Börekler 3 Renk Börek-Sütaş Süt Sponsorluğunda

Merhabalar arkadaşlar, son anda bende sizlerle bir tarif paylaşmaya karar verdim. Tadan herkesin tarifini istediği ve hem görüntüsüyle, hemde lezzetiyle çok beğendiği tarifimi paylaşıyorum.

Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler;
Eki Görüntüle 2097735

4 yufka

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

İç harçları için;

1 bağ ıspanak

4 soğan

4 havuç

300 gr kıyma

1 çorba kaşığı salça

Tuz, karabiber, pul biber

Sıvı yağ

Hazırlanışı;

1.harç; 1 soğanı yemeklik doğruyoruz, ıspanaklarıda doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile yoğurup suyunu sıkıyoruz. Yeteri kadar yağımızı ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. İlk iç harcımız hazır oluyor böylelikle.
Eki Görüntüle 2097726

2.harç; 2 soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ile tavaya alıyoruz. Soğanlar karamelize olunca kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Tuzunu, kara biberi, pul biberi ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyip içimizi hazır hale getiriyoruz.

Eki Görüntüle 2097727
3.harç; 1 soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ile tavaya alıyoruz. Havuçları rendeliyoruz ve soğanlar karamelize olunca, tavaya alıyoruz. Tuzunu ekleyip kavuruyoruz, 3. içimizde hazır.
Eki Görüntüle 2097728
1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı ve yumurtayı çırpıyoruz.
Eki Görüntüle 2097729
Yufkamızı açıp, hazırladığımız sıvıdan 4 kaşık yufkanın yarısına sürüyoruz. Ispanaklı harcımızı yufkanın tam ortasına şerit gibi, boylu boyunca serip yufkayı katlıyor ve rulo haline getiriyoruz.
Eki Görüntüle 2097732
İkinci yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp, kıymalı harcı serip, aynı şekilde rulo yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2097730
Üçüncü yufkayıda aynı şekilde hazırlayıp, havuçlu harçla rulo yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2097731

Son kalan yufkayıda sütlü harçla ıslatıp, 3 ruloyu ortaya yerleştirip, rulo haline getiriyoruz. 3 cm’lik ara ile dilimleyip, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz.
Eki Görüntüle 2097733

Eki Görüntüle 2097738
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişince servise hazır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Eki Görüntüle 2097734
Not: İçlerimizi zevkinize göre çeşitlendirip, rulo sayısını arttırabilirsiniz veya sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Ellerinize sağlık ,farklı ve hoş bir börek olmuş.Havucu börek içinde denemedim ,merak ettim ,1 yufkayla karışık olsun deneyeceğim ben de,başarılar dilerim.

Ellerinize sağlık ,farklı ve hoş bir börek olmuş.Havucu börek içinde denemedim ,merak ettim ,1 yufkayla karışık olsun deneyeceğim ben de,başarılar dilerim.
İnanın pişman olmayacaksınız, bende ilk yaptığımda tereddüt içindeydim, ta ki tadana kadar. Size şimdiden afiyet olsun, teşekkür ederim.❤️

Merhaba tatlım senın kadar hamarat eli lezzetli kimse yok her yaptığın harika eline yüreğine sağlık sennnn bızım bırıncımızsın senı sevıyom:)

X