• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Köprüye Yavuz Sultan Selim adı verildi.

3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi iyi bir seçim bence.. 3. köprünün olması da iyi.. bu 3. köprüye karşı çıkan Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşları köprü yapılınca kullanmayın tamam mı?
İnsanların neden bu kadar ön yargılı ve geri görüşlü olduğunu anlayamıyorum. Ulaşım için her türlü kolaylığı yapıyorlar. Her seferinde itiraz ediyorsunuz daha sonra da hepiniz o yolları kullanıyorsunuz. Zamanında Metrobüs içinde itiraz edilmişti ama şimdi o itiraz edenlerin hepsi metrobüsçü olmuş :1:
Bulunduğunuz ortamda mutlu olmayı, beğenmeyi öğrenin. İtiraz eden arkadaşlarım daha iyisini yapabiliyorsanız gidin yapın...
Amacım kimseyi kırmak değil sadece kendi düşüncemi belirtmek istedim Herkese hayat yolunda mutluluklar diliyorum :16::16::54:

3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi iyi bir seçim bence.. 3. köprünün olması da iyi.. bu 3. köprüye karşı çıkan Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşları köprü yapılınca kullanmayın tamam mı?
İnsanların neden bu kadar ön yargılı ve geri görüşlü olduğunu anlayamıyorum. Ulaşım için her türlü kolaylığı yapıyorlar. Her seferinde itiraz ediyorsunuz daha sonra da hepiniz o yolları kullanıyorsunuz. Zamanında Metrobüs içinde itiraz edilmişti ama şimdi o itiraz edenlerin hepsi metrobüsçü olmuş :1:
Bulunduğunuz ortamda mutlu olmayı, beğenmeyi öğrenin. İtiraz eden arkadaşlarım daha iyisini yapabiliyorsanız gidin yapın...
Amacım kimseyi kırmak değil sadece kendi düşüncemi belirtmek istedim Herkese hayat yolunda mutluluklar diliyorum :16::16::54:

Bu 3. köprü projesinin tam ayrıntılarını bilmediğim için bu konuya çok girmiyorum ama bu yoruma bayıldım. Vay be hepimiz birer başbakan, şehircilik bakanı, belediye başkanı falanmışız da haberimiz yokmuş. Hadi kızlar toplanın kendi köprümüzü kendimiz yapalım. :52:

Bu 3. köprü projesinin tam ayrıntılarını bilmediğim için bu konuya çok girmiyorum ama bu yoruma bayıldım. Vay be hepimiz birer başbakan, şehircilik bakanı, belediye başkanı falanmışız da haberimiz yokmuş. Hadi kızlar toplanın kendi köprümüzü kendimiz yapalım. :52:

tatlım yorumum sürekli herşeye itiraz edenlere.. çok biliyorlarsa kendileri yapsın dedim bunda kötü birşey yok kimseye hakaret etmedim. kimseyle dalga da geçmedim. Lütfen siz de yorumunuza dikkat ediniz... Alay edin diye yazmadım onu ben!!

Son düzenleme:
Trafik sorununu çözmeyecek

İstanbul'un ilk boğaz köprüsü 1973'te, ikincisi 1988'de açıldı. O zaman gösterilen gerekçeler, iki kıta arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak ve trafik sorununu çözmekti. Ama sorun daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

Köprüler trafiği azaltmıyor, aksine kendi trafiklerini yaratıyor çünkü taşıdıkları yolcu değil araç. 1. Köprü açıldıktan bir yıl sonra Boğazı geçen insan sayısı yüzde dört artarken Boğazı geçen araç sayısı yüzde 200 arttı.

İkinci Köprü açıldıktan sonra bugüne kadar, Boğazdan geçen insan sayısı yüzde 170 artarken Boğazdan geçen araç sayısı yüzde 1180 arttı.

3. Köprü sadece Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde yaşayanları mı etkileyecek?

Boğaz köprüleri İstanbul'un plansız ve sağlıksız biçimde kuzeye doğru genişlemesini teşvik ederek, planlanmamış nüfus artışına neden oluyor. Bu durum 2. Köprü'nün açılması sonrası oluşan Sultanbeyli ve Sarıgazi gibi kalabalık ve çarpık yerleşimlerde çarpıcı biçimde yaşandı. 3. Köprü bu çarpık gelişmeyi daha da hızlandıracak. Daha şimdiden köprü güzergâhı üzerindeki araziler el değiştirerek büyük sermaye grupları tarafından satın alınıyor.

Köprü İstanbul'da yaşayan insanların yaşamını nasıl etkileyecek?

3. Köprü kentin kuzeyinde yoğunlaşan son doğal yaşam alanları üzerinde geri döndürülemez yıkıcı sonuçlar yaratacak. Köprünün yapımı sırasında, iki milyon ağaç kesilecek. 3. Köprü'yle birlikte İstanbul ormanlarının üçte biri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Dere yataklarının taşması sonucunda seller yaygınlaşacak; içme suyu havzalarının kirlenmesi ve erozyonla birlikte barajlardaki su oranının düşmesiyle İstanbul'un su sorunu daha da ağırlaşacak; geçimini ormandan sağlayan çok sayıda orman köylüsü yoksullaşacak; hava kirliliği artacak ve yaban hayatı daha da tahrip olacak

Köprüyü savunan bir bilim insanı var mı?

Bugüne kadar hiçbir bilim insanı, bilimsel kurum ya da meslek örgütü, 3. Köprü'nün İstanbul için bir ihtiyaç olduğunu savunmadı. Aksine 3. Köprü'nün İstanbul'a vereceği zararlar bilimsel açıdan kanıtlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bilim insanları ve mühendisler tarafından hazırlanan kentleşme planında bile, 3. Köprü kente karşı bir tehdit olarak belirlendi.

gercekgundem

daha iyisini ben neden yapayımki bu devletin işi benim işimmi eger benim işim olsa ben orda olurdum dimi iyi biz susalım her yapılana eyvallah diyelim karsı cıktıgımız zaman begenmiyorsan daha iyisini yap derler cunku falan filan bumudur :31:

Arkadaşım,
Bizler birer bireyiz, farklı görüşlerimiz, düşüncelerimiz, yapılan şeyler yanlış/doğrudur diye fikirlerimizi sunma hakkımız var. Koyun sürüsü değilizki çobanımız nereye çekse peşinden meeeleyerek oraya gidelim, yada Polyana değilizki içinde bulunduğumuz kaos ortamında mutlu olmayı becerelim.
Tabi sen önyargıları aşmış, ileri görüşlü bir arkadaşımızsın bellikii, seninde taktiiiir ediyorum:42: :nazar:Amacım kesinlikle seni kırmak değil sadece kendi fikrimi yazayım dedim. Sanada Allah yolunda mutluluklar dilerim.:54::16::3:

Trafik sorununu çözmeyecek

İstanbul'un ilk boğaz köprüsü 1973'te, ikincisi 1988'de açıldı. O zaman gösterilen gerekçeler, iki kıta arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak ve trafik sorununu çözmekti. Ama sorun daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

Köprüler trafiği azaltmıyor, aksine kendi trafiklerini yaratıyor çünkü taşıdıkları yolcu değil araç. 1. Köprü açıldıktan bir yıl sonra Boğazı geçen insan sayısı yüzde dört artarken Boğazı geçen araç sayısı yüzde 200 arttı.

İkinci Köprü açıldıktan sonra bugüne kadar, Boğazdan geçen insan sayısı yüzde 170 artarken Boğazdan geçen araç sayısı yüzde 1180 arttı.

Boğaz köprüleri İstanbul'un plansız ve sağlıksız biçimde kuzeye doğru genişlemesini teşvik ederek, planlanmamış nüfus artışına neden oluyor. Bu durum 2. Köprü'nün açılması sonrası oluşan Sultanbeyli ve Sarıgazi gibi kalabalık ve çarpık yerleşimlerde çarpıcı biçimde yaşandı. 3. Köprü bu çarpık gelişmeyi daha da hızlandıracak. Daha şimdiden köprü güzergâhı üzerindeki araziler el değiştirerek büyük sermaye grupları tarafından satın alınıyor.

3. Köprü kentin kuzeyinde yoğunlaşan son doğal yaşam alanları üzerinde geri döndürülemez yıkıcı sonuçlar yaratacak. Köprünün yapımı sırasında, iki milyon ağaç kesilecek. 3. Köprü'yle birlikte İstanbul ormanlarının üçte biri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Dere yataklarının taşması sonucunda seller yaygınlaşacak; içme suyu havzalarının kirlenmesi ve erozyonla birlikte barajlardaki su oranının düşmesiyle İstanbul'un su sorunu daha da ağırlaşacak; geçimini ormandan sağlayan çok sayıda orman köylüsü yoksullaşacak; hava kirliliği artacak ve yaban hayatı daha da tahrip olacak

Köprüyü savunan bir bilim insanı var mı?

Bugüne kadar hiçbir bilim insanı, bilimsel kurum ya da meslek örgütü, 3. Köprü'nün İstanbul için bir ihtiyaç olduğunu savunmadı. Aksine 3. Köprü'nün İstanbul'a vereceği zararlar bilimsel açıdan kanıtlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bilim insanları ve mühendisler tarafından hazırlanan kentleşme planında bile, 3. Köprü kente karşı bir tehdit olarak belirlendi.

gercekgundem

daha iyisini ben neden yapayımki bu devletin işi benim işimmi eger benim işim olsa ben orda olurdum dimi iyi biz susalım her yapılana eyvallah diyelim karsı cıktıgımız zaman begenmiyorsan daha iyisini yap derler cunku falan filan bumudur :31:

Yok arkadaş yok! Oranlara ve sonuçlarına rağmen almıyor kafaları...

Biz iyisi mi bulunduğumuz ortamda mutlu olmayı, beğenmeyi öğrenelim.

Bu arada Gezi parkındaki direnişin 3. köprü içinde yapılması dileğiyle...

Son düzenleme:

:

Trafik sorununu çözer mi çözmez mi bilmiyorum ama araziler, ormanlık alanlarla alakalı bölümlere katılıyorum, yapılacak olan köprünün Sarıyer ayağındaki araziyi bilmem ama Beykoz kısmını çok iyi bilirim, Beykoz tarafına hiç gideniniz oldu mu? Köprünün geçeceği poyrazköy tarafı Karadeniz'e kıyısı olan küçük bir sahil kasabasıdır, Beykoz geniş ormanlık alanlara sahiptir, Anadolu yakasının ciğerleridir Beykoz desem yalan olmaz.

Onca ağaç, ki o ağaçların büyük bir bölümü asırlık, kesilmesi :50: ciğerlerimizi sökmek demek.

Sıradan bir vatandaş olarak Beykoz'da satılık ev fiyatlarını sorup soruşturun, satış sitelerinde Beykoz'da satılığa çıkan binaların, arazilerin açıklama yazılarını bir okuyun. Birçoğunda aynen şöyle yazar, yeni yapılacak olan 3. Köprüye yakın, ileriye yönelik yatırım için uygun bilmem kaç +1 daire 250.000TL

Daha köprü söylentisi çıktığı gün emlak fiyatları ikiye üçe katlandı, Beykoz aynı emlak zenginliğini 1999'da da yaşadı, İstanbul'un kayalık zeminli, güvenilir bölgeleri arasında ismi zikredilen Beykoz'da deprem öncesi 40.000 liraya satışa çıkan evler, açıklamalar sonrası 100.000 liraya alıcı buldu.

Bu ranta izin verilmeyecekti, öyle denilmişti, satan sattı, engellenene kadar ki engellenebilecek mi meçhul, millet henüz tapusu bile çıkmamış 2b kapsamındaki arazilerini, evlerini fahiş fiyatlara satmaya devam edecek.
Bunlar abartı değil, uydurma değil, ben kırk yıl yaşadığım yeri iyi biliyorum.

Padişahın kemikleri sızlayacak....

Ben olsam bir kadın mucit ya da kahraman seçerdim. Mesela Türkan Saylan....

Köprüyü ağaçları keserek yapmazdım zaten orası ayrı...

ben şu 3. köprü için ağaç kesme işini anlayamıyorum. mantığım almıyor.

herkes mersine biz de tersine misali.
dünya yeşil alan yeşil alan diye basbas bağırıyor.
kampanyalar yapılıyor. biz de hoooooppppp ne ağacı kardeşşşşşşş bize köprü lazım diyoruz.

ben sanki insanlar katledilecek gibi hissediyoruz.
ağaç soykırımı resmen:5::5::5:

bula bula yavuz sultan selimin ismini mi bulmuşlar. bunda resmen art niyet aranır. osmanlıyı en geniş sınırlara ulaştıran kanuni sultan süleymandır onun ismi olabilirdi. illa osmanlı padişahlarımızın imi olacaksa da osmanlı devleti kurucusu Osman beyin adını koysalardı bence daha anlamlı olurdu. babasına isyan edip başa geçen bir padişah olan yavuzun yerine daha iyi olurdu.

bula bula yavuz sultan selimin ismini mi bulmuşlar. bunda resmen art niyet aranır. osmanlıyı en geniş sınırlara ulaştıran kanuni sultan süleymandır onun ismi olabilirdi. illa osmanlı padişahlarımızın imi olacaksa da osmanlı devleti kurucusu Osman beyin adını koysalardı bence daha anlamlı olurdu. babasına isyan edip başa geçen bir padişah olan yavuzun yerine daha iyi olurdu.

Kanuni aslında büyük padişah değildir! Babası Yavuz Selim Osmanlı hazinesini ağzına kadar doldurmuştur ki kendisini zerre kadar sevmem.Kanuni de bundan sonuna faydalanmıştır.

Yavuz Selim ismi hiç olmamış. Kendisinin Alevi Türkmenlere karşı yaptıklarını asla affetmem.Aynı şekilde Sunni katleden Şah İsmail'i de zerre kadar sevmem. Zaten Osmanlı'yı ceddim olarak görmüyorum! Bana göre sadece kurucu bir Türk'tür o kadar.Benim ceddim Selçuklu ile biter.Cumhuriyet ile başlar :72: Köprünün ismi Alparslan yada Mevlana olsun isterdim.

İstanbul'un trafiği malum bunu yaşayanlar daha iyi şekilde bilir ve halkında o trafikte bir nebze de olsa rahatlaması için köprü yapılıyor.Bizim halkımız ise karşı çıkıyor.Benim senin hayrına yapılıyor bu köprü halbuki.Bence isim de gayet uygun.İstanbul için köprüsü için en uygun isim bir padişahın ismidir ona da Yavuz Sultan Selim'in ismi gayet uygun olmuş.Bence halka yani bizlere hayırlı uğurlu olsun.

Yavuz Selim ismi hiç olmamış. Kendisinin Alevi Türkmenlere karşı yaptıklarını asla affetmem.Aynı şekilde Sunni katleden Şah İsmail'i de zerre kadar sevmem. Zaten Osmanlı'yı ceddim olarak görmüyorum! Bana göre sadece kurucu bir Türk'tür o kadar.Benim ceddim Selçuklu ile biter.Cumhuriyet ile başlar :72: Köprünün ismi Alparslan yada Mevlana olsun isterdim.

Alparslan olması daha mantıklı geldi. Daha anlamlı olurdu.size katılıyorum.

Son düzenleme:
100.000 Alevi vatandaşın katili Yavuz Sultan Selimin adını 3.köprüye bilerek koyduğun için bir sünii vatandaş olarak isyan ediyorum...

Back