Konuşma Problemleri 3 Yaşındaki çocuk konuşamıyor?

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

mehtaps

İlim & Bilim
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
176
14
46
İstanbul
Benım arkadaşımın 3 yasında bir erkek çocugu var ve malesef çocuk tam konuşamıyor kelimleri toplıyamıyor acaba içinizde bu sorunla karşılaşan birileri varmı?

Kıyamam yavrum ya...:çok üzgünüm:
Pedagoga götürseniz geç olmadan...

Teşekkür ederim mesajın için.
Doktora götürmüşler ancak doktorun verdiği cevap herhangi bir sorun yok konuşur merak etmeyin olmuş.

Arkadaşımın oğlu böyleydi tam konuşamıyordu bana anlatmıştı çocuk sürekli aile üyeleriyle beraber olduğu için konuşmada çok geç kalmış...
Sonradan kreşe veriyorlar o zaman başlamış konuşmaya yani yaşıtlarıyla filan beraber değilse pek fazla ondan da olur geç konuşması...

Benim küük oğlum tam konuşmaya başladığında biz iş nedeniyle başka yere taşındık,bundan etkilendi,tek tek kelimeler söylüyor fakat cümle kurmuyordu.bende çok endişeleniyordum.karşı komşum korkma konuşur diyordu.gerçektende 3 yaşından sonra çok güzel konuştu.
şu anda da yeğenim o şekilde.oyun gurubuna başladı doktor sayesinde.epey farketti.

bol bol parka götürüp yaşıtlarıyla beraber olması sağlanmalı..

4 yaşına kadar konuşamama sorun kabul edilmiyor..

en azından birşeyler söylüyormuş cümleleri toparlayamıyormuş..

Komşumuzun oğlu o yaşlarda.Sadece anne,baba diyebiliyor.
Dr.televizyon izlemesin insanlarla birlikte olsun,çocuklarla oynasın demiş.
kaydirigubbakcemile5

merhaba.
bazı çocuklar hemen konuşur,bazıları ise kelimeleri biriktirirler ve aniden akıcı şekilde konuşmaya başlarlar.birde 4 yaşına kadar normal oldugunu biliyorum.fazla kafana takma inşallah konuşmaya bir başladımı bu seferde susturmaya uğraşırsınkaydirigubbakcemile3ama bir sorun oldugunu düşünüyorsanda bir uzmana göster.

bizim de akrabamizin cocugu cok gec konustu , simdi 4 yasina gircek yeni yeni bi kac bisey anlatiyor , bazi cocuklar gec konusur cok normal , ama yinede bi uzmana göstermekte fayda var
gecmis olsun

otizm gibi durumlarda da konuşmama, iletişim kurmak için sadece işaret kullanma vs. görülebiliyor. Allah korusun tabiki. ama bence uzman bir doktora göstermek her zaman iyi bir tedbirdir.

sosyal bir ortamda bulunmasını sağlayın mesela bir kreşe verin.. madem doktora götürülmüş,ilgili bir aile demek ki onunla daha çok konuşmaya çalışın..
mesela bir şey mi istedi daha çok konuşması için anlamamazlığa vurun..

daha çarşamba günü 21 aylık kuzenimle oynuyorduk.. bisikleti düştü kaldırmamı istedi.. 10-15 kez falan gelmiştir bana "düştü" diye.. inadına gitmedim.. ama ondan sonra çok güzel bir şekilde "düştü" demeye başladı..

mesela kıyafetlerini değiştirirken.. "oğlumun tişörtü de kırmızımıymış desin annesi,o da elbet cevap verecektir.. birazcık fazla çabayla çözülebilir bu sorun merak etmeyin..

Fiziksel ya da psikolojik bir problemi yoksa geç de olsa konuşur..
Arkadaşların da dediği gibi sosyalleşebileceği ortamlar işe yarayabilir.

Benım arkadaşımın 3 yasında bir erkek çocugu var ve malesef çocuk tam konuşamıyor kelimleri toplıyamıyor acaba içinizde bu sorunla karşılaşan birileri varmı?

her cocuk bir olmasada yinede iyice bir arastirmak laziimdir nedenini,arkadasiniz cocugunu bence bide bir kulak doktoruna götürüp duyma testi yaptirsin,cünkü simdi nasil anlatsam bilemedim ama benim oglumunda kulaginda bir problem var oglum duyuyor ama doktorun yaptigi test yüzde yüz cikmiyor ,almanca oldugu icin ne dedigini cokda iyi anliyamiyorum ama eger düzelmesse kücük bir ameliyat olmasi gerecekek kulagina kücücük delik bir demir parcasi takilacak sanirim kulaginda biriken bisey var onun akmasi saglanacak,doktor eger tedavi edilmesse konusmasini engelleyeceginide söyledi belli bir yasdan sonra kendiliginden düzeliyomus ama iste konusmasi problem oluyo,cocuk normalde duydugu herseyi anladigi icinde farkedilemiyo bu hastalik,baktirmasinda fayda var diyorum.

canimmmmm bizim komsunu cocuguda öyleydi dogumda cocugun dilinin altinda olan hani agiza baglantiyi saglayan damarmi etmi bilmiyorum ama iste orada problem oldugu icin konusamiyordu. doktora götürdüler kücük bir islemle gecti. ve suannnn susturmak mümkünn degilllsempatiksalakcinni ayni sekilde teyzemin kizida konusamiyordu onunda dilinin altinda olan o bagda bi problem oldugu icin konusamiyordu hocaya götürdü o da yapti. ama sen bi doktora götür derim! ya cevremde öyle cok oldu. egerki kulaginda bir problem yoksa birde dilinin altina baksinlar. cünküanidiklarimin cogu yani bu problemle karsilasanlarin cogu hep bu yüzden gec konusmuslardi!

benim yeğenimde 3-4 yaşlarında daha yeni konuşmaya başlamıştı.Eğer doktorda öyle diyorsa bence pek endişelenmeyin :teselli:

otizim yada hergangi bir psikolojik neden yoksa geçte olsa konuşur endişe etmeyin zaten birşeyler söylüyormuş kreş ve konuşma terapistinden de faydalanabilirsiniz

Bizim bir akrabanın çocuğu vardı.HErkes astı kesti bu çocuk lal diye.
Ama çocuk ilkokula başladığında yeni yeni konuştu.
İçe kapanık bir çocuktu sanırım şuandada düzgün konuşuyor ama fazla konuşmayı sevmiyor.
Dilerim sizdekide böyle bir durumdan ötesi değildir.
Geçmiş olsun..

Back