3 doğum şeklini de öğrendiğim doğum hikayem

kukuleta

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
170
71
298
39
Hamilelik haberimizi , bebeğimizi tamamen süpriz seklinde ögrendik. Mide bulantim var idi ama regl olmustum ve bize göre her şey normal idi. Bir sabah bulantim artinca ders öncesi (ögretmebim) eşim hadi acile gidelim , bir baksinlar sana dedi ve gittik. Acil doktoru ne olur olmaz kadin dogum uzmani görsün dedi ve o da ne 6 haftalik.hamileyim neyse 1 aylik zorlu aşerme döneminden sonra 32. Haftaya kadar derslere devam ettim , sonra evde doğum hazirliği yapmaya başladim yürüyüsler , alisveris, nefes egzersizleri. En son cati muaynesi kontrolumde doktoruma ee benim dogum nasil olucak dedim .o da normal olmamasi için hiç bir neden yok dedi . Açikcasi korkuyordum , hep sezaryen nedense hayal ediyordum . Ve 38. Hafta annem babam ve ben kontrole gidelim dedik. Esim geleyim istersen dedi ben, gerek olmadigini rutin kontrol olup gelicem dedim ama öyle olmadi.Doktorum nst sonuçlarima bir bakinca , senin dogum baslamis dedi . Neyseki Eskisehir kuçuk bir yer , esim hemen isten geldi , babam hazir olab dogum cantami evden getirdi , beni hazirladilar , suni sanci takildi normal dogum beklenmeye baslandi. Ama saatler geciyor acilma istenen boyutta olmuyordu , eşim geliyor yanima konusuyoruz,kalkip egzersiz yapiyordum, annem gelip opüyordu korkma diye ama bebeğim dogmuyordu , sabah 9 da girdigim hastaneden aksam 6 olmustu ama bebeğim hala dogmamisti. Sonra baktilar ki normal doğum artik olmaz bebegim boynunu bukmus normal dogum sansini kapamis. Neyse hemen epidurale hazirlayalim dediler , hazirladilar , anestezi uzmani bekleniyordu , ama o da ne ? Tum ilaca ragmen uyusmamistim, ameliyathanede epidural icin nesteri dokundurup canim hissediyormusun dediklerinde ben ciddi ciddi hissediyordum. Ve doktorum yapack bir sey yok hadi genel anestezi dediler ben filmlerdeki gibi simdi 10 dan geriye sayicaz falan saniyordum ama tek hatirladigim doktorum en son gulumsedi bana Sabah 9 da baslayan dogum hikayem , 21.15 te oğlusum doğdu ve 23 sularinda ben kendime geldim 2 gun hastanede yatis ve sonra eve geliş derken toplamda 1 ay da artik kendi basima her seyimi yapar olmustum. Zorlu bir surec idi ama sonunda bir can geldi dunyaya , degerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…