor,sildirmeyince kızıyor.ütüm başım yemek lekesi oluyor ama tepki vermemeye çalışıyorum çok kızmazsam.
tabi her kız çocuğu gibi elinde bezle toz alıyor sürekli,sonra ağzını siliyor aynı bezle:))bizimkiler şu an eğlencelik inşallah ilerlemez.ama siz bir uzmana gösterseniz daha iyi olur gibi.

kızım 14 aylık,bilmiyorum bizi de mi sizinki gibi günler bekliyor.
aşırı bir titizliğim yok,çok küçük daha.kendi kendine yemeği öğrenebilsin diye yemekleri lokmalar halinde önüne koyup yemesini bekliyorum.yani öyle 'elleme,pis,yağlı' gibi tepkilerm hiç olmuyor.mıncıklaya mıncıklaya oynuyor onlarla.ama ben yedirirken eline damlarsa,ondan kurtulmak için deli gibi çabalıyor.garip kısmı o pis elini üzerime silmeye çalışıyor.örtü seriyorum,ona sil diye gösteriyorum ama o inatla benim üstüme siliyor,sildirmeyince kızıyor.ütüm başım yemek lekesi oluyor ama tepki vermemeye çalışıyorum çok kızmazsam.
tabi her kız çocuğu gibi elinde bezle toz alıyor sürekli,sonra ağzını siliyor aynı bezle:))bizimkiler şu an eğlencelik inşallah ilerlemez.ama siz bir uzmana gösterseniz daha iyi olur gibi.

Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok ama çocukların belli dönemlerde hareketleri acayip değişiyor. Bir günleri diğerini tutmuyor. Yeğenim bir gün cadı mı cadı ertesi gün teyzecim teyzecim diye ağzından bal damlıyor anlamak imkansız :)
Kızınız daha çok küçük ayrıca inatlık huyu varsa ondan yapıyorda olabilir. Toz aldığı bezle ağzını siliyor demişsiniz çok güldüm buna, çok haklısınız :) Öneriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Neyse ki eskiye göre daha iyi yani dönemsel bir şeymiş artık sadece ellerini yıkatmak istiyor yediği bittikten sonra buda iyi bir şey diye düşünüyorum. Eğer ilerleseydi götürmeyi düşünüyorduk.

yanlıs verilen tuvalet egitiminden kaynakli olabilir.titizlik gibi abartılarak yapılan hastalıgın 3 yasından önce cocogu yetiştirirken verilen egitim ve ögretimlerden kaynaklanıyor.bircok kitapta okumustum.bence bi cocouk psikiyatrına götürün..
ve kesinlikle bu davranısını önmseyip gülmeyin..
büyüdügünde dünyasını kendine dar edebilir...

Son düzenleme:
Biz kadınlar temizliği bazen abartıp hastalık haline getirebiliyoruz ama yeğenim daha 3 yaşında ve çok titiz..

Yemek yerken masaya akıtsın silmeden devam etmiyor..
:53:
Eli kalemle boyansın yıkanmak için ağlıyor..
Sürekli elini yıkamak istiyor.:53:
Üstüne bir damla bile su damlasın hemen çıkartmak istiyor..
Bazen öyle abartıyor ki yemek yerken kaşığım battı deyip kaşık istiyor.
Nerede vileda bulsa hemen yerleri silmeye çalışıyor..

Tamam annesini taklit eder kız çocukları ama yeğenimin hareketleri bana çok tuhaf geliyor.. O daha çok küçük bu titizlenmeler için. Sebebi ne olabilir ya da ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum.. Yada ben mi çok büyütüyorum
:44:

ya walla çok özendim minik yegenine maşAllah, benim oğlumda böyle olsa ne güzel olur:)

yanlıs verilen tuvalet egitiminden kaynakli olabilir.titizlik gibi abartılarak yapılan hastalıgın 3 yasından önce cocogu yetiştirirken verilen egitim ve ögretimlerden kaynaklanıyor.bircok kitapta okumustum.bence bi cocouk psikiyatrına götürün..
ve kesinlikle bu davranısını önmseyip gülmeyin..
büyüdügünde dünyasını kendine dar edebilir...

Çok haklısınız her şey olabilir. Hiç böyle bir şey olabileceği aklıma gelmemişti. Çok sağolun..

ya walla çok özendim minik yegenine maşAllah, benim oğlumda böyle olsa ne güzel olur:)

Aman aşırısı hiçte özenilecek bir şey olmuyor, daha çok insanı düşündürüyor böyle.. Çocuklarda ilerde tersi oluyormuş ya hadi hayırlısı :)

Biz kadınlar temizliği bazen abartıp hastalık haline getirebiliyoruz ama yeğenim daha 3 yaşında ve çok titiz..

Yemek yerken masaya akıtsın silmeden devam etmiyor..
Eli kalemle boyansın yıkanmak için ağlıyor..
Sürekli elini yıkamak istiyor.:53:
Üstüne bir damla bile su damlasın hemen çıkartmak istiyor..
Bazen öyle abartıyor ki yemek yerken kaşığım battı deyip kaşık istiyor.
Nerede vileda bulsa hemen yerleri silmeye çalışıyor..

Tamam annesini taklit eder kız çocukları ama yeğenimin hareketleri bana çok tuhaf geliyor.. O daha çok küçük bu titizlenmeler için. Sebebi ne olabilir ya da ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum.. Yada ben mi çok büyütüyorum
:44:

Ne güzel işte hayalimdeki çocuk...

Benim 3,5 yaşındaki erkek yeğenim böyle,elleri kirlensin hemen banyoya koşar
WC'ye girer çıkar çıkmaz ellerini yıkar,sabah akşam dişlerini fırçalar(kendiliğinden yapıyor bunları)

Burnu akar"peçeteee peçeteee "diye bağırır.
Ablam çalıştığı için annem büyüttü diyebiliriz.
Annem bulaşık makinesini boşaltır bir güzel yardım eder yerleştirir ki masanın üstüne,
izlerken zevk alıyorum minişimi...

Bi keresinde ablamın işyeri sorunu vardı ve ağlıyordu koşa koşa içerden peçete getirdi"ağlama anneciğim dur sileyim"dedi.
Ablamın göz yaşlarını sildi..

Ha bu arada benim yeğenim de viledayı görünce dayanamıyor :1:

Bende okumuşdum bir yerde çocuklardaki titizlik yada temizlik takıntılarının erken yada yanlış verilen tuvalet eğitiminden kaynaklanabileceğini.Benimde 3 yaşında bir kızım var onunda üstü ıslandımı çok rahatsız olur elleri kirlendimi birşey yerken rahatsız olur silmek ister bunlar gayet normal bence diğerleride üstünde durulmazsa geçilecek şeylermiş gibi geldi bana dönemsel oluyor bu yaşlarda herşey

Ha birde benim kızımda viledaya dayanamaz:) demekki vileda bu yaşdaki çocuklara çok cazip geliyor:)))

Ne güzel işte hayalimdeki çocuk...

Benim 3,5 yaşındaki erkek yeğenim böyle,elleri kirlensin hemen banyoya koşar
WC'ye girer çıkar çıkmaz ellerini yıkar,sabah akşam dişlerini fırçalar(kendiliğinden yapıyor bunları)

Burnu akar"peçeteee peçeteee "diye bağırır.
Ablam çalıştığı için annem büyüttü diyebiliriz.
Annem bulaşık makinesini boşaltır bir güzel yardım eder yerleştirir ki masanın üstüne,
izlerken zevk alıyorum minişimi...

Bi keresinde ablamın işyeri sorunu vardı ve ağlıyordu koşa koşa içerden peçete getirdi"ağlama anneciğim dur sileyim"dedi.
Ablamın göz yaşlarını sildi..

Ha bu arada benim yeğenim de viledayı görünce dayanamıyor :1:

Erkek çocuklarında ayrı bir tatlı oluyor :) Neden bilmiyorum iş aşkıyla yanıp tutuşuyor çocuk. evi toplrken illa yardım etmek ister çamaşır asarken de her işte öyle :) Titizlik Allahtan aşırı derece de değil artık ama yardım etmeye aynen devam :)

Bende okumuşdum bir yerde çocuklardaki titizlik yada temizlik takıntılarının erken yada yanlış verilen tuvalet eğitiminden kaynaklanabileceğini.Benimde 3 yaşında bir kızım var onunda üstü ıslandımı çok rahatsız olur elleri kirlendimi birşey yerken rahatsız olur silmek ister bunlar gayet normal bence diğerleride üstünde durulmazsa geçilecek şeylermiş gibi geldi bana dönemsel oluyor bu yaşlarda herşey

Eğer artarak devam etseydi gidecektik ama şimdilik her şey normal görünüyor. Bu çocuklara akıl sır ermiyor :)
Ha birde benim kızımda viledaya dayanamaz:) demekki vileda bu yaşdaki çocuklara çok cazip geliyor:)))

Bakalım ilerde nasıl olacak bu cadılar :) işleri bize satıp satıp gitmesinler :1:

Ayy okurken gülümsetti beni yiğenini gözümde canlandırınca çok şirin geldi o halleri.Benim abimde o yaşlarda öyleymiş annem anlatır.Üzerine bir damla su damlasın çıkart diye tuttururmuş ağlarmış.Benim hatırladığımda küçükken sokakta üstünü kirletmezdi fazla Şuanda da eskisi kadar olmasada dikkat eder ev dağanık olsun dayanamaz.Toplanmasın kendi toparlar.

Bu konuda cok uzerine dusuyorsaniz bu sekilde tepki vermesi normal.
Negatifte olsa ilginizi cekebiliyor cunk.
Benim kuzenimin kizinin ustunun ellerini yikarken bile islanmasina tahammulu yok.
Bir damle gorsun hemen uzerindenkinden kurtulup yeni birsey giymesi lazim ve kizimiz 3,5 yasinda.
Bu sekildede ciddi anlamda annesini ve anneannesini ugrastiriyor..

Ayy okurken gülümsetti beni yiğenini gözümde canlandırınca çok şirin geldi o halleri.Benim abimde o yaşlarda öyleymiş annem anlatır.Üzerine bir damla su damlasın çıkart diye tuttururmuş ağlarmış.Benim hatırladığımda küçükken sokakta üstünü kirletmezdi fazla Şuanda da eskisi kadar olmasada dikkat eder ev dağanık olsun dayanamaz.Toplanmasın kendi toparlar.

Bizi de gülümsetiyor zaten temizlik için hazırlığa başladığımızda "ben ne yapayım" diyor hemen :1:
abinin eşi en az abin kadar titiz olmalı yoksa dayanamaz abin bir tanıdığımızdan biliyorum.. :)

:)) ailem anlatir kucukken nasil oldugumu yazdigina benzer seyler:) simdide öyleyim gerci herseyin guzel olmasini seviyorum ev kiyafet vs yemek masasinda masa terbiyesi babam sana bunu ogretmeden varmis sende bu ozelligin der , cok hos bence :) ve bakin gorceksin IQ buyuk cikacak , yasitlarina gore daha akilli tavirlar beslicek ve cok suslu olcak sanirim:)

Bu konuda cok uzerine dusuyorsaniz bu sekilde tepki vermesi normal.
Negatifte olsa ilginizi cekebiliyor cunk.
Benim kuzenimin kizinin ustunun ellerini yikarken bile islanmasina tahammulu yok.
Bir damle gorsun hemen uzerindenkinden kurtulup yeni birsey giymesi lazim ve kizimiz 3,5 yasinda.
Bu sekildede ciddi anlamda annesini ve anneannesini ugrastiriyor..

Ona belli etmemeye çalışıyoruz ama olması olmaması gerekenleri de dile getiriyoruz. Demek ki kimi çocuklar bu dönemlerden geçiyor. Yeter ki bunlar belli dönemlik olaylar olsun da uğraştırsın. Altında psikolojik bir nedenler yatmasında..

:)) ailem anlatir kucukken nasil oldugumu yazdigina benzer seyler:) simdide öyleyim gerci herseyin guzel olmasini seviyorum ev kiyafet vs yemek masasinda masa terbiyesi babam sana bunu ogretmeden varmis sende bu ozelligin der , cok hos bence :) ve bakin gorceksin IQ buyuk cikacak , yasitlarina gore daha akilli tavirlar beslicek ve cok suslu olcak sanirim:)

Şimdi ki çocuklarla mı alakalı bilmiyorum gerçekten çok zeki bir çocuk. Her soruya bir cevabı muhakkak oluyor. Ve konuştuğu hiç bir şey saçma olmuyor. Yaramazlık tabii ki oluyor olacakta :) Süslü hemde nasıl süslü ne zaman beni boş görse kuaförcülük oynuyoruz :1:

Ona belli etmemeye çalışıyoruz ama olması olmaması gerekenleri de dile getiriyoruz. Demek ki kimi çocuklar bu dönemlerden geçiyor. Yeter ki bunlar belli dönemlik olaylar olsun da uğraştırsın. Altında psikolojik bir nedenler yatmasında..

Olmamasi gereken seyleri surekli tekrarlamayin. Bazen gormemezlikten gelin.
Bazi cocuklar ilgiyi o kadar cok seviyorki, ceza bile almaya razilar.
Negatif ilgi bile tatli geliyor o yaslarda, yeterki biri onlarla ilgilensin.
Yoklarmis gibi davranmak lazim bazen.

Olmamasi gereken seyleri surekli tekrarlamayin. Bazen gormemezlikten gelin.
Bazi cocuklar ilgiyi o kadar cok seviyorki, ceza bile almaya razilar.
Negatif ilgi bile tatli geliyor o yaslarda, yeterki biri onlarla ilgilensin.
Yoklarmis gibi davranmak lazim bazen.

Evet evet kesinlikle. Zamanla öğreniyor işte insan. Daha benim çocuğum yok ama yeğenlerim elimde büyüdüler ve çok şey öğrendim onlarla birlikte. Çocukları hiç mi hiç küçümsememek gerekiyor her şeyi düşünüp her şeyden etkilenebiliyorlar. Çok teşekkür ederim öneriniz için.

Valla tatlim benimde cocugum yok,
o yuzden konusurken cok biliyor olabilirim, ama icraat nasil olacak merakla bekliyoruz.
Gerci daha once baba adayi bulcamda ohooooo
Gerci kismetim bagliymis oda imkansiz oldu evde kaldim ben:37:

Valla tatlim benimde cocugum yok,
o yuzden konusurken cok biliyor olabilirim, ama icraat nasil olacak merakla bekliyoruz.
Gerci daha once baba adayi bulcamda ohooooo
Gerci kismetim bagliymis oda imkansiz oldu evde kaldim ben:37:
Bende onu diyorum hep kendime teoride iyiyimde bir de pratikte görmeliyim kendimi :)
Hayat bu ne çıkarır karşına bilemeyiz güzel şeyler çıkarsın inşallah. :61:

Kısmetin mi bağlıymış kim karar vermiş ona :1:

Back