3 lü testlerim riskli çıkmış bana yardım edin

ayckr

sağlıkla bekliyorum kuzumu..
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.434
36
ellerim ayaklarım titriyor.riskli çıkmış.amniyosentez yaptırmam lazımmış.ne yapmalıyım.riski varmı.yardım edin ne olur yaptıran varmı.allahım yardımet:çok üzgünüm:

ellerim ayaklarım titriyor.riskli çıkmış.amniyosentez yaptırmam lazımmış.ne yapmalıyım.riski varmı.yardım edin ne olur yaptıran varmı.allahım yardımet:çok üzgünüm:

canım önce sakin ol bebişide huzursuz etme...
seni üzmek istemem ama amniyosentezin riskleri olduğunu duymuştum doktorunla daha detaylı konuşsan detaylı bilgi alsan...
:teselli:

canım benım arkdasımda cıktı merak etme stres yapma amıyosentez gore kesın sonuc alınıyor ...onda bırsey cıkmamıştı..tekrardan da uclu testı yaptırabılırsın..bazen yanlışlık olluyor baska doktora gıdıp ..haftası gecmemışşe

Dur bakalım bi sakin ol önce..Öyel yandım,bittimle ne kendine ne bebeğine faydan dokunmaz..
Doktorunla daha detaylı konuş ve açıklamalarını anla..Riskleri nelerdir,ne yapmak lazım gibi..
Güzel haberler alman dileği ile..

çok sağolun kızlar ama.inanın kendimde değilim.ona birşey olmasın ne olur allahım.ikili testlerim iyi çıkmıştı.3lüyü yaptrmayan oluyormuş.amniyosentez yapmalıyım..ne yapıcamm

slm ayça benim ikili testim riskli çıkmıştı benden de amniyosentez istediler, bende çok tereddüt ettim yaptırıp yaptırmamakta ama yaptırdım öyle korkulacak bi müdahale degil ama doktorum bu işi sık yapan doktorların yapmasını önerdi eğer yaptırmayı düşünürsen bunuda araştır...
bu arada bu test iki aşamalıymış ilk aşaması 3 yada 4 günde belli oluyo dediler ve o sonucum güzel çıkmış ikinci aşamamda yarın belli olacak inş. oda iyi çıkar...

canım baska doktorda uclu testını tekrardan yaptır

amıyosentezın herseyde oldugu gıbı rıskı var ama sonucu temız cıkan bırcok kısı var dualarımız senınle

haftam geçti.sürekli doktorumla görüşüyorum şu anda.değerlerin bir defa yüksek çıkması amniyosentezi yaptırmayı gerektirirmiş.telaşlanma diyor ama....

tamam o zaman yaptır ıcın rahatlasın..canım doktoruna guvenıyorsan ona yaptır yada baska doktoro yaptır....gun dogmadan neler dogar...

benım hamılelegımın basında dusuk tehlıkem vardı kanamam olmustu vc gıtmeye bıle korkuyordum ama sukur 26 haftadayım canım

canım sakin ol bebeğin çok iyi.sadece risk var demiş.hem doktorunda enişten ona güven canım.senin için kötü olan bişeyi istemez hayatım.amniyosentezi yapalım dediyse yaptır gör bak kötü bii sonuç çıkmıcak.sana dua edicem

ayça sormak istediğin bişeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. arkadaşım pozitif düşün ki bebeğinde sende kötü etkilenme...
inş. herşey yolunda gidecek ve bebeklerimize sağlıklı bi şekilde kavuşacağız hepimiz...

CANIM HİÇ KAFANA TAKMA SADECE RİSKLİ ÇIKMIŞ MERAKETME HER ŞEY YOLUNDA AMİOSENTEZ KOLAY BİR İŞLEM BEBİŞ ZARAR GÖRMEMESİ DR.VE SENİN ELİNDE SONUCU BEKLİYCEM...:emir_bebek:şutarafagitti

sağolun kızlar biraz daha rahatladım sayenizde.sevcecim eniştem ama ben senin şu anda doktorunum hiç bir hastamı riske atmam.kendin eşinle karar vermelisin diyor.eskisi gibi riskli değil diyor dediğiniz gibi kolay bir işlem diyor.benim korkum sonuçları bekleme aşaması nasıl bekliyecem.5 aylık oluyor birşey çıkarsa ne yaparım.allaha dua etmekten başka yapabileceğim yok sanırım.çok sağolun kızlar sağolun.

senağlama ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM CANIM AMA SONUÇ İYİ ÇIKMIŞTI MERAKETME ZORDA OLSA BEKLEDİM GÜNLER BİR ŞEKİLDE GEÇİYOR MERAKLANMA ALLAH HER ŞEYİN HAYIRLISI VERSİN UNUTMA BUNU LÜTFEN BİZ İNSANIZ BAZEN BENCİL OLABİLİRİZ AMA RABBİMİZ HER ŞEYİ YOLUNA SOKAR ÜZÜLME SEN BEBEĞİN DAHA ÇOK ÜZÜLÜRsenağlama...:1no2::emir_bebek:
sağolun kızlar biraz daha rahatladım sayenizde.sevcecim eniştem ama ben senin şu anda doktorunum hiç bir hastamı riske atmam.kendin eşinle karar vermelisin diyor.eskisi gibi riskli değil diyor dediğiniz gibi kolay bir işlem diyor.benim korkum sonuçları bekleme aşaması nasıl bekliyecem.5 aylık oluyor birşey çıkarsa ne yaparım.allaha dua etmekten başka yapabileceğim yok sanırım.çok sağolun kızlar sağolun.

Canım arkadaşım öncelikle sana sakin ol diyecegim ama tabikide çok zor bir durum aslında genelde ikili testi iyi olanların 3 lü tarama testide iyi çıkıyor bunu da biliyorum ama olsun şimdi sakın 3 lü tarama testi kötü çıktı diye hemen daha ortada fol yok yumurta yokken hemen bu üzüntü nedir?

benim 3 arkadaşım bu testi yaptırdı evet tamam riski var ama bu işlemi gerçekten çok iyi yapan bir dr bulman lazım enişten bu konuda iyi mi peki?

ayrıca arkadaşlarım bebeklerini yitirmediler bu işlemi yaptırdıktan sonra 2 3 gün bol su içmen lazım yapılacak yerde iyi bir bakım lazım igne de yapıyorlar bir arkaşıdamın bebekleri ikizdi hatta ve arkadaşlarım ın aldıgı sonuçlar yani 3 47 gün sonra aldıkarı sonuçlarda herşey belli olmuştu bazı sonuçları yurt dışına gönderiyorlar 15 gün gecikmesinin nedeni bu ama erken çıkan sonuçlardada herşey buyuk ihtimalle belli olmakta kendini sıkma oldu mu canım benim yerimseniben inşaallah herşey çok iyi olacak allahın izniyle amin:1hug:

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN cANIM AMA ARKADAŞLARIN DEDİĞİ ÇOK DOĞRU. İYİ ŞEYLER DÜŞÜN UNUTMA SEN NE HİSSEDERSEN BEBEĞİNDE ONU HİSSEDER. ONU ÜZMEYE HAKKIN YOK. BENCE ONU MUTLU ETMEYE ÇALIŞMALISIN.

çok sağolun kızlar ama.inanın kendimde değilim.ona birşey olmasın ne olur allahım.ikili testlerim iyi çıkmıştı.3lüyü yaptrmayan oluyormuş.amniyosentez yapmalıyım..ne yapıcamm

casnım başka hastanede tekrar yaptır bsazen yanlış çıkabiliyor sonuçlar

Canım arkadaşım öncelikle sana sakin ol diyecegim ama tabikide çok zor bir durum aslında genelde ikili testi iyi olanların 3 lü tarama testide iyi çıkıyor bunu da biliyorum ama olsun şimdi sakın 3 lü tarama testi kötü çıktı diye hemen daha ortada fol yok yumurta yokken hemen bu üzüntü nedir?

benim 3 arkadaşım bu testi yaptırdı evet tamam riski var ama bu işlemi gerçekten çok iyi yapan bir dr bulman lazım enişten bu konuda iyi mi peki?

ayrıca arkadaşlarım bebeklerini yitirmediler bu işlemi yaptırdıktan sonra 2 3 gün bol su içmen lazım yapılacak yerde iyi bir bakım lazım igne de yapıyorlar bir arkaşıdamın bebekleri ikizdi hatta ve arkadaşlarım ın aldıgı sonuçlar yani 3 47 gün sonra aldıkarı sonuçlarda herşey belli olmuştu bazı sonuçları yurt dışına gönderiyorlar 15 gün gecikmesinin nedeni bu ama erken çıkan sonuçlardada herşey buyuk ihtimalle belli olmakta kendini sıkma oldu mu canım benim yerimseniben inşaallah herşey çok iyi olacak allahın izniyle amin:1hug:

çok sağol canım arkadaşım.eniştem haftada en az 3 kez yapıyormuş.bizim içinde zor bir işlem ama titizlile yapıldığı sürece birşey olmaz diyor.şimdi şartlar gelişti,riski çok az diyor.eğer kabul edersem pazartesi bana yapıcak,salıda bir yrd doç varmış aynı durumda ona yapıcak. o hemen kabul etmiş.benim bildiğim ve internerten araştırdığım kadarıyla ultrasondanda down sendromu anlaşılıyormuş.burun kemiğinden mesela.benim canım oğlumun kemikleri gelişmişti.yarın tekrar ayrıntılı ultrasona giricem ve karar vericem.dualarınızı eksik etmeyin neolur.

Biz Ne Kadar Bişi Olmaz şöyledir Böledir Desekte.son Karar Doktorunun Vereceği Karardir.hakkinda Hayirlisi Ne Ise O Olsun.

X