Çocuk Hastalıkları 3 yaş oğlum bronşit ve zatürre hakkında

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.130
1.075
36
Merhabalar,
Oğlum uzun bir süredir öksürüyordu. Defalarca doktora gittik ama bu sene kreşe yeni başladığı için böyle olacak diyip gönderdiler.

Dün gece öksürükten uyuyamadı. Bugün de kreşte öksürük nedeniyle öğlen uykusu uyuyamadığını söyledi öğretmeni. Doktora götürdük akciğer filmi çekildi ve kan tahlili yapıldı. Doktor bronşit başlangıcı ve hafif bir zatürre olduğunu söyledi, bir poşet ilaç verdi.
Aynı anda hem bronşit hem zatürre olabiliyor mu? Soğuk algınlığı kaynaklı mı dedim hayır salgın var enfeksiyon kaynaklı dedi. Ama kan tahlillerinde crp değeri düşük.

Verilen İlaçlar:
Deloday 0,5 mg şurup
Klamer şurup
Risonel burun spreyi
Nebül için;
Flixair
Ventosal

Nöbetçi çocuk doktoru tekti ve seçim şansımız yoktu. Sıra beklerken doktoru bir araştırayım dedim. Hakkında pek çok yorumda yanlış teşhis koyduğu söylenmişti. Her şeye antibiyotik veriyor vs diyenler olmuş. Zatürre varsa antibiyotik verilmesi normal tabi ama bu kadar çok ilaç ve o yorumları görünce tedirgin oldum.

Hiç ateş vs olmuyor sadece kuru öksürük var. Sizce ilaçları kullanmalı mıyız? Doktordan iyi bilemeyiz tabi ama yorumlar nedeniyle emin olamadım ve bu saatte başka çocuk doktoru bulmak da zor.

Yani oğlum hasta olunca biz de benzer ürünleri kullanıyoruz ama bizim doktorumuz ilaç yanlısı değil, antibiyotik için 3-4 gün bekleyin, belirtiler azalmazsa ve ateşi çıkarsa öyle başlayın diyor. Ökaürdüğünde ventolin cortair mutlaka veririz. Burun spreyi mutlaka kullanırız. Alerji ilacı da doktor uygun görürse gene kullanırız ama bu her zaman olmuyor.

İçiniz rahat etmiyorsa yarın başla bir doktora götürün derim.

Yani oğlum hasta olunca biz de benzer ürünleri kullanıyoruz ama bizim doktorumuz ilaç yanlısı değil, antibiyotik için 3-4 gün bekleyin, belirtiler azalmazsa ve ateşi çıkarsa öyle başlayın diyor. Ökaürdüğünde ventolin cortair mutlaka veririz. Burun spreyi mutlaka kullanırız. Alerji ilacı da doktor uygun görürse gene kullanırız ama bu her zaman olmuyor.

İçiniz rahat etmiyorsa yarın başla bir doktora götürün derim.

Evet mutlaka başka doktora da götüreceğim. Ama zatürre diyince kötü oldum ve bir an önce tedaviye de başlamak istedim. Aynı anda bronşit ve zatürre olması da tuhaf geldi. Ne yapacağımı bilemedim.

Uzun bir süredir öksürüğü geçmiyor demişsiniz demekki var bir sorun benim 2 bebeğimde hastaydı çok uzun süren burun akıntısı ve gece huzursuzluğu vardı oğlumda enfeksiyon çıktı kızımda yoktu aynı şekilde
Alerji şurubu
Sprey
Antibiyotik (oğluma aynı anda iki farklı türü)
Nebülizatör için ilaç verildi.

Merhabalar,
Oğlum uzun bir süredir öksürüyordu. Defalarca doktora gittik ama bu sene kreşe yeni başladığı için böyle olacak diyip gönderdiler.

Dün gece öksürükten uyuyamadı. Bugün de kreşte öksürük nedeniyle öğlen uykusu uyuyamadığını söyledi öğretmeni. Doktora götürdük akciğer filmi çekildi ve kan tahlili yapıldı. Doktor bronşit başlangıcı ve hafif bir zatürre olduğunu söyledi, bir poşet ilaç verdi.
Aynı anda hem bronşit hem zatürre olabiliyor mu? Soğuk algınlığı kaynaklı mı dedim hayır salgın var enfeksiyon kaynaklı dedi. Ama kan tahlillerinde crp değeri düşük.

Verilen İlaçlar:
Deloday 0,5 mg şurup
Klamer şurup
Risonel burun spreyi
Nebül için;
Flixair
Ventosal

Nöbetçi çocuk doktoru tekti ve seçim şansımız yoktu. Sıra beklerken doktoru bir araştırayım dedim. Hakkında pek çok yorumda yanlış teşhis koyduğu söylenmişti. Her şeye antibiyotik veriyor vs diyenler olmuş. Zatürre varsa antibiyotik verilmesi normal tabi ama bu kadar çok ilaç ve o yorumları görünce tedirgin oldum.

Hiç ateş vs olmuyor sadece kuru öksürük var. Sizce ilaçları kullanmalı mıyız? Doktordan iyi bilemeyiz tabi ama yorumlar nedeniyle emin olamadım ve bu saatte başka çocuk doktoru bulmak da zor.
Gündüz tekrar bir doktora götürün içinize sinsin. Zatürree ve bronşit riskli hastalıklar. Ciddi seviyeye gelebilir tedbiri elden bırakmamak lazım.
Kuru öksürük alerjiden de olabilir

Evet mutlaka başka doktora da götüreceğim. Ama zatürre diyince kötü oldum ve bir an önce tedaviye de başlamak istedim. Aynı anda bronşit ve zatürre olması da tuhaf geldi. Ne yapacağımı bilemedim.

Yani aynı anda görülebilir mi görülemez mi hiçbir tecrübem ve bilgim yok. O yüzden yorum yapamayacağım. Ama nebül ilaçları bir nebze de olsa rahatlatacaktır. Deneyin derim. Burnu da açık olsun ki rahat nefes alsın, o da iyileşme sürecini olumlu etkiler. Doğal öksürük ilaçları var, onlardan da kullanabilirsiniz.

Aynısı bize oldu bak anlattıklarının birebir aynısı kızım 3 yaşında kreşe de gitmiyor. Allerjik astım bizimki de ağustostan beri 5 tane antibiyotik kullandı. Derdine yandığımın hastalığı geçer gibi oluyo ama geçmiyo. Aynı şekilde zatürre başlangıcıymış antibiyotik verdi ama ben 3 ayda 5 antibiyotik kullandım diye vermemiştim bilmiyordum zatürre başlangıcı olduğunu. Nebülle hava verdim alerji ilacı bi kullandım bi kullanmadım ama öksürük bi türlü geçmiyor. En sonunda çocuk göğüs hastalıkları profesörüne götürdüm geçen hafta. Antibiyotiklik değilmiş astımı hafiflemiş zatürre başlangıcı korkulacak boyutta değilmiş(röntgen çekilmişti 15 gün önce). Neyse alerji ilaçları verdi bize. 2 tane alerji ilacı 1 burun spreyi bir de reflü önlemek amacıyla mide ilacı. Alerji ilaçlarının biri 3 ay diğerleri 2 hafta kullanılacak. Öksürük geçti gibi bişey valla neler çekti çocuğum ağustostan beri

He söylemeyi unuttum bitkisel olarak bu süreçte grintuss öksürük şurubu kullandım çok tıkanınca da hava verdim burnunu devamlı açık tuttum. Ama iyi bi doktor bulmak gerekiyor.

Merhabalar,

Verilen İlaçlar:
Deloday 0,5 mg şurup
Klamer şurup
Risonel burun spreyi
Nebül için;
Flixair
Ventosal

Evde varsa Buhar verseniz ? ( Biz küçükken annem tencereye sicak su koyup içine vicks koyar başımıza havlu örtüp 5-10 saniye bekletirdi o buharla acilirdik) En azından kendi doktoruna goturene kadar. Bir de ılık zeytinyağı bir tatlı kaşığı icirin ya da göğsüne masaj yapın. Vicks de olur.gecmis olsun.

Öksürük dışında ateş var mı? Nebül ile verilecek ilaçlara hemen başlayın, 2. Bir doktor görüşüde alın. Crp kaç çıktı kan tahlilinde?
Burnunuda sürekli açık tutmanız, serin yerde uyutmanız çok önemli. İyice ilerlerse iyileşmesi zorlaşır aslında antihistamin yapıyorlar çok öksürük ataklarında ama o seviyede değil demek ki. Takipli çocuk doktorunuz varsa onada gösterin mutlaka

Bu arada ikisi aynı anda gözükebilir birbirinin uzantısıdır, bronşitte tüp gibi olan kısımlar zatürede alveol dediğimiz yuvarlak kesecikler iltihaplanır. Akciğer görüntüsünü gözünüzün önüne getirin uzantı ve uçlar yani başlangıçta dediğine göre ilerlemeden önlem alabilirsiniz

Öksürük dışında ateş var mı? Nebül ile verilecek ilaçlara hemen başlayın, 2. Bir doktor görüşüde alın. Crp kaç çıktı kan tahlilinde?
Burnunuda sürekli açık tutmanız, serin yerde uyutmanız çok önemli. İyice ilerlerse iyileşmesi zorlaşır aslında antihistamin yapıyorlar çok öksürük ataklarında ama o seviyede değil demek ki. Takipli çocuk doktorunuz varsa onada gösterin mutlaka

Ateş yok. Crp değeri negatif yazıyor. Burnunda sürekli akıntı var. Hatta doktor genizinde de akıntı var dedi.

Merhabalar,

Verilen İlaçlar:
Deloday 0,5 mg şurup
Klamer şurup
Risonel burun spreyi
Nebül için;
Flixair
Ventosal

Hava vs. verdiler mi ? Zaturrede yatırıyorlar genelde aslında o yüzden bilemedim teşhisi..

Değerler bu şekilde çıktı.

Eklentiler

• IMG_5560.png
    IMG_5560.png
    103,6 KB · Görüntüleme: 15
Çok geçmiş olsun oğlum 3 yaşına az zaman kalmışken influenza geçirdik ondan 1 ay sonra da çok hafif bir öksürük başlamıştı haftasonuna denk geldi durumu da iyi olunca bekledik pazartesi kendi doktoruna götürdük ve bronşit olmuş ilk kez öksürüyordu birde 😟 olabilir çocuk netice de siz ilaçlara başlayın ve içiniz rahat etsin diye kendi doktoruna da götürün verdiği ilaçlar çok değil ki ?

Evde varsa Buhar verseniz ? ( Biz küçükken annem tencereye sicak su koyup içine vicks koyar başımıza havlu örtüp 5-10 saniye bekletirdi o buharla acilirdik) En azından kendi doktoruna goturene kadar. Bir de ılık zeytinyağı bir tatlı kaşığı icirin ya da göğsüne masaj yapın. Vicks de olur.gecmis olsun.
Doktor hava için ilaç vermiş ya onu kullanacak

Değerler bu şekilde çıktı.
Doktorunuz o zaman doğru tedaviyi vermiş zaten. Geniz akıntısı doluluk için deloday, enf ilerlememesi için klamaks, nefesini açsın diyede nebül vermiş. Çocuklarda çok hızlı aşağı indiği için akciğer görüntüsündede gördüyse o yüzden klamaks başlamıştır. Wbc hafif yükselmiş o yüzden vermiştir.
İçiniz rahat etmiyorsa bi doktora daha gösterin, röntgen çekmemiş olsa ikilemde kalınabilir ama görüntüleme istemiş sonuca göre vermiş. (Bazen test tahlil görüntüleme hiçbir şey olmadan sadece anlatılanla başlanılan ilaçlar oluyor o şekilde olmamış yani)

Bronşit zatürre solunum yollari hastalıklarının türevleri bı alt basamağı bronsiolit bronşit zature diye gider panik yapacak durum yok çocuğunuzu gözlemleyin. Genelde hastalıklar üç günde gerilemesini bekleriz. Kozalak şurubu, bal sarımsak limon. Ayak altına zeytinyağı içinde bekletimis sarımsak( yağı sürüyorum sadece) odasına soğan karanfil ve en önemlisi soğuk buhar.benim uyguladigim şeyler üç gün takip ediuorum geçmezse doktora gidiyorum hafiflerse zaten ilaç kullansa da kullanmasa da aynı sürede geçiyor. Akgunluk sakizinin buharına koyun yünü tutup onu göğsüne koymakta rahatlatır. Ama alternatif yöntemler yapmam diyorsanız ikinci bir hekime de gözükmenizde fayda var

X