osmanlıya ait çoğğu resmin fransılar taraından çizildiğini ve içine kendi hayal dünyalarını kattıklarını herkes bi hatırlasın lütfen!!!!! saçma sapan uyduruk aslı nesli belli olmayan yazarlardan tarih öğrenilmez...... ecdadanı beğenmeyen bi evladıda ecdadı reddeder zaten nitekim şimdiki toplumun hali ortada......katil oldukları için olabilir mi acaba? ayrıca kendisini dindar olarak tasvir eden bir insanın alkolik padişahları savunmasını da hiç samimi bulmuyorum. imkanı olduğu halde hacca gitmeyi bile reddeden alkolik ve zinakar/zani padişahları da ecdadım saymıyorum.
baba, kardeş, evlat katili insanları da sırf bir dönem monarşiyle yönettikleri ülkelerin sahibi oldular diye saygı duyulması gereken canlılar olarak da görmüyorum.
bu kopruye bencede Ataturk'un ismi verilmeliydi digeri zaten Osmanlı padisahı ismiydi ikinci kopruye neden başka bir padişahın ismi verildi
osmanlı ne yaptı sana!!!!Atatürk ün ismi verilir mi hiç canım mantığın alıyor mu
iki gün önce ayyas dediler ya
neyse gün gelir devran döner insallah
ne osmanlıymıs arkadas kurtulamadık hala
Atatürk ün ismi verilir mi hiç canım mantığın alıyor mu
iki gün önce ayyas dediler ya
neyse gün gelir devran döner insallah
ne osmanlıymıs arkadas kurtulamadık hala
osmanlı ne yaptı sana!!!!
Ben çok cevap vermek istiyorum ama +50kimse cevap vermemiş, kavga olmasın diye sanıyorum. osmanlı hayranı değilim, ancak düşmanı da değilim. duygularım nötr dersem, doğru olur.
ilkokuldayken, derslerde okudukça, öğrendikçe "üff, vay be, neler yapmışız, göstermişiz dünyaya" diye düşündüğümü hatırlıyorum.
ancak o ecdadımız dediklerimiz ne kadar ecdadımız? isimleri hatırlamıyorum maalesef ama şunu göz önüne alın, kurucu osman bey ve oğlu hariç, sonrasında gelenlerin hiç biri türk değil, harem dolayısı ile. ne kadar yabancı varsa haremde, gözdeler o haremden seçiliyor. kırma diyebiliriz. ancak sonrasında o kırmalık da kalmıyor ortada.
olmayan bir padişah ismi atalım örnek için, mesela dağhan olsun adı. annesi gözdelerden biri, babası padişahlardan. dağhan padişah oluyor, hareme dalıyor, yine yabancı olan birinden oğlu oluyor (dağhan 2 diyelim). dağhan 2nin babası yabancı, annesi de yabancı. ve bu hep böyle devam ediyor sonrasında.
hani ecdad derken, düşünmeliyiz diye yazıyorum. yoksa siz osmanlıya aşık da olsanız beni ilgilendirmeeeeeez, düşman da olsanız ilgilendirmez.
merhabalar, öyle bi yazmışsınız ki sanki muhteşem yüzyılı izliyorum sandım:44:kimse cevap vermemiş, kavga olmasın diye sanıyorum. osmanlı hayranı değilim, ancak düşmanı da değilim. duygularım nötr dersem, doğru olur.
ilkokuldayken, derslerde okudukça, öğrendikçe "üff, vay be, neler yapmışız, göstermişiz dünyaya" diye düşündüğümü hatırlıyorum.
ancak o ecdadımız dediklerimiz ne kadar ecdadımız? isimleri hatırlamıyorum maalesef ama şunu göz önüne alın, kurucu osman bey ve oğlu hariç, sonrasında gelenlerin hiç biri türk değil, harem dolayısı ile. ne kadar yabancı varsa haremde, gözdeler o haremden seçiliyor. kırma diyebiliriz. ancak sonrasında o kırmalık da kalmıyor ortada.
olmayan bir padişah ismi atalım örnek için, mesela dağhan olsun adı. annesi gözdelerden biri, babası padişahlardan. dağhan padişah oluyor, hareme dalıyor, yine yabancı olan birinden oğlu oluyor (dağhan 2 diyelim). dağhan 2nin babası yabancı, annesi de yabancı. ve bu hep böyle devam ediyor sonrasında.
hani ecdad derken, düşünmeliyiz diye yazıyorum. yoksa siz osmanlıya aşık da olsanız beni ilgilendirmeeeeeez, düşman da olsanız ilgilendirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?