• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Köprüye Yavuz Sultan Selim adı verildi.

parkon,
işte bu, resmi olarak ne yapılmış, ne gibi sonuçlar alınmış, yetkililer karşılığında ne gibi yol izlemiş ve sonucunda ne oluyor, bunları bilmeliyiz.

Bilenin anlatması bilmeyen 3 kişiyi aydınlatsa bu bile birşeydir, mesela dedin ki gezi parkı 2. derece tarihi eser kapsamına alındı, peki korunabilmesi için 2. derece olmasına itiraz etme hakkı var mı? Ya da itiraz edilebilir mi?

Önümüzdeki hafta geçirilebilir dediğin kanunun kapsamını düşününce :50:

Biz bu karar bile razıyız malesef Mune.

Çünkü aynı park 2007 de " Doğal Alan " olarak kabul edilmişti.

Şuan Gezi parkı için iki farklı karar var, eğer mahkeme son kararı bozarsa yıkamaları için hiçbir sebep olmayacak.

Mahkemenin nasıl işlediğini falan bilmiyorum tabi, onu hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir .

Ama eğer hükümet vazgeçmezse mutlaka bir yolu bulunur yıkmak için.

Biz bu karar bile razıyız malesef Mune.

Çünkü aynı park 2007 de " Doğal Alan " olarak kabul edilmişti.

Şuan Gezi parkı için iki farklı karar var, eğer mahkeme son kararı bozarsa yıkamaları için hiçbir sebep olmayacak.

Mahkemenin nasıl işlediğini falan bilmiyorum tabi, onu hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir .

Ama eğer hükümet vazgeçmezse mutlaka bir yolu bulunur yıkmak için.

Cevapların için teşekkür ederim, seni yoruyorum ama bilgin varsa yanıtlarsın yoksa bilen birileri yanıtlarsa sevirim, halkın bir kısmı 3. köprünün ismini benimsiyor ama itirazı olan insanlarda var, yasal olarak yapabilecekleri birşey var mı?
Kusura bakmayın, konuyu sorularımla meşgul edip duruyorum lakin itirazı olan insanların bilgilenmesini istiyorum, belki içlerinden konunun hukuki boyutunu merak eden, öğrenmek isteyenler vardır, bilgi alışverişinin yararlı olacağını düşündüğümden soruyorum.

İstemeden konuyu dağıttığım için hakkınızı helal edin.

Ben gezi parkı direnişinin, mahkeme kararının yok sayılmasından dolayı başladığı biliniyor sanıyordum.

köprünün ismine ama yavuz katil insan öldürdü diyen arkadaslar adam öldürmek katillik ise istiklal mahkemelerinde asilanlar sogan sarmisak miydi ? sabiha gökcen adi koca havalimanina verilmis kendisi dersimi bombalamis bebek kadin demeden öldürmüs cumhuriyetin ilk kadin pilotlarindan, madem bu kadar insancilsiniz o zaman bu ülkeye alparslandan beri liderlik etmis her türk lider katil sizin gözünüzde.

ve ne zaman bir meseleyi objektif olarak taraf gözlüklerimizi takmadan bakip degerlendirecegiz.

Bakın objektif gözlüklerimizi takalım, ama biraz da tarihi kaynaklarla hareket edelim.
Şimdi siz dersim olayıyla alakalı, istiklal mahkemeleriyle alakalı bu tür ithamlarda bulunup mesajın ucunu Atatürke dokundurursanız benim de yazacak çok şeyim olur.

İstiklal mahkemeleri; Savaştan çıkmış bir halk ve devrimci bir lider.
Ülkenin üstünde hala emperyalistler. Akbabalar gibi.
Ve onlarla iş birliği yapan, içimizdeki hainler.

İstiklal mahkemelerinde asılanlar soğan sarımsak değildi elbet.
Vatan haniydi.

Hıyaneti vataniye kanunuyla dini siyasete alet ederek dernek kurmak ve dış mihraklarla bu yolla yapılan her türlü iletişim yasak kılınmış ve bu yasağa uymayanlar vatan haini ilan edilmiştir.

Kaldı ki şu an bile gelişmiş ülkelerin bir çoğunda, vatana ihanet ağır bir suç olup cezası ölümdür.

Dersim olayı; Bölgede çıkan ilk isyan olmadığını bilmeniz gerekir.
15. yy'dan beri aşiret liderleri, ingiliz-fransız destekçileriyle beraber, kendilerine özgü bir özerlik içinde yaşamak istemiş, devlet yönetimini türlü isyanlarla reddetmiştir.
İsyanların sebebi asla ve asla kürt milletinin haklarını savunmak değil, tamamen siyasi emellerini gerçekleştirme üzerinedir.
Bugünün pkksı gibi düşünün.

Neden sabiha gökçenle havadan bombardımana tutuldu derseniz; tuncelinin coğrafi konumunu lütfen inceleyiniz. Tunceli bir çanağı andırır. Çevresi dağlarla çevrilidir.
Dönem güçleri bölgeye hiç bir koldan müdahale edememiştir. Giriş yok, çünkü dağlar isyancılarla çevrili.
Bu sebeple havadan müdahale edilme kararı alınmış ve maalesef olan masum halka olmuştur. Ayrıca belirtmek gerekir ki, bu karar alındığında Mustafa Kemal hasta yatağındadır.

Henüz emekleyen bir devletin, devrim gerçekleştirmiş bir iktidarın, devlete karşı bu tür isyan ve ayaklanmalara tolerans göstermesi dönemin şartları itibariyle mümkün değildir.

Şunu bilmemiz gerekir; tarihte hiç bir ülke, hiç bir lider yoktur ki; terörü ikna yoluyla çözebilsin.
Terör ikna yoluyla bitirilemez.
Bitmez.

Bu isyanlar cumhuriyet dönemi olarak değil de,14-15 yydan itibaren değerlendirilmeye alınmadığı sürece, "aaaaa ama 50bin kişii öldüüüü" seslerini hep duyarız.

Mesajınızla konudan epey saptım. Bu yüzden özür diliyorum.

Yavuz Sultan Selim'e dolayısıyla konuya gelecek olursam;

Osmanlı liderlerimizin içinde, saygı duymadığım, duyamadığım tek padişahtır.
Anadolu topraklarında katliam üstüne yaptığı katliamlarıyla türkmen çocuklarını kan ağlatmıştır.

İyisiyle kötüsüyle padişahımızdır evet, ama bize miras olarak fethettiği topraklar değil, Alevi-sünni çatışmasını bırakmıştır.

Bu sebeple alevi vatandaşlarımın rahatsızlıklarını son derece anlıyor ve onları bu konuda destekliyorum.

Son düzenleme:
Cevapların için teşekkür ederim, seni yoruyorum ama bilgin varsa yanıtlarsın yoksa bilen birileri yanıtlarsa sevirim, halkın bir kısmı 3. köprünün ismini benimsiyor ama itirazı olan insanlarda var, yasal olarak yapabilecekleri birşey var mı?
Kusura bakmayın, konuyu sorularımla meşgul edip duruyorum lakin itirazı olan insanların bilgilenmesini istiyorum, belki içlerinden konunun hukuki boyutunu merak eden, öğrenmek isteyenler vardır, bilgi alışverişinin yararlı olacağını düşündüğümden soruyorum.

İstemeden konuyu dağıttığım için hakkınızı helal edin.

Bilemiyorum ben Mune,

Bunu hukukçular bilir tahminim :44:

ya hanımlar yanlış anlamasın ama, hükümetin en çok kullandığı cümlelerden biri "bunda ne kötülük var"

hayır, normal hayatımda da bu cümleden iğriti olmaya başladım artık

açıkcası bende bu yavuz sultan selim olayını sonradan bu köprü meselesiyle öğrendim, yani bunca insanı rahatsız edecekse yapmayıverin, genel bi isim koyun, barış köprüsü mesela, alın size herkese eşit mesafede bir isim

Bugün Erzincan da bu konu yüzünden karışmış.

Köprüye konulması planlanan ismi protesto eden gruba polis biber gazıyla müdehale etmiş, kavga çıkmış.

Osmanlı'dan çok hazzetmem ne yalan söyleyeyim. Sevmek için çok çabaladım atadır dedim, çok da okudum ama neresinden tuttuysam elimde kaldı. Yabancı kadınlarla evlenmeye çok karşıyım ben, ırkçılıktan değil ama neden bir Türk çocuğunu Rus,Ermeni,Çinli bir kadın büyütsün. Neden Türk devletine hatun olsun sultan olsun. Osmanlı'da gördüğüm en baskın şeyler melez çocuklar,devşirme yöneticiler,azınlıkçı politikalar, taht kavgaları, kardeş katletmeler,padişahı putlaştırmalar vs vs. Bana çok ters. O yüzden ben ata diye İslamiyet öncesi Türklere diyorum. Bilge Kağan,Kültigin,Teoman,Metehan gibi gibi... Köprü adının da bu atalardan birinin adı olmasını isterdim. 1.Boğaziçi 2.Fsm 3.de Osmanlı'yı yansıtmasa ne olurdu yani.

Tarihimiz 7bin yıllık bizim, 1299'dan sonrasını ata saymayınız.(Burdan kastım tarih başlangıcını 1299 olarak almayın anlamında,Osmanlı'yı saymayın anlamında değil.)

Son düzenleme:
ben havaalanını merak ediyorum.

kızlar şimdi hangi padişahta sıra?

yazıklar olsunki tarihini bilmeyen inşaların yüzünden bu haldeyiz

Azcık adam olsaydılar Mustafa Kemal Atatürk köprüsü derlerdi. Küpeli, kaşı gözü yapılı, bir katliamın celladı olan birin adı koymazlardı.
eger şu anda bu kadar kolay bir sekilde bu lafları kullana biliyorsan geçmişin sayesinde

tek küpeli ve sakalsız padişahımız kendisi olmalı:27:
senin yetiştirdiğin çocuğu cok merak ediyorum belkide kürtajın serbest olmasınıda ilk sen başlatmısındır

Şu an toplumun genelinde bir Osmanlı özentiliği olmasaydı köprüye bir padişahın isminin verilmesi kimsenin bu kadar dikkatini çekmezdi.
neden bu kadar rahatsızsınız o na anlam veremedim neyin kini neyin öfkesi 600 yıl kaç kıtaya hükmeymiş Osmanlı hükümetine neden bu kadar kin sizin medeni dediğiniz Avrupa milyonlarca insanı Müslüman yapmalarımı oralar sayısı belirsiz tarihi eser bırakmalarımı ?? siz ne bicim insanlarınız ya islamıyete bu kadar kin, öfke kusmanızın sebebbi nedir elhamdüllaf Müslüman olarak sizleri kınıyorum bu vatan yok olursa eger sizin gibi vatan , tarih hainleri yüzünden olucaktır neslinizi güzel ahlaklı yetiştirin

Osmanlı'dan çok hazzetmem ne yalan söyleyeyim. Sevmek için çok çabaladım atadır dedim, çok da okudum ama neresinden tuttuysam elimde kaldı. Yabancı kadınlarla evlenmeye çok karşıyım ben, ırkçılıktan değil ama neden bir Türk çocuğunu Rus,Ermeni,Çinli bir kadın büyütsün. Neden Türk devletine hatun olsun sultan olsun. Osmanlı'da gördüğüm en baskın şeyler melez çocuklar,devşirme yöneticiler,azınlıkçı politikalar, taht kavgaları, kardeş katletmeler,padişahı putlaştırmalar vs vs. Bana çok ters. O yüzden ben ata diye İslamiyet öncesi Türklere diyorum. Bilge Kağan,Kültigin,Teoman,Metehan gibi gibi... Köprü adının da bu atalardan birinin adı olmasını isterdim. 1.Boğaziçi 2.Fsm 3.de Osmanlı'yı yansıtmasa ne olurdu yani.

Tarihimiz 7bin yıllık bizim, 1299'dan sonrasını ata saymayınız.(Burdan kastım tarih başlangıcını 1299 olarak almayın anlamında,Osmanlı'yı saymayın anlamında değil.)
aklını vererek okusan cok iyi anlardın

hayretle ve endişeyle okudum yazılanları kendimden ve yetiştirdiğim evlatlarımdan bir kere daha gurur duydum nasıl insanlar varmış türkiyede daha tarihini bilmeyen . ellerim titriyor yazı yazarken ama bi o kadarda mutlu olsum ki emhamdüllah Müslümanım

HEPİMİZİN MİRAÇ KANDİLİ MÜBAREK OLSUN
bu arada miraç kandilini bilmeyenlere acıklıyım ne olduğunu
alamler rahmet olarak gelen yedi cihan serveri nebiler nebisi peygamber efendimizin(s.a.s) ALLAH TEALAYLA buluştuğu ve 5 vakit namazın üzerimize farz kılındığı gecedir kısaca . ama yinede öğrenmek isterseniz acın islam ilmihalini okuyun derim

yazıklar olsunki tarihini bilmeyen inşaların yüzünden bu haldeyiz

eger şu anda bu kadar kolay bir sekilde bu lafları kullana biliyorsan geçmişin sayesinde

Ne geçmişinden bahsediyorsunuz siz ya, alın o geçmiş sizin olsun:27:
Bugun yaşadığın topraklar bize Osmanlı'dan kalmadı. Atatürk ve onun önderliğinde şavasıp bu toprakların her karışında kanları olan Aziz şehitlerimizden kaldı. :72:
Bize bugün bu özğürlüğü saglayan yüce önder Atatürk dür. :72:
Lütfen yazılarımdan alıntı yapmayın, ikiliği polemiğe girmeyelim. Meydan boş istediğiniz gibi atıp tutun.

Son düzenleme:
Bazı yorumları ben de hayretle okuyorum.
Ben bu ülkenin ne %50'siyim ne de %20'si. Görünen o ki ben Osmanlıyı da Göktürkleri de ata sayan Atatürk'e hayran, dinin özgürce yaşanmasını isteyen, apolitik %1'lik kesim falanım.

Bazı yorumları ben de hayretle okuyorum.
Ben bu ülkenin ne %50'siyim ne de %20'si. Görünen o ki ben Osmanlıyı da Göktürkleri de ata sayan Atatürk'e hayran, dinin özgürce yaşanmasını isteyen, apolitik %1'lik kesim falanım.

Aynı kesimdeniz holy... :3:

Son düzenleyen: Moderatör:
benim adımı koyun kapansın bu mevzu:27::27:

istanbulda anket yapılsın bence, sonuçta istanbullu kullanmayacak mı bu köprüyü

seçeneklerde Atatürk köprüsüde olsun, madem asyadan avrupaya bağlıyor, yavuz sultan selim ve diğer bi kaç seçenekte olsun

devlet büyüyü olacak insanım
:27::27:

muteber tarih kitaplarında şöyle anlatılan soykırımdır:

"yavuz* sultan selim, şehzadeler gailesini iki senede bertaraf ettikten sonra iran seferine hazırlanıyordu; fakat şah ismail'in anadolu'da el altından yaptığı tahrikatiyle osmanlı idaresinde bulunan kızılbaşlar o tarafa meyletmişlerdi ve bunu şah kulu hadisesi göstermişti. bundan dolayı şah ismail ile yapılacak harpte memleket içinde yer yeralevi isyanlarıyla devletin başına büyük bir gaile çıkması durumu pek ziyade tehlikeye düşürebilirdi; bunun için anadolu'daki beylerbeyliği ve sancakbeylerine verilen emirler üzerine bunlar araştırılarak şah ismail'e taraftar olan ve ayaklanmak ihtimalleri bulunanların bir defteri yapılmış bu suretle nazarratları dokunacak olan kırk bin kişi haps ve idam ettirilmiştir."

kaynak: büyük osmanlı tarihi, ismail hakkı uzunçarşılı, cilt : 2 sahife : 257-25

Bence Alparslan olabilir.. Tek atamız osmanlı mı.. Selçukluları her zaman daha çok sevmişimdir.. :21: :24:

Back