3.cocuk ve kurtaj

Ecre4110

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2020
28
1
32
Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum

Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Adam gibi korunmayıp , hatta hiç korunmayıp (geri çekilmek korunma yöntemi değildir) hamile kalıp sonra neden şaşırıyorsunuz bir anlam verebilsem keşke. Hamile zaten böyle kalınıyor yani işin doğası bu günaydın. Geçmiş olsun, bakamayacaksanız *psikolojik ve maddi olarak doğurup eziyet etmeyin boşuna

Karar sizin aldırın aldırmayın diyemem. Diğer çocuklarınız da küçük, zor bir karar. Ben yerinizde olsaydım doğurmayı düşünmezdim. Kendinizi en iyi siz tanırsınız. Hiç öyle Allah rızkını verir tesellisine girmeyeceğim, mantığa uygun bulmuyorum çünkü. Eğer doğurmaya karar verirseniz sonrasında tüplerinizi bağlatmanızı öneririm.

Bir hayat veremeyeceğiniz canlıyı doğurmayın. İstenmediğini ömrü boyunca bir yük olarak taşıyacak bir birey olması daha mı iyi?

Edit: Kimse de rızkını vermeyecek. Öyle olsa yeryüzünde açlıktan ölen bebekler olmazdı. Böyle romantizmler hele hiç motivasyonunuz olmasın.

Adam gibi korunmayıp , hatta hiç korunmayıp (geri çekilmek korunma yöntemi değildir) hamile kalıp sonra neden şaşırıyorsunuz bir anlam verebilsem keşke. Hamile zaten böyle kalınıyor yani işin doğası bu günaydın. Geçmiş olsun, bakamayacaksanız *psikolojik ve maddi olarak doğurup eziyet etmeyin boşuna
Okadar haklısınız ki bende eşime nunu diyip duruyorum ne yaptık biz öle cahil insanlarda değiliz ama bı anlık sorumsuzluk beni yıktı

Bir hayat veremeyeceğiniz canlıyı doğurmayın. İstenmediğini ömrü boyunca bir yük olarak taşıyacak bir birey olması daha mı iyi?
Bende kendime bunu söylüyorum istemiyorum ya doguncada hep bı soğuk olursam ozaman napicam ya 3 ne iyi bı hayat veremessem napicam çünkü ben babam için bunu diyorum keşke yapmasaydi diyorum

Kürtaj caiz deil. Rabbim selamet versin.
Niye olmasın? Böyle düşüne düşüne bakamayacaklari çocukları doğurup onların da hayatlarını heba eden ebeveynlerle dolu toplum. Önemli olan cocuk yapmak ya da doğurmak değil ki doğru düzgün bakmak yetiştirmektir.
Konu sahibi siz de keşke doğru düzgün korunsaydiniz geri çekilme korunma olmuyor işte.

bu sitedeki kadınlar nasıl bu kadar doğurgan hayret ediyorum.. gerçekten tüp bebek yerine korunmayı, geri çekilmeyi filan deneyeceğim artık. geri çekilmek korunma yöntemi değil zaten bunu biliyor olmanız gerekirdi, normalde çok sıkı korunuyorsanız ve bir kere geri çekilme olduysa ertesi gün hapı kullanacaksınız en kötü. maalesef ki saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde davranıp sonra ne yapacağım demek pek olmuyor. ben size aldırın ya da aldırmayın diyemem, karar tamamen size bağlı çünkü.

Daha yeni öğrenmişsiniz haberi sindirmek için biraz kendinize zaman verin lütfen. Sakin kafayla düşünün, eşinizle de konuşun konuyu. Eğer gerçekten yapamayacağınızı düşünüyorsanız başka kimsenin üstüne bir şey söylemeye hakkı yok. Siz doğuracaksınız siz bakacaksınız sonuçta. Kimse yap ya da yapma diyemez. Maddi durumunuzu düşünün, psikolojik durumunuzu düşünün, diğer çocuklarınızı düşünün öyle karar verin.

Bende kendime bunu söylüyorum istemiyorum ya doguncada hep bı soğuk olursam ozaman napicam ya 3 ne iyi bı hayat veremessem napicam çünkü ben babam için bunu diyorum keşke yapmasaydi diyorum
Öyle oluyor, istenmeyen çocuk bu yükle büyüyor. Sırtında semer gibi ömür boyu bir yük, konusu açılınca dolan gözler, olan çocuklara oluyor. Mantığınızı dinleyin, bir daha da korunmamak gibi bir hataya düşmeyin. Şahsi fikrim o canlıyı dünyaya getirmek, korunmamaktan daha büyük bir hata olacak. Ülkenin ekonomik şartları, sizin psikolojik durumunuz ortadayken hele bir de yüreğinizde aynı durum yarayken, iyi düşünün derim.

Çocuğumun olması için neler vermezdim. 10 tane bile olsalar basımın üstüne. Keşke dünyada adalet olsa. Zaten çocuğu olanlar yerine bizi bulsa o melekler.Uzulmeyin .
Bir arkadaşım da beşinciyi duyunca kahrolmuştu ki o dördüncüye de kazara hamile kalmıştı. Hepsi büyüdü çocukların. Geçiyor

Diş çektirmiyorsunuz hanım efendi o bir insan. Diğer çocuklarınız kadar yaşama hakkı var. Annem gibi dengeniz iyice bozulacak bütün hirsinizi diğerlerinden çıkaracaksınız aldirdiktan sonra. Annem 3 çocuktan sonra aldırdı sonra gitti bı dahaa hamile kaldı doğurdu. Ama zehir oldu çocukluğumuz . Elleri nasıl olacakti gözleri nasıl olacaktı diye merak ederdi komşum Seda. Nasıl kıydın dedim. Deme ! Deme ! Öyle dedi. Eşiniz size yardım etsin biraz. Sorumsuzluk yapacağına

Niye olmasın? Böyle düşüne düşüne bakamayacaklari çocukları doğurup onların da hayatlarını heba eden ebeveynlerle dolu toplum. Önemli olan cocuk yapmak ya da doğurmak değil ki doğru düzgün bakmak yetiştirmektir.
Konu sahibi siz de keşke doğru düzgün korunsaydiniz geri çekilme korunma olmuyor işte.
Kesinlikle keşke keşke diyorum şuan yani sürekli olan bisey değildi bu ama o anlik gelişen ortamdan dolayı oldu ...

X