- 21 Şubat 2007
- 53
- 1
- 45
çok sağol canım arkadaşım.eniştem haftada en az 3 kez yapıyormuş.bizim içinde zor bir işlem ama titizlile yapıldığı sürece birşey olmaz diyor.şimdi şartlar gelişti,riski çok az diyor.eğer kabul edersem pazartesi bana yapıcak,salıda bir yrd doç varmış aynı durumda ona yapıcak. o hemen kabul etmiş.benim bildiğim ve internerten araştırdığım kadarıyla ultrasondanda down sendromu anlaşılıyormuş.burun kemiğinden mesela.benim canım oğlumun kemikleri gelişmişti.yarın tekrar ayrıntılı ultrasona giricem ve karar vericem.dualarınızı eksik etmeyin neolur.
ya arkadaşlar benim doktorum ikili testi yaptı sadece. üçlüye gerek yok dedi ikilim çok iyi çıktı ama aklımda kaldı sizlere üçlü test yapılmış yapılmaması nırmal mi? ikili güzel çıkıp üçlü ya çıkmazsa? kafam karıştı yaa. bu arada üçlü test en son ne zaman yapılır bi bilginiz var mı??
Kizlar özür Ama Amniyosentez Nedir.
çok şükür hiçbir sıkıntı olmdan amniyosentez başarıyla yapıldı.3 gün dinlenmem gerekiyor ve bu süre zarfında su gelme yada akıntı fazlalığı olmaması gerekiyor.şu ana kadar allaha şükür birşey olmadı.kolay geçti.iğne girerken hafif bir ağrı oldu onun dışında su çekilrken hiç bir şey hissetmedim.şimdi tek dileğim sonuçların iyi çıkması.dualarınızın için sağolun...
çok şükür hiçbir sıkıntı olmdan amniyosentez başarıyla yapıldı.3 gün dinlenmem gerekiyor ve bu süre zarfında su gelme yada akıntı fazlalığı olmaması gerekiyor.şu ana kadar allaha şükür birşey olmadı.kolay geçti.iğne girerken hafif bir ağrı oldu onun dışında su çekilrken hiç bir şey hissetmedim.şimdi tek dileğim sonuçların iyi çıkması.dualarınızın için sağolun...
bebeğin anne karnında içinde yüzdüğü onu dış etkilerden(soğuk,sıcak darbeler) koruyan cildinin kurumasını engelleyen daha saymakla bitmez faydalı sıvıya amnion sıvısı denir.bu sıvı bebeğe ait genetik bilgileri de taşımaktadır.bebekle ilgili problem düşünüldüğünde uzun ve şırıngaya benzer bir aletle bu sıvıdan örnek alınıp tetkik edilerek kesin tanı koyulur.aynı anda ultrasan da kullanılarak yapılan bu işlem risk taşımakta ancak uzman ve işinin ehli doktorlar sayesinde günümüzde riskli operasyon sıklığı oldukça azlmıştır.
ayrıca geçmiş olsun ayça
müjde allahıma çok şükür 4 hormon normal çıkmış.5 hormon analizi yapılıyormuş.4 ü normalmiş,5.si 3 hafta sonra belli olacakmış.dualarınız sayesinde kızlar.inşallah onun sonucuda iyi çıkar.o zaman tam anlamıyla rahatlayıcam.nazlıcancım senin dediğin gibi pozitif düşünüyorum.inşallah sonuçta öyle olur