- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
3 saat çoook uzun bi süre evim 3+1 ama gayet hızlı bitiriyorum işleri :))
canim temizlik 3 e ayrilir
gunluk temizlik
dip kose temizlik
buyuk temizlik
gunluk yaptigimiz
yemek bulasik
wc lavabo
toz almak vs
dip kosenin gunlukten farki ilave olarak (haftada 1-2 kez yaptigimiz)
balkonlarin yikanmasi
supurge acmak
dip kose silmek
buzdolabinn duzenlenmesi
masa ve sandalyelerin silinmesi vs
buyuk temizlik(ayda 1 falan yaptigimiz)
halilari
koltuklari
camlari silmek
perdeleri yikamak vs
Bu baslikta ev hanimlarina yardimci olmak ve zamanlarini dogru degerlendirmek icin 3 saatte dip kose temizligi nasil yapilir onu paylasmak istedim
Tum gununuzu temizlige ayirmaniza gerek yok
zamaninizi dogru kullanmaniz yeterli iste listemiz
*kahvalti sofrasini toplamak-5 dakika
*yataklari cocuk odasini,cocuklarin yataklarini toplamak-20 dakika
*bulasiklari makineye dizmek,mutfagi toplamak,buzdolabini duzenlemek,mutfak dolaplarinin ust kapaklarinin silinmesi.ocagin ovulmasi.tezgah kismindaki fayanslarin silinmesi.coplerin toplanmasi,cop kovalarinin yikanmasi,masa sandalyelerin ve beyaz esyalarin silinmesi-45 dakika
*camasir asmak,toplamak-10 dakika
*balkonu silmek-15 dakika
*supurge acmak-20 dakika
*yerleri silmek-25 dakika
*toz almak-20 dakika
*banyonun yerinin,wc lavabonun camasir suyuyla yikanmasi-20 dakika
biz aynı dünyada yaşamıyoruz,azerin ablaaaa =)))
valla ben evi misafirden misafire temizlemekten yanayım,iki sene öyle yaşadım ama son ev arkadaşlarım titiz çıktı,her hafta bi gün alıyorum elime Bim'in Güldal çamaşır suyunu,mecbur
bu gün öğleye doğru ailem gelecek mezuniyetime.
Niyetim geceden evi toplamaktı ama işin yorgunluğu,finaller,deli gibi tezi yetiştirmeye çalışmak derken ,akşam eve gelir gelmez,daha yemek yemeden uyuyup kalmışım,bu sabah 6da açtım gözlerimi.
odam içleracısı haldeydi,heryer her yerde,ortalık fotokopi yığını,kuş da kafesi sevmiyo diye dışarlardaydı,heryere pislemiş...
O panikle,annemin babamın evimi ilk defa göreceğinin de hevesiyle 1 saat içinde terrtemiz yaptım odamı,toz bile aldım =))
domestosu da alıp WC'nin yolunu tutmuştum kii,ev arkadaşlarım ben yorgunum diye her yeri tertemiz yapmışlar^^
insan isteyince zamanla nasıl da yarışabiliyomuş,görmüş olduk^^
3saaten evin bütün temizliğini yapmak benim için imkansızbenim salon 3saat sürüyor süpürmek silmek birde toz almak kafayı yemek üzereyim
canim evin kac m2 acaba?benim islerim 2 2.5 saatte bitiyoÇalışan biri olarak hafta sonumun 1 günü komple temizliğe gidiyo bayanlar siz nasıl 3 saatte bitiriyorsunuz acaba ben mi çok detaya giriyorum_?
ben tesekkur ederimTamda bugün temizlik yapıcaktım nereden başlasam diye düşünüyodum:) çok pratik yazılmış inşallah bukadar çAbuk biter teşekkürler:))
Bu baslikta ev hanimlarina yardimci olmak ve zamanlarini dogru degerlendirmek icin 3 saatte dip kose temizligi nasil yapilir onu paylasmak istedim
Tum gununuzu temizlige ayirmaniza gerek yok
zamaninizi dogru kullanmaniz yeterli iste listemiz
*kahvalti sofrasini toplamak-5 dakika
*yataklari cocuk odasini,cocuklarin yataklarini toplamak-20 dakika
*bulasiklari makineye dizmek,mutfagi toplamak,buzdolabini duzenlemek,mutfak dolaplarinin ust kapaklarinin silinmesi.ocagin ovulmasi.tezgah kismindaki fayanslarin silinmesi.coplerin toplanmasi,cop kovalarinin yikanmasi,masa sandalyelerin ve beyaz esyalarin silinmesi-45 dakika
*camasir asmak,toplamak-10 dakika
*balkonu silmek-15 dakika
*supurge acmak-20 dakika
*yerleri silmek-25 dakika
*toz almak-20 dakika
*banyonun yerinin,wc lavabonun camasir suyuyla yikanmasi-20 dakika
Utu ve yemek buna dahil degil
onlari da dip kose temizlik yapmadiginiz gun yaparsaniz isiniz hafifler
hadi kolay gelsin
Not:Liste kendime aittir hic bir yerden alinti yapilmamistir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?