How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

3. Çocuk geliyor...

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Merhaba hanımlar
Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. Korunurken hamile kaldım. 2 yaşında ikizlerim var nasıl yapacağım aynı durumu yaşayan var mı ?

Zaten yeri geliyor ikizlerime yetemediğimi düşünüyorum üç çocuğa nasıl bakacağım yeni yeni ikizlerin uyku düzeni oturdu yeni yeni uyumaya başlamıştım halbuki.

Yardım edecek kimsem de yok. Çalışıyorum öğretmenim. Aynı durumu yaşayanlar varsa nasıl üstesinden gelebilirim tecrübelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

yardım edecek kimse yokmuş, kamudaysanız ücretsiz izin almayı düşünün maddiyat uygun olursa
yoksa bir kadın tutup çalışmaya devam :(
ilk 1 seneyi raporla falan halledersiniz, sonra ücretsize çıkarsınız

bu korunurken hamilelik konusu çok açılıyor bu aralar
siz ne yöntem kullanıyordunuz acaba?
doğumdan sonra korunma işi şimdiden strese soktu beni bu konuları okuya okuya...

vallahi buraya gelip beylik laflar etmek dogru degil aman bakarsın edersin demek kolay amma gercekte ikizleriniz varmis halihazirda zaten zor bir hayat korunurken oldu demisiniz ufaklik demek rizki var bu dunyada acaba yardimci alsaniz bir sure dogumdan sonra aileniz cok mi uzak biraz onlar gelse

yardım edecek kimse yokmuş, kamudaysanız ücretsiz izin almayı düşünün maddiyat uygun olursa
yoksa bir kadın tutup çalışmaya devam :KK43:
ilk 1 seneyi raporla falan halledersiniz, sonra ücretsize çıkarsınız

bu korunurken hamilelik konusu çok açılıyor bu aralar
siz ne yöntem kullanıyordunuz acaba?
doğumdan sonra korunma işi şimdiden strese soktu beni bu konuları okuya okuya...

Hangi yontemle korunuyordunuz?

Ikizlerle cok fazla yoruldugunuz kesin ve de kucukler daha, 3ncu bir bebek cok yorucu yipratici olur.
Yardimci sart.

Maddi durum elveriyorsa ucretsiz izin dusunun derim.

vallahi buraya gelip beylik laflar etmek dogru degil aman bakarsın edersin demek kolay amma gercekte ikizleriniz varmis halihazirda zaten zor bir hayat korunurken oldu demisiniz ufaklik demek rizki var bu dunyada acaba yardimci alsaniz bir sure dogumdan sonra aileniz cok mi uzak biraz onlar gelse
İkiz çok zor gerçekten hep diyordum üçüz annelerini düşünemiyorum ne yapıyorlar diye. Ailem uzakta ilk zamanlar gelirler de devamlı zor

her halükarda sizi zorlu bir kaç sene bekliyor
hayırlısı olsun
aile desteği bu zamanlrda lazım sanırım

Benim bi arkadaşım dördüncüyü doğurdu :) 2 ve 3 numara ikizdi onun da. Korunurken hamile kaldı, üstelik hamile kalma korkusundan kocasıyla pek birlikte olmuyordu. Bebek doğunda neredeyse 3 yaşında oluyorlar, o zamana kreşe başlarşar, çok zorlanmazsın inş.

Hangi yontemle korunuyordunuz?

Ikizlerle cok fazla yoruldugunuz kesin ve de kucukler.daha, 3ncu bir bebek cok yorucu yipratici olur.
Yardimci sart.

Maddi durum elveriyorsa ucretsiz izin dusunun derim.

Ücretsiz izin alırsam yardımcı zor anca çalışırsam yardımcı tutabilirim prezervatifle korunuyorduk bize de çok sürpriz oldu

Benim bi arkadaşım dördüncüyü doğurdu :) 2 ve 3 numara ikizdi onun da. Korunurken hamile kaldı, üstelik hamile kalma korkusundan kocasıyla pek birlikte olmuyordu. Bebek doğunda neredeyse 3 yaşında oluyorlar, o zamana kreşe başlarşar, çok zorlanmazsın inş.

Tam gün kreş mantıklı olmadı öyle yapacağım

Yardımcı tutamaz mısınız ? Maddi durumunuz elveriyorsa bir süre ara veremez misiniz işe ? Üzülmeyin ikizlerin düzeni yavaş yavaş oluşuyormuş zaten hamilelik boyunca da iyice alışırlar. Allah yardımcınız olsun. Bir de çok merak ettim ailede ikiz doğuran var mıydı ? Yani ikiz annesi olmanız genetik kaynaklı mı ?

Yardımcı tutamaz mısınız ? Maddi durumunuz elveriyorsa bir süre ara veremez misiniz işe ? Üzülmeyin ikizlerin düzeni yavaş yavaş oluşuyormuş zaten hamilelik boyunca da iyice alışırlar. Allah yardımcınız olsun. Bir de çok merak ettim ailede ikiz doğuran var mıydı ? Yani ikiz annesi olmanız genetik kaynaklı mı ?

İkiz var ailede ananemin ikizi var

Merhaba hanımlar
Geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. Korunurken hamile kaldım. 2 yaşında ikizlerim var nasıl yapacağım aynı durumu yaşayan var mı ?

Zaten yeri geliyor ikizlerime yetemediğimi düşünüyorum üç çocuğa nasıl bakacağım yeni yeni ikizlerin uyku düzeni oturdu yeni yeni uyumaya başlamıştım halbuki.

Yardım edecek kimsem de yok. Çalışıyorum öğretmenim. Aynı durumu yaşayanlar varsa nasıl üstesinden gelebilirim tecrübelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
Ben de ikiz annesiyim.
Benimkiler 4 yaş oldu,daha yeni ;)
Bir çocuk daha düşünmüyorum.
Bazen "olsa mı" diyorum ama yine vazgeçiyorum.
Olur a böyle sürprizle karşılaşırsak eminim aynı hisleri paylaşırdım sizinle.
Çok haklı endişeler bunlar.
Ama olmuş artık,durumu kabullenip olumlu düşünmek lazım.
Birkaç yıl zor olacak.
Ama annelik zaten zor;)
Hem bakın ikiz büyütüyorsunuz.
Tek çocuğa daha kolay bakarsınız.
Öyle düşünün.
Toplamda 3 çocuk olacak orası ayrı ama bebiş doğdu,bir yaş oldu derken ikizler 4 yaşa gelir.onların düzeni çoktan sağlanmış olur.
Bir şekilde başarırsınız.
Bakıcı veya ikizlere kreş de çözüm olabilir.
Aileden de destek olursa çok daha kolay geçer.

Hayırlı olsun bence :)

Bence çalış eve yardımcı tut hem yemek yapsın hemde en minikle ilgilensin sizde ikizleri kreşee götür getir vakit geçirisinz

Benim iş arkadaşım geri çekilmeyle korunup ( ki geri çekilme korunma yöntemi bile değil biliyorum) hamile kalmıyor yıllardır.
Ama insanlar güzelce korunup hamile kalıyor.
Ya da son anda mı kullanıyorsunuz prezervatifi bilmiyorum.
O yüzden de olabilir ama gerçekten enteresan.
Kaç tane konu var böyle. İnsan ürperiyor okuyunca.
Olan olmuşsa güzel düşüneceksiniz ki güzel şeyler olsun. Üstesinden geleceksiniz mecbur.

prezervatifin tarihi, kalitesi, saklanma koşulları, ilişkinin hangi evresinde takıldığı... ki şimdi şu yeni çıkanlar var zero bilmemne, arkadaşım ilişki sırasında yırtılmış fark etmedik banyoda tesadüf kontrol edince anlamış eşi ki normalde kontrol etmeden direk çöpe atıyorlarmış, bizim de aynen öyleydi o anlatmadan önce. korunma meselesi ülkemizde konuşulması ayıp bir konu olduğu için bilgi de sınırlı bu konuda.
konu sahibi hanım için en iyi çözüm ikizleri tam gün kreşe vermek sanırım, aşılamayacak sıkıntı yok ama çok zorlu bir süreç orası kesin.

Back