• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaş çocuğu ile baş edememe sorunsalı 🤦🏻‍♀️

O dönemki çocuklar sadece ailenin değil tüm mahallenin, tüm köyün çocuklarıydı. Çocuk akşama kadar mahallede- köyde oynar susayınca bir kapıyı çalar, acıkınca bir kapıyı çalardı. Hala, teyze, nine, yenge, komşu teyze çoktu. Çocuk acıkınca eline salçalı ekmek vermek öğün sayılıyordu. O zamanın zorlukları da başkaydı.

Çocuklar şu an kalabalıklar içinde yalnız büyüyor. Tüm mahalleyle sosyalleşen çocukların tüm ilgisi şu an sadece annede. Bu da aşırı yorucu oluyor. Çocuğun sorularından bazen o kadar bunalıyorum ki Allah affetsin “evladım iki dk sus, artık cevap yetiştirmekten sesim çıkmıyor.” diyorum. Eskiden bu görevi sokaktaki akranlar, komşular, akrabalar, kuzenler paylaşıyordu, annede bu kadar yük yoktu. Eskinin zorlukları ve şimdinin zorlukları elbette var ama kesinlikle aynı zorluklar değil.
Çok çok doğru 👏🏻 kesinlikle haklisiniz...umarim bu dönemi hayırlısıyla atlatırim 🙏❤️

Hanımlar oğlum 3 yaşında sayılır.Disari çıktığımda onu da mutlaka alıyorum ki hem gözümün önünde olsun hem o da gezsin görsün eğlensin vs.fakat her adımda bişey istiyor.Yasina uygun olsun olmasın her resmi rengi hoşuna gideni istiyor ve de kendini yırta yırta ağlayarak istiyor etrafta herkes dönüp dönüp bize bakıyor.

Bir köşeye geçip güzelce anlatayim istiyorum yaşına göre olmadığını,uygunsa bile aynısından evde de olduğunu ya da o şeye ihtiyacı olmadığını filan ama kendi sesini bile duymuyorum onun bağırmasindan.Bagirmak diyorum çünkü gözünden damla yaş akmıyor o esnada.

Çok yıpratıcı bir durum normal bişey mi bu?
Her istediğini alamam almak da istemiyorum doyumsuz olmasın.
Peki bu krizi aşabilenler nasıl başardınız ?
SmartSelect_20210821-194258_Instagram.jpg

Su resmi cektigim gunu hic unutmam. Parktaki devasa hortumu bu benim eve göturcem diye hoykurerek aglamis kendini yerden yere atmisti. 2 yasindaydi daha.

Yani basliga istinaden cevap vereyim, hangimiz bas ediyor ki. Tek yol var istedigi seyi cevaplarken iyi dusunun gercekten hayir demeniz gerekiyor mu. Yuzde 100 gerekmiyorsa demeyin. Dediysenizde agladi diye vazgecmeyin.

Eki Görüntüle 2904502
Su resmi cektigim gunu hic unutmam. Parktaki devasa hortumu bu benim eve göturcem diye hoykurerek aglamis kendini yerden yere atmisti. 2 yasindaydi daha.

Yani basliga istinaden cevap vereyim, hangimiz bas ediyor ki. Tek yol var istedigi seyi cevaplarken iyi dusunun gercekten hayir demeniz gerekiyor mu. Yuzde 100 gerekmiyorsa demeyin. Dediysenizde agladi diye vazgecmeyin.
Ya ama bu tatlı kız kirilmazki 🧿 hortumun bir ucunu verseydin hadi götür diye zaten ağırlığını taşıyamayinca bırakırdı 🤣

Dışarı çıkmadan önce anlatın. Dışarı çıktığımızda kesinlikle bir şey istemeyeceksin. Istesen de ben almayacağım. Aglaman ya da bağırman bunu degistirmeyecek deyin. Gercekten de yerlere de yatsa, tepinse de sogukkanliliginizi koruyun ve bekleyin. Etrafa ve bakanlara aldırmayın çünkü onlar çocuğun da en büyük silahı. İlgilenmek isteyen olursa kibarca reddedin. Bana çocuğun istedigini almayı teklif eden bile oldu🙄 bir kaç sefer sonra baz gececektir. Ama bir daha seni dışarı çıkarmam falan demeyin asla. Ters tepiyor.

ben eline para veriyorum bazen. bununla istediğini alabilirsin. kasadaki abiye ablaya sor yeterse alabilirsin diyorum.

bazen istediğin bir şeyi seçebilirsin diyorum. bazen oğlum alabilir miyim diye sorunca evet diyorum. ama bazen de sonra alabiliriz şu an paramız yok diyorum.

ben hiç oğlumla sorun yaşamadım. ama eşim yumuşak yüzlüdür. oğlum onun sabrını sinamis bi kaç kez.

bisey için ağlarsa aglayabilirsin ama bu sonucu değiştirmez maalesef diyorum. devam ederse kucağıma alıp çıkıyorum.

asansörde yaramazlık yaptığı için binadan çıkmadan eve sokup gezmeye götürmedigim de oldu. o kadar hazırlandık gidelim heveslendi yazık bi daha yapmaz falan dedi babası hayır dedim. şimdi şimdi kurallara uymaya başladı.

Hanımlar oğlum 3 yaşında sayılır.Disari çıktığımda onu da mutlaka alıyorum ki hem gözümün önünde olsun hem o da gezsin görsün eğlensin vs.fakat her adımda bişey istiyor.Yasina uygun olsun olmasın her resmi rengi hoşuna gideni istiyor ve de kendini yırta yırta ağlayarak istiyor etrafta herkes dönüp dönüp bize bakıyor.

Bir köşeye geçip güzelce anlatayim istiyorum yaşına göre olmadığını,uygunsa bile aynısından evde de olduğunu ya da o şeye ihtiyacı olmadığını filan ama kendi sesini bile duymuyorum onun bağırmasindan.Bagirmak diyorum çünkü gözünden damla yaş akmıyor o esnada.

Bizim evden çıkmadan önce kuralımiz var

Küçük bir bakkala gidersek bir hakki

Büyük markete gidersek 2 hakkı var

Asla ikinciyi üçüncüyü almam, eli giderse diğerini bırakıp alabilirsin derim, seç birinden birinden birini derim

:( Çok teşekkür ederim cevabınız için...bir de anlaşılmamak üzüyor şuan memleketteyim büyüklerim sürekli sen ne gördün bu ne ki biz ne şartlarda büyüttük bu mu zor çocuk diyince cidden bir sorun var benimkinde sanırım diyorum..kesinlikle çok zor ve çokta önemli bir çocuk yetiştirmek
Bence eskiden herşey daha kolaymış . Çocuk rahatça kapının önünde oynar enerji atardı şimdi öyle bir durum yok . Şimdiki çocuklar çok bilinçli asla hiç bir şekilde kandırılıp oyalanmıyorlar . Oğlum 20 aylık asla kandıramıyorum . Banyoda süngeri eline alıyor illa deterjan dök . Diş fırçasını alıyor illa bizim macundan istiyor . Orkidin ne yapıldığını biliyor ya çekmecemden pedi almış poposuna koyuyor 🤦🏻‍♀️ Bir kere denk geldi wc de çok zor durumda kalmıştım mecburdum öğrenmiş pedi yakalayınca hemen eşortmamın içine atmaya çalışıyor . Bir kere oğlum eşimi dudağımdan öperken yakaladı anında geri çekildik ama gördü o an . Daha sonra o gördüğü şeyi bana yapmaya çalıştı . 2 /4 yaş arası sıkıntılı dönemlermiş🤦🏻‍♀️

Konu sahibi kural koymak lazımmış bu durumlarda evden çıkmadan anlaşmak lazımmış . Bir süre sonra alışıyorlarmış . Birde ağlayıp kendini yere attığı zaman sakin olmak tepki vermemek lazım bunu kendim oğlumda da denedim ağlıyor mesela o an açıklayıp anında bırakıyorum 1 dk sonra sessizce yerden kalkıyor

En tahammül edemediğim şeylerden biridir kendini yere atarak bağıran, ağlayan çocuk. Normal de görmüyorum. Benim kızım iki kere yaptı bunu birinde kalabalıktaydık hiç umursamadım baktı benden ses yok sustu mecbur, diğerinde halasına gidiyorduk yolda markete uğradık iki ürün almasına izin vermedim diye kendini yere atarak ağlamaya başladı birden, kolundan tuttum eve döndük böyle yaptığın sürece dışarı çıkmak yok dedim. Bir posta da kuzenleriyle görüşemediğine ağladı. Çocuğumla markete gideriz tek ürün alma hakkı var mesela. Bu konuda netim, esnemeyeceğimi bilir. Taviz vermemeniz lazım. Eğer yumuşar o an istediğini sırf ağladı diye yaparsanız bunu alışkanlık edinir, önüne geçemezsiniz

Bebem daha çok ufak (6 aycık) ama bu yazdıklarınızı beynime kazıdım😂 inşallah bende böyle dirayetli olacağım. Şimdiden ben mesela bir oyuncak çıkarttıysam ötekini kaldırıyorum. Aç gözlü bir çocuk olmasını istemiyorum 😬

Bence eskiden herşey daha kolaymış . Çocuk rahatça kapının önünde oynar enerji atardı şimdi öyle bir durum yok . Şimdiki çocuklar çok bilinçli asla hiç bir şekilde kandırılıp oyalanmıyorlar . Oğlum 20 aylık asla kandıramıyorum . Banyoda süngeri eline alıyor illa deterjan dök . Diş fırçasını alıyor illa bizim macundan istiyor . Orkidin ne yapıldığını biliyor ya çekmecemden pedi almış poposuna koyuyor 🤦🏻‍♀️ Bir kere denk geldi wc de çok zor durumda kalmıştım mecburdum öğrenmiş pedi yakalayınca hemen eşortmamın içine atmaya çalışıyor . Bir kere oğlum eşimi dudağımdan öperken yakaladı anında geri çekildik ama gördü o an . Daha sonra o gördüğü şeyi bana yapmaya çalıştı . 2 /4 yaş arası sıkıntılı dönemlermiş🤦🏻‍♀️
çok tattlııııı ❤️ okurken dişlerimi sıktım 😬 Akıllı çocukları çoook seviyorum. Kusura bakmayın yorumunuza atladım 🙈

Yaşadıklarınız normal. Çok az çocuk o yaşlarda çok sakin, uslu, hareketsiz olur. 2-4 yaş arası anlatılanı en anlamadıkları dönem. Biraz daha sürer böyle. Sabır da anlayış da kalmıyor bir erden sonra. Çocuk bakmak, çocuk yetiştirmek bence dünyanın en zor şeylerinden biri.
Kesinlikle coooookkk zor..
Olgulanlasirlar ins ya
Bence sende benim gibi başta her istediğini yapmışsın sonra hata ettiğinin farkına varıp reddedince krizlerlele karşılaşmışsin. Ben aman tek çocuk aman gözü kalmasın birşey diye diye canavarımi yetiştirdim ellerimle 🙁 4yasina giricek neredeyse basedemiyorum kendini yerden yere vuruyor ortalığı ayağa kaldırıyor senin çocuk gibi , çözüm bulursan bnada haber et
Anneanne dede de var yanımızda,sese gelemiyorlar özellikle de annem ağlayınca hemen yapıyor beni de sıkıştırıyor ağlatma ne istiyorsa yap diyor 🙄
Bir de babası ile ayrıyız, kendine bağlamak için her istediğini yapıyor olabilir
Genel durumu nasıl hatırladığım kadarıyla ayrılma surecindesiniz, stresler de yansımış olabilir mi çocuğa . Evde konuşun birlikte dışardaki kurallarla ilgili uymadığında , ben seninle eglenmek istiyorum böyle yapınca eglenemiyoruz diyip eve donebilirsiniz.
Etkileniyor da olabilir belki ya da babayi gözüm görmüyor kendine bağlamak için her dediğini yapıyor olabilir

çok tattlııııı ❤️ okurken dişlerimi sıktım 😬 Akıllı çocukları çoook seviyorum. Kusura bakmayın yorumunuza atladım 🙈
Anneme diyorum ki anne bu çocuğa bakmak çok zor 😃 annem diyor ki asıl çocuk salak olsa o zaman daha zor 😃 geçen annemle konuşuyorum Buda çamaşır çekmecemden ped almış poposuna koyuyor annem güldü diyor ki kaldır çocuk görmesin unutur kadınlardan nefret edecek ilerde 😃😃

Zaten birşeyi görmeyi versinler hemen hafızaya yerleştiriyorlar...gerçekten çok çok zor bir dönem...Allah hepimize kolaylık versin🙏

Baktım eski konulara sanırım eşin sürekli borç yapıyormuş kusura bakma yazmış bile olabilirim sana bu konuyla ilgili hafızam çok zayıf

Bebem daha çok ufak (6 aycık) ama bu yazdıklarınızı beynime kazıdım😂 inşallah bende böyle dirayetli olacağım. Şimdiden ben mesela bir oyuncak çıkarttıysam ötekini kaldırıyorum. Aç gözlü bir çocuk olmasını istemiyorum 😬

Çocuğun bence yoktan anlaması lazım. Çoğu anne kıyamıyor, tamam yapayım istediğini diyor o an susturmak için sonrasında da önüne geçemiyor maalesef. Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah ☺️

Bende her yere götürdüm ama her yere sürekli ağlar isterdi almayıp devam edince kendini yere atardı bıraktım agladi yapmadım dedigini uzaklaştım yanından ağlayarak geldi arkamdan pes etmedim zamanla ise yaramadigini anladı pes etti kurtuldum evde bırakmak benim için çözüm değildi

Ben genellikle ağlamaya başlamadan, bişey istediğini anladığım an önlem alıyorum bağırmaya başlarsa zaten susturamazsınız hemen dikkati başka yöne çekin bişey isticeğini anladığınız an biraz saçma da olabilir ama bir şekilde sizde bağırıp anlatmaya başlayın dikkat çekme amaçlı.

Purpplee Purpplee araba kullanamazsin dedi diye bosaniyorum deme kalp krizi geçiririm burda
Onu söyleyen enişte :)
Bende her yere götürdüm ama her yere sürekli ağlar isterdi almayıp devam edince kendini yere atardı bıraktım agladi yapmadım dedigini uzaklaştım yanından ağlayarak geldi arkamdan pes etmedim zamanla ise yaramadigini anladı pes etti kurtuldum evde bırakmak benim için çözüm değildi
Ben de uzaklaştım ağlaya ağlaya geldi peşimden.Bir de sadece bisry alma konusu da değil sorun,sürekli kucak istiyor koca çocuğu kucağa almak zorunda kalıyorum.Bugun pek almadım ağlamaya bıraktım.Sonu yok çünkü

Back