How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

3. Çocuk geliyor...

2 sene boyunca geri cekilme yontemiyle hic hamile kalmadım .kalirsam da sorun degil kafasindaydim rahattim. Geri cekilmeyi bırakıp bebek sahibi olmaya karar verdigimiz ayda da hamile kaldim. Hep derler ya geri cekilme korunma yontemi degildir diye, burda okuduklarımdan sonra prezervatiften spiralden daha etkili oldugunu dusunmeye basladim :) en azindan bosalmadigindan risk daha az.
:KK48: valla asla bir korunma yontemi olarak gormezdim, KK'da bunun en guvenli yontem oldugunu ogrendim.:KK45:
Spiralle kalan, prezoyla kalan, dogum kontrol hapiyla kalan, bissuru konu acildi boyle.
Isin sakasi; sanirim 2-3 methodu ayni anda uygulamak en iyisi
:super:

Merhaba hanımlar
Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. Korunurken hamile kaldım. 2 yaşında ikizlerim var nasıl yapacağım aynı durumu yaşayan var mı ?

Zaten yeri geliyor ikizlerime yetemediğimi düşünüyorum üç çocuğa nasıl bakacağım yeni yeni ikizlerin uyku düzeni oturdu yeni yeni uyumaya başlamıştım halbuki.

Yardım edecek kimsem de yok. Çalışıyorum öğretmenim. Aynı durumu yaşayanlar varsa nasıl üstesinden gelebilirim tecrübelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

Slm, öncelikle hayırlı olsun..
Ben ikizlerim 3,5 aylıkken kontrole gittiğimde öğrendim hamile olduğumu, kızım doğduğunda ikizlerim 1 yaşındaydı. Sızinkiler biraz daha büyümüş olacak, kreş şansınız var. Üstelik biz ikiz annelerine sonra tek çocuğa bakmak daha kolay geliyor diye düşünüyorum. Ben yalnız büyüttüm üçünü de. Eşimdi en büyük yardımcım. Gece biriyle o ilgilenir, birine ben bakardım sürekli ağlayan bebekleri değiş tokuş ederdik sağolsun büyük destekçim. 3. Olunca gece çok sık uyandım sabaha kadar. Birde biri ağlayınca üçüde uyanıyordu. Gündüz birini oturma odasına, birini çocuk odasına birini de yatak odasına yatırıyordum ki ağlayinca diğerleri uyanmasın diye. Tüm gün defalarca alt değiştirdim. Hergün birini yıkadım, yazın üçünü 1 günde yıkadığımda oldu. Çok zorlu bir süreçti benim için, daha yazsam uzar gider. Ama sizin bir avantajınız ikizleriniz biraz daha büyümüş olacak. Konuşabilecekler. Zorlu ama bir okadar da eğlenceli bence. Şuan arkadaşa ihtiyaçları yok. Hep birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz. Birbirlerine yardımcı, arkadaş, kardeş oluyorlar ve çok güzel anlaşıyorlar. Ben tadını çıkarıp keyfine bakın derim. Her güzelliğin bir zorluğu vardır tabi ama Allah dağına göre kar verir derler ya bir şekilde sabrını gücünü kuvvetini de veriyor. Sağlıcakla kucaklayın bebişlerinizi...

Hem doğum kontrol hapı hemde prezervatif le korunduk 3 sene şimdi herşeyi attık bak olmuyor 1 senedir
:KK48: valla asla bir korunma yontemi olarak gormezdim, KK'da bunun en guvenli yontem oldugunu ogrendim.:KK45:
Spiralle kalan, prezoyla kalan, dogum kontrol hapiyla kalan, bissuru konu acildi boyle.
Isin sakasi; sanirim 2-3 methodu ayni anda uygulamak en iyisi
:super:

Hayırlı olsun
Benim 3 çocuğum var büyük 13 yaşında küçükler peşpeşe oldu araları 2 yaş. Eğer yanınızda kimse yoksa çok zor. Ben çalışmıyorum evde 2 bakıcı var haftada birde temizlikçi alıyoruz. Eşimden utanmasam bi yardımcı daha alırım. Gerçekten çok zor bakımları birinin parkta bahçede gezmesi gerekir biriyle oturup oynamak gerekir herkes başka yemekler sever oyuncaklar paylaşılamaz yalnız kalırsa kaza olur arkanı dönemezsin duştan 1 dakikada çıkmanın yollarını ararsın mümkün olmaz uyumazlar tam kapıdan çıkarken kakaları gelir. Çok zor valla ben akşama kadar yemek yapıyorum sabaha kadar emziriyorum ikiside bakıcılarıyla gün geçiriyor. Ben mutfakta yoruluyorum. Üstelik evi b.k götürüyor. Pazartesi den Pazartesi ye temizlik.
Walla hevesinizi kırmak için yazmadım Allah sağlıklı uzun ömürler versin çocuklarımıza. Muhteşem bir duygu 3 çocuğa sahip olmak ama çokta zor bu zorluklara hazırlıklı olun diye yazdım. Bakıcılarınızda olsa aileden birinden yardım alın.
Sevgiler

Back