3 yaş çocuğu ve 6 ay bebesi ike kafayi yiyorum.

Odasini ayarlasaniz cazip hale getirseniz. Bebekten önce bizde beraber yatiyorduk. Bebek olmaya yakin odasını ayarladik. Besigi yatak oluyordu öyle yaptık. Kendi istedi odamda yatacağım diye. Öylece alıştı, simdi ben bazen gel yanima diyorum odam var benim diyor gelmiyor bile. Bende özlüyorum ama düzenini bozmadan bazen beraber yatıyoruz. Ama genel olarak odasında

Sizin durum daha farklıymış dediğiniz gibi ayırıyormuş gibi durabilirdiniz. Bebekten önce ayrı mı uyuyordu kızınız? Belki bir süre için ben de kıyamazdım. Zor bir durum uzman desteği mi alsanız acaba? Ben kızımı 2-3 yaş aralığındayken ayrı yatmaya alıştırmıştım. Kuzenimin oğlu 9 yaşına girdi hala anneyle birlikte uyuyor. En başta alıştırılmadığı için şimdi çok zorlanıyorlar ayrı yatmaya ikna etmekte. Sürekli odaya götürüyorlar korkuyor bir şeylerden dayanmayıp hadi bu seferlik gel deniyor bu döngü böyle devam ediyor.

Ben artık dolabı toplamiyorum zaten dağıtıyor. Dolabı karışık. Çamaşırları renkliler vs ayirmiyorum

Ay valla kıyafet isi çok yordu beni. Kaldırdım ama bi tonda ona ağladı. Bu sefer hiçbir şey giymiyor külot atlet geziyor hasta oldu uğraş dur.

toplama o zaman. bırak dağıtsın odasını bırak kirliden giysin. zaten evin içinde ne kadar kirlenmiş olabilir ki sürekli yıkanma ihtiyacı olsun.
bırak dağınık kalsın gerçekten.
kreşe gönderecek durumunuz varsa ve eşin hastalık sebebi ile göndermek istemiyorsa haftalık bir kadın tutabilecek durumunuz var demektir. kadın gelsin temizliğini toplamayı yapsın sana bi tek yemek yapmak kalır.
çocuk bunlar. maalesef zorlar ve sabırdan başka bir şey gelmiyor elimizden.

Çok iyi anlıyorum sizi Allah yardımcınız olsun inşaAllah bu dönemdeki bütün çocuklar böyle sadece sizin çoğunuz değil.

20 aylik oglum var simdiden bas edemiyorum bide gurbetteyim yalnizim. ikinci fikri gelip giderken bu mesaji kendime hatirlaticam allah yardımcıniz olsun
Hele yalnızsaniz lütfen kendinizi seviyorsanız yapmayın :))) Çocuk bakmak gerçekten zor heleki bu durumda oğlunuz kreşe basladiktan sonra belki düşünebilir ama şuan oğlunuz çok hareketli vede yardımcinız yoksa çok zor sakın yanından bile geçmeyin

Merhaba kızınız muhtemelen enerjisini atamıyordur, kreş düşünebilirsiniz (yarı zamanlı da olabilir) en azından sosyalleşmiş olur. Zira ikisiyle aynı anda hakkıyla ilgilenmek çok zor olur sizin için.

Yazlıkları baza altına kaldırsanız, 3-5 parça harici ulaşamayacağı yerlerde olsa mesela. Hem yaşı gereği yapıyor bunu, hem de kumasına tepki muhtemelen geçiyor demek isterdim ama katlanarak artıyor büyük okula başlayınca bir nebze rahatlarsınız. Allah yardımcınız olsun

Sağolun Allah razı olsun hepimizin inşallah. Gerçekten çocuk yetiştirmek için sağlam psikoloji lazim. Biraz rahat olmak gerekiyormuş. Valla azıcık dagilsa ruhum çekiliyor ama kendime ediyorum galiba. Tek olmadığımi bilmek rahatlattı bi nebze. Kiz çocuğu elbise elbise elbise. Bunaldim biraz.

ben istemiyorum kocam kişisi ona kardes yapinca kirtulucak saniyor. onlar birlikte oynarmiş budala herif agabab bilmiyor ki basina ne gelcek. kardes yapinca sanki hemen arkadas olucaklar o ne zaman buyucek kivama gelicek 3 gun sanki surecbugun pekmezi suratima püskürttü aklima siz geldiniz oyle gulerken halime kaynar su dokmesi bir oldu pekmeze bir vurdu kendimden gectim uzerine basixam diye kendini parcaladi eliyle heryere yaydi kostu
koltuklarin ustune cikti evren sana msj veriyor dedim msji aldim kabul ettim

Sizi çok iyi anlıyorum benim küçük erkek ve sizin büyüğe yakın yaşı. Günde 50 kere çorap değiştirtiyor. En ufak su damlasa üstünü değiştirtiyor. Dönemsel biraz da demek ki. Kıskançlık meselesinden çok çektim sizi çok iyi anlıyorum.

E bu bizim ev Ya güldüğüme bakmayın benimkilerinde biri 4 yaşında biri 6 aylık aynı sizin yaşadığınızı yaşıyoruz ne bi eksik ne bi fazla hatta yardımıma gelenim de yok.allahtan kızım yarım günlüğüne de olsa kreşe gidiyor .Çamaşırları ise söylemiyorum bile bi haftadan fazladır yerleştirilecek duruyor.Öyle bir bıkkınlık var ki anlatamam.

O çorap meselesi bizde de var. Bizde günde sayamadığım kadar değişiyoruz. Giydiği elbiseye uyduruyor hanimkiz. Sonra sıkılıyor çıkarıyor. Külotlu çoraplar aldim onları zaten hiç giymek istemiyor çıplak giyecekmis amaç bacakları elbise altından görünsün yani. Toka ya tokayi bile seçiyor her şey onun beğendiği olacak. Sık değiştiriyor ve yazlık kışlık farketmiyor onunla dışarı çıkmak istiyor bu sefer. Ee dagilan dolap da cabası her gün o çamaşırlar yeryüzüne iniyor yani.

Hayatımda toplamadigim kadar çamaşır topladım şu 6 ayda. İnanin çamaşır görünce midem bulanıyor artık. Topluyorum topluyorum dönüyorum yine çamaşır her yerde çamaşır varrr

Kreşe vermiyorsanız eve oyun ablası gelmesi sizi rahatlatır. Etkinlik yaptırır vs derken kızınızın aklı koyafetlere dalmaz bence ilgi çekmeye çalışıyor kardeşinden dolayı.

Benim büyük o yaşlarda sabah uyandığı gibi pantolon giyicem kemer takıcam, gömlek giydir papyon tak derdi Öyle kalacak diye çok korktum ama şimdi eşofman çocuğu oldu neyseki 5 yaşında bu giysi mevzusu geçici neyseki

Kreşe vermiyorsanız eve oyun ablası gelmesi sizi rahatlatır. Etkinlik yaptırır vs derken kızınızın aklı koyafetlere dalmaz bence ilgi çekmeye çalışıyor kardeşinden dolayı.
Kreşe Eylül ayinin başında gitti sonuna doğru hasta oldu. Bu seferde evdeki kardeşine bulaştirdi. 5 aylıktı oğlum o zaman zor toparladı iğne yedi. Sadece kendi olmadı yani m küçükte olunca endişelendik devam etmedi okula. Eşimle tekrar konuştuk öğretmeni ile görüştüm meb tatili sonrası gönderin gelsin Şu anda hasta çocuk yok dedi. Bakalım tatil sonrası gidecek inşallah. O zamana kadar da sabredecegiz artık Okula gittiği zaman kıyafetleri unutmuştu bi nebze. En azından sabah giyiyordu gelince değişiyordu bi o kadar. Baya toparlamisti.

6. Ayından beri ayrı yatıyor. Ben uyutur yatağıma giderdim gece uyandığında yanına giderdim. Artık ben yanından kalkmıyorum küçük bebek olduğu için de hiç uyuyamıyorum ikisine bir ayrı ayrı kalkmam gerek çünkü. Oyun terapisine başladık bakalım ilk seansa girdik ama o da benimle girmek istedi bilmiyorum nasıl ilerliycez

Okul konusunda sabırlı olmalısınız yeni başlayan çocuklarda çok normal bu süreç zamanla bünyesi alıcaktır. Ama içinize sinmiyorsa oyun ablası en iyi çözüm

Öyle oynayacak kıvama gelene kadar neler çekiyoruz biz bı bilseler :)))
Ah kıyamam ya ne kadar sinirleriniz harap olmuştur ama merak etmeyin ve benimkide bugün boş durmadı bı şişe suyu bilerek yere döktü şekerpareleri evin her tarafında dolaşarak püskürte püskürte yedi.. Ben nerde yanlış yapıyorum anlamıyorum gereken yerde gereken tepkiyi verdiğimi düşünüyorum ama tepki verince daha çok yapıyor vermesem yine yapıyor yani her türlü yapacagini yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…