Bebek Beslenmesi 3 haftada sadece 300 gr almış:((((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamukprensler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
261
2
96
Hatay
merhaba arkadaşlar.moralim çok bozuk bugün, aşı günüydü 2.5 aylık oğlumun haliyle kilo boy filan bakıldı tam bir şok yaşadım.2-3 haftadır oğlum emme arasındaki süreyi açtı 3 saatte bir emiyordu bende demekki doyuyor ne güzel diye seviniyordum.emmediği zamanlarda da emziğe yapışıyordu resmen bi anlam verememiştim çünkü aç mı acaba diye emzirmeye çalıştığımda hep ağlayıp reddediyordu...bi de memede fazla kalmıyor 5-6 dk emiyordu....meğer açmış yavrum 22 günde sadce 300 gr almış dr sütün yetmiyor diyip mama önerdi.ama ilk 2 ay 1er kilonun üstünde kilo almıştı bu ay niye böyle oldu yaa.beslenmeme dikkat etsem düzelir mi acaba.

senağlama çok uzun oldu ama canım çok sıkkın kusura bakmayın(((((senağlama

Merhaba canım öncelikle moral bozma eminim ki bu durum düzelecektir.
Benim yakın bir arkadaşımın da 2 aylık bebeği var ve onun bebeğinin de son bir ayda sadece 400 gram aldığını öğrendik.
ıkimizde aynı doktora gidiyorduk bizim doktor da arkadaşıma mama önerdi ama öncelik anne sütü dedi.
Arkadaşım şimdi 2 saatte bir emziriyor mutlaka, emzirdikten sonra da 30 cc mama içiriyor, kızımız her defasında bu kadar almıyor ama o sürekli deniyor.
Ve geçen hafta ortaya çıktı ki bir ayda 400 gram alan bebişimiz bu şekilde geçirilen 4 günün sonunda 100 gram almıştı:))
Bir de doktor her emzirmede en az 7-8 dakika mümkünse 10-15 dakika emzir demiş.
Arkadaşımın sütü vardı ama bebiş kısa emiyordu düzgün almıyordu, eğer senin de sütün varsa sen de önceliği gene de süte ver canım..Bir de rezene çayı tüket gün içinde sütü hem artırıyor hem de tadını güzelleştirip bebeğin emmesini kolaylaştırıyormuş.
Yalnız mamayı kaşıkla veriyorlar, doktor biberona alışırsa memeyi alması güçleşir demiş.
ınşallah bebişin kısa zamanda yeniden alır kiloları canım.

umarım düzelir... mamayı kolay alıyor mu.ben denedim içmedi....memeyi uzun süre vermeyi bende istiyorum ama almıyor ki kerata yüzünü buruşturuyor bende doydu sanıyorum.acaba sütümün kalitesi mi bozuldu..rezene 1.5 ay içmiştim tekrar başlıycam......tşk ederim desteğine.....

beslenmene dikkat et bence de. dikkat ediyorum da, kuru gıdalara ağırlık verip az su ve still-tea içince sütüm azalıyor benim de. moralini bozma lütfen. bebeğini önce emzirirsin, sonra mama verirsin, aç kalmamış olur böylece.

Bizim kızımız da çok kolay almadı maalesef mamayı..Piyasadaki tüm mamaları denedik en çok Hipp ile Aptamilin tadını sevdi sanırım bu ikisini az da olsa aldı..Ama öyle kolay değil işte kaşık kaşık akıtıyor annesi ağzına olduğu kadar
Memeyi uzun süre vermeyi de şöyle sağladı, ağlasada 2 saat olmadan meme vermedi çünkü önce verince 1-2 dakika emip bırakıyordu sonra da içmiyordu..Her öğün arası 2 saat falan bekletti sonra verdiğinde küçük hanım daha uzun süre içmeye başladı.
Bir de doktor çeşitli testler yaptı acaba kilo almaya engel bir sorun var mıdır diye ama allah şükür bişey çıkmadı.
Genetik de olabilir demiş doktor, küçük yapılı ve biraz iştahsız bir çocuk olacak gibi demiş ki bebeğin babası ve tüm ailesi de çok minyon yapılıdır...
Bir de doktor kalitesiz anne sütü olmaz demiş, sen de sakın sütüm kötü psikolojisine girme canım.

bende buna benzer bir problem yaşıyorum sağıp vermeye çalışıyorum kaşıkla vermeyi denedik olmadı.sağıp aventin 1 nolu anne memesine benzeyen biberonuyla veriyorum.emmiyor çünki bizimki.benimde sütüm azalmaya başladı.önce emdirip sonra mamayı deneyin bari

Canım öncelikle emzir..
Sakın biberon kullanma onun yerine kaşıkla ver..
Yada kaşık biberonlar var onlar biraz pahalı ama bir araştır istersen...
Biberon kullanırsan memeyi bırakır..
Yazık en azından 6 ay anne sütü alsın...
Oda olmazsa süt sağma makinası al onula sağ göğsünü ve kaıkla içir ..
Ama gün içinde mutlaka 2 saatte bir emzir...
Dinamiss e katılıyorum...

Canım aynı şey benim de başıma geldi. Yaşadığın şoku ve üzüntüyü çok iyi anlıyorum. Benim bebeğim de 2 aylıktı. Doktor biraz mama takviyesi yapalım dedi. ben kabul etmedim. Beslenmemi düzeltirim dedim. Tamam dedi doktor da bu ay deneyelim olmazsa öbür ay başlarız dedi. Ben o ay inanılmaz baktım kendime. Bol su içtim. İncir yedim, rezene çayı içtim. GNC'de malt hapları var onu önerdi doktor, onu içtim. Bol ayran içtim, bulgur tükettim. Sütüm öyle bir arttı ki o ay bebiş 1200 gr aldı.

Yani bence mamaya başlamadan 15 gün olsun dene derim ben. Şu an 5,5 aylık ve 8,5 kilo oldu tombiğim. Sonraki aylarda da hep 1 kilo aldı. Ama ben hep dikkat ettim beslenmeme. Eminim sen de başarırsın. Ama olmadı mama da verirsin sonrasında günde bir kere. Sonuçta hiç anne sütü alamayan birsürü de bebek var. Moralini bozma sakın. Sütün en önemli kaynağı moral...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…