Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar 3 yaşındaki çocuğum bizim yediklerimizi yemesi gerek ama yemiyor...çorba,ekmek,bisküvi dışında birşey yemiyor...bisküvili sütle ezip içine peynir v.b.. koyarsam o zaman yiyor..ama normal yemek tatmıyor bile..karşıdan elleriyle itiyor..hayır..diyor..önce tabağa bakıyor sonra beğenmiyor..yapmadığım şey kalmadı...yok yemekleri süsledim..falan..siz nasıl alıştırdınız..ilk nasıl tattırabilirim..
Canım esadımmm
Kayıtlı Üye
Çok geç kalınmış bence...eline meyve falan verin ama büsküvi gibi ıvır zıvır iştahını kapatacak hiçbişey vermeyin.oturun aynı yemekten sizde onla beraber yemeye çalışın..sizden görünce merak edip tadar belki...karşıdan göstermek yerine aç kalınca tabağını hazırlasanız belki kendisi yer...onun artık herşeyi yemesi gerekirdi...neden böyle oldu sizde nasıl ve neler yiyorsunuz onun yanında evde örnek olan birimi var bunları önce bi gözden geçirin bence...
çocuğunuz kaç kilo , benim oğlumda 2 buçuk yaşında ve kendi yiyemiyor . bizim yediklerimizden ara sıra yer ama fazla değil . sizi çok iyi anlıyorum. bence çok fazla çorba tarzı şeyleri yedikleri için kolaya kaçıyorlar. bide yanında başka çocuklarla yedirmeyi deneyin.
biraz geç gördüm cevapları...çocuğum 3 yaşında 15 kg...kilo ve boy gelişimi oldukça iyi..ama bizim yediğimiz yemeklerden yemiyor..her çeşit çorba yer...bir de yumurta, peynir, ekmek bunları süte doğrayıp verince yiyor..Ama tek tek yewmez...köfte yer..o kadar...
Arkadaşlar 3 yaşındaki çocuğum bizim yediklerimizi yemesi gerek ama yemiyor...çorba,ekmek,bisküvi dışında birşey yemiyor...bisküvili sütle ezip içine peynir v.b.. koyarsam o zaman yiyor..ama normal yemek tatmıyor bile..karşıdan elleriyle itiyor..hayır..diyor..önce tabağa bakıyor sonra beğenmiyor..yapmadığım şey kalmadı...yok yemekleri süsledim..falan..siz nasıl alıştırdınız..ilk nasıl tattırabilirim..
3 yaşındaki çocuğun hemen hemen her şeyi yemesi gerekiyor fakat bazı çocuklar çok seçici davranıyorlar...
abur cuburu seven bir çocuk mu? seviyorsa mutlaka uzaklaştırın.
3 yaş aslında söyleneni anlayacak bir yaş, teşvik edin çocuğunuzu, mesela güçlü olabilmesi için sebze yemekleri yemesi gerektiğini söyleyin. yemekleri tatmadan karar vermemesi gerektiğini söyleyin. ''sen küçükken bunu çok severdin'' dediğinizde mutlaka tadına bakacaktır.
öğün aralarınız kaç saat? bu süre zarfında arada birşeyler atıştırıyor mu? atıştırmalıkları engelleyin.
arkadaşım seni çoooooooooooooook iyi anlıyorummmm...benim kızım 2 yaşına kadar ağzına kaşık sokturmadı üstüne çıkıp ağzına tıktığımı bilirim az ağlamazdım sinirden... biz problemimizi kreşle çözdük yaklaşık 10 gün aç kaldı sonra baktı bütün çocuklar yemeye çalışıyolar o da bir şekilde başladı....şimdi 4.5 yaşında hala seçici ancak herşeyden yedirmeye çalışıyorummm alavere dalaveryle işte....bir çocuk eğr alıyorsa verebilirsin gıdaları, almıyorsa tıksan ağzına geri püskürtür benimki gibi.....ay ne çektim yav hatırladım gene....
![KK50 :50: :50:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk50.gif)
![KK50 :50: :50:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk50.gif)
çocuğunuz kaç kilo , benim oğlumda 2 buçuk yaşında ve kendi yiyemiyor . bizim yediklerimizden ara sıra yer ama fazla değil . sizi çok iyi anlıyorum. bence çok fazla çorba tarzı şeyleri yedikleri için kolaya kaçıyorlar. bide yanında başka çocuklarla yedirmeyi deneyin.
slm arkadaslar benımde 2.bucuk yasında bı kızım var dogru duzgun bısey yemıyo
varsa yoksa makarna mantı pılav aradada yogurt aksam hele hıc yemıyo kendıde zayıf 12 kılo gene ıyı ayakta duruyo cok sukuryememeyle yardım edın banada