3.cocuk ve kurtaj

Gidin kreşe 23 Euro yı kesin üstünü isteyin. Bakalım ne diyecekler?😀
Bide yabancı kökenli okul:))
Burda da baZı şeyler değişti, bwzı ürünler gerçekten bulunmuyor mesela yağ çok zor buluyoruz. Yani anlamadım gelmiyor ya da bitiyor …
gerçekten pahalı oldu mesela 0,60 cent ödediğimiz şeyler 1.20 Euro oldu. Biz kafayı yedik herşey çok pahalı diye . Aldığımız şeyler aynı kasaya gidiyoruz 20 Euro fazla çıkıyor. Bütün dünyanın dengesi bozuldu AMA asla Türkiye ile kıyas edilecek bir durum değil. Türkiye bambaşka ya . Yazın 6 hafta kaldım gerçekten insanlar nasıl geçiniyor hayretler içinde kaldım. Hem tebrik ettim hem de gerçekten çpk üzüldüm. İnsanlar o karttan al bu karta ver bundan al şuraya yatır bütün gün hesap kitap peşinde..
Çok üzücü .. Allah herkesin yardımcısı olsun, sebep olanların da müstehakını versin 🤷🏻‍♀️

Şu fotoğrafı gönderdi bugün abim bana ,
‘Sen kim köpek akşam evine giderken kola alıp içeceksin’ yazmış …
Sokak röpartajlarını izliyorumda,feci anlatan dayılar ve teyzelerde var orada yaşayanlar olarak.
Bde bunun tam tersini anlatan gurbetçilwrde var,burayla kıyaslamak bile uzaya 4 şeritle yol yapmakla aynı nerdeyse.
Ciddi sıkıntılar var,pazarda artık toplayanlar,çöpleri karıştıranlar var,ekmek fırınından askıda ekmek olayı var bedava ekmek alanlar bile var.Eskiden bende parasını verip alınmasına teşvik oldum sonra yapmadım açıkcası,hem şikayet edip hemde laf söylemyenlere sövesim geliyor açıkcası.

Kola ciddi arttı burada.

Bide yabancı kökenli okul:))

Sokak röpartajlarını izliyorumda,feci anlatan dayılar ve teyzelerde var orada yaşayanlar olarak.
Bde bunun tam tersini anlatan gurbetçilwrde var,burayla kıyaslamak bile uzaya 4 şeritle yol yapmakla aynı nerdeyse.
Ciddi sıkıntılar var,pazarda artık toplayanlar,çöpleri karıştıranlar var,ekmek fırınından askıda ekmek olayı var bedava ekmek alanlar bile var.Eskiden bende parasını verip alınmasına teşvik oldum sonra yapmadım açıkcası,hem şikayet edip hemde laf söylemyenlere sövesim geliyor açıkcası.

Kola ciddi arttı burada.
Ay şu siteye keşke sesli mesaj özelliği eklense 😂 anlatmak, yazmaktan daha kolay K Kazen 🤩
İsteyenin bir yüzü demişler 🫣

Ya şöyle dayılar teyzeler alışmışlar çünkü bedava yaşamaya , burda mark zamanında geçinemiyoruz diyip devletten para alan adamlar Türkiye’de bina diktiler.
Tabiiki değişti eskiye göre
Artık bazı şeyler kontrol ediliyor, devlet eskisi gibi her kapısına gidene al snaa para var diyip dağıtmıyor , iyi de yapıyor. Ben, eşim bürün ailem kendimizi bildik bileli çalışıyoruz..
millet çalışmasın, devletten geçinsin diye değil tabii ki . Benim, onun bunun vergileri ile ödeniyor o paralar.
Eşim avukat, kendi bürosu var gelirimizin yarısını vergi olarak ödüyoruz.
10 bin kazanıyorsak EN AZ 4’ünü devlete ödüyoruz.vergi çok ödeniyor ama işte yaşlandığımda, evime bakıcı gönderilip bakılacağımı biliyorum, bir durum olup çalışamazsam sokakta kaldım korkum yok .. böyle olunca insan ‘tamam’ diyor . Diğer türlü sadece al..

Ay şu siteye keşke sesli mesaj özelliği eklense 😂 anlatmak, yazmaktan daha kolay K Kazen 🤩
İsteyenin bir yüzü demişler 🫣

Ya şöyle dayılar teyzeler alışmışlar çünkü bedava yaşamaya , burda mark zamanında geçinemiyoruz diyip devletten para alan adamlar Türkiye’de bina diktiler.
Tabiiki değişti eskiye göre
Artık bazı şeyler kontrol ediliyor, devlet eskisi gibi her kapısına gidene al snaa para var diyip dağıtmıyor , iyi de yapıyor. Ben, eşim bürün ailem kendimizi bildik bileli çalışıyoruz..
millet çalışmasın, devletten geçinsin diye değil tabii ki . Benim, onun bunun vergileri ile ödeniyor o paralar.
Eşim avukat, kendi bürosu var gelirimizin yarısını vergi olarak ödüyoruz.
10 bin kazanıyorsak EN AZ 4’ünü devlete ödüyoruz.vergi çok ödeniyor ama işte yaşlandığımda, evime bakıcı gönderilip bakılacağımı biliyorum, bir durum olup çalışamazsam sokakta kaldım korkum yok .. böyle olunca insan ‘tamam’ diyor . Diğer türlü sadece al..
Onlara sorsanız orasıda battı enflasyon çok yüksek burayla aynı diyorlr nedense.
Burada bir ipone telefonu almak bile kaç ay acaba,orada saate vuruyor insanlar.
Güvence var orada,sonrada bilmem kaç çocuk deniyor.

Evet bunun korkusunu yaşıyorum ya aldirdiktan sonra vicdan azabı çekersen daha kötü olursam diye ama işte suanki piskolojimde 1 çocuğa daha bakamayacagim ve bu sefer 3 u birden mahvolacak korkusu
Aldirmakta çok büyük yük. Aldıran birisi doğum kadar zor demişti birde vicdan azabı çekerim diyorsunuz eğer böyle olursa yine bu şuan ki çocuklarınıza bakım vermenizi zorlaştırabilir.

Onlara sorsanız orasıda battı enflasyon çok yüksek burayla aynı diyorlr nedense.
Burada bir ipone telefonu almak bile kaç ay acaba,orada saate vuruyor insanlar.
Güvence var orada,sonrada bilmem kaç çocuk deniyor.
İşte eskiye göre bakılırsa tabi battı, horhor çeşmesi gibi kullandılar da ondan battı.
Nüfus arttı.. bir sürü etken.
Herşey değişmedi mi.

Eski Almanya -yeni Almanya ben de sonuna kadar kıyaslarım, değişti derim hayat zorlaştı derim…

Ama işte Türkiye ile kıyaslama konusuna gelince orda gülerler adama.
Göz var izan var. Yani abuk subuk konuşmanın mantığı yok. Ha madem o kadar güzel git kardeşim, git orda yaşa
Böyle düşünenler hep aynı cümleyi kuruyor ;
‘Gidebilsem giderim’
sanki burda ayağından tutan var.

İşte eskiye göre bakılırsa tabi battı, horhor çeşmesi gibi kullandılar da ondan battı.
Nüfus arttı.. bir sürü etken.
Herşey değişmedi mi.

Eski Almanya -yeni Almanya ben de sonuna kadar kıyaslarım, değişti derim hayat zorlaştı derim…

Ama işte Türkiye ile kıyaslama konusuna gelince orda gülerler adama.
Göz var izan var. Yani abuk subuk konuşmanın mantığı yok. Ha madem o kadar güzel git kardeşim, git orda yaşa
Böyle düşünenler hep aynı cümleyi kuruyor ;
‘Gidebilsem giderim’
sanki burda ayağından tutan var.
Geri dönün o zaman denilincede,işim orada diyorlar,biliyorlar onlarda buranın yaşam kalitesizliğini.
Kaç kişi döner acaba oradan,bence kimse dönmek istemez.

Geri dönün o zaman denilincede,işim orada diyorlar,biliyorlar onlarda buranın yaşam kalitesizliğini.
Hanım abla hepsi laf .
Hiç kimse geri dönmez .
Geri dön o zaman denildiği zaman “Bizim düzenimiz var , nasıl gelelim?” diyorlar .

Kur farkında makasın bu kadar açık olması bir çoğunun işine geliyor.
Bir elin parmaklarını geçmiyor gerçeği söyleyenlerin sayısı.
Onların da suçu değil bizim su anki durumumuz. Sorumlular başka da neyse …
Ama en azından dürüst konuşsalar bari.
Yazacak cok şey var da neyse .

Hanım abla hepsi laf .
Hiç kimse geri dönmez .
Geri dön o zaman denildiği zaman “Bizim düzenimiz var , nasıl gelelim?” diyorlar .

Kur farkında makasın bu kadar açık olması bir çoğunun işine geliyor.
Bir elin parmaklarını geçmiyor gerçeği söyleyenlerin sayısı.
Onların da suçu değil bizim su anki durumumuz. Sorumlular başka da neyse …
Ama en azından dürüst konuşsalar bari.
Yazacak cok şey var da neyse .
Elbette laf onlardaki,oradaki imkanlarıkim bırakıp gelmek isterki sonra.
İnsanlar düzenlerini kurmuş bile,buraya gelse biterler yani.
Röportajlarda bile vatandaş inanmayın raflar boş bile değil diyor,bir kesimde tam tersini ifade ediyor.
Dediğin gibi çok şeyvarda yazamıyoruz burada.

Aynen öyle %2 döner .

Çok yakın akrabam aynı bu kafada. Ama bir şey oldu çifte vatandaşlık kabul olmadı ya Türk ya Alman vatandaşlığı tercih etmesi gerekiyordu, Alman vatandaşlığını seçti 🤔
Aşırı milliyetçi biri değilim, ülkemi, geldiğim soyu severim ama Almanya’da yaşıyorum burda büyüdüm yani kendimi buraya daha çok ait hissediyorum, ailem burda, çocuklarım, arkadaşlarım…
Ama onlar kadar milliyetçi olsam ne vatandaşlığımı verirdim ne de bir dakika burda kalırdım 😌

Çocuğumun olması için neler vermezdim. 10 tane bile olsalar basımın üstüne. Keşke dünyada adalet olsa. Zaten çocuğu olanlar yerine bizi bulsa o melekler.Uzulmeyin .
Bir arkadaşım da beşinciyi duyunca kahrolmuştu ki o dördüncüye de kazara hamile kalmıştı. Hepsi büyüdü çocukların. Geçiyor
Bu kadar duygusal bakmayı doğru bulmuyorum. Bir çocuğun sorumluluğunun ne demek olduğunu bilseydiniz o kadının neler yaşadığını anlar empati yapardınız.

Aynen öyle %2 döner .

Çok yakın akrabam aynı bu kafada. Ama bir şey oldu çifte vatandaşlık kabul olmadı ya Türk ya Alman vatandaşlığı tercih etmesi gerekiyordu, Alman vatandaşlığını seçti 🤔
Aşırı milliyetçi biri değilim, ülkemi, geldiğim soyu severim ama Almanya’da yaşıyorum burda büyüdüm yani kendimi buraya daha çok ait hissediyorum, ailem burda, çocuklarım, arkadaşlarım…
Ama onlar kadar milliyetçi olsam ne vatandaşlığımı verirdim ne de bir dakika burda kalırdım 😌
Dönecek olanlarında ciddi bir gelirinin olması lazım ki rahat yaşayablsinler burada.
İşlerine gelmiş ki direk alman vatandaşlığını seçmişler buda tercih meselesi aslında.

Dönecek olanlarında ciddi bir gelirinin olması lazım ki rahat yaşayablsinler burada.
İşlerine gelmiş ki direk alman vatandaşlığını seçmişler buda tercih meselesi aslında.
Kesinlikle tercih meselesi asla eleştirmek.
Bazı olaylara mantık çerçevesinde bakmak gerekiyor.
Ben de Alman vatandaşıyım.

Söylemek istediğim şu ;
Türklükten nutuk atıp, Türkiye’nin ballı yağlı olduğunu iddia ederken, böyle bir tercih sunulduğunda, hiç tereddütsüz diğerinin seçerlerse o zaman işte gülerler adama ..

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Korunsaydınız,ama olan olmuş rabbim rızkını verir doğurun demeye geldim.Çok büyük bir günah aman diyim.

yaa bi SPİRAL! Şu forumda yaza yaza parmaklarım aşındı. Devlette orda burda takıyorlar. Sonra ne geri çekilme ne başka bişi. 10dakikalık muayenede takılıyor. Sonrası rahatlık.
Hanfendi olduktan sonra her şekilde oluyor ha tabiki tedbirini almak gerekiyor benim kızım ikinci çocuğuna spiral ile kaldı oda çok üzüldü ağladı ama şimdi kocaman oldu maşallah ikisi bir büyüdü çok şukür🧡

Kesinlikle tercih meselesi asla eleştirmek.
Bazı olaylara mantık çerçevesinde bakmak gerekiyor.
Ben de Alman vatandaşıyım.

Söylemek istediğim şu ;
Türklükten nutuk atıp, Türkiye’nin ballı yağlı olduğunu iddia ederken, böyle bir tercih sunulduğunda, hiç tereddütsüz diğerinin seçerlerse o zaman işte gülerler adama ..
Biliyorlar çünkü buradaki yaşamın ne kadarzor olduğunu.
O yüzden gelmzezler bile,birde oy kullanmasalar keşke orada.

Maddiyi düşünmüyorum zaten ama piskolojim şuan bile iyi değil üst üste iki çocuk bakmak çok zorladı beni ve tek başımayım yani eşime diyorum doguriyim bakarız o bile senin piskolojin bunu kaldircakmi diyor
Bende öyleydim 3 üncü çocuğa hamile kaldığımda benim iki büyük vardı 12 13 yaşlarında ve hamile kaldım sonra,inanın psikolojim öyle bozulduki her 3 çocukluyu görünce ağlardım nasıl olucak nasıl bakıcam diye hatta düşürmeye bile uğraştım ağır ağır halıları yıkadım astım,daha sonra kanamam oldu evet düşüyor dedim SONUÇ doğdu ve şu an 16 yaşında ve ben diyorumki iyiki doğurmuşum şimdi o var benim yanımda👶

Kesinlikle. Birde spiralle hamile kaldım diye ağlayanlar yok mu 🤦‍♀️ Düzenli olarak gidip kontrollerini yaptırmıyorlar spiral yerinde mi, degil mi bi haberler. Sorumsuzlugun adı spiral korumadı oluyor. Düzenli kontrolümü yaptırıyorum, 3 yıldır koruyor sağolsun. 🧿
Hanfendi benimde spiral vardı 10 sene boyunca doktor dedi çıkaralım biraz dinlensin rahim o arada dinlenirken 3 üncü oldu🤣

Büyük kızım doğduğunda spiral taktirdim tam 6 ay boyunca kanamam oldu her gün kesintisiz her doktora gittiğimde düzene girer dediler.6ayın sonunda çıkartmaya gittim hemşire az az olur herkeste dedi bende dedim ne azı içim çıktı artık kilo vermeye başladım ağrıların yanında eşantiyon. Çıkarın bu mereti benim içimden.Doktor çıkarır çıkarmaz bir kan bosaldi doktor bile korktu.Bidaha aklımın köşesinden geçmedi spiral taktırmak çok ağrım oldu kanamam oldu o meretle. Bidaha tobe ettim spirale igneye döndüm 5-6 yıl kullandım.En son hapta karar kıldık 7 yıldır hapla korunuyorum.
Sizin ki bakır spiral sanırım. Hormonlu spriral tam tersi adetten kesiyor. Normalde ben de hap tercih ederdim ama bana yasak maalesef. Geçmiş olsun size de. Keşke erkekler hap kullansa :)

X