• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yas çekap:)

Ya florür aslında zararlı değil. Fazlası zararlı. Yeterli miktarda alırsanız bir sorun yok ama bizde suların içinde dahi florür var sıkıntı burada başlıyor. Florür normalde etkili bir mikrop öldürücü, diş eti hastalıklarında etkili, kalsiyumu destekleyen bir madde. Ama fazlasına maruz kalınırsa (-ki kalınıyor sıkıntı burada başlıyor) florür vücutta birikiyor. Özellikle kemiklerde ve beyinde birikiyor ve "florozis" denilen bir florür zehirlenmesine sebep oluyor. Davranış değişikliği, zeka gerilemesi görülebiliyor. Kemiklerde biriktiği zaman "skeletal florozis" denen romatizma benzeri bir rahatsızlık ortaya çıkıyor, çocuklarda görülmesi daha kolay olabileceği için çocuklara florürsüz diş macunu öneriliyor özellikle.
Ben kansere de sebep oluyor diye biliyorum
Bir arkadasim kanserdi doktorunu ilk aoyledigi florursuz dis macunu kullanacaksin olmustu
Ben ilk o zaman duymustum florurun bu kadar zararli oldugunu , 5 sene once falandi sanirim

Ya florür aslında zararlı değil. Fazlası zararlı. Yeterli miktarda alırsanız bir sorun yok ama bizde suların içinde dahi florür var sıkıntı burada başlıyor. Florür normalde etkili bir mikrop öldürücü, diş eti hastalıklarında etkili, kalsiyumu destekleyen bir madde. Ama fazlasına maruz kalınırsa (-ki kalınıyor sıkıntı burada başlıyor) florür vücutta birikiyor. Özellikle kemiklerde ve beyinde birikiyor ve "florozis" denilen bir florür zehirlenmesine sebep oluyor. Davranış değişikliği, zeka gerilemesi görülebiliyor. Kemiklerde biriktiği zaman "skeletal florozis" denen romatizma benzeri bir rahatsızlık ortaya çıkıyor, çocuklarda görülmesi daha kolay olabileceği için çocuklara florürsüz diş macunu öneriliyor özellikle.
bebek mamalarinda bile florur varmis. meyve sulari teflonda pismis yemek vs. ustune birde gunde 3 kere fircalayip ovvv.

Ben kansere de sebep oluyor diye biliyorum
Bir arkadasim kanserdi doktorunu ilk aoyledigi florursuz dis macunu kullanacaksin olmustu
Ben ilk o zaman duymustum florurun bu kadar zararli oldugunu , 5 sene once falandi sanirim

Her şeyin fazlası zarar işte, kalsiyumu da fazla tüketirsen zararlı ne bileyim protein içerikli gıdaları da fazlaca yesen zararlı. Florürü bebek mamalarının içine kadar koyuyorlarmış, e çocuk zaten yeterince florür almış oluyor. Daha da yüklemesini yapmak muhakkak zararlı olur. Her şey için geçerli.

Googlea florurun zararlari yazin
Soktayim su anda hala florur cilasi yapmalarina
Yuhh diyorum baska da bisi demiyorum

cok saskinim suan. rocks al Milana22 Milana22 nin dedigi gibi benim kizda onla fircaliyor tat olayida yok. burda kolay bulunuyor ama yabanci tamamen ordada vardir illaki cocuklara onu kullan.

Baktim zaten kaynaklara ve cok uzuldum su an.
Disleri riske edemem cok curuge yatkinlar, saglik desen daha onemli. Florursuz bir dis macunu tavsiyesi isteyecegim.
Okulda florur uygulayacaklar diye seviniyordum malum kizimin disleri curumek uzere.
Seker de vermiyorum ne olurdu babalarina cekselerdi :(

Baktim zaten kaynaklara ve cok uzuldum su an.
Disleri riske edemem cok curuge yatkinlar, saglik desen daha onemli. Florursuz bir dis macunu tavsiyesi isteyecegim.
Okulda florur uygulayacaklar diye seviniyordum malum kizimin disleri curumek uzere.
Seker de vermiyorum ne olurdu babalarina cekselerdi :KK43:

Diş hekimi değilim florür çürümeye sebep olur mu bilmiyorum ama bazı kişiler çürüğe yatkın oluyor. Benim bir kız arkadaşım her yemek öğünü sonrası dişlerini fırçalar, diş ipi dahi kullanır ama çürüklerinin oluşmasını engelleyemezdi. Başka bir arkadaşımın (erkek) leş gibi ağzı vardı, sigara-kahve ikilisinden asla vazgeçmez ve sadece akşamları dişlerini fırçaladığını söylerdi ona rağmen bembeyazdı dişleri. Kız arkadaşım iyi sövüyordu ona, böyle şey mi olur yaa diye.

Sorma ya Sadiş’le, Sena çıkar yeni sezonda du bakalım. Diğer koçavalı kadınları ölebilir bence Akşın hariç :halay:
Neyse konuyu kaynatmıyalım.
Ben diş macunu Splat kullanıyorum. Florur, paraben, sls yok. Çocuklar için bar mo bilmiyorum.

Konu dışı muhabbetten kolumuza sepeti takacaklar ama çok merak ettim işte..
Ben daha almadım oğluma macunsuz fırçalıyordum. O yüzden araştırmadım ama almam lazım artık..

Hahsjsjsjsjs sen yazınca baktım da şimdi, kıdemli üye olduğunu falan sanıyor. Üye olma yılımıza göre statü mü kazanıyoruz burada nedir, ben şimdi 2 yıllık üyeyim 1 yıllıkları dövebilir miyim? Bodoslama yazarım haa ona göre deyip ecinnili konular açabilir miyim mesela hahsjsjs.

O zaman beni herkesler ezsin hor görsün konu dışına itsin 1 yılım yeni dolmuş.. :KK45:

Mune yapmış en sonunda kapağı ama.. :deli:

Diş hekimi değilim florür çürümeye sebep olur mu bilmiyorum ama bazı kişiler çürüğe yatkın oluyor. Benim bir kız arkadaşım her yemek öğünü sonrası dişlerini fırçalar, diş ipi dahi kullanır ama çürüklerinin oluşmasını engelleyemezdi. Başka bir arkadaşımın (erkek) leş gibi ağzı vardı, sigara-kahve ikilisinden asla vazgeçmez ve sadece akşamları dişlerini fırçaladığını söylerdi ona rağmen bembeyazdı dişleri. Kız arkadaşım iyi sövüyordu ona, böyle şey mi olur yaa diye.
Aynen oyle benim de tanidiklarim var, hele cocuklar sabah aksam lolipop yiyor firca yuzu gormuyorlar disleri inci gibi. Hamilelikte duzgun gelismemis dedi doktor. Valla kabusum oldu bu dis mevzusu. Simdi florursuz dis macunu arastiracagim . Florur aksine curumeyi onluyor dedi dis hekimlerimiz.
Ufff pufff biktimmm

Sahur bu saatte mi oluyo?
Rocs var cocuklar icin senelerdir kullaniyorum benim yavrulara

Napayım? Şimdi yatıp gece 3'te bir dahamı kalkayım? Denedim olmuyor. Çareyi bu saatte atıştırmakta buldum..
Alacağım ben de. Şimdiye kadar macunsuz idare ettim ama artık almak lazım..

Florür’ün çürümeye sebep olmasından ziyade beyine çok kötü etkileri olduğunu öğrendim. Araştırabilirsiniz sizde. O yüzden çocuklarda dahada sakıncalı.
Diş çürümesi genelde genetik diye düşünüyorum. Ben günde 2 bazen 3 kere diş forçalarım çürükler kol geziyo:halay:
Eşim o kadar özenmez onunkiler püri pak :kızgın:
Belkide gerçektende çok macunla fırçalamak zarar veriyor olabilir.

Napayım? Şimdi yatıp gece 3'te bir dahamı kalkayım? Denedim olmuyor. Çareyi bu saatte atıştırmakta buldum..
Alacağım ben de. Şimdiye kadar macunsuz idare ettim ama artık almak lazım..
Kiyamam , allah yardimcin olsun ne diyim
Rocs dan memnunum ben , oglana 8 senedir kullaniyorum

Florür’ün çürümeye sebep olmasından ziyade beyine çok kötü etkileri olduğunu öğrendim. Araştırabilirsiniz sizde. O yüzden çocuklarda dahada sakıncalı.
Diş çürümesi genelde genetik diye düşünüyorum. Ben günde 2 bazen 3 kere diş forçalarım çürükler kol geziyo:halay:

Evet öyleymiş. Evde kendi diş macunlarını yapan insanlar var, denenebilir aslında.

3 yaş check up ını da duyduk valla şaşkınım benim doktorlar hiç bahsetmemişti bundan

Evet ben asla.dis macunu kullanmadim.bu jel.florursuz zaten gece surcem agzina

Back
X