• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 günde önmuhasebe..ben de mi gariplik var?

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
Arkadaşlar merhaba..

Yeni bir işe girdim ön muhasebe öğrenerek orada o işi yapıcam diye.fakat bilgim olmadığını da söyledim.tamam dendi.pzartesi başladım salı tatildi çarşamba geldiğimde 2.günümdü bunlar başladı bana artık faturaları figan hanım kessin,bilmem ne demeye..ertesi gün perşembe yani 3. günüm ve çat pat keser gibi oldum ama yavaştım..bunlar başladı neden yavaş kesiyomuşum,böyle olmazmış vs..ve bugün yani cuma oldu,bunlar bana hiç bişeyi yapamıyosun tavrı göstermeye başladı..Ki faturaları kesebiliyorum,irsaliyeleri falan..sadece bir iki noktada firmanın özel durumuyla ilgili bilgim olmadığı için hatalı olmuş,hata bile denmez..firma dolarla alıyormuş ben euro hesabından yapmışım son alışa baktığım için..neyse..olay böyle kızlar inşallah anlatabilmişimdir..Şimdi sorum yahut sorunum şu;Bende mi acayiplik var onlarda mı? bu iş bu kadar hızlımı öğrenilip ışık hızıyla yapılabilen bişey de ben mi beceremedim? Muhtemelen işten çıkarmayı planlıyorlar gidişat onu gösteriyor,çünkü laf sokmalar var patron terbiyesizinde..Çok canım sıkıldı.Bir insanın deneme süresi 3 günmüdür iş öğrenirken?bu iş muhasebe ise dikkat istemez mi,ağır ağır kontrolle başlamaz mı öğrenme süreci..Bilemedim..:43: Kendimi işe yaramaz,salak beceriksiz ve anlayışı kıt olarak görmeye başladım,Resmen çöküntü oldu:43::43::43:

Arkadaşlar merhaba..

Yeni bir işe girdim ön muhasebe öğrenerek orada o işi yapıcam diye.fakat bilgim olmadığını da söyledim.tamam dendi.pzartesi başladım salı tatildi çarşamba geldiğimde 2.günümdü bunlar başladı bana artık faturaları figan hanım kessin,bilmem ne demeye..ertesi gün perşembe yani 3. günüm ve çat pat keser gibi oldum ama yavaştım..bunlar başladı neden yavaş kesiyomuşum,böyle olmazmış vs..ve bugün yani cuma oldu,bunlar bana hiç bişeyi yapamıyosun tavrı göstermeye başladı..Ki faturaları kesebiliyorum,irsaliyeleri falan..sadece bir iki noktada firmanın özel durumuyla ilgili bilgim olmadığı için hatalı olmuş,hata bile denmez..firma dolarla alıyormuş ben euro hesabından yapmışım son alışa baktığım için..neyse..olay böyle kızlar inşallah anlatabilmişimdir..Şimdi sorum yahut sorunum şu;Bende mi acayiplik var onlarda mı? bu iş bu kadar hızlımı öğrenilip ışık hızıyla yapılabilen bişey de ben mi beceremedim? Muhtemelen işten çıkarmayı planlıyorlar gidişat onu gösteriyor,çünkü laf sokmalar var patron terbiyesizinde..Çok canım sıkıldı.Bir insanın deneme süresi 3 günmüdür iş öğrenirken?bu iş muhasebe ise dikkat istemez mi,ağır ağır kontrolle başlamaz mı öğrenme süreci..Bilemedim..:43: Kendimi işe yaramaz,salak beceriksiz ve anlayışı kıt olarak görmeye başladım,Resmen çöküntü oldu:43::43::43:

Sizin bir sucunuz yok ki iş basvurusu yaptığınızda bütün dürüstlüğünüzle yeni öğreneceğinizi hic bilmediğinizi söylemişsiniz. Terbiyesiz amatör ve salak olan onlar. Bi insana bu kadar yüklenilmez. Yeni işe baslayan personelden (profesyonel ve deneyimli olsa bile) ilk ay verim beklenmez. Alışma sürecidir.

Böyle bir alanda çalışacaksanız,bence ilk önce eğitimini almalı donanımlı olmalısınız.
Özel kurslar dışında halk eğitim merkezlerinde ve işkur bünyesinde ücretsiz kurslar var..Üstelik günlük 20-25 tl gibi bir ücret veriyorlar kursiyerlerine.:34:

Bende çağrı merkezi elemanlığına başvurmuştum, görüşme yaparken de daha önce hiç bu sektörde çalışmadığımı , hiç bir bilgim olmadığını söyledim. Bana 2 ay deneme süren var dendi.
İşi yeni yeni öğrendim tam sistemi oturtmaya başlamıştım ki , beğenmediklerini söyleyerek çıkarttılar.
Oysaki 1 ay bile olmadı.
Ben üzüldüm mü? Hayır.
Çünkü zaten 1 hafta sonra çıkmayı düşünüyordum.
:1:
Yani özel sektörde böyle.
Makine gibi her şeyi eksiksiz hızlı hızlı yapman gerekiyor.
Öğrenme süresiymiş, denemeymiş hepsi hikaye.
Canının istediklerini istedikleri anda gönderebiliyorlar.
O yüzden en iyisi devlet.
Kafasına esen çıkaramıyor seni işten. :ssz:

sen yazmışsın ya böyle yemin ederim aybaşındaki halim geldi aklıma aynı iş önmuhasebe özel sektör yaşadığımız şeyler aynı ya bu kadar olur hesap kitap işi bide hata çıkınca yüzler düşüyo vs ama bir şey öğreten yok bi kere gösteriolar sanki her şeyi öğrendn bide kontrol etmiolar falan valla ben ayrıldım ordan bide çok uzaktı ve işe alınırken yetiştirmek üzere diye aldılar ...kısaca sende tuhaflık yok canım onlar öğretmek istemiolar ve iş yürüsün istiolar bende ayrılırken dedm madem öyle tecrübeli arayın insanlarla oynamayın dedm.

sen yazmışsın ya böyle yemin ederim aybaşındaki halim geldi aklıma aynı iş önmuhasebe özel sektör yaşadığımız şeyler aynı ya bu kadar olur hesap kitap işi bide hata çıkınca yüzler düşüyo vs ama bir şey öğreten yok bi kere gösteriolar sanki her şeyi öğrendn bide kontrol etmiolar falan valla ben ayrıldım ordan bide çok uzaktı ve işe alınırken yetiştirmek üzere diye aldılar ...kısaca sende tuhaflık yok canım onlar öğretmek istemiolar ve iş yürüsün istiolar bende ayrılırken dedm madem öyle tecrübeli arayın insanlarla oynamayın dedm.

Tatlim ben muhasebeciyimki su an bile bilmedigim cok sey var ve mali musavirden kurs aliyorum demem o ki muhasebe oyle kolay ogrenilecek birsey degil bakarsin hesap bilancolaru normal isleyistedir ancak donem sonlari ters kayitlarla kapatilir o salak patronun bike bilmez bu kadarini emin ol sikma kendini on muhasebe genel muhasebe gibi teferruatli degildir netten bak fatura irsakiye nasil kesilir stok cari kasa nasil isler sormak istediginde yardimci olurum

canım yanlış anlama beni ama muhasebeden anlamadan neden böyle bi işe girdin ki...her şeyin eğitimi var, madem muhasebe departmanında çalışmak istiyorsun, önce kursa gitmeliydin..ön muhasebe öyle bakarak öğrenilecek bişey değil...öğrenilse bile uzun zaman alır...bol keseden konuşuyor sanma, bende ön muhasebecilik yaptım...diğer bazı işler gibi bi meslek değil ki bu, hata götürmez...yaptığın ufacık bir hata şirketine milyarlar kaybettirebilir...
ya bir kursa git iyice öğren yada bu işten ayrıl...çünkü çok ezilirsin...
fatura irsaliye kesmekle ön muhasebeci olunmaz....hani faturaları falan kesebiliyorum dediğin için söylüyorum...bunlar daha en başı...gittikçe zorlaşacak...belki öğrenirsin gelişirsin, ama çok da stresli şeyler yaşarsın...
ben çalışırken, fatura dosyasının içine irsaliye koymuşum dalgınlıkla, ve büyük sıkıntı yaşamıştım sırf bu yüzden...ön muhasebecilik hata götürmez...iyi düşün canım..kızma gücenme lütfen, ama senin için diyorum...

canım yanlış anlama beni ama muhasebeden anlamadan neden böyle bi işe girdin ki...her şeyin eğitimi var, madem muhasebe departmanında çalışmak istiyorsun, önce kursa gitmeliydin..ön muhasebe öyle bakarak öğrenilecek bişey değil...öğrenilse bile uzun zaman alır...bol keseden konuşuyor sanma, bende ön muhasebecilik yaptım...diğer bazı işler gibi bi meslek değil ki bu, hata götürmez...yaptığın ufacık bir hata şirketine milyarlar kaybettirebilir...
ya bir kursa git iyice öğren yada bu işten ayrıl...çünkü çok ezilirsin...
fatura irsaliye kesmekle ön muhasebeci olunmaz....hani faturaları falan kesebiliyorum dediğin için söylüyorum...bunlar daha en başı...gittikçe zorlaşacak...belki öğrenirsin gelişirsin, ama çok da stresli şeyler yaşarsın...
ben çalışırken, fatura dosyasının içine irsaliye koymuşum dalgınlıkla, ve büyük sıkıntı yaşamıştım sırf bu yüzden...ön muhasebecilik hata götürmez...iyi düşün canım..kızma gücenme lütfen, ama senin için diyorum...

Cok haklisin muhasebe cok detay dikkat isi hata kaldirmaz

Canım ben isteyerek girmedim ki..sekreterlik yapıcaktım..döndü dolandı muhasebede kitlendi görevim bende anlamadım...ki ben sevmem muhasebeyi açıkçası..hadi elime geldi öğreneyim dedim..kısmen öğrendim o ayrı..Lakin yapılan şey güzel bişey değil,insanların hayalleriyle umutlarıyla planlarıyla kendine güvenleriyle oynuyoarlar..Ne gerek var? Madem deki bilen arıyoruz..Neyse içime su serptiniz ,şimdi daha iyiyim gerçekten..ellerinize yüreklerinize sağlık..

Canım ben isteyerek girmedim ki..sekreterlik yapıcaktım..döndü dolandı muhasebede kitlendi görevim bende anlamadım...ki ben sevmem muhasebeyi açıkçası..hadi elime geldi öğreneyim dedim..kısmen öğrendim o ayrı..Lakin yapılan şey güzel bişey değil,insanların hayalleriyle umutlarıyla planlarıyla kendine güvenleriyle oynuyoarlar..Ne gerek var? Madem deki bilen arıyoruz..Neyse içime su serptiniz ,şimdi daha iyiyim gerçekten..ellerinize yüreklerinize sağlık..

canım bazı şirketler yapıyor bunu, muhasebeciye haliyle yüksek maaş verecek, eh bunlarda napıyor, sekreter olarak alalım cüzi miktar verelim sonra muhasebeyi de yükleriz diyorlar...
bi taşla iki kuş..hem sekreterin işini yapıyorsun hem muhsebecinin işini yapıyorsun...
kendini geliştirmen için iyi bir fırsat ama bu...bak eğer çalışmaya devam edeceksen iyice öğren her ayrıntıyı her detayı not al..
kendine bi ajanda tut, ben öyle yapmıştım...en basit bilgiyi bile yaz...
takıldıkça bakarsın o deftere...
ön muhasebecilik kolay değil evet ama birgün o işten ayrılırsan ön muhsebeci olarak iş arasrsın...sekreter olarak iş bulman daha zor...ama ön muhasebe daha azınlıkta...
iyice geliş, iyice öğren...meraklı ol...
ben ilk başladığımda pek bişey bilmiyordum, daha sonra kursa yazıldım, bir yandan kursa gidiyordum bir yandan çalışıyordum...

Ben muhasebeyi teorik olarak biliyorum ama uygulamada kötünün iyisiyim
Bir beyaz eşya şirketine girmiştim
1 Haftada çok iyi öğrendim
Ama adam böyle gel gitliydi girdiğim gün beni bekleme sen başla demişti :53:
Ne nedir bilmeden nereye başlayayım yahu
Zaten o beni sevemedi ben onu sevemedim çıktım
Bezdirme politikası uyguladı herif
Böyle manyaklarda işveren oluyor ya sıkma canını

Adam gözünü üzeriden ayırmıyor ki hatasını bulayımda şutlayım diye..arkamdan diğer kıza şikayet etmek için beni bi yerlere gönderiyor manyak herif..döndüğümde şikayetlerle karşılaşıyorum diğer kızın ağzından..Bu ne ya,adam arkada namaz kılıyor,geliyor benim dedikodumu yapıyor,bu nasıl Allah inancıysa ben anlamadım..O yüzden fazla kalıpta öğrenebilecek durumum olacağını da sanmıyorum..:((

Hiç üzülme , ben Bilgisayar Programcılığından mezunum. Patronuma bilgisayar mezunuyum muhasebe bilmem dedim. Öğrenirsin dedi, sağolsun sıkmadı araştıra araştıra öğrendim. 2 yıl oldu hala eksiklerim var. Benim ilk kestiğim faturam 1 milyon üzerindeydi düşün :KK48: Hatalar illa ki olacaktır , bu senin sorunun değil bile bile almışlar. Yardımcı olmalarını söyle sürekli sor . Moralini bozma sen onların moralini boz sürekli soru sorarak :)

Back
X