Konuşma Problemleri 3 Yaşındaki çocuk konuşamıyor?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
hiç üzülmeyiniz normal bir durum erkek çocukları biraz geç konuşur derler zaten.dayımın büyük oğlu kendi konuştuğunu kendisi hatırlıyor...
anneannemlerin evine bir elektrikçi geliyor ve çırağıda var çırağının ismi Ömer..
çırak yanlış bişi yapıyor ve ustası ömere bir tokat atıyor ömerde oradan koşarak kaçıyor.ustası arkasında ömer diye bağırınca dayımın oğluda ömerrr diyor ve konuşmaya başlıyor...yaşanmıştır moral olsun diye anlatayım dedim kaydirigubbakcemile5

cocuktan cocuha degisio bazilari cok erken konusuyo bazilari cok erken. beniim kizim 3 yasinda ve tam konusmuo isine gelirse cok cümle kuruyo ve kim ne derse desin anlio. bazen bakiyorum iki yasindakiler bulbul gibi konusuolar benim kiz evde hep benimle yaninda bi ark. olsa ddaha cabuk konusurdu bence. yanliz buyuyen cocuklarin geneli gec konusuo bence.

bizim komuşunun oğlu da şubatta 3 yaşında oldu. fakat küçüklüğünden beri pek konuşamıyor daha yeni 2 3 kelimelik cümle kurabiliyor. onlar erkek çocukları daha geç konuşur deyip de konuyu kapatıyor ama bence çocuğun sosyalleşmesi lazım akşamlara kadar anneannede. kreşe verseler daha sosyal olsa daha erken konuşacak. benim kızım 2 yaşında köpekle öyle şeyler konuşuyor cümleler arka arkaya. yarısı anlaşılır yarısı arapça gibi. bir güzel da kızıyo. hiç sormayın. sosyal çevre de çok önemli...

Ben coksordum o soruyu bicok sayfada.sanirim herkesin sorunu cozuldu ki bidaha ugramiyorlar buralara.

Back