3 yaş kreşte verilen ev ödevi hakkında

zpoison

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
175
0
116
Kocaeli
slm arkadaşlar sizden bir konuda yardım istiyorum 3 yaşında ki oğlum kreşe gidiyor p.tesi arkadaşlarına kargaları anlatacakmış ben o kadar küçük çocuğa kargalar hakkında nasıl kısa bilgi verebilirim ki akılda kalıcı şaştım kaldım yardım edermisiniz?

Masal anlatarak...Bu yaş grubu masalları sever ve hevesle dinler. Kendi uydurduğunuz bir masal olabilir. Günlerin birinde çok uzak diyarlarda bir karga varmış, karga Ayşenin evinin karşısında bir yuvada yaşarmış. Ayşe camdan kargayı izliyormuş. Karganın kocaman bir gagası (yani ağzı diyerek gaga=karga denkliğini öğretirsiniz) varmış. Bu kargalar çok akıllı hayvanlarmış, yerde buldukları cevizi alıp kırmak için yüksek bir ağaca çıkar cevizi ağaçtan atarmış, sonra herkesten önce oraya uçar cevizi çıkartır yermiş.. (burada da akıllı hayvan olduğunu anlayacak işte ne biliyim :)) uyduruyorummm...

Devamını siz getirin artık :))
Sevgiler

Masal anlatarak...Bu yaş grubu masalları sever ve hevesle dinler. Kendi uydurduğunuz bir masal olabilir. Günlerin birinde çok uzak diyarlarda bir karga varmış, karga Ayşenin evinin karşısında bir yuvada yaşarmış. Ayşe camdan kargayı izliyormuş. Karganın kocaman bir gagası (yani ağzı diyerek gaga=karga denkliğini öğretirsiniz) varmış. Bu kargalar çok akıllı hayvanlarmış, yerde buldukları cevizi alıp kırmak için yüksek bir ağaca çıkar cevizi ağaçtan atarmış, sonra herkesten önce oraya uçar cevizi çıkartır yermiş.. (burada da akıllı hayvan olduğunu anlayacak işte ne biliyim :)) uyduruyorummm...

Devamını siz getirin artık :))
Sevgiler

Çok yaratıcı tebrikler :34:

Masal sevmeyen ya da dinlemeyen çocuklar içinde drama öneririm, karga kostümü yapın evde siyahlarla canlandırın direk. hem oyun oynayacak hem de gagası varmış gibi yerden bir şeyler almaya çalışacak ama bu sırada kanat çırpacak filan...

Yaratıcı dramaların etkisi çocuklar üzerinde kanıtlanmıştır...
İlki olmazsa ikinci ile kesin öğrenir hem de aklında kalır diye düşünüyorum..

Masal sevmeyen ya da dinlemeyen çocuklar içinde drama öneririm, karga kostümü yapın evde siyahlarla canlandırın direk. hem oyun oynayacak hem de gagası varmış gibi yerden bir şeyler almaya çalışacak ama bu sırada kanat çırpacak filan...

Yaratıcı dramaların etkisi çocuklar üzerinde kanıtlanmıştır...
İlki olmazsa ikinci ile kesin öğrenir hem de aklında kalır diye düşünüyorum..

çok sağolun her ikisinide yapsam daha iyi olur sanırım

çok sağolun her ikisinide yapsam daha iyi olur sanırım

Valla benim oğlumda 3 yaşından beri özel bir anaokuluna gitti ama 3 yaşında hiç böyle ödevdi vs istenmedi ama madem istemişler arkadaşın anlattığı hikaye süpermiş :) ben bile bayıldım çok kısa olarak o hikayeyi ezberletebilirsiniz bence de

Back