Ben gezi parkı direnişinin, mahkeme kararının yok sayılmasından dolayı başladığı biliniyor sanıyordum.
köprünün ismine ama yavuz katil insan öldürdü diyen arkadaslar adam öldürmek katillik ise istiklal mahkemelerinde asilanlar sogan sarmisak miydi ? sabiha gökcen adi koca havalimanina verilmis kendisi dersimi bombalamis bebek kadin demeden öldürmüs cumhuriyetin ilk kadin pilotlarindan, madem bu kadar insancilsiniz o zaman bu ülkeye alparslandan beri liderlik etmis her türk lider katil sizin gözünüzde.
ve ne zaman bir meseleyi objektif olarak taraf gözlüklerimizi takmadan bakip degerlendirecegiz.
Bakın objektif gözlüklerimizi takalım, ama biraz da tarihi kaynaklarla hareket edelim.
Şimdi siz dersim olayıyla alakalı, istiklal mahkemeleriyle alakalı bu tür ithamlarda bulunup mesajın ucunu Atatürke dokundurursanız benim de yazacak çok şeyim olur.
İstiklal mahkemeleri; Savaştan çıkmış bir halk ve devrimci bir lider.
Ülkenin üstünde hala emperyalistler. Akbabalar gibi.
Ve onlarla iş birliği yapan, içimizdeki hainler.
İstiklal mahkemelerinde asılanlar soğan sarımsak değildi elbet.
Vatan haniydi.
Hıyaneti vataniye kanunuyla dini siyasete alet ederek dernek kurmak ve dış mihraklarla bu yolla yapılan her türlü iletişim yasak kılınmış ve bu yasağa uymayanlar vatan haini ilan edilmiştir.
Kaldı ki şu an bile gelişmiş ülkelerin bir çoğunda, vatana ihanet ağır bir suç olup cezası ölümdür.
Dersim olayı; Bölgede çıkan ilk isyan olmadığını bilmeniz gerekir.
15. yy'dan beri aşiret liderleri, ingiliz-fransız destekçileriyle beraber, kendilerine özgü bir özerlik içinde yaşamak istemiş, devlet yönetimini türlü isyanlarla reddetmiştir.
İsyanların sebebi asla ve asla kürt milletinin haklarını savunmak değil, tamamen siyasi emellerini gerçekleştirme üzerinedir.
Bugünün pkksı gibi düşünün.
Neden sabiha gökçenle havadan bombardımana tutuldu derseniz; tuncelinin coğrafi konumunu lütfen inceleyiniz. Tunceli bir çanağı andırır. Çevresi dağlarla çevrilidir.
Dönem güçleri bölgeye hiç bir koldan müdahale edememiştir. Giriş yok, çünkü dağlar isyancılarla çevrili.
Bu sebeple havadan müdahale edilme kararı alınmış ve maalesef olan masum halka olmuştur. Ayrıca belirtmek gerekir ki, bu karar alındığında Mustafa Kemal hasta yatağındadır.
Henüz emekleyen bir devletin, devrim gerçekleştirmiş bir iktidarın, devlete karşı bu tür isyan ve ayaklanmalara tolerans göstermesi dönemin şartları itibariyle mümkün değildir.
Şunu bilmemiz gerekir; tarihte hiç bir ülke, hiç bir lider yoktur ki; terörü ikna yoluyla çözebilsin.
Terör ikna yoluyla bitirilemez.
Bitmez.
Bu isyanlar cumhuriyet dönemi olarak değil de,14-15 yydan itibaren değerlendirilmeye alınmadığı sürece, "aaaaa ama 50bin kişii öldüüüü" seslerini hep duyarız.
Mesajınızla konudan epey saptım. Bu yüzden özür diliyorum.
Yavuz Sultan Selim'e dolayısıyla konuya gelecek olursam; Osmanlı liderlerimizin içinde, saygı duymadığım, duyamadığım tek padişahtır.
Anadolu topraklarında katliam üstüne yaptığı katliamlarıyla türkmen çocuklarını kan ağlatmıştır.
İyisiyle kötüsüyle padişahımızdır evet, ama bize miras olarak fethettiği topraklar değil, Alevi-sünni çatışmasını bırakmıştır.
Bu sebeple alevi vatandaşlarımın rahatsızlıklarını son derece anlıyor ve onları bu konuda destekliyorum.