• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki çocuk uyumadan nasıl durabilir ?

Kan tahlili yaptırmanızı öneririrm. Bir de sanırım bakıcı ile kalıyor gündüzleri akşam üstüne doğru uyku bastırınca uyutuyor olabilir mi? Gün içerisinde fazla tv izliyor olabilir mi?
Yaptirdim çok olmadi yaptirali hormon degerlerine de baktirdim bakici yengemiz oluyor kendi dedi zaten cocuk gündüz uykusunu bırakmak istiyor sanirim uyumuyor diye cocugu tv basina oturtacak bir kadin degil izliyor tabii ama saatlerce izlemiyor oturmuyor ki oturup izlesin zaten eve girmiyorlar evi müstakil bahceli bütün gün ineklerle tavuklarla ic ice kosturup duruyor onca tempoya soluksuz uyumasi lazım her bir evresi zormus anneligin😊

Beterin beteri var inanın.benim de 3 yaşına gelmek üzere.15saat uyumadan enerjikşekilde durabiliyor.öğle uykusu yok.gece 1bck gibi anca uyuyor oda zorla ,ışıkları 10gibi kapatıyorum ılık duş aldırıyorum tv kapalı bütün herşey uyku odaklı.nyse uyuyo ama kesintisiz uykusu asla yok belki 10kere kalkıyorum en az.daha fazla kalktığım zamanlar oluyor.8de yataktan çıkmış oluyoruz.asla kesintisiz 2 saat uyumuyorum.doktorlara danıştım.gelişimi normal oldugu için az uyku ona yetiyor demekki diyorlar.neler denedim bitki çayları damlalar enson çaresiz kalınca doktor 1 çay kaşığı atarax ver dedi,inananın onda bile uyumadı.doğduğundan beri böyle.ilk çocugumda hiç uyumazdı.4yaşına kadar çökmüştüm.tam toparladım kendimi yine uyku düşmanı bir çocuk..nyse sabırr diliyorum uykusuz annelere.
3 aylik bir bebegim var .sizin dediğiniz gibi 15 saat uyumuyor.hatta ilk doğduğunda 18 saat filan uyumuyirdu.doktor bana da aynısını dedi gündüz uyuduğu beş dk yetiyor demekki diye. Ben biraz daha büyüsün uyur düzene girer diye düşünüyordum. Sizin yazınızı okuyana dek 😔😔

Yaptirdim çok olmadi yaptirali hormon degerlerine de baktirdim bakici yengemiz oluyor kendi dedi zaten cocuk gündüz uykusunu bırakmak istiyor sanirim uyumuyor diye cocugu tv basina oturtacak bir kadin degil izliyor tabii ama saatlerce izlemiyor oturmuyor ki oturup izlesin zaten eve girmiyorlar evi müstakil bahceli bütün gün ineklerle tavuklarla ic ice kosturup duruyor onca tempoya soluksuz uyumasi lazım her bir evresi zormus anneligin😊
Uyku uykuyu tetikler biliyorsunuz eksik uyunan gündüz uykuları gece uykularındada adrenalin yükselmesi sebebiyle uykusuzluğa sebebiyet verebilir. Belirli yaş dönemlerindede gece kalkıp oyun oynama uykuya dalmada direnme olabilir. Günden bir şeyler kaçırmamak adına çocuklar uykuya direnebiliyor ne kadar ihtiyaçları olsada. Elbette yengeniz güvendiğiniz biri olabilir çizgi film izlettirmiyordur belki ama tv açıktır evdeyken iş vs yaparken. Fazla uyarana gün içerisinde maruz kalınınca ne yazık ki gece uykularında sıkıntılar başlıyor. Bir de çalışan bir annesiniz h. Sonunuz var mı bilemiyorum ama eğer varsa bütün haftanın açığını kapatacak şekilde kaliteli vakitler geçirip oyun oynayın bol bol. Muhakkak yapıyorsunuzdurda söylemek istedim🌸

Bu yaşlara sadece gözlem ile aşinayım ama 3 yaşında bir çocuğun yorulmama ihtimali yok ancak direniyordur. Kortizol seviyesi yükselip hepten uyuyamıyor olabilir belki. Tabii doktora gitmişsiniz, o size daha iyi yönlendirme yapacaktır ama bence işten geldikten sonra iş güç vs. olayını azaltarak, yemek vaktinizi erkene çekerek, uyku rutinini de böylece erkene alabilirsiniz. 9.30 da geç, 9 da geç yani uyku için. Sizin kendi yaşam tarzınızda yapacağınız bir değişiklik ile ancak çözülür diye düşünüyorum.
6-6:30 yemek. 7 gibi duş vs. 8 en geç uyku bence

Bu yaşlara sadece gözlem ile aşinayım ama 3 yaşında bir çocuğun yorulmama ihtimali yok ancak direniyordur. Kortizol seviyesi yükselip hepten uyuyamıyor olabilir belki. Tabii doktora gitmişsiniz, o size daha iyi yönlendirme yapacaktır ama bence işten geldikten sonra iş güç vs. olayını azaltarak, yemek vaktinizi erkene çekerek, uyku rutinini de böylece erkene alabilirsiniz. 9.30 da geç, 9 da geç yani uyku için. Sizin kendi yaşam tarzınızda yapacağınız bir değişiklik ile ancak çözülür diye düşünüyorum.
Eve gelene kadar 7 bucuk oluyor saat maalesef teoriyle pratik aynı olmuyor.Kortizol seviyesine de baktırdım aynen bir sorun yok

Bebekken de uyumuyordu ama gece uykusu yine bir nebze idare ederdi bir kac zamandır sabah 7 ceyrek 7 buçuk kalkış saati gece 12 buçuk 1 1 bucuk artik eşimin de benim de sarjımi bitiriyor öglen uykusu yapmak istemiyormuş tamam dedim bakıcıya uyutma o zaman aksam erken uyur yok yani uyumuyor 15 dk oldu uyuyali ben uyuyacagım da sabah 7 bucukta evden cıkıp ise gidecegim bu tempoya beynim dayanmıyor artık.Çocuk psikiyatrisine götürdüm belki dedim oyun terapisiyle uzman kişi cözüm sunar da düzelir anne baba olarak ise giderken bırakmanıza tepki olarak uyumuyor olabilir gece de gideceginizi zannediyor uyumazsam annem babam gitmez diye düşünüyor olabilir dedi.Ne yapmalıyım dedim güzelce vedalasarak gidin ise dedi biz zaten bunu yapıyoruz nerede yanlıs yapıyorum bilmiyorum cok yıprandık bazı cocuklar uyumaz mi gercekten ? Gecenlerde bir arkadasim geldi cocuklarmız ayni ay dogumlu cocugun öğlen uykusu geldi annesi yatırdı cocuk 10 dk icinde uyudu 2 bucuk saat uyudu masallah sonra uyandi ee dedim gece uyur mu uyur tabii 10 da yatiririm dedi ben sok herhalde dedim ben düzene sokamıyorum cocuğu sorun bende kesin sabah 7 de uyanıp gece 1 bucugu gördüren benim.Oysa ki söndürmediğimiz ışık kalmıyir hayat duruyor uyusun diye. Bazi cocuklar uyumaz diyip kabulleneyim mi.Cok mu fazla düsüyorum bu konunun üzerine cocuktan önce de uykuyu seven biriydim zaten iyice azalınca bende iyice sinirlilik asabiyet başladı
Uyumuyor uyumuyor bazı bebekler uyumuyor benim oğlumda aynı sekilde biz uyutmazsak beni uyutun demez gözünden uykuda aksa uykuya direniyor, hem öğlen hem gece uykuları facia öğlen 1 1 buçuk saat uyur bu arada en az 2 3 kere uyanır geri uykuya döndürürüm gece kaç kere uyanıyor saymıyorum 1 saat uykuyla kalkıyoruz çoğu gece yataktan, naparsaniz yapın uyumayan bebek uyumuyor, bende danıştım doktora babasida bende aslında çok uyku sevmeyiz tatil günleri bile en geç 9 dur kalkmamiz gece kaçta yatarsak yatalım anne olmadan önce 2 saatlik uyku bana yeterli doktor bebeğiniz de sizin gibi fazla uyku sevmiyor kimi bebek uyku sevmez yapacak birşey yok dedi.

Bebekken de uyumuyordu ama gece uykusu yine bir nebze idare ederdi bir kac zamandır sabah 7 ceyrek 7 buçuk kalkış saati gece 12 buçuk 1 1 bucuk artik eşimin de benim de sarjımi bitiriyor öglen uykusu yapmak istemiyormuş tamam dedim bakıcıya uyutma o zaman aksam erken uyur yok yani uyumuyor 15 dk oldu uyuyali ben uyuyacagım da sabah 7 bucukta evden cıkıp ise gidecegim bu tempoya beynim dayanmıyor artık.Çocuk psikiyatrisine götürdüm belki dedim oyun terapisiyle uzman kişi cözüm sunar da düzelir anne baba olarak ise giderken bırakmanıza tepki olarak uyumuyor olabilir gece de gideceginizi zannediyor uyumazsam annem babam gitmez diye düşünüyor olabilir dedi.Ne yapmalıyım dedim güzelce vedalasarak gidin ise dedi biz zaten bunu yapıyoruz nerede yanlıs yapıyorum bilmiyorum cok yıprandık bazı cocuklar uyumaz mi gercekten ? Gecenlerde bir arkadasim geldi cocuklarmız ayni ay dogumlu cocugun öğlen uykusu geldi annesi yatırdı cocuk 10 dk icinde uyudu 2 bucuk saat uyudu masallah sonra uyandi ee dedim gece uyur mu uyur tabii 10 da yatiririm dedi ben sok herhalde dedim ben düzene sokamıyorum cocuğu sorun bende kesin sabah 7 de uyanıp gece 1 bucugu gördüren benim.Oysa ki söndürmediğimiz ışık kalmıyir hayat duruyor uyusun diye. Bazi cocuklar uyumaz diyip kabulleneyim mi.Cok mu fazla düsüyorum bu konunun üzerine cocuktan önce de uykuyu seven biriydim zaten iyice azalınca bende
Katiliyorum. Ben hep oncesinde cocuk bana uyacak ben cocuga deil derdim ama su an 7:30 da evde degilsem panik oluyorum cunku o saatte uyku duzenine gecip 8 de uyutuyorum ve uyuyor kuzum o saatte. Ve bu aliskanligi kazanmasi icin varsin ben gecelerde cikmayayim disari diyorum mecbur degilsem cunku o 9 dan 12 ye kadar olan zaman benim kendi zamanim. O saatler icin yasiyorum:)) 10 lar 11 ler vs cok ama cok gec. Bence yemek sonrasi cocugunuzu odaya alin isiklari kisin sakin oyun oynayin puzzle vs. sonra kitap okuyun. Bazen hiper oldugu gunlerde 6 7 kitap arka arkaya okuyorum sakinlesin diye. Boyle boyle uykusu one cekilecek. Ben oyle yaptim yani 9 dan 8 e cektim. Ve gunduz uykusu icin de ayni sey gecerli. Mutlaka sakin bi donem olmasi lazim uyku oncesi. Gunduz de los ortam ve kitap en dogru secenek. Ha ama bazi cocuklar sevmiyor kitap veya daha dikkati daginik. Onlari da daha sakin oyunlarla yatistirmak gerekiyor. Ve uyku uykunun mayasidir. Bebegimin Atladigi uyku olursa gun icinde bazi sebeplerden gece uykusu da sacmaliyor. Ailemde Kimseye anlatamadigim sey ise cocuk yorgun olunca uyumaz tam tersine asiri yorgunken iyice hareketli olur:) ve uyuyamadigi icin sinirli olur.

Katiliyorum. Ben hep oncesinde cocuk bana uyacak ben cocuga deil derdim ama su an 7:30 da evde degilsem panik oluyorum cunku o saatte uyku duzenine gecip 8 de uyutuyorum ve uyuyor kuzum o saatte. Ve bu aliskanligi kazanmasi icin varsin ben gecelerde cikmayayim disari diyorum mecbur degilsem cunku o 9 dan 12 ye kadar olan zaman benim kendi zamanim. O saatler icin yasiyorum:)) 10 lar 11 ler vs cok ama cok gec. Bence yemek sonrasi cocugunuzu odaya alin isiklari kisin sakin oyun oynayin puzzle vs. sonra kitap okuyun. Bazen hiper oldugu gunlerde 6 7 kitap arka arkaya okuyorum sakinlesin diye. Boyle boyle uykusu one cekilecek. Ben oyle yaptim yani 9 dan 8 e cektim. Ve gunduz uykusu icin de ayni sey gecerli. Mutlaka sakin bi donem olmasi lazim uyku oncesi. Gunduz de los ortam ve kitap en dogru secenek. Ha ama bazi cocuklar sevmiyor kitap veya daha dikkati daginik. Onlari da daha sakin oyunlarla yatistirmak gerekiyor. Ve uyku uykunun mayasidir. Bebegimin Atladigi uyku olursa gun icinde bazi sebeplerden gece uykusu da sacmaliyor. Ailemde Kimseye anlatamadigim sey ise cocuk yorgun olunca uyumaz tam tersine asiri yorgunken iyice hareketli olur:) ve uyuyamadigi icin sinirli olur.
Valla bize de çocuk size uysun falan diye salık verip durdu etraf ama çocuk bize uysun demek her zaman o bize uyacak, biz hiç ona uymayacağız demek değil. Özellikle çocuğumuzu dinleyip ona göre yaşamaya çalışıyoruz uykusu açısından. Ve çok makul bir saatte yatırıyoruz, ben 12 ye kadar kendim ayakta değilim zaten. 10 dedin mi bu evin ışıkları söner. 😅 oğlum istiyorsa buyursun kendi otursun biz yatıyoruz hahah.

Yorumları da tek tek okumadım belki konuşulmuştur ama gün içerisinde yeterince enerjisini atıp yoruluyor mu , oğlum 2 yaşında dışarı çıkaramadığım günler sadece evde aktivite yaptığında öğlen çok zor uyuyor 15-20 dk kadar akşamda geç yatıyor , mümkün olduğu kadar açık havaya çıkarıyorum sabah uyanır uyanmaz evimizin bahçesine indiririm , kahvaltıdan sonra parka ya da oyun gruplarına götürüyorum eve gelmeden yolda uyuyakalıyor 2-2,5 saat kadar
bakıcınız varmış sanırım dışarıya çıkarsın bol bol tv çok izlemesin ve öğlen uykusu bu yaş grubu için önemli bence ve akşam da 10 da uyuyor olmalı sağlıklı büyüme için

3 aylik bir bebegim var .sizin dediğiniz gibi 15 saat uyumuyor.hatta ilk doğduğunda 18 saat filan uyumuyirdu.doktor bana da aynısını dedi gündüz uyuduğu beş dk yetiyor demekki diye. Ben biraz daha büyüsün uyur düzene girer diye düşünüyordum. Sizin yazınızı okuyana dek 😔😔
Yani umarım düzene girer,yoksa yalan söyleyemem uyumayan çocuk gerçekten çok zor.güne yorgun başlamak ,siz sıfır enerji iken onun full enerji dolu olması...nyse hepsi geçecek orası kesin 😇

Back