3 yaş çocuğu ve 6 ay bebesi ike kafayi yiyorum.

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.923
981
373
34
Hayırlı akşamlar hanımlar.
3 yaşında bir kızım 6 aylık bir oğlum var. Bebek doğduktan sonra kizima bi haller oldu. 2.5 yaşına kadar sesi çıkmayan çocuğun içinden şimdilerde canavar çıkıyor. Abartmıyorum gün boyunca bütün dolabi giyiyor çıkıyor giyiyor çıkarıyor. Yazlık kışlık farketmiyor.
Onu çıkarıyor onu giyiyor çamaşır çamaşır çamaşır artik bunaldım sinirimden ağlıyorum. Yıkıyorum koyuyorum bi bakıyorum sepette yine. Kirli sepeti dolu yıkanacak makinede yıkanmış asılacak balkonda toplanacak sepette katlanacaklar var. Tam olarak bütün gün böyle geçiyor. Bulasik zaten Allah versin yiyecek tabak kaşık varsa yemek yapacak tencere varsa benden mutlusu yok.
Kizin peşine koşmaktan oglana ek gıdaya başlamam lazım daha bi iki sebze ve yoğurt tattirabildim sadece.
Sağolsun yine annem geliyor yardım etmeye ama yetmiyor valla da yetmiyor. Ben başedemiyorum. Kizla ilgileneceğim diye çocuğumu emziremiyorum hep yarıda kalıyor çünkü ya kizin tuvaleti geliyor ya sebepsiz ağlıyor ya dolabi dağıtıyor ya bir şeyler istiyor. Her yer her yerde. Anlık gözümü ayirsam saatlerce temizleyecek ya da toplayacak iş çıkıyor başıma.
Uyumadılar şimdi. Gece gece elbise dolabını alt üst etti yazlık elbiseleri giyip çıkarıyor nihayet birinde karar verdi. Bende sinirimden ağlıyorum, yarın nasıl toplayacağım onu düşünüyorum.
Uyku desem düzen müzen kalmadı. Çok yoruldum. Küçük çocuğu olanlar hep böyle mi?

Son düzenleme:
Öncelikle Allah yardımcınız olsun .
Kızınız eve yeni gelen bebeğe hala alismamjs bence ,sürekli onunla ilgilenmeniz istiyor çocuğun yerinden de bakınca ne oldu benim tahtıma diyor .

Dünyanın en zor en güzel şeyi anne olmak
Herşey mükemmel olmak zorunda değil mükemmele yakın da olmak zorunda değil , büyük kızınız kardeşe değişen şeylere alisamis
Yardımcı alabilme imkanınız var mi

Benim 7 aylık bir oğlum var gerçekten bazen bogululuyorum bunaliyorum destek olmak için yazdım .
Allah onlara can sağlığı versin size de sabır güzel anne

Benim de 3 yaşında ve 6 aylık iki kızım var. Bizde de başka sorunlar var iki çocuk çok çok zor. Dediğiniz gibi 2. Ye ek gıdaya ben de doğru düzgün başlamadım. 1. Kaprisleri ağlamaları bitmiyor.

kolay gelsin
bu yaş için tavrı normal aslında. yazlıkları tamamen kaldirsaniz, diğer kıyafetleri de erişmesi zor bir yere koysanız nasıl olur?
Ay valla kıyafet isi çok yordu beni. Kaldırdım ama bi tonda ona ağladı. Bu sefer hiçbir şey giymiyor külot atlet geziyor hasta oldu uğraş dur.

kolay gelsin
bu yaş için tavrı normal aslında. yazlıkları tamamen kaldirsaniz, diğer kıyafetleri de erişmesi zor bir yere koysanız nasıl olur?
Ay valla kıyafet isi çok yordu beni. Kaldırdım ama bi tonda ona ağladı. Bu sefer hiçbir şey giymiyor külot atlet geziyor

Sağolun Allah razı olsun.
Ya çok zor annem yardıma geliyor yine ama bugün yapıyorsun akşama kalmıyor ki anlık yine aynı. Hepsini geçtim valla küçüğe acıyorum artık çocuğu doğru düzgün emziremiyorum emzirmek için alıyorum kucağıma beni al diye ağlıyor kucağıma çıkıyor bırakmıyor çocuk emsin. Mama veriyorum arada artık çünkü çocuğu bırakmıyor doya doya emsin. Üzülüyorum çok.

Kizla ilgileneceğim diye çocuğumu emziremiyorum

Sanırım kızınız abla olduğu için bir olgunluk beklediniz. Ama o da küçücük ve bu iki kelime arasındaki farkı hissediyor. Bu hissiyat ona geçiyorsa kıskanmıştır muhakkak. Birisi daha çok küçük daha merhamete muhtaç biliyorum ama içinizdeki o yorgunluk ve bıkkınlık hissibi bir şekilde yansıtmamak lazım.
Muhtemelen bir oyun grubu yada kreş iyi gelecektir. Eskiden konu komşu oturma olup çocuklar yaşıtları ile vakit geçirirmiş ama şu an çocuklar akranları ile sosyalleşmeyd enerjilerini atmaya ihtiyaçları oluypr.

Benim büyük oğlum üç yaşına kadar ağlama ne bilmeden büyüdü. Ben hamile kalınca çok sinirli gergin bı insan oldum. İki çocuklu olma fikri beni çok korkuttu. Çocuğu cok hirpaladim. Tabi çocuğun bazı huyları değişti. Normal bunlar. Şimdi küçük iki yaşında . Büyük altı yaşında. Ev hala rayına oturmadı. Günlük işler dönüyor. Derin temizlik yapamiyorum. Çok ta umursamıyorum. LEGO aldık biz. LEGO markasının olan minik minik legolar varya. Üç yasinda oynamaya başladı . Hala çok seviyor. Çok uzun zaman oynayabiliyor. Sakinleştiriyor. Dene bence. Bebek buyyunce daha kolay tabi. İşler hiç bitmiyor orası ayrı. Ama en azından beraber oynamaya basliolar. Bebek büyüyünce ablası kardeşini arkadaş kabul etcek. Böylece kendi sitresi azalcak.

Benim de 3 yaşında ve 6 aylık iki kızım var. Bizde de başka sorunlar var iki çocuk çok çok zor. Dediğiniz gibi 2. Ye ek gıdaya ben de doğru düzgün başlamadım. 1. Kaprisleri ağlamaları bitmiyor.
Yaa sorma aynen kızın derdi bitmiyor oğlana sıra gelmiyor. Bırakmıyor çocuk doya doya emsin. Mama veriyorum arada doysun diye çocuk

Benim kuzen eşi çok istemesine rağmen 2.çocuğu ilk çocuğu 8 yaşındayken yaptı
O zamanlar çocuk 4 yaşında ve bana zorluk olur dedi bekledi inatla
Şimdi kararından çok memnun
Çünkü ilk çocuğu büyüdü kardeşinin bezini kıyafetini odadan getiriyor okula da gidiyor eşi bile iyi ki seni dinledik diyormuş karısına. Cidden 2 küçük çocuk çok zor. Allah kolaylık versin
Arada gelip yardımcı olacak bir yakın varsa bence ferahlamana yardımcı olabilir

Evet zaten kizim çocuk görmeden evde büyüdü Allah'tan yine teyzeleri var 12 15 yaşında onlarla biraz vakit geçirdi. Çok bocaladi kardeşi olunca ve fırsat buldukça zarar verdi kardeşine
Şimdi çok yapmıyor ama hircinlasinca direk kardeşinden çıkarmaya çalışiyor sinirini.
Mesela su içiyor içtiğini içiyor gerisini yere döküyor halıya vs.Yapma annecim deyince direk kardeşine dalıyor.
Okula verdim bi on beş yirmi gün gitti baya iyi gelmisti aslında en azından şu kıyafet işini unutmuştu ama hasta oldu kardeşine bulaştırdi o da küçük 5 aylıktı o zaman igne yedi zor toparladı. Eşim o sebeple göndermeye sıcak bakmıyor maalesef. Bakalım ben tekrar göndermek istiyorum.

Bugün olmazsa yarın yine hastalanacak. Allah korusun elbette ama bağışıklığı varsın şimdiden kuvvetlensin.

İlk çocuktan sonra aylarca yaş aralığı ne olmalı diye düşündüm. Çünkü eşim illa kardeşi olsun istiyordu bana kalsa tek çocukta kalırdım. Görümcemin cocukları arasında 7 yaş var onlara da çok zor geldi ve aralarında kıskançlık falan oldu. Benimkilerin arası 2,5 yaş ah bilseydim böyle zor olacağını tek çocuk diye diretirdim valla

Arkadaşın kızı 4.5 yaşında oğlu yeni 2 yaşına girdi. Aynılarını yaptı , birebir. Artarak devam ettirdi. Tamamen kıskançlıktan yapıyor. Sizin sınırlarınızı zorluyor ve asla bebekle kalmanızı istemiyor. Kreşe başlayan her çocuk hasta oluyor, benim 3.5 da başladı ilk 3 ay sürekli hastaydı , artık olmuyor. Kızınızı ya kreşe göndereceksiniz yada sürekli küçüğü ihmal ediyorum diye kafayı yiyeceksiniz. Başka çıkış yok burada.

Oyun oynamayi çok seviyor aslında lego ahşap blok boya kalemleri resim defterleri boyama kitapları vs her sey var ama hep beraber yapalım istiyor kendi kendine pek vakit geçirmiyor yine de oynuyorum oğlanı oturuyorum üçümüz oynuyoruz kardeşini de katıyorum oyuna ama yetmiyor kizima. Tek büyüdü parkta çocuk ne gördüyse o hiç arkadaşı olmadı.

Benim büyük de kreşe gidiyor. Devamlı hasta kardeşine de geçiyor doğal olarak ama bana da hep bu yıl olmasa seneye yine olacak dediler ve ben tek basıma ikisine bakamıyorum annem kayınvalidem her gün gelemez. Yardımcı abla aradık evde iki çocuk duyan gelmek istemiyor. Yani kreş en mantıklısı geldi su evrede. Hastalıktan yıldık o da ayrı

Ya ben de sızın gibi düşünüyorum kaç yaşında giderse gitsin muhakkak hasta olacak ama kardeşi küçük 5 aylıktı hasta oldu çocuk iğne yedi kiyamadim ona da bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…