Herkese merhabalar. Bir süredir siteyi çalılıkların arasından izlememe rağmen bu benim ilk mesajım.. Aslında uzun zamandır yazmak istiyordum fakat ancak nasip oldu. Doğru yere mi yazıyorum ondan bile emin değilim ama ben de birilerine umut olabilmek için hikayemi sizlerle paylaşmak istedim Ben 2,5 yıllık evliyim. 29 yaşındayım. Evlendikten bir yıl sonra korunmayı bırakmıştık. Üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra rutin doktor kontrollerimde bebek de istediğimiz bilgisini veriyor, o dönemler ortada bir sıkıntı olduğunu bilmediğim için paniklemiyordum. Doktorun da korunmasız ilişkiye rağmen 1 yıl içinde bebek sahibi olmazsak bunun ancak o aşamada tıbben dikkate alınacağını ve araştırılacağını söylemesi içimi rahatlatmıştı. Ohh! Demek ki çok normaldi, doktor hiç tedirgin olmamıştı. Üzerinden biraz daha zaman geçince ben olayı ciddiye almaya başlamış çok sıkı yumurta takipleri yapmaya koyulmuştum. Ama olmuyordu. Çok ağrılı adet olduğum için bir gün acile gitmek durumunda kalmıştık, acildeki doktora 8 aydır gebelik istediğimi söylemem üzerine doktor günümüzde inferlitenin çok yaygın olduğunu, 8 ayın ciddi bir zaman olduğunu artık bu durumun araştırılması gerektiğini söyledi. İlk kan tahlilimle büyük bir sürprizle karşılaştın. Fsh denen bir hormonla tanıştım. Değerim çok çok yüksek değildi ilk testte 11, bir sonraki testte 13 çıktı. Amh sonucum ise 1,20 çıktı. Fakat Ultrason muayenesi de durumu destekliyordu. Ve teşhis kondu: erken yumurta yetmezliği.. Bu nedir ne yapacağız diye sorgularken kendimi bir sürü bitkisel kürler içerken buldum. Ama olmuyordu. Çözüme kavuşamıyorduk. Doktor doktor gezdim. Ultrasonda görünen tablonun aslında kan değerlerime göre daha ciddi olduğunu, yumurta sayımın az olduğunu ve doğrudan tüp bebek yapmamızı söylediler. Biz öncesinde bir kere aşılama denemeye karar verdik, fakat olmadı. Sonra araştırdık ve bir merkezde karar kıldık. Tüp bebek sürecini yaşayan bilir, kan tahlilleri, muayeneler, göbekten vurulan iğneler... Tedavide 4 yumurtam toplanmıştı, çok şanslıydım hepsi olgundu. Ama sevinmek için çok erkendi. Çünkü sadece 1 yumurta mikroenjeksiyon yöntemiyle döllenebildi. İkinci gün labaratuvardan embriyonun gerekli hücre sayısına ulaşmadığını fakat 3.gün transfer yapılacağını söylediler. 3 gün merkeze gittiğimizde ise embriyonun hız kazanıp beklenen hücre sayısına ulaştığını söylediler. İşte o gün anladım onun ne kadar güçlü olduğunu. Onun da bizi ne kadar istediğini.. Anlayacağınız üzere güzel haberi aldık Şükürler olsun ki şu an 8 haftalık hamileyim.. Dualarım hem bebeğim için hem de bu yola baş koyup mucizesini bekleyen tüm anne adayları için... Aynı durumda olan arkadaşlara önerim, vakit kaybetmemeniz ve umudunuzu asla yitirmemeniz. Hepinize sevgiyle