"" 3 İhtimal varmış.. ne yapmalıyım?? ""

GIYMATLIM

Emrine Şükürler Olsun..
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
6.417
23
Arkadaşlar günüm geçtikten 6 gün sonra idrar testi yapmıştım pozitif çıkmıştı. Hemen doktora gidemedim bi hafta daha geçti. hafta sonu koşuşturmasında lekelenmem oldu. zaten pazartesi doktora gitmeyi planlıyorduk, dün hafif kanamalar şeklinde arttı. doktor kan testi yaptı ama beta hcg değerim o kadar düşük çıktı ki 46.6.
Doktor karından bakarak keseyi net bi şekilde göremiyorum dedi. 2 gün sonra kan tahlilini tekrarlayacağız. çıkan değerlere göre durum belli olacakmış. şu an kanamam hafif sancılı devam ediyor. aynen adetin ilk günündeki gibi pelte pelte..
doktor dediki bu gelişmede 3 ihtimal olabilir
1. bu kanama bi düşük başlangıcı olabilir.
2. gelişememiş bi bebek olduğundan rahim atmaya çalışır kürtaj gerekebilir.
3. dış gebelik işareti olabilir, ametiyatla sonuçlanabilir..

sadece kendini fazla zorlama dinlen dedi. diğer kan tahliline kadar ne yapmalıyım ben arkadaşlar? böyle birşey yaşayan yada bi fikri olan var mı? :a015:

Arkadaşlar günüm geçtikten 6 gün sonra idrar testi yapmıştım pozitif çıkmıştı. Hemen doktora gidemedim bi hafta daha geçti. hafta sonu koşuşturmasında lekelenmem oldu. zaten pazartesi doktora gitmeyi planlıyorduk, dün hafif kanamalar şeklinde arttı. doktor kan testi yaptı ama beta hcg değerim o kadar düşük çıktı ki 46.6.
Doktor karından bakarak keseyi net bi şekilde göremiyorum dedi. 2 gün sonra kan tahlilini tekrarlayacağız. çıkan değerlere göre durum belli olacakmış. şu an kanamam hafif sancılı devam ediyor. aynen adetin ilk günündeki gibi pelte pelte..
doktor dediki bu gelişmede 3 ihtimal olabilir
1. bu kanama bi düşük başlangıcı olabilir.
2. gelişememiş bi bebek olduğundan rahim atmaya çalışır kürtaj gerekebilir.
3. dış gebelik işareti olabilir, ametiyatla sonuçlanabilir..

sadece kendini fazla zorlama dinlen dedi. diğer kan tahliline kadar ne yapmalıyım ben arkadaşlar? böyle birşey yaşayan yada bi fikri olan var mı? :a015:

benım adetten 3 gun sonrakı kan testımın sonucu 40 tı. doktor bana ya dıs gebelık ya dusuk yapıcaksın yada gec dollenme demıstı. yasadıgım gec dollenmeymıs 1 hafta sonra degerım 5000 ın uzerıne cıktı ama kanamama basladı cok sukur onuda atlattım su an 32 haftayı bıtırıyoruz. hakkında hayırlısı arkadasım ınsallah sende saglıkla atlatırsın bu donemı...

Öncelikle acil şifalar diliyorum, inşallah hayırlısı olur hakkında. Ancak şu an görünen o ki beklemekten başka çare yok...

ıçimden bir his bu bebiş annesine tutunacak diyor.Benimde düşük çıkmıştı değerim doktor yine düşük olur dedi ama çok şükür söylediği olmadı... Hakkında hayırlısı olsun canım....

bu konuyu açtıktan sonra o kadar sancım ve ağrım arttı ki.. yatakta kıvrandım durdum ayaklarımı ne uzatabildim ne toplayabildim karnımın içi acıdı.... kanamamın arttığını hissettim lavaboya zor yürüdüm kızlar... lavaboda da öyle arttı ki sancılar oturduğum yerden kalkamadım ve en şiddetli anda bi kitle düştü....o şokla fırladım baktım ama suyun renginden göremedim.. o an biraz azaldı sancı.. zor zahmet yerime gidip yattım karnıma şal sardım uyumuşum... ara ara uyandım sağa sola dönerken o sancı yoktu karnımda.. sadece acıyordu.... şimdi kalkarkende sızladı ama o yoğun sancılar yok..... ne olmuştur arkadaşlar yaa düşük mü yaptım yoksa ben :gitme:

canım sen kimyasal gebelik yaşıyor olabilirsin
ben de ekim ayında yaşadım 2 gün geçince değerim 67.4 dü 2 gün sonra 134 oldu
1 hafta sonra kanamam başladı usg baktılar karnımdan kese yok dediler kandan baktılar 52 ye düştü
dr düşük yapıyorsun dedi
pıhtı şeklinde atıyorsun kanından takip edicekler kürtaja gerek kalıcağını sanmam ben kürtaj olmadım kendisi düştü
üşütmemeye çok dikkat et ayaklarını sıcak tut
benimde kanamam çok fazlaydı
çok geçmiş olsun
Allah bidaha yaşatmasın

bana dr sağlıksız gebelik dedi
bebek tutunamıyor sanırım düşüyor
bi dr tanıdığımızda aynısını söyledi demek ki sağlıksız gebelikmiş dedi
ama sen ihmal etme yarın dr git

Valla aynen senin dediğin şekilde bir arkadaşım Wc de düşük yapmıştı..

Bilmiyorum canım..
Doktorunu arayıp söylesene..

Hayırlısı olsun..

Geçmiş olsun..

doktorumu aradım ama bi türlü kendisiyle görüşemedim, doğumdaymış...
bu düşüktür diyorsunuz öyle mi.. o vakitten beri belimde çok acıyor ... eğer bu düşükse kan tahlilinden anlaşılacak mı arkadaşlar? kanama da normal devam ediyor.. yarın tahlil yapılacaktı yarına kadar bekleyeyim mi acaba?

eğer düşükse kandan anlaşılır tabi
kan değerlerin düşüyorsa düşük yapıyorsun demektir

yardımların için çok teşekkürler..
Hayatta insanın başına herşey geliyor.. hiç düşük yapacağım aklıma gelmezdi.. 10 gündür ne kadar mutluyduk hamileyim diye..

evet
aynen benim içinde öyleydi hayatımın en güzel 1 haftasını yaşattı bana meleğim

kısmetten ötesi yok.. dün geceden beri sancıdan kıvrandım.. eşim hep teselli etti beni.. bana sen lazımsın dedi.. şimdi kendimi çok tuhaf hissediyorum.. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar versin bununda bi hikmeti vardır
peki kanama çok uzun süre devam eder mi?

Cnm ÜzÜldÜm halıne ama varsayımlarla olması Çok zor
bence acıle gıt hemen bahset olanlardan orda da kan tahlıllı yapıyolar
tahmını 6 haftalıksın
ve kk da okuduĞum bıÇok hıkayede 6. Haftada kana yaŞayanlar var
meleĞın belkıde ordadır bence hemen bı acıle gıt

canım hassas yaklaşımın için teşekkürler
ben yine istirahat ediyorum hiç halim mecalim yok zaten.. artık yarın sabah gitmeye karar verdik.. kanamada gündüze göre daha az..
aslına bakarsan bir yanım belki yavrum duruyordur diyor.. bir yandanda ne olduğunu bilmeden anlamsız şeyler düşünüp duruyorum
Rabbimden hayırlısını diliyorum.. galiba endişeli bir gece geçireceğim...

X