• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Gün embriyolog aradı kızlar yardım.

Mtargetins

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2024
9
3
1
29
Merhaba , iyi forumlar 🌸
Bilenler bilir, Bahçeci Umut tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum. İlk tüp bebek denememiz, benim yaşım 29 eşimin ise 31.
Ben PKOS um, eşimde herhangi bir sperm problemi yok (değerleri iyi).
Başlayalım sürece dedik,
Geçen perşembe OPU oldum, 21 yumurta 🥚 toplandı 17 si olgun çıktı. 17 olgun yumurtadan 1. gün 11 adeti döllendi.
Bugün üçüncü gün az önce aradılar. 5 tanesi iyi beklenen gibi gelişmiş kalan 6 sı geriden geliyor dediler ( 11 tanesi hayatta ama 5 tanesi istenilen gibi 6 tanesi geriden geliyor. geriden gelenlerinde beşinci güne ulaşabildiğini söyledi embriyologum) şimdi sorum şu, her ihtimale karşı 5 taneden en azından iki tanesini üçüncü günde dondurmak istedim embriyolog gerek yok dedi. Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba , iyi forumlar 🌸
Bilenler bilir, Bahçeci Umut tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum. İlk tüp bebek denememiz, benim yaşım 29 eşimin ise 31.
Başlayalım sürece dedik,
Geçen perşembe OPU oldum, 21 yumurta 🥚 toplandı 17 si olgun çıktı. 17 olgun yumurtadan 1. gün 11 adeti döllendi.
Bugün üçüncü gün az önce aradılar. 5 tanesi iyi beklenen gibi gelişmiş kalan 6 sı geriden geliyor dediler ( 11 tanesi hayatta ama 5 tanesi istenilen gibi 6 tanesi geriden geliyor. geriden gelenlerinde beşinci güne ulaşabildiğini söyledi embriyologum) şimdi sorum şu, her ihtimale karşı 5 taneden en azından iki tanesini üçüncü günde dondurmak istedim embriyolog gerek yok dedi. Siz olsanız ne yapardınız?
Ben olsam dondurmazdım, sayı olarak çok iyi 5. Güne götürürdüm ve net kalitelerini biliyor olurdum

Merhaba , iyi forumlar 🌸
Başlayalım sürece dedik,
5. Gün embriyosu her zaman kendini ispatlamış daha sağlıklı embriyodur sayınız güzel boşuna 3. Güne riske atmayın😊

Benzer durum bende de yasanmisti, doktorum ve embriyologum israrla besinci gune beklettiler. Hatta kalan ucunu da altinci gun gozlemlediler. Sabirla bekleyin🙏🏼

Peki sizin sonuç nasıl olmuştu?
3.gun aradiklarinda 4 tane iyi kalite,3tane de geriden gelen orta gelisim gosteren embriyo vardi. 5.gun oldugunda hicbir sey degismemisti iyi ve kotu anlaminda 🤓aynen geldi yani 5.gune. 4 donduruldu,kalan 3embriyom altinci gune gozlemlendi ama dondurmaya uygn bulunmadigi icin imha edildi.

Back