• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Kişilerin Huzurumuzu Bozmasından Nefret Ediyorum!!!

Cudana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
5.595
80
0
İstanbul
Of arkadaşlar ya :(

Eşimle çok iyi anlaşan bir çift olmamıza ragmen her gün yeni bir şey çıkıyor huzurumuz kaçıyor :(

Bugün eşim beni okuldan aldı arabaya biner binmez 1 saat önce amcasının aradıgını 10 bin tl krediye ihtiyacı oldugunu ve eşimin de kefil olmasını istemiş. Ben de hiç düşünmeden tamam amca olurum dedim dedi.
Ben direkt olmaz öyle şey dünyanın binbir türlü hali var, borcumuz olmasa neyse , benim gönlüm razı degil dedim ona güvenirim belli ki zor durumda yoksa aramazdı beni dedi. Biraz konuştuk ama ben düşüncemin olumsuz oldugunu belirttim.Annenin babanın haberi var mı dedim yok dedi.

Sonra eve geldik, kayınvalide kayınpeder bizdeler çünkü her gün kızıma bakmak için geliyorlar. Girdik içeri biraz hoş beşten sonra ben kızımı severken eşim üzerini degiştirmeye gitti. Yatak odasına gittim söyledin mi annenlere dedim yok şimdi söyleyecegim dedi ben de sorarlarsa benim gönlüm razı degil diyecegim dedim. Yok deme babamın zoruna gider dedi bunda zora gdecek bir şey yok ki düşüncemi söyleyecegim dedim.

Neyse o çıktı ben üzerimi degiştirirken eşim bahsetmeye başlamış. İçeri geldiğimde konuşuyorlardı. Kayınvalidem olmaz oglum senin de borcun var falan diyordu. ( Çünkü hem konut hem araba kredisi ödüyoruz) Kayınpeder tamam oglum cumartesi gidelim dedi hemen.Sonra kalkıp gittiler onlar.

Benim suratım daha da bir düştü. Çünkü kimse bana dönüp de kızım senin fikrin ne demedi. Kendimi aptal gibi hissettim sanki ben çalışmıyorum sanki benim konuşmaya hakkım yok gibisinden :(

Yemek yapmaya mutfaga girdim eşim çocuklarla arada yanıma geliyorlar falan anladı eşim ne oldu diye sordu ben de söyledim dedim böyle böyle ondan çok bu daha da zoruma gitti. Onlar senin haberin var diye düşünmüştür, o nedenle sormamışlardır dedi. Yani hemen her zamanki gibi bir kılıf buldu yine. Ben de aynen bunu söyledim öyle söyleme falan ya zaten milyarların altına imza atmıcam dedi. Tamam da yarın bir gün o 10 bin tl faiziyle 50-60 bin tlyi bulur dedim. Niye ilerde çocuklarımızı kendimizi rezil edelim giç hirme bu işe dedim. Durdu düşündü falan niye bu kadar olumsuzsun tamam bütün sorumluluk bende ödemezse o zaman görüşelim dedi ben de ben düşüncemi söyledim artık gerisi sana kalmış dedim.

Anlayacagız eşim amcasına kefil olacak :( Nasıl vazgeçirebilirim?

Son düzenleme:
Birde kredi bankadan falan çekilmeyecekmiş, tarım kredi yapı kooperatifinden çekilecekmiş. Banka bile degil, banka 2 ay ödemezse hemen icra başlatıyor, bunun ne oldugunu bile bilmiyoruz dedim :(

Biliyorum çok zor, üstelik borç sahibi olununca bu tür kefil olmalar daha bir gücüne gider insanın, haklısınız.

Bu durumda sizin yerinizde olsam eşim ''tüm sorumluluk bende dediyse'' ona saygı gösterirdim.

En azından daha önce hata yapmamışsa, bununda sonucu sizin dediğiniz gibi olursa bundan sonra daha dikkatli davranacaktır.

Size sormamalarının nedeni bencede eşinizin dediği gibidir..
Sonuçta eşler kendi aralarında paylaştıktan sonra büyüklere danışır.

Vazgeçirmeye çalışmak ya tamamen huzurunuzu kaçırırsa ?

Amcanın çocuğu falan yokmu ya yada kayınpederin çok meraklıysa kendisi kefil olsun ben amcama günahımı vermem ailelerden bile ya isterseler diye ödüm kopuyo:S
Ama boşuna kendini yorma değişmicek çünkü fikri koymuş kafaya dediği gibi ancak ödemediği zaman konuşursunuz...

Haklısın eminim benimde başıma gelseydi senin gibi düşünürdüm.ama birtaraftanda şöyle düşün sizin ihtiaycınız olsa hemde gerçekten çok büyük bir rakam değil 10 binlira onlar sizin için kefil olurmuydu diye düşün Amcası nasıl birisi sorumluluk sahibi eğer çok kötü durumdaysa insanlar tabiki akrabalarından yardım isteyeceklerbunda bir yanlış yok ama senide anlıyorum,
ben niye diyorsun napalım erkekler böyle tatlım kendilerini süpermen zannediyolar baksana ne güven adamdaki kredileri peşpeşe birde kefil oluyo ama ne diyimki yapacaksa yapacak sen fikrini bildirmişsin ilerde senin başını yiyemiyecek bu yüzden umarım haksız çıkarsında böyle saçma bir borcun altında kalmassınız.ama zor durumdakilere yardım etmekte sevaptır sizde dara düşmessiniz ben bunu bilir bunu söylerim zor durumdaki birine yardım dene allah daha çok veriyor sen sıkma Rabbim sizi kimseye muhtaç etmesin inşallah

Bu erkeklerin, bir olayin kötü sonucunu düsünebilmeleri icin neden illede esekten düsmeleri gerekiyor.
O eve giren parada sizinde rizkiniz var, normal sartlarda raziliginiz yoksa yapmamasi gerekir yok ama illede yapacaksa insallah amcasi borcuna sadik bir insandir yoksa bu esekten düsmenin zararini aile boyu cekeceksiniz.
Siz üzerinize düseni yapmissiniz, istemediginizi belirtmissiniz, daha fazla söylerseniz bellliki sonu kavga ile bitecek.
Tekrar söyleyin, istemediginizi anlatin, baktiniz olmuyor, birakin belki öder amcasi borcunu, ödemessede "bir musibet bin nasihattan iyidir" derler. Esiniz pahali bir ders almis olur.

Kefilsiz amcaya niye kredi vermiyorlar altı üstü onbin tl eğer amca o parayı düzgün ödemezse eşinizin kredi puanı düşecek benim arkadaşım kefil olduğu biri yüzünden kredi çekemiyor kara listede eşinize bunları söyleyin belki ikna olur

O kadar şey söylemişsin. Bildiğini okuyor ...

Sana sormadan , "hee" demiş zaten. Hiçbir şekilde vazgeçiremezsin.

İnşallah aklını başına getircek bir şey olmaz !​

Biliyorum çok zor, üstelik borç sahibi olununca bu tür kefil olmalar daha bir gücüne gider insanın, haklısınız.

Bu durumda sizin yerinizde olsam eşim ''tüm sorumluluk bende dediyse'' ona saygı gösterirdim.

En azından daha önce hata yapmamışsa, bununda sonucu sizin dediğiniz gibi olursa bundan sonra daha dikkatli davranacaktır.

Size sormamalarının nedeni bencede eşinizin dediği gibidir..
Sonuçta eşler kendi aralarında paylaştıktan sonra büyüklere danışır.

Vazgeçirmeye çalışmak ya tamamen huzurunuzu kaçırırsa ?

Yok daha önce birbirimizden başka kimseye kefil olmadık ikimizde.

Amcanın çocuğu falan yokmu ya yada kayınpederin çok meraklıysa kendisi kefil olsun ben amcama günahımı vermem ailelerden bile ya isterseler diye ödüm kopuyo:S
Ama boşuna kendini yorma değişmicek çünkü fikri koymuş kafaya dediği gibi ancak ödemediği zaman konuşursunuz...

Çocukları var ama en büyügü üniversitede okuyor zaten. Kayınpederim emekli, devlet memuru çalışan olması gerekiyormuş :(

Haklısın eminim benimde başıma gelseydi senin gibi düşünürdüm.ama birtaraftanda şöyle düşün sizin ihtiaycınız olsa hemde gerçekten çok büyük bir rakam değil 10 binlira onlar sizin için kefil olurmuydu diye düşün Amcası nasıl birisi sorumluluk sahibi eğer çok kötü durumdaysa insanlar tabiki akrabalarından yardım isteyeceklerbunda bir yanlış yok ama senide anlıyorum,
ben niye diyorsun napalım erkekler böyle tatlım kendilerini süpermen zannediyolar baksana ne güven adamdaki kredileri peşpeşe birde kefil oluyo ama ne diyimki yapacaksa yapacak sen fikrini bildirmişsin ilerde senin başını yiyemiyecek bu yüzden umarım haksız çıkarsında böyle saçma bir borcun altında kalmassınız.ama zor durumdakilere yardım etmekte sevaptır sizde dara düşmessiniz ben bunu bilir bunu söylerim zor durumdaki birine yardım dene allah daha çok veriyor sen sıkma Rabbim sizi kimseye muhtaç etmesin inşallah

Ben çok fazla tanımıyorum amcası köyde zaten ama eşim amcam yanlış yapmaz diyor. Ben de aksine keşke başına bir iş gelse de benim dediğime gelse diyorum içim kan aglayarak :( çünkü genelde böyle olur bildigini okur sonra benim dedigime gelir. :(

Bu erkeklerin, bir olayin kötü sonucunu düsünebilmeleri icin neden illede esekten düsmeleri gerekiyor.
O eve giren parada sizinde rizkiniz var, normal sartlarda raziliginiz yoksa yapmamasi gerekir yok ama illede yapacaksa insallah amcasi borcuna sadik bir insandir yoksa bu esekten düsmenin zararini aile boyu cekeceksiniz.
Siz üzerinize düseni yapmissiniz, istemediginizi belirtmissiniz, daha fazla söylerseniz bellliki sonu kavga ile bitecek.
Tekrar söyleyin, istemediginizi anlatin, baktiniz olmuyor, birakin belki öder amcasi borcunu, ödemessede "bir musibet bin nasihattan iyidir" derler. Esiniz pahali bir ders almis olur.

Haklısın canım...

Kefilsiz amcaya niye kredi vermiyorlar altı üstü onbin tl eğer amca o parayı düzgün ödemezse eşinizin kredi puanı düşecek benim arkadaşım kefil olduğu biri yüzünden kredi çekemiyor kara listede eşinize bunları söyleyin belki ikna olur

Bunları kendisi de biliyor zaten :( Ama biliyorum yine de o imzayı atacak :(
O kadar şey söylemişsin. Bildiğini okuyor ...

Sana sormadan , "hee" demiş zaten. Hiçbir şekilde vazgeçiremezsin.

İnşallah aklını başına getircek bir şey olmaz !​

İnşallah :(

bu dünyada kimseye kefil olmayacaksın..biz en büyük kazıkları eşimin abisinden ve babasından yedikk...

bu dünyada kimseye kefil olmayacaksın..biz en büyük kazıkları eşimin abisinden ve babasından yedikk...

Bu tür olayları etrafımızdan da çok duyduk halbuki eşim her zaman bu devirde baban bile olsa kimseye kefil olmayacaksın diyen insan, dili baglandı sanırım başımıza bir gelecek var ya hayırlısı bakalım :(

Size de geçmiş olsun...

bize cektirdikleri krediyi düzensiz ve faizleriyle ödediler..ama banka ile muhattap olan bizlerdik...
gün geldi kendimiz icin krediye başvurduk onay verilmedi...önceki krediyi nasıl düzensiz faizle uzun süre sonra kapatıldığını öğrendikleri icin
sicilimiz bile bozuldu yani....

bize cektirdikleri krediyi düzensiz ve faizleriyle ödediler..ama banka ile muhattap olan bizlerdik...
gün geldi kendimiz icin krediye başvurduk onay verilmedi...önceki krediyi nasıl düzensiz faizle uzun süre sonra kapatıldığını öğrendikleri icin
sicilimiz bile bozuldu yani....

Bu da olayın başka boyutu tabi :(

cnm inşallah ev araba onun üstüne değildir (eşinin üstüne malum ödeyemezlerse direkt onlara haciz gelir )

köyde diyorsun köydeki adam nasıl ödeyecek krediyi nerrden nasıl kazanıyorlar .. ayrıca eşin bi bahane bulsun mesela babasını arasın (mesela bu hafta mı çekecek krediyi) baba bu hafta izinleri iptal ettiler denetim varmış bn gidemeyeceğim sen kefil olur musun desin eminim babası olmaz oğlum sen gel diye tutturur çünkü mantıklı değil neye çekiyor bu 10000 i köydeyse bu kadar para ona göre fazla değil mi:44: düğüün mü yapacak ozaman daha dönmez geriye gerçekten mantıklı değil muhtaç olsalar sizinde borçlarınız olmasa düşünülebilir

Of arkadaşlar ya :(

Eşimle çok iyi anlaşan bir çift olmamıza ragmen her gün yeni bir şey çıkıyor huzurumuz kaçıyor :(

Bugün eşim beni okuldan aldı arabaya biner binmez 1 saat önce amcasının aradıgını 10 bin tl krediye ihtiyacı oldugunu ve eşimin de kefil olmasını istemiş. Ben de hiç düşünmeden tamam amca olurum dedim dedi.
Ben direkt olmaz öyle şey dünyanın binbir türlü hali var, borcumuz olmasa neyse , benim gönlüm razı degil dedim ona güvenirim belli ki zor durumda yoksa aramazdı beni dedi. Biraz konuştuk ama ben düşüncemin olumsuz oldugunu belirttim.Annenin babanın haberi var mı dedim yok dedi.

Sonra eve geldik, kayınvalide kayınpeder bizdeler çünkü her gün kızıma bakmak için geliyorlar. Girdik içeri biraz hoş beşten sonra ben kızımı severken eşim üzerini degiştirmeye gitti. Yatak odasına gittim söyledin mi annenlere dedim yok şimdi söyleyecegim dedi ben de sorarlarsa benim gönlüm razı degil diyecegim dedim. Yok deme babamın zoruna gider dedi bunda zora gdecek bir şey yok ki düşüncemi söyleyecegim dedim.

Neyse o çıktı ben üzerimi degiştirirken eşim bahsetmeye başlamış. İçeri geldiğimde konuşuyorlardı. Kayınvalidem olmaz oglum senin de borcun var falan diyordu. ( Çünkü hem konut hem araba kredisi ödüyoruz) Kayınpeder tamam oglum cumartesi gidelim dedi hemen.Sonra kalkıp gittiler onlar.

Benim suratım daha da bir düştü. Çünkü kimse bana dönüp de kızım senin fikrin ne demedi. Kendimi aptal gibi hissettim sanki ben çalışmıyorum sanki benim konuşmaya hakkım yok gibisinden :(

Yemek yapmaya mutfaga girdim eşim çocuklarla arada yanıma geliyorlar falan anladı eşim ne oldu diye sordu ben de söyledim dedim böyle böyle ondan çok bu daha da zoruma gitti. Onlar senin haberin var diye düşünmüştür, o nedenle sormamışlardır dedi. Yani hemen her zamanki gibi bir kılıf buldu yine. Ben de aynen bunu söyledim öyle söyleme falan ya zaten milyarların altına imza atmıcam dedi. Tamam da yarın bir gün o 10 bin tl faiziyle 50-60 bin tlyi bulur dedim. Niye ilerde çocuklarımızı kendimizi rezil edelim giç hirme bu işe dedim. Durdu düşündü falan niye bu kadar olumsuzsun tamam bütün sorumluluk bende ödemezse o zaman görüşelim dedi ben de ben düşüncemi söyledim artık gerisi sana kalmış dedim.

Anlayacagız eşim amcasına kefil olacak :( Nasıl vazgeçirebilirim?

seni çok iyi anlıyorum senin yanında konuşuyolarsa buda bişi, benim eşim önce yapar eder ya para verir ya kefil olur iş işten geçtikten sonra bana söyler.. kayınvalidem hep benden gizli saklı konuşur eşimle aileside öyle kardeşleri filan, ben baktım bunlar istiyo habire eşimde hayır diyemiyo bende eşime, onlara verdiğin hiçbişi helal etmiyorum dedim çünkü geri ödemiyolar ve bende çalışıyorum hiç bana fikir sormuyolar, eşiminde zaaflarını kullanıyolar bizi anca sömürüyolar başka bişi değil, üstelik aynen bizde sizin gibi borç ödüyoruz kendimizden kısıyoruz onlarda bunu bile bile doymuyolar, o yüzden nefret ediyorum onlardan nefret............

canım burada huzurunuzu kaçıranlar 3.şahıslar değil ki bizzat eşinizin kendisi! tamam amcası borç ister,babası şunu der,dayısı bunu söyler falan bunlar rahatsız etmez ama eşinizin size sormadan kararlar vermesi huzurunuzu kaçırmış bence.üçüncü şahısları suçlamayın boşuna.ayrıca siz zatan ev ve araba kredisi ödüyormuşsunuz,başka bir kredi çekmek hiç akıllıca değil.k.pederiniz kardeşini o kadar düşünüyorsa gitsin kendisi para versin!

eşine diyeceğin son söz şöyle olmalı:inşallah ters bi durum olmaz da zora düşmezsin.ola ki oldu.o vakit benden hiçbir fedakarlık bekleme.ben alınterimden beş kuruş bile bu işe vermem.çocuklarımla her zamanki yaşantıma devam ederim bilesin.
ben olsam böyle derdim:51:

eşinin ki iyi cesaret sizin hem ev hem de araba krediniz varken başkasına nasıl kefil olabiliyor sizin bu kadar borcunuz varken kefil olması hiç doğru değil ama erkekler akıllarına koyduklarını mutlaka yapıyorlar:23:sen yine de iyilikle konuşmaya devam et canım belki ikna olur

Valla esim ark lari kırada iken kefil olmuş bir sürü sknti cektik ara kimseyi bulama filan bide akraba olunca is daha da icinden çıkılmaz oluo şahsen yedi kat yabancı ile is yap ama akraba ile olmaz el yapınca aman el Diosun ama akraba bı yanlış yaptığında çok koyuo adama zaten sizin halı hazırda bı ödemeniz var esinizi iknaya çalışın bence bahane ise bahanenizde var hazir amca borcum var benimde deyin onun bu konu icin size gelmesi bile abes başka kimse mı bulamadı mubarek

Back