3 buçuk aylık bebekte gerileme lütfen yardımcı olun

Ben de aşıyla ilgisi olduğunu düşünmedim esasında. Belki yeni bir beceri deniyordur, ona odaklanmıştır. Biraz panik yapıp değerlendiriyor olabilir misiniz? En iyisi uzman görüşü almak olur.
Doktora kontrol gittiğimizde sorucam bunu düşündüm panik yapıyor olabilirmiyim diye ama 15 gün oldu aşıdan sonraki gün tamamen sessizliğe büründü dedim aşıdan halsizlik yapmıştır kırgınlık olmuştur ama uzun süreden beri bu şekilde tepkisiz hiç agu bile demiyor inşallah ben panik yapıyorumdur inşallah

Bol bol göz teması kurarak aguuu aguu diye tekrarlayın umarım tepki verir, umarım hiçbir sorun yoktur.

Kaç gündür böyle

Aşılar her çocukta farkli etki yaratabiliyor, sizin çocuğunuzda hiçbir şey olmaması baska çocuklarda olmayacagi anlamına gelmiyor. Zaten aşıların bir dünya yan etkisi de net olarak belirtilmiş.
Tabi ki aşıdan kaynakli bir durum olabilir ama geçici olduğunu düşünüyorum

15 gündür böyle tam
Anneler ne hissederse doğrudur. Benim oğlum 12. Aya kadar çok iyiydi. Anne, dede, teyze diye bilinçli kelimeleri vardı ve çok neşeli bir bebekti. 12. Ay asisindan sonra çocuk değişmeye başladı. Evin her yerinde cirit atan çocuk bı anda laminantlara basmamaya başladı. Sadece oturma odasında oynuyor başka odalara gidememeye başladı. Balon ve tüylü oyuncakları seven bebeğim bir anda korkmaya başladı. Huzursuzluğu arttı. Kelimeler zaten gitti. Bir seylerin ters gittiğini hemen anladım ama eşimi ikna edemedim. Sonra gelişim geriliği teşhisi kondu. Aşı yaptırdıktan sonra çocuk geriledi zaten. Şuan 2 yaşında ve özel eğitim alıyor. Aşırı pismanim asi yaptirdigima. Çocuk psikiyatristine götürün diyeceğim ama teşhis koymazlar.

İnşallah sizin dediğiniz gibi olur inşallah geçicidir

Öncelikle çok çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum ve aşı konusunda çok korkularım var bu kadarda tesadüf mü olur sizde yaşamıssınız ama malesef şuanda teşhiz koymaları mümkün değil çok endişeleyim inşallah çocuğunuz bir an önce toparlar

İnşallah sizin dediğiniz gibi olur inşallah geçicidir
Kızımı 2-3 aylikken sanirim kakasini 7 gundur yapmiyor diye gece nobetci bir cocuk doktoruna götürmüştük, gülmüştü ilk cocugunuz sanirim diye:) neyse şöyle birsey söylemişti "bebeklik donemleri çok değişken olur, yurumeye başlar arkasina bir hastalanir yurumeyi unutur, yaptigi seyleri yapmaz olur ama bunlar önemli degil 2 ileri 1 geri derken bir bakmissiniz kocaman yetiskinler oluvermis"

İyi de aşıların böyle yan etkileri yok ki! Ben 3 çocuğuma da yaptırdım hatta bugün kızıma 1 yaş aşısını yaptırdım. Şükür ateşi de çıkmadı. Çevremde yaptıranlarda da duymadım.
Aşıyla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ben.
Bebek daha küçük aşı olalı ne kadar olmuştu?
Ben rota yaptırmadım ama bağırsak düğümlenmesi gibi bir yan etkisi olduğu için.

Söyledğiniz umut oldu inşallah bebeklerimiz sağlıklı mutlu yetişkinler olur

Ben sizin gibi düşünmüyorum.

18 kasımda aşı oldu o gün eve geldiğmizde çok neşeliydi büssürü sesler çıkarıyordu ertesi gün kesildi bugun 4 aralık 15 günden beri böyle malasef

18 kasımda aşı oldu o gün eve geldiğmizde çok neşeliydi büssürü sesler çıkarıyordu ertesi gün kesildi bugun 4 aralık 15 günden beri böyle malasef
Bebekte hiç tepki yok mu? Beslenmesi nasıl? Hiç mi gülmüyor? Ya da ağlamıyor? Böyle dümdüz tepkisiz mi duruyor? Detaylı anlatır mısınız?

Aşılar sencesi bencesi olan bir konu değil, adamlar sayfa sayfa içerik yazmışlar yan etki yazmışlar,olasılık yüzdelerini vermişler yani bir etki varsa 10000/1 bile olsa vardır. Bunu yaptırırken kabul edilmiş sayılıyor aile. Rota etkilerinde böyle bilişsel yan etki yok, diğer aşılar gibi değil 2.ay aşısı sonrası deseniz -içerik olarak- olasılık var denebilirdi, bu durumda rota kaynaklı olması düşük olasılık.
Bir çoğu ağır metal birikmesine sebep oluyor bu bi gerçek, eş zamanlı bağırsakta biriktiği için bazen çok yavaş(seneler sonra) bazen hızlı (3-5 ay içinde) etki veriyor.

Bebekte hiç tepki yok mu? Beslenmesi nasıl? Hiç mi gülmüyor? Ya da ağlamıyor? Böyle dümdüz tepkisiz mi duruyor? Detaylı anlatır mısınız?
Çok çok az tepkisi beslenmesi gayet iyi hiç bi sorunumuz yok hareketleri çok fazla motor becerileri olarak çok iyi maşşallah. Gülme günde 1 kere belki oda benim cok zorlamamla çpk şeyler yapıyorum. Genellikle ağlamıyor sessiz bi bebek doğduğundan beri sessiz az önce cok az ağladı ama sanki yenidoğduğundaki gibi oldu. Belki tam anlatamıyorum ama böyle işte

Anladım anneler hisseder tabi, peki siz iyi bir pediatri uzmanına gittiniz mi?

Rotayı bayağı küçük olduğu aylarda yaptırmıştım ama hatirladigim kadarıyla 0 yan etkisi vardı. Siz sanki geçenlerde göz teması ile ilgili bir konu da acmistiniz. Bence en iyisi bebeğinizi iyi bir çocuk doktoruna götürün. Nörolojik ve gelişimsel açıdan muayene ettirin. İnanın içiniz çok rahat edecektir.

Roto aşısıda aynı zamanda bağırsaklarda birikmiş olabilirmi sizce yani bu tür hastalıklarda bağırsak sağlığı önemli ya ondan sordum bu konuda daha bilgilisiniz anladığım kadarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…