3 yaş çocuğu ve 6 ay bebesi ike kafayi yiyorum.

Cocuklarımın arası iki buçuk yaş. Hamileliğimin son iki ayından küçük 1 yaşına gelene kadar ev işleri ve ihtiyac oldukça çocuklarla da ilgilenecek bir yardımcımız vardı. Bu benim işimi oldukça kolaylaştırdı haliyle.

Anne çalışmıyorsa 2 buçuk yaşın kreş için erken olduğunu düşünüyorum ben açıkçası o yüzden evde yardımcı olması daha doğru gelmişti bana. Oğlum 3 yaşını geçti haftada iki gün oyun grubuna katılıyor, kreş için 4 yaşını bekliyorum.

Kıyafet konusunda ulaşabileceği yere birkaç kifayet koyun sadece. Birkaç gün ağlar en fazla sonra alışır. Her istediğinin olması zaten doğru değil. Küçükler biraz büyüyene kadar ilginin büyükte olması gayet normal. Büyüğün davranışları konusunda çözüm bulamazsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Bu yaş aralığı çocuklara ilk 2-3 yıl her türlü zor oluyor. Allah yardımcınız olsun.

Vallahi ben simdi evin fotograflarini atsam acırsın halime bir is yapabilmek icin baska bi yeri dagitip oyalanmalarina izin vermek zorunda kaliyorum. Mesela bulasiklari makineye dizerken ufak ayagimin dibinde muslugun altindaki plastik kaplari dagitiyor ya da ben yemek yaparken o da erzak cekmecesiyle posetleri ortaliga saciyor. Bir isim bitiyor digerine geciyorum. Asla ama asla butun ev ayni anda toplu olmuyor. Daha viledayi elimden birakip geri donerken bir bakiyorum ki yerlere süt dökmüşler orayi sileyim derken cocuk odasinin önünden geciyorum ve bir de ne goreyim çoraplar ve kiyafetler havalarda uçuşuyor. Onlari iceri kovaliyorum, içeride de oyuncaktan adim atacak yer kalmamis ama onlarla kimse oynamiyor. Topluyoruz, geri döküyorlar. Bizimkiler düzene karsi.

Valla benim evde dandini şu anda yine göre topladık maşallah akşam yine anası ağladı. Ayni aynı bi yeri toplamak için öbür yerin dagilmasina göz yummak zorunda kalıyoruz napalim. Ya oyuncak bir şey değil açıkçası o gözüme batmıyor ama çamaşır öldürüyor beni. Kurumuyor yer yok balkon küçücük asamiyorum. Kurumasını bekleyince banyoda sepet doluyor. Yika as katla koy hooop syni kifayet yine sepette. Valla ben anlamadım bu işten bir şey.
Arkadaşlar hep alış yarın küçükte büyüyünce daha zor dediler ama inşallah o da yapmaz ya belki tek ümidim oo

Ben okula geri başlatacagim 39 aylık olacak 3 yasini biraz geçiyor iste. Gitsin oynasın enerjisini atsın. Okula gidince baya baya toplamıştı kendini o kadar dağıtmıyordu hoş enerjisi de kalmıyordu geliyordu akşam yemeği yiyip uyuyordu. Bazen bi iki ssat uyudu bazen gece uykusuna yatti. Bakalim nasıl olur artık

İmkanınız varsa kurutma makinesi almanızı öneririm size. Gerçekten çok büyük kolaylık. Bir senedir kullanıyorum, kafamı taşlara vuruyorum keşke daha önce alsaydım diye

İmkanınız varsa kurutma makinesi almanızı öneririm size. Gerçekten çok büyük kolaylık. Bir senedir kullanıyorum, kafamı taşlara vuruyorum keşke daha önce alsaydım diye
İstiyorum bakalım malum her şeyin fiyatı uçtu gitti. 10 senelik beyaz eşyalarim çamaşır makinemde yavaştan ölüyor. İkisini bir degisip ayni marka alayim diyorum üst üste koymak için. Banyoda yer yok küçücük alan. Aynı marka olunca üst üste koyuyorlarmis galiba. Hangi marka var sizde acaba?

Her şeyin fiyatı her gün da artıyor maalesef. Bosh marka benimki. Yıkamalı kurutma makineleri de var, benim çamaşır makinemde sorun yoktu o yüzden sadece kurutmaya baktım ama siz ikisini birden düşünüyorsanız tek makine tercih edebilirsiniz aslında.

Hahahaa,cok iyi bnde ayni kfadayim

Büyük oğlum 4 buçuk yaşında, küçük oğlum 10 aylık.
Büyük oğlum hep mızmız bir bebekti, kardeşi doğalı hepten dellendi.
Allah'tan, hafta içi okula gidiyor da hepimiz nefes aliyoruz..
Küçük beni yordu diyemem ben de..
Çalışıyorum, kücüğe annem bakıyor.. hafta sonu evdeyim çocuklar benle.. Eşim evdeyse şanslıyım, yoksa artık ev işi, yemek hak getire.. perperişan oluyorum üstelik..
Küçüğü ingilizce dersine götürdüm oğlene doğru, annem benim eve geldi küçüge baktı. O esnada çamaşırı kurdu.. kaç saat oldu, halen daha bırak çamaşır sermeyi, makineyi acamadim bile..

Ben büyükten önce çalışıyordum. Çocuk bakmak daha zor gerçekten. Dışarda çalışmak güzel iş, aybaşı gelince al maaşını. Valla bana ağır geldi bebeler. Büyüsünler de bir an önce çalışıyim istiyorum. Tabii çocuklarla çalışmak daha da zor olacaktır ama ev de üstüme üstüme geliyor artık. Acayip bunaldım ben de . Hiç böyle düşünmemiştim. Ohh ne güzel evimde çocuklarımla vakit geçiririm dedim ama ev baya yordu beni.
Siz bir de çocuklarla çalışıyorsunuz ne diyeyim Allah annelerin yardımcisi olsun.

Var ben arttırıyorum 9 yaş 7 yaş 1 yaş.Çalışıyorum.Kafayı yedim.Kısır döngüdeyim.Çok şükür ama yinede.

Evet, ben de sürekli evde olsam, gerçekten bunalırdım. Ikisi de ayrı ayrı zor.. Allah heoimizin yardımcısı olsun.. sağlıkla büyüsünler..

Maalesef küçük bir ilçede yaşıyoruz, üniversite öğrencisi bulma şansım yok, komşumun lise mezunu kızıyla anlaştım 22 yaşında. Çok süper oyun oynuyor diyemem ama en azından ben işlerimi yaparken çocuklara bakıyor, bebeği emzirirken büyükle ilgileniyor, büyüğe yemek yedirirken bebeği uyutuyor vs bu şekilde yardımcı oluyor.
Ben çıkamadığım zaman büyüğü alıp parka çıkarıyor ki bu bile benim için çok önemli, bebek durmadığı zamanlar büyük kızım evde kalmak zorunda oluyordu ve ben buna inanılmaz üzülüyordum, şimdi en azından ablasıyla çıkıyor veya ablası evde bebeğe bakarken biz kızımla çıkıyoruz.
Ablanın geldiği günler yemeğimi iki günlük yapıyorum, tek kaldığımız günlerde de sadece çocuklarla ilgileniyorum

Bu şekilde çok rahatladım, eşim 6 gün çalışıyor, sadece Pazar evde oluyor, ben de o tek günde ne yapacağımı şaşırıyordum işler biriktiği için. Şimdi Pazar günü keyif yapıyoruz, Pazartesi abla gelince çocuklara bakarken ben de işleri yapıyorum

2. Çocuğu istersem bu konuyu açıp okuyacağım tek çocukla bile hayat yeterince zor. Keşke biraz daha bekleseydiniz bence çocuk 4 yaşına gelmeden kardeş yapılmamalı yaw. Yanınıza bir yardımcı bulun bence. Kreşe vereceğiniz parayı ona verirsiniz.

Selamlar hanımlar. Konumu okuyanlara bilgisi olanlara sormak istiyorum da. Ben 3 yasimdaki kizimi kardeş kıskançlığı ve tekrardan beze kaka yapma problemi sebebiyle bir uzmandan yardim almak istiyorum ama pedagoga mi başvurmam gerekiyor. Nasil seçim yapmam gerekir? Nelere dikkat etmem lazim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…