3 yaş çocuğu ile baş edememe sorunsalı 🤦🏻‍♀️

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.387
15.846
298
Hanımlar oğlum 3 yaşında sayılır.Disari çıktığımda onu da mutlaka alıyorum ki hem gözümün önünde olsun hem o da gezsin görsün eğlensin vs.fakat her adımda bişey istiyor.Yasina uygun olsun olmasın her resmi rengi hoşuna gideni istiyor ve de kendini yırta yırta ağlayarak istiyor etrafta herkes dönüp dönüp bize bakıyor.

Bir köşeye geçip güzelce anlatayim istiyorum yaşına göre olmadığını,uygunsa bile aynısından evde de olduğunu ya da o şeye ihtiyacı olmadığını filan ama kendi sesini bile duymuyorum onun bağırmasindan.Bagirmak diyorum çünkü gözünden damla yaş akmıyor o esnada.

Çok yıpratıcı bir durum normal bişey mi bu?
Her istediğini alamam almak da istemiyorum doyumsuz olmasın.
Peki bu krizi aşabilenler nasıl başardınız ?

Paramiz yok suan diyebilirsin.
Fazla para almadim yanima ,nasil odeyecegiz diyebilirsin.
Ama bundan evimizde de var diyebilirsin
Konuyla alakasiz olarak aaaa burdan sonra da şunu yapalim mi, şuraya gitmeye ne dersin deyip dikkatini dagitabilirsin.
Aglasa da yirtinsa da hayir dediysen hayir olarak kalsin
Boyle bagirdikca seni duyamiyorum,anlayamiyorum, sakince konusursan dinlerim diyebilirsin

Ha arada, aa bak biraz fazla paramiz artmis hangi cikolatayi almak istersen alabiliriz bir tane de mesela..alabildiklerin de olsun yani.
Net tavir ve sakin kalmak cok onemli

Ben de markette , cok para almadim yanima alamayiz o cikolatalari demistim ikizlerime..
Biri de bi bagirdi ' ya anne sen de hic para almiyosun yanina yaaa' diye... zor kapadim çenesini
Ya da bazen beyler sadece 1 adet birsey alabilirsiniz ne alalim diyorum..
Yazik bazen ikiser çiko yu goguslerine basip geliyorlar. Hayir birini seçin diyorum, mecburen kuzu kuzu birakiyorlar digerini :)
Ama genel olarak bu konuda sıkıntı yasamadim sukur ki

Son düzenleme:
Paramız yok dediğimde ATM önünden geçerken ATM yi gösteriyor
Dikkatini başka şeye kaydırmayi bazen başarıyorum sesimi duyurmayi başarırsam

Çocuğum henüz o yaşlara gelmedi belki ben de uygulayamam ama ağladığında tepkisiz kalmak gerekiyormuş. Yani sanki o an ağladığını görmüyormuş gibi

Küçük ama yeni nesil anlıyor aslında o yüzden konuşacaksınız. Ağlayarak elde edemeyeceğiniz söylemeli, göstermelisiniz. Evden çıkmadan bu kadarlık bir şey alabiliriz, diyebilirsiniz. Yada iki üç seçenek sunabilirsiniz. Aksi takdirde ısrarcı olursan izin verdiğim şeyleri de almadan geliriz diyebilirsiniz. Sınırları çizmek çocuğun ilerideki alışkanlıklarını kazanmasından rahatlık sağlayacağı gibi boşluğa düşmesini de engeller.

Paramız yok dediğimde ATM önünden geçerken ATM yi gösteriyor
Dikkatini başka şeye kaydırmayi bazen başarıyorum sesimi duyurmayi başarırsam
Hahahahhh :) ama kartımda para yok tatlim, maaş almamiz icin 10 gun beklemeliyiz de.
Ama hep reddetme, bugun fazla paramiz var diye sen teklif et.
Yazik cocuga sefalet icinde de sanmasin kendini :)

Çocuğum henüz o yaşlara gelmedi belki ben de uygulayamam ama ağladığında tepkisiz kalmak gerekiyormuş. Yani sanki o an ağladığını görmüyormuş gibi
Genelde öyle yapıyorum ağlamasına duyarsizlastim ama cevredekileein bakışları,bu çocuk niye ağlıyor ya demeleri,gelip susturmak için biseyler yapmaya çalışmaları

Gecen buyuk bi markete gittik, oyuncak reyonuna daldilar.. anne bunu alalim ,anne onu da alalim..
Oglum bu kdr paramiz yok alamayiz hepsini dedim.
Baktim biri 150 tl lik oyuncak, biri de 250 tl lik birsey begendi..
Aa kuzular o zaman şöyle yapalim, iki rakamli bi oyuncak secin onu alalim dedim
Garipler baktilar bu olur mu o olur mu..
Ikisine de lego oyuncak aldim.
Bir mutlu oldular bi mutlu..
Şapşiklerim
400e oyuncak mi olur, okuma yazma olmayinca atliyorlar herseye : )

Güldüm inanır mısınız, çocuğumun o yaşları geldi aklıma. Aynı böyle davranırdı ve ben sadece benim çocuğum böyle davranıyor zannederdim. Bir alışveriş, bir yürüyüş zehir olurdu. Deliye dönerdim

Bu yaş döneminin özelliği bu, sadece sizin oğlunuz yapmıyor. Tavsiyem evden çıkarken iki oyuncak- abur cubur- parka gitme hakkının olduğunu söyleyin. İlk hakkını kullanınca bak bir hakkın kaldı ona göre diye güzel bir dille hatırlatın. Çocuğunuz bu anlaşmaya yine bağlı kalmayacak, arada krizler yaşanacaktır ama sorunlar biraz daha azalır bu yolla diye düşünüyorum.

En tahammül edemediğim şeylerden biridir kendini yere atarak bağıran, ağlayan çocuk. Normal de görmüyorum. Benim kızım iki kere yaptı bunu birinde kalabalıktaydık hiç umursamadım baktı benden ses yok sustu mecbur, diğerinde halasına gidiyorduk yolda markete uğradık iki ürün almasına izin vermedim diye kendini yere atarak ağlamaya başladı birden, kolundan tuttum eve döndük böyle yaptığın sürece dışarı çıkmak yok dedim. Bir posta da kuzenleriyle görüşemediğine ağladı. Çocuğumla markete gideriz tek ürün alma hakkı var mesela. Bu konuda netim, esnemeyeceğimi bilir. Taviz vermemeniz lazım. Eğer yumuşar o an istediğini sırf ağladı diye yaparsanız bunu alışkanlık edinir, önüne geçemezsiniz

Konu şuan tam içimi dokmelik olmuş :))

Benim sorunum da şu ; 3 yasinda kızım ve aşırı derecede hareketli gün içinde hiç ama hiç durmuyor peşinde koşmaktan helak oluyorum anlatıyorum yapma etme kızım bak üzülürüm ya da bu yaptıkların hoş değil şöyle yaparsan daha doğru olur vs ama yok asla anlamıyor hatta ben öyle söyledikçe daha da siddetlisini yapıyor doktora götürmeyi düşünüyorum birde bağırmiyordum ona sakın kalmaya çalışıyordum ama artık tahammülüm de kalmadı sesimi baya yükseltiyorum ona ama yine de yok ...3 yaş sendromu diye bişey varmı 2 yaş vardı ve onu da dolu dolu yaşadık bir de yeni annelere sesleniyorum 3 ve 9 ay arası gezin dinlenin eğlenin o aylar da bebek bakımı çok rahatmis ne zamanki sürünmeye başlıyor dert basliyor ve 3 yaş oldu hala bitmedi

Not : böyle anlatınca da üzülüyorum kendime kızıyorum evladın sağlıklı başka ne istiyorsun kendine gel çocuk o sabit durmasını bekleyemessin diyorum yani karmaşık duygular içerisindeyim :)

Hahahahhh :) ama kartımda para yok tatlim, maaş almamiz icin 10 gun beklemeliyiz de.
Ama hep reddetme, bugun fazla paramiz var diye sen teklif et.
Yazik cocuga sefalet icinde de sanmasin kendini :)
Yok hiç almıyor değilim her seferinde en az bir oyuncak bir de abur cubur alıyoruz mecburen.
Paranın ne olduğunu farkına varmis mıdır bilmiyorum bunu anlatayım önce bakalim k işe yarar mı :)

Yaşadıklarınız normal. Çok az çocuk o yaşlarda çok sakin, uslu, hareketsiz olur. 2-4 yaş arası anlatılanı en anlamadıkları dönem. Biraz daha sürer böyle. Sabır da anlayış da kalmıyor bir erden sonra. Çocuk bakmak, çocuk yetiştirmek bence dünyanın en zor şeylerinden biri.

Çok teşekkür ederim cevabınız için...bir de anlaşılmamak üzüyor şuan memleketteyim büyüklerim sürekli sen ne gördün bu ne ki biz ne şartlarda büyüttük bu mu zor çocuk diyince cidden bir sorun var benimkinde sanırım diyorum..kesinlikle çok zor ve çokta önemli bir çocuk yetiştirmek

Bence sende benim gibi başta her istediğini yapmışsın sonra hata ettiğinin farkına varıp reddedince krizlerlele karşılaşmışsin. Ben aman tek çocuk aman gözü kalmasın birşey diye diye canavarımi yetiştirdim ellerimle 4yasina giricek neredeyse basedemiyorum kendini yerden yere vuruyor ortalığı ayağa kaldırıyor senin çocuk gibi , çözüm bulursan bnada haber et

2.5 yaşında oğlum var, bizde şuan anlattığın haldeyiz. Ağlamalar, kendini yere atmalar. Etraftan meraklı kötü bakışlar, herkesin müdahale etmeye çalışması, aaa annesi ağlatma demesi, hatta ne istiyorsa biz alalım diyen hiç tanımadığım insanları bile gördüm. Sinir bozucu maalesef.. İnsan ne yapacağını da şaşırıyor. Ben o an sadece sakinleştirip dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ya da kuzu kuzu ne istiyorsa onu yapıyorum.
Maalesef biz kötü alıştırdık, şimdi bakkal market geçiremiyoruz. Sevdiği bazı şeyler var onları alıyor sadece başka hiçbirşeye bakmıyor.. Allahtan öyle herşeyi istemiyor. Tek tesellim o.
Bu dönemi bu şekilde geçireceğiz sanırım, tam anlamıyla var yok, para, kart vs bilmedikleri için.

O dönemki çocuklar sadece ailenin değil tüm mahallenin, tüm köyün çocuklarıydı. Çocuk akşama kadar mahallede- köyde oynar susayınca bir kapıyı çalar, acıkınca bir kapıyı çalardı. Hala, teyze, nine, yenge, komşu teyze çoktu. Çocuk acıkınca eline salçalı ekmek vermek öğün sayılıyordu. O zamanın zorlukları da başkaydı.

Çocuklar şu an kalabalıklar içinde yalnız büyüyor. Tüm mahalleyle sosyalleşen çocukların tüm ilgisi şu an sadece annede. Bu da aşırı yorucu oluyor. Çocuğun sorularından bazen o kadar bunalıyorum ki Allah affetsin “evladım iki dk sus, artık cevap yetiştirmekten sesim çıkmıyor.” diyorum. Eskiden bu görevi sokaktaki akranlar, komşular, akrabalar, kuzenler paylaşıyordu, annede bu kadar yük yoktu. Eskinin zorlukları ve şimdinin zorlukları elbette var ama kesinlikle aynı zorluklar değil.

Yok hiç almıyor değilim her seferinde en az bir oyuncak bir de abur cubur alıyoruz mecburen.
Paranın ne olduğunu farkına varmis mıdır bilmiyorum bunu anlatayım önce bakalim k işe yarar mı :)
Genel durumu nasıl hatırladığım kadarıyla ayrılma surecindesiniz, stresler de yansımış olabilir mi çocuğa . Evde konuşun birlikte dışardaki kurallarla ilgili uymadığında , ben seninle eglenmek istiyorum böyle yapınca eglenemiyoruz diyip eve donebilirsiniz.

Zamanında çevresinde olan birisi aglıyor diye istedigini yapmış gibi duruyor çocuk da bu bagırmayı aglamayı silah olarak kullanıyor aglarsa istedigi şeyin yapılmayacağını söyleyin ve biraz sabır ile bekleyin bagırsa da yapmayın istedigini zamanla bırakır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…