3.cocuk ve kurtaj

Tam kafa yemelik yemin ederim. Kadını bulsalar recm edecekler.
sadece bir kere hamile kaldım onu da doğurdum.ama ne hakkım var kürtaj olanları eleştirmeye?herkesin yaşam dinamiği farklı.evlilik içinde de evlilik dışında da bebeği istemiyorsa aldırabilir.buna da kimse karışamaz.herkesi çok dindar sanmaları hele bazı üyelerin trajikomik.sanki hepimiz dört dörtlük tüm ritüelleri uyguluyoruz inananlar bile .valla komikler.bir kadının kendi kararını vermesine bile ağızlarından köpükler saça saça saldırıyorlar.insana saygı duymayı ne zaman öğreneceğiz biz?kadın doğuracağım dese saygı duymalıyız aldıracağım dese saygı duymalıyız.

Ne kadar sacma sapan bir cevap. Hatanın bedeli bebek diye bit şey yazıyor mu orada? Hatanin bedeli bir cocugun sorumluluğunu alıp iyi bir anne ve baba olmak için daha fazla her anlamda fedakârlık gösterebilmek. Sizin anlayışının epey tuhaf ve cok avam.
Ooo anne baba olmayı da ceza yaptıysak tamamdır bu iş. Çok elitist bir düşünce, tebrikler.
Esas ceza nedir biliyor musunuz? Kime ceza kesiliyor bakılamayacak çocuğu doğurunca? Bizzat bebeğe ceza kesiliyor.
Annesi tarafından sokağa terk edilen Mihriban bebek vefat etti bu arada. Kim ceza çekti sizce?

Kadın bakamam, iyi anne olamam diyor işte. Herkes bakamayabilir yani. Keşke düzgün korunsaydi ama bunu söylemek için çok geç artık öne bakmak lazım. Anne olmaya hata bedeli demişsiniz, iyi anne olmak hata bedeli mi yani ?
Sizin okuduğunuzu anlama sıkıntıniz var belli cevap versem onu da yanlış anlayacaksiniz bu da belli :) anne olmak normal şartlarda dünyanın en guzel seyi. Ve ayni zamanda en cok fedakarlik isteyen seyi. Kadin bu fedakarligi göstermeyecegini söylüyor bende yaptiysan göstereceksin diyorum neyini anlamiyorsunuz ki? Sizin mantiginizda insanlara göre hamile kal aldır cok basit. Bir canlıyı keyfi yere oldurmek basit bir sey degil hele ki kendi canini keyfi yere oldurmenin hicbir aciklamasi olamaz. Dinle imanla da alakasi yok ahlakla alakasi var.

Hani burada çocuğu olmayana böyle ulu ulu siz de evlat ediniverin canııım deniyor ya. O yurtlardaki çocukların hikayeleri farklı mı sanıyorsunuz? Benim yeğenimi de kurumdan aldılar yeni doğmuşken. Yakinen tecrübe ettiğimden birincil ağızdan yazayım. Bizim bebeğimiz şanslıydı, ailemiz bir çocuğun yetişebileceği niteliklere sahip şükür ki. Bizimki büyük bir şans, yapboz parçası gibi kenetlendiler, bizimkiler anne baba, bebeğimiz de evlat oldu. Ama dedim ya şans, edinilmeyen çocuklara ne oluyor peki? Hepsi bu kadar şanslı mı? Veya edinen ailenin kötü çıkma ihtimali?
Aile içine doğup da öldürülen, istismara uğrayan "bebekler" peki? Çocukları doğduklarına pişman ediyorlar artık. Biraz şu gözünüzü açın ya. Herkes pespembe romantik romantik takılıyor. Her insan anne baba olamaz, olmamalı. Sevişmek gayet umumi bir olay, bu bir kıstas değil. Tamam sorumsuz, sevişmiş korunmamış- konu sahibi özelinde konuşmuyorum bu arada- diye illa anne mi yapılacak bu kadın?

Sizin okuduğunuzu anlama sıkıntıniz var belli cevap versem onu da yanlış anlayacaksiniz bu da belli :) anne olmak normal şartlarda dünyanın en guzel seyi. Ve ayni zamanda en cok fedakarlik isteyen seyi. Kadin bu fedakarligi göstermeyecegini söylüyor bende yaptiysan göstereceksin diyorum neyini anlamiyorsunuz ki? Sizin mantiginizda insanlara göre hamile kal aldır cok basit. Bir canlıyı keyfi yere oldurmek basit bir sey degil hele ki kendi canini keyfi yere oldurmenin hicbir aciklamasi olamaz. Dinle imanla da alakasi yok ahlakla alakasi var.
Ayy yasal süreçte öldürme olmaz.

Fedakarlık hadi ben fedakarim iyi anne olayım diye yapılacak birşey değil. Herkesin kapasitesi, maddi, manevi yeterliligi farklı. Mesela Şu an fitigim var bardak bile kaldıramıyorum, bebek olsa da taşıyamam, emzirmem imkansız, çocuğumun biri özel ilgi bekliyor, 2 sine zor yetişirken 3. imkansız yani. Kadın da demiş bakamam demiş, siz ondan iyi mi bileceksiniz? Hadi iyi anne ol diye zorla bebek mi vereceksiniz kadının kucağına?

Cevap yazarken hakaret etmezseniz sevinirim

Kürtajı önermeyen herkes linçe uğruyor başlıkta çok saskinim. Kürtaj dediğiniz şey insanın kendi kalbi atan veya atmayan ama öldürülmezse atacak olan minicik bebeğini öldürmesi demek. Buna ne kılıf buyurursanız uydurun. Hele kj bu başlıkta tamamen sorumsuzca ve lkendi zevki uğruna korunmamis bile bile lades demiş bir kadın var. Ikinci çocuğuna da böyle hamile kalmış ama akillanmamis. Sadece karnındaki bebeğe açıyorum. Yetişkin iki cocuk annesi bir kadın yaptığı hatanın bedelinj çekmeli. Psikoloji diye her olayda one surulen durum da artık cok itici geliyor bana. Bebeğini öldürdükten sonra psikolojisi cok mu iyi olacak diger iki çocuğuyla cok mu sağlıklı ilgilenecek? Ama yorumlarin geneline bakarsanız hic umrunda olmamasi gerekir. Çoğu yorumdan midem bulandı. Bahsettiğiniz kist aldırmak degil bebek öldürmek bu kadar kolay bir sey gibi lanse edilmemeli. (Not bir çocuğum var ikinciyi uzun bir süre istemiyorum ve 3yontemle korunuyorum. Cocuk istemeyen de korunsun bir zahmet veya sorumsuzlugunun bedelini çekip iyi bir anne olmayı öğrensin.)
Ay ben forumda bu kadar çok toksik karakter olduğunu bilmiyordum, şaşkınım

Kadin bu fedakarligi göstermeyecegini söylüyor bende yaptiysan göstereceksin diyorum
Arkadaşım elinden gelen bişey varsa , birşeylere sahipsen feda edersin, bu kadın YOK diyor... zaten iki çocuğum var diyor, psikolojim bitik diyor, maddi durumum yok diyor...Okumadınız mi? Olmayan şeyi nasıl feda edebilir? Kadın yok diyor YOK....neyi feda edecek? offf şiştim yeminle.....

Son düzenleme:
Bu kadar kolay olsaydi kimsenin psikolojisi bozulmazdi. Insanlar bunalima, depresyona girmezdi
Ya hakikaten, bizde mi bir gariplik var, biz mi çocuk bakmayı bilmiyoruz. Yeminle kendimden geciyorum çocuk bakacağım diye. Millet çala kalem bakıyor heralde ya da çocukları çok kolay çocuklar.

Kürtajı önermeyen herkes linçe uğruyor başlıkta çok saskinim. Kürtaj dediğiniz şey insanın kendi kalbi atan veya atmayan ama öldürülmezse atacak olan minicik bebeğini öldürmesi demek. Buna ne kılıf buyurursanız uydurun. Hele kj bu başlıkta tamamen sorumsuzca ve lkendi zevki uğruna korunmamis bile bile lades demiş bir kadın var. Ikinci çocuğuna da böyle hamile kalmış ama akillanmamis. Sadece karnındaki bebeğe açıyorum. Yetişkin iki cocuk annesi bir kadın yaptığı hatanın bedelinj çekmeli. Psikoloji diye her olayda one surulen durum da artık cok itici geliyor bana. Bebeğini öldürdükten sonra psikolojisi cok mu iyi olacak diger iki çocuğuyla cok mu sağlıklı ilgilenecek? Ama yorumlarin geneline bakarsanız hic umrunda olmamasi gerekir. Çoğu yorumdan midem bulandı. Bahsettiğiniz kist aldırmak degil bebek öldürmek bu kadar kolay bir sey gibi lanse edilmemeli. (Not bir çocuğum var ikinciyi uzun bir süre istemiyorum ve 3yontemle korunuyorum. Cocuk istemeyen de korunsun bir zahmet veya sorumsuzlugunun bedelini çekip iyi bir anne olmayı öğrensin.)
Ne vır vır ettiniz. Bebek falan değil o, birkaç haftalık hücre yığını, sadece bir embriyo, fetüs değil; gebeliğini de isterse sonlandırır, size ne? Kanun bile o hakkı vermiş, size ne oluyor? Olmuş bir hata aldırmayıp daha büyük bir hata mı yapsın, yargılama haddini kendinizde nasıl buluyorsunuz? Hepimiz korunma konusunda eleştirdik, artık bundan sonrasını tartışıyoruz, zaman geriye akmaz. Bu kadar hassassanız tüp bebekle çöpe giden embriyolara da hüğğğğ gitti bebekler diye ağlayın.

Emin ol herkes, istenilmeyen bir bebek olmaktansa hic dogmamis olmayi tercih ederdi.

Lütfen annesi tarafindan istenilmeyen bir insana sorun. Cocukluk travmalarindan, sevgisizlikten ilgisizlikten, bahsedecektir. Ve yukarda yazdigim cümleyi kuracaktir.

Ayrica "iyi bir anne" sadece dogurmakla olunmuyor :)

Ya hakikaten, bizde mi bir gariplik var, biz mi çocuk bakmayı bilmiyoruz. Yeminle kendimden geciyorum çocuk bakacağım diye. Millet çala kalem bakıyor heralde ya da çocukları çok kolay çocuklar.
Valla ayni seyi düşünüyorum ya. 10 aylik bebegim var. Sabahtan aksama kadar canim çıkıyor. Iyi yesin, temiz giysin, oyun oynasin, vaktiyle yatip kalksin. Tabi hepsi tek seferde olmuyor. Yemek begenmiyor hop yenisini hazirla, altini degistiriyorsun çiş kacirmis oluyor. Cocuk 10 aylik ben 10yil yaslandim. Asla ikinci cocuga bakamam.

Valla ayni seyi düşünüyorum ya. 10 aylik bebegim var. Sabahtan aksama kadar canim çıkıyor. Iyi yesin, temiz giysin, oyun oynasin, vaktiyle yatip kalksin. Tabi hepsi tek seferde olmuyor. Yemek begenmiyor hop yenisini hazirla, altini degistiriyorsun çiş kacirmis oluyor. Cocuk 10 aylik ben 10yil yaslandim. Asla ikinci cocuga bakamam.
Hafta içi, hafta sonu hep koşturmaca 😔 maddi, manevi bittik valla çocuklar için. Bakılır bakılır diyenler rahat rahat buyutenler kesin.

Hafta içi, hafta sonu hep koşturmaca 😔 maddi, manevi bittik valla çocuklar için. Bakılır bakılır diyenler rahat rahat buyutenler kesin.
Kuzenim 2.cocugu yapti. Digeri 3 yasinda. 6 aylik bebeğine bizim yedigimiz mercimek corbasini veriyor. Baharatli, yagli. Boyle baksam bende 5 tane bakarim. Anam babam usulu bakiyorlar kolay geliyor

yaa bi SPİRAL! Şu forumda yaza yaza parmaklarım aşındı. Devlette orda burda takıyorlar. Sonra ne geri çekilme ne başka bişi. 10dakikalık muayenede takılıyor. Sonrası rahatlık.
Benim ona rağmen ya kalırsam diye ödüm patlıyor, gittim taktırdım aradan 1 ay gećmedi takip ettigim bir doktor spiral yerinde oldugu halde hamile kalan gebesinin ultrasonunu paylaştı 🙄

Kuzenim 2.cocugu yapti. Digeri 3 yasinda. 6 aylik bebeğine bizim yedigimiz mercimek corbasini veriyor. Baharatli, yagli. Boyle baksam bende 5 tane bakarim. Anam babam usulu bakiyorlar kolay geliyor
Çocuğun tek defterini açmayan tanıdıklarım var, ben bütün gün ders çalışmaca 😏

yoo asıl onlar iyi anne baba değil.çocuklar herşeyden mahrum.sevgi az görüyor saygı az görüyor.düzgün karekterli yetiştirilmiyor.okulda başarısızlar psikolojileri bozuk yarısının.bugün ne duydum.kızın eski okulunda il genelindeki deneme sınavlarını istemiyormuş bazı veliler.sebep 15 günde bir 15 tl vermek istememeleri.bunlar da anne baba.o yüzden maddi manevi bakabilecekler anne baba olsun.çocuklara da yazık.

Tamam ben anladim. Siz bence Hayatinizda hic caresiz kalmamissiniz hic maddi sıkinti görmemissiniz hatta hayal dünyasinda yasiyorsunuz..
Bi Kadin maddi gücü yetersiz olabilir, tek basina kalmis olabilir, baska sorunlari olabilir yada piskolojik olarak kendini iyi hissetmeyebilir.
Bi bebegin saglikli düsünceye sahip olan bir Anneye ihtiyaci vardir yoksa kendide saglikli büyüyemez.

Burda hic dünyaya gelmemis bebeklere "aciyorsunuz" ya merak ettim yetimhanede o kadar sahipsiz cocuklar var hic birini ziyaret edip yada evlatlik edindinizmi yada burda şov mu yapiyorsunuz anlayamadim?

yoo asıl onlar iyi anne baba değil.çocuklar herşeyden mahrum.sevgi az görüyor saygı az görüyor.düzgün karekterli yetiştirilmiyor.okulda başarısızlar psikolojileri bozuk yarısının.bugün ne duydum.kızın eski okulunda il genelindeki deneme sınavlarını istemiyormuş bazı veliler.sebep 15 günde bir 15 tl vermek istememeleri.bunlar da anne baba.o yüzden maddi manevi bakabilecekler anne baba olsun.çocuklara da yazık.
Sorsan hepsi kürtaja çok karşıdır, iyi ki doğurmuşlardır, çok seviyorlardır, hepsi çok cok iyi annedir, annelik çok güzeldir, çok fedakarlardır, hakları ödenmez...:ukala::ukala:

Son düzenleme:
X