3. Köprüye Yavuz Sultan Selim adı verildi.

ne garip......... doğru düzgün açıp iki satır kitap okumayan tarihi uyduruk yazarlardan öğrenmeye çalışan hürrem sultanı tarih diye izleyen ve buna inanan insanların HADİMÜL HARAMEYN olan bi sultana kin kusmasını hemde asırlar sonra bunu yapmasını anlayamıyorum..... yarın yevmi mahşerde nasıl vereceksinz bunun hesabını!!!!! benim meselem isim meselesi değil bol keseden atıp tutanlar neye dayanarak atıp tutuyorlar o mübareklere sorarım....

adam olanlar bi gecede cümle alimi cahil ilan ettiler!!!!!!

Son düzenleme:
osmanlıya ait çoğğu resmin fransılar taraından çizildiğini ve içine kendi hayal dünyalarını kattıklarını herkes bi hatırlasın lütfen!!!!! saçma sapan uyduruk aslı nesli belli olmayan yazarlardan tarih öğrenilmez...... ecdadanı beğenmeyen bi evladıda ecdadı reddeder zaten nitekim şimdiki toplumun hali ortada......

bu kopruye bencede Ataturk'un ismi verilmeliydi digeri zaten Osmanlı padisahı ismiydi ikinci kopruye neden başka bir padişahın ismi verildi

Son düzenleme:
bu kopruye bencede Ataturk'un ismi verilmeliydi digeri zaten Osmanlı padisahı ismiydi ikinci kopruye neden başka bir padişahın ismi verildi

Atatürk ün ismi verilir mi hiç canım mantığın alıyor mu

iki gün önce ayyas dediler ya

neyse gün gelir devran döner insallah

ne osmanlıymıs arkadas kurtulamadık hala

haklısın melekyavrum keser döner sap döner gün gelir hesap döner!!!! ha bu arada açıklama yapayım kesinlikle akp li değilim ne mal olduklarını da biliyorum..... ama ecdad hakkındaböle konuşulmasını da sindiremem....

Atatürk ün ismi verilir mi hiç canım mantığın alıyor mu

iki gün önce ayyas dediler ya

neyse gün gelir devran döner insallah

ne osmanlıymıs arkadas kurtulamadık hala

dogru diyorsun Ataturk'un ismini vermemelrine sasırmamak lazım..Osmanlı bizim için her ne kadar onemliyse Ataturk'unde aynı onemi tasıması gerekiyor bence Osmanlı bizim ecdadımız bu ecdadın gelecek nesillerini korumak için bir orduya komutanlık etmiş olan kişide Ataturk'dur unutulmamalı..

osmanlı ne yaptı sana!!!!

kimse cevap vermemiş, kavga olmasın diye sanıyorum. osmanlı hayranı değilim, ancak düşmanı da değilim. duygularım nötr dersem, doğru olur.

ilkokuldayken, derslerde okudukça, öğrendikçe "üff, vay be, neler yapmışız, göstermişiz dünyaya" diye düşündüğümü hatırlıyorum.

ancak o ecdadımız dediklerimiz ne kadar ecdadımız? isimleri hatırlamıyorum maalesef ama şunu göz önüne alın, kurucu osman bey ve oğlu hariç, sonrasında gelenlerin hiç biri türk değil, harem dolayısı ile. ne kadar yabancı varsa haremde, gözdeler o haremden seçiliyor. kırma diyebiliriz. ancak sonrasında o kırmalık da kalmıyor ortada.

olmayan bir padişah ismi atalım örnek için, mesela dağhan olsun adı. annesi gözdelerden biri, babası padişahlardan. dağhan padişah oluyor, hareme dalıyor, yine yabancı olan birinden oğlu oluyor (dağhan 2 diyelim). dağhan 2nin babası yabancı, annesi de yabancı. ve bu hep böyle devam ediyor sonrasında.

hani ecdad derken, düşünmeliyiz diye yazıyorum. yoksa siz osmanlıya aşık da olsanız beni ilgilendirmeeeeeez, düşman da olsanız ilgilendirmez.

İsmi beğenmeyenlerdenim. Aslında bakarsanız "3. köprü kararını hiç ama hiç beğenmeyenlerdenim".

Şimdi ben köprü ve isim için "anket yapılmalıydı. Fikir alınmalıydı" diyeceğim ve komik görüneceğim.

aaaah aaaahhhh

ALLAH aşkına muhalefetten herkesin gözü kararmış
yazık hakikaten yazıkkkkkkkk

ATATÜRK ----------YAVUZ SULTAN SELİM

ki fotoğraf şah ismailin oluyor

her ikiside vatan için cihad etmiş savaşmış
öyle derin derine tarih bilgim falan yok
ancak isim ne için bu kadar gerdi hepinizi
TÜRKü topla tüfekle yıkamayacağını anlayan bi çok m.......r
malesef dilimizden başlayarak
dinimize............
yozlaştırdılar.....neyse konudan çıkmayayım
buradaki hiç kimsenin OSMANLIYA hakaret etme gibi bir hakkı yok
herkes ayağını denk alsın
edebini bilsin

yeri geldiğinde saygılı olalım
"kardeşce yaşayalım"
"şöyleydi böyleydi" nutuk atmayı biliyorsunuz maşallah

adamlar rahmetli olmuşlar
ATATÜRK ÜN ismi bir çok yerde var
bundan rahatsız mıyım kesinlikle hayır
ama emin olun ATATÜRK
ŞUAN ATATÜRK ÇÜYÜM DİYE GEÇİNEN Bİ ÇOK KİŞİDEN UTANIRDI
esef duyardı

bu arada isme gelince çok gerekli değildiyse neden 3. köprü yapılıyor
trafik için başka çözüm yolları varmıydı ?
ben istanbulda yaşamıyorum şükür
ama yaşayanlar adına iyi olmaz mı diye düşünmeden edemiyorum

o değilde şu avm yapılacak yer için eyle yapaları tüm kalbimle destekliyorm haber varmı onla ilgili bi gidip bakayım

Son düzenleme:
Sanırım uzun zamandır ilk defa bir konuya defalarca uyarı yazıyorum, tartışma adabını biliyor musunuz?
Tartışma adabında hakaret yoktur, birinin söylediği söz dile dolanıp dalga geçilmez, konuyu kendince yorumlayana veya tartışma konusunda ismi geçenlere laf söylenmez, rencide edilmez, temeli bilgiye, analiz yeteneğine, kelime dağarcığınız ve hakimiyetinize dayanır.
Tartışma adabında farklı düşünceler mantık süzgecinden geçirilir, karşı düşünceye de saygı gösterilir.

Şimdi 4 sayfayı tekrar okuyun ve yorumların kaç tanesinin bu adaba uyduğunun analizini yapın.
Lütfen son kez yazıyorum herkes yazdıklarına dikkat etsin, biri ecdad derken diğeri hay senin ecdadına demesin, varsa düşünceniz isim hakkında itirazınız yazın ama kabul ettiğiniz ya da etmediğiniz ecdad ve geçmiş dahil, kimseye sövmeden yazın.

mimar sinan da iyi olabilirdi.
adam bir deha hem osmanlıdan.
turistler ülkemizle ilgilenen de tanıyor genelde.

Ben çok cevap vermek istiyorum ama +50 Daha yeni çıktım içeriden

buldum üç köprününde adı değiştirilsin, 1. Köprü Recep 2.Köprü Tayyip,3. Köprüde Erdoğan olsun

merhabalar, öyle bi yazmışsınız ki sanki muhteşem yüzyılı izliyorum sandım:44:
bizim padişahlarımızın çoğu keramet sahibi insanlardır, Sultan selimin bu konudaki rivayetleri bilinir.

babası Türk olduktan sonra annesinin ırkı farkeder mi?
başka topiklerde AKP bir Rus'u ayırt etmiş olsa hemen yükleniliyor.nerde özgürlük nerde demokrasi diyoruz :)
eee osmanlıda var işte demokrasi şimdi onu mu begenmiyoruz, adam Türk karısını da Rus karısını da ayırt etmemiş işte...
bu arada bu olaya AKP o köprüyü yaptığı için mi begenilmiyo yoksa gerçekten mi bu ismi begenmediniz?
her olay AKP-CHP kavgasına dönüyor,
ne var yani Yavus Sultan köprüsü olmuşsa?
sonuçta bizim oturduğumuz bu toprakları onlar fethetmediler mi??
siyasette fanatizm olmaz, her partinin illaki kötü yanları vardır.
masa başındakiler için banlanmaya değer mi

anne tarafından rus,gürcü,fransız,italyan denir böylelerine. benim mesela arkadaşım almanla evli. kızı yarı alman yarı türk.. nede olsa kromozomlar yarı yarıya. erkeklerden fazla alınmıyor ki kromozom.
melez diyoruz böylelerine..
hoş kökene bakarsak hangimiz saf türküz .hepimiz karışmışız. kanımızda hitit kanı,urartu kanı,frig kanı,bizans kanı,pontus rum kanı. var. tabi biz bunları tam bilemeyiz. o kadar geriye gidemiyoruz. ama padişahların belli. melez biri yine yabancıyla evlenirse yine çocuk melez olur. melezin melezimi oluyor.ne deniyor ona bilemem.
kısaca osmanlı kozmopolittir. o dönemde saf türk ararsak osmanlıya değil anadoludaki türkmenlere bakmak gerekirki. onlardada azda olsa karışım vardır belki(. nede olsa anadoluya geldiğimizde burası boş değildi. değişik halklar vardı.) , hoş,osmanlı kadar olmasa bile.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…